swipe
↓ citeste mai jos ↓
Supă cremă de mazăre Supă cremă de mazăre
1 / 6
Salată cu mazăre Salată cu mazăre
2 / 6
Omletă cu mazăre Omletă cu mazăre
3 / 6
Paste cu mazăre Paste cu mazăre
4 / 6
Mâncare de mazăre cu bacon Mâncare de mazăre cu bacon
5 / 6
Mâncare indiană cu mazăre (Khichuri) Mâncare indiană cu mazăre (Khichuri)
6 / 6

Ce poți face cu o pungă de mazăre congelată? 6 rețete rapide pentru toată familia

Supă cremă de mazăre

Durată: 40 de minute

Ingrediente: 1 pungă de mazăre congelată, 1 ceapă, 3 cartofi, 2-3 flori de conopidă, 1 dovlecel, 1 ardei gras, ulei de măsline, 3-4 căței de usturoi, sare, piper, coriandru, pătrunjel

Preparare:

  1. Spală și curăță legumele. 
  2. Pune la fiert mazărea și toate legumele tăiate cuburi mici cu sare și ulei de măsline. 
  3. Lasă-le să fiarbă bine, apoi pasează-le cu blenderul. 
  4. Poți să îi schimbi consistența, dacă ți se pare prea groasă, adaugând fierbinte.
  5. Adaugă condimente după gust: usuturoi pisat, sare, piper, coriandru, pătrunjel, sau ce alte condimente sunt pe placul familiei tale. 
  6. Servește cu pâine prăjită, crutoane sau/și smântână sau iaurt grecesc.

POFTĂ BUNĂ!

Ce poți face cu o pungă de mazăre congelată? 6 rețete rapide pentru toată familia

Salată cu mazăre

Durată: 30 de minute

Ingrediente: 1 pungă de mazăre congelată, 1 punguță de orez basmati, 1 conservă de porumb dulce, 1 conservă mare de ton în ulei, 1 ceapă, roșii, pătrunjel verde, oregano, usturoi, 2 linguri de iaurt grecesc, sare.

Preparare:

  1. Pune la fiert mazărea și orezul, în vase separate. În cazul orezului, de preferat este să folosești orez care se fierbe la pungă. O punguță este suficientă. 
  2. Curăță ceapa, spală roșiile. Taie ceapa mărunt, la fel și roșiile. Pune-le într-un castron mare. 
  3. Scurge bine porumbul și adaugă-l în castron. 
  4. Scurge tonul de ulei și adaugă-l în castron. 
  5. Uleiul scurs folosește-l pentru dressingul salatei. În el adaugă oregano, sare, usuturoi pisat sau praf de usturoi, iaurt grecesc - totul după gustul tău și al familiei tale. 
  6. Scurge bine de apă mazărea fiartă și orezul și lasă-le să se răcească. Adaugă-le în castronul de salată. 
  7. Adaugă dressingul și amestecă bine. 

POFTĂ BUNĂ!

 

Ce poți face cu o pungă de mazăre congelată? 6 rețete rapide pentru toată familia

Omletă cu mazăre

Durată: 30 de minute

Ingrediente: 4 ouă, o pungă de mazăre congelată, 1 ardei kapia, 1 ceapă, 3 cartofi, 2 fire de ceapă verde, sare, 1/2 de linguriță de praf de usturoi, 1/2 de linguriță de boia dulce, ulei de măsline.

Preparare:

  1. Pune la fiert mazărea și cartofii în vase separate, cu puțină sare și ulei. 
  2. Între timp bate bine ouăle, spală și curăță ceapa și ardeiu și taie-le cuburi. 
  3. Adaugă în ouă praful de usuturoi și boiaua, și amestecă bine, adaugă sare și piper după gust. 
  4. Când cartofii sunt fierți, taie-i cuburi mici. Adaugă-i în omletă. 
  5. Adaugă și boabele de mazăre fiartă. 
  6. Amestecă bine totate ingredientele în omletă. 
  7. Încinge 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare, adaugă omleta și las-o să se coacă timp de 5 minute, apoi întoarce-o, de preferat cu ajutorul unei alte tigăi și las-o încă 3-4 minute. 
  8. Servește omleta cu o salată verde. 

POFTĂ BUNĂ!

Ce poți face cu o pungă de mazăre congelată? 6 rețete rapide pentru toată familia

Paste cu mazăre

Durată: 20 de minute

Ingrediente: 1 pungă de mazăre congelată, 1 ceapă mică, 300 g de brânză feta, tagliattele, dressing (1 lingură de sos de soia, 1 lingură de ulei de măsline, 1 lingură de iaurt grecesc, 1 lingură de oregano)

Preparare:

  1. Pune mazărea la fiert cu sare și puțin ulei de măsline. 
  2. Pune pastele la fiert. 
  3. Spală și curăță ceapa. Aceasta este opțională. O poți înlocui ce ceapă verde sau cu praz.
  4. Prepară dressingul: amestecă sosul de soia, uleiul de măsline, iaurtul grecesc, oregano.
  5. Scurge bien de apă mazărea și pastele. Amestecă-le într-un castron mare, adaugă ceapa și dressingul și brânza feta mărunțită.
  6. Truc: poți înlocui brânza feta cu somon afumat, prosciutto sau piept de pui, dacă preferi o altă sursă de proteină. 

POFTĂ BUNĂ!

Ce poți face cu o pungă de mazăre congelată? 6 rețete rapide pentru toată familia

Mâncare de mazăre cu bacon

Durată: 30 de minute

Ingrediente: 1 pungă de mazăre congelată, 500 g de bacon, 1 ceapă, 3-4 căței de usturoi, 4 linguri de ulei de măsline, 1/2 de linguriță de cimbru, 1/2 de linguriță de boia afumată dulce, 1/2 de linguriță de sare, 1/2 de linguriță de busuioc, sare și piper după gust

Preparare:

  1. Pune mazărea la fiert cu sare și puțin ulei de măsline. 
  2. Taie cuburi baconul. 
  3. Spală și curăță ceapa și taie-o julienne. 
  4. Într-o tigaie adâncă pune uleiul de măsline și lasă-l să se încingă. Călește ceapa, adaugă toate condimentele, adaugă baconul și continuă să amesteci în tigaie timp de 4-5 minute. 
  5. Scoate mazărea, scurge-o de apă și adaug-o peste bacon, amestecând. Adaugă usuturoiul tăiat felii subțiri și mai lasă tigaia pe foc timp de 2-3 minute, pentru ca gusturile să se întrepătrundă. 

POFTĂ BUNĂ!

Ce poți face cu o pungă de mazăre congelată? 6 rețete rapide pentru toată familia

Mâncare indiană cu mazăre (Khichuri)

Durată: 40 de minute

Ingrediente:

  • Mixul de condimente 1: 1 frunză de dafin, 2 ardei iuți uscați, 1 vârf de linguriță de cardamom, 1 vârf de linguriță de scorțișoară, 3-4 cuișoare
  • Mixul de condimente 2: 1 lingură de turmeric, 1 lingură și jumătate de boia dulce, 1 lingură de chimen pudră, 1 lingură de Garam Masala
  • 200 g de orez basmati
  • 200 g de fasole cu bob mic și alb la conservă
  • 200 g de mazăre
  • 2 linguri de Ghee sau unt cu grăsime de 85%
  • 1 lingură de ghimbir tocat
  • 200 g de roșii pasate
  • 1 lingură de zahăr

Preparare:

  1. Pune la fiert mazărea. 
  2. Topește untul într-o tigaie, adaugă amestecul de condimente 1, ghimbirul și sotează timp de 10 secunde. 
  3. Adaugă roșiile, amestecul de condimente 2 și lasă să se prepare la foc mic timp de încă 15 secunde, adaugă apoi sarea, zahărul și 1 cană de apă fierbinte. 
  4. Adaugă fasolea, mazărea fiartă și încă 2 căni de apă fierbinte. 
  5. Adaugă orezul, amestecă, pune un capac și lasă să fiarbă până ce orezul este gata.
  6. Servește cu lipii indiene și ardei iute. 

POFTĂ BUNĂ!