swipe
↓ citeste mai jos ↓
A luat parte la nașterea celui mai mic dintre copiii săi A luat parte la nașterea celui mai mic dintre copiii săi
1 / 6
Edward a avut parte de mai mult timp petrecut alături de părinții săi decât frații mai mari Edward a avut parte de mai mult timp petrecut alături de părinții săi decât frații mai mari
2 / 6
Prințul Edward a avut parte de o copilărie specială Prințul Edward a avut parte de o copilărie specială
3 / 6
Prințul Philip și Regina Elisabeta au devenit pentru prima dată părinți în anul 1948 Prințul Philip și Regina Elisabeta au devenit pentru prima dată părinți în anul 1948
4 / 6
Prințesa Anne este unica fiică a cuplului regal britanic Prințesa Anne este unica fiică a cuplului regal britanic
5 / 6
La 10 ani de la nașterea Prințesei Anne s-a născut Prințul Andrew La 10 ani de la nașterea Prințesei Anne s-a născut Prințul Andrew
6 / 6

Cum a schimbat Prințul Philip tradiția regală: ce a făcut când a născut Regina acum 57 de ani

A luat parte la nașterea celui mai mic dintre copiii săi

În cadrul cărții „My Husband and I: The Inside Story of 70 years of Royal Marriage”, autoarea acesteia, Ingrid Seward, a adus în prim-plan un gest al Prințului Philip care avea să schimbe tradiția din Casa Regală britanică: a participat la nașterea celui de-al patrulea copil al său, în 1964. Potrivit lui Ingrid Seward, Regina Elisabeta, ce avea atunci 37 de ani, era pasionată să citească reviste pentru femei, care începuseră să promoveze ideea conform căreia se recomanda ca și tatăl să ia parte la nașterea copilului.

Citind astfel de reviste, Regina a avut ideea de a-i propune soțului ei să fie alături de ea la nașterea celui de-al patrulea copil. Ingrid Seward a precizat: „...Philip va lua parte la naștere- era pentru prima dată în istoria modernă când un tată regal vedea cum i se năștea copilul.”

Sursă poză: captură youtube.com

Cum a schimbat Prințul Philip tradiția regală: ce a făcut când a născut Regina acum 57 de ani

Edward a avut parte de mai mult timp petrecut alături de părinții săi decât frații mai mari

Potrivit „Express”, atât Prințul Edward, cât și Prințul Andrew, au avut ocazia să petreacă mai mult timp cu părinții lor decât Prințul Charles și Prințesa Anne. Dacă aceștia din urmă au stat mai mult în compania bonelor, Prințul Edward și Prințul Andrew au putut să fie și alături de părinții lor, care se străduiau să petreacă timpul liber cu ei, în condițiile în care Regina avea mai mult timp la dispoziție. Istoricii regali au menționat că adesea Regina Elisabeta îi avea în preajma ei pe copiii mai mici în intervalele în care lucra pentru a se ocupa de îndatoririle regale, iar Prințul Philip se străduia să le spună povești inventate chiar de el.

Sursă poză: captură youtube.com

Cum a schimbat Prințul Philip tradiția regală: ce a făcut când a născut Regina acum 57 de ani

Prințul Edward a avut parte de o copilărie specială

Conform Independent.ie, acesta a fost prezentat poporului britanic la balconul Palatului Buckingham pe când avea vârsta de 3 luni, a învățat să călărească un ponei pe când avea vârsta de 2 ani și a avut parte de homeschooling la Palatul Buckingham.

De-a lungul timpului, s-a ajuns la concluzia că Edward a fost copilul favorit al Prințului Philip și al Reginei Elisabeta. În urmă cu câțiva ani, potrivit The List, s-a afirmat că este cel mai posibil ca acesta să preia titlul regal în locul tatălui său, deja preluând din atribuțiile Prințului Philip odată cu retragerea sa din viața publică.

Prezență discretă, Prințul Edward s-a retras din Marina Britanică în anul 1987, iar în 1999 a anunțat că se căsătorește cu cea care avea să devină Prințesa Sofie. În legătură cu aceasta din urmă, istoricii regali au sesizat faptul că între ea și Regina Elisabeta este o relație apropiată.

Prințesa Sophie și Prințul Edward sunt apreciați mai ales pentru faptul că sunt implicați în activități caritabile.

Sursă poză: instagram.com/theroyalfamily/

Cum a schimbat Prințul Philip tradiția regală: ce a făcut când a născut Regina acum 57 de ani

Prințul Philip și Regina Elisabeta au devenit pentru prima dată părinți în anul 1948

Prințul Charles a venit pe lume pe 14 noiembrie 1948, la Palatul Buckingham. Regina Elisabeta avea atunci 22 de ani. Potrivit „Town&Country”, ar fi avut un travaliu ce a durat aproape 30 de ore înainte ca primul ei fiu să se nască prin cezariană. Atunci Prințul Philip nu a luat parte la naștere.

Sursă poză: instagram.com/clarencehouse/

Cum a schimbat Prințul Philip tradiția regală: ce a făcut când a născut Regina acum 57 de ani

Prințesa Anne este unica fiică a cuplului regal britanic

În condițiile în care în acea perioadă Palatul Buckingham trecea prin lucrări de renovare întrucât suferise daune în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, unica fiică a Reginei Elisabeta și a Prințului Philip s-a născut pe 15 august 1950 la Clarence House, altă reședință a Familiei Regale.

Prințesa Anne a trăit alături de fratele mai mare și de părinții ei la Clarence House până în anul 1953.

Sursă poză: instagram.com/theroyalfamily/

Cum a schimbat Prințul Philip tradiția regală: ce a făcut când a născut Regina acum 57 de ani

La 10 ani de la nașterea Prințesei Anne s-a născut Prințul Andrew

Prințul Andrew s-a născut pe 19 februarie 1960 la Palatul Buckingham, la fel ca fratele său cel mare, Charles.

A avut o carieră în Marina Britanică aproximativ 20 de ani, iar după aceea a preluat o parte din datoriile regale, inclusiv de reprezentare a Reginei în străinătate. A fost căsătorit cu Sarah Ferguson din 1986 până în 1996, fiind părinții a doi copii: Prințesa Beatrice (născută în anul 1988) și Eugenie (născută în anul 1990).

Sursă poză: instagram.com/hrhthedukeofyork/