swipe
↓ citeste mai jos ↓
1 1
1 / 3
2 2
2 / 3
3 3
3 / 3

3 sfaturi de la sexolog pentru toți părinții epuizați

1

Atunci când unul dintre părinți este mereu obosit, situația se schimbă

Pentru părinții de bebeluși și copiilor mici, a face sex nu este absolut deloc prioritar. Deveniți obosiți, știm, și din punct de vedere biologic somnul este o nevoie care primează tot timpul în fața sexului. Nu vă simțiți vinovați pentru că aveți un libido ridicat, chiar dacă nu vi se răspunde. De asemenea, încearcă să îți amintești că de cele mai multe ori, adevărata problemă nu stă în oboseală, ci în nevoia de a face cât mai multe lucruri în același timp. Pentru că ne obișnuim, în calitate de părinți, să facem un milion de activități de-o dată, creierului nostru îi este foarte dificil de cele mai multe ori să se poată relaxa și bucura în totalitate de sex. Atunci când partenerul ne ascultă, empatizează și de multe ori ne ia greutățile de pe umeri, face o diferență uriașă. Dacă sunteți de părere că partenerul nu se implică la fel de mult în sarcinile de zi cu zi, acest lucru duce în cele din urmă la resentimente. Resentimentele la rândul lor, înstrăinează și atunci când nu ne simțim conectați, cel mai probabil nu vom dori să facem sex. Este un cerc vicios.

3 sfaturi de la sexolog pentru toți părinții epuizați

2

Odată ce devenim părinți, corpul nostru se schimbă

...iar acest lucru se reflectă foarte bine și în viața sexuală. Desigur, femeile se confruntă cu cele mai mari modificări, însă există suficiente cazuri de bărbați, care după o anumită vârstă, pur și simplu își pierd tonusul muscular de altă dată. Atunci când ajungem să nu ne mai simțim bine în corpul nostru, mintea noastră se află într-o permanentă tensiune, iar tensiunea blochează apetitul sexual. Aici, importantă este comunicarea. Nu de puține ori s-a întâmplat să mă întâlnesc cu cazuri de cupluri a căror viață sexuală era practic inexistentă, iar motivul principal gravita în jurul lipsei de comunicare. Dacă soțul, de exemplu, este obosit, comunicarea acestui aspect este esențială. Putem transmite un mesaj incorect atunci când nu comunicăm verbal ceea ce ne apasă: o soție poate considera că soțul său nu o mai găsește atractivă, în loc să realizeze că el este de fapt foarte, foarte obosit.

3 sfaturi de la sexolog pentru toți părinții epuizați

3

Este aproape imposibil ca ambii parteneri să aibă fix aceleași nevoi sexuale

Foarte rar se întâmplă ca ambii parteneri să dorească aceeași cantitate de raporturi sexuale și în același timp. Suntem persoane diferite și trăim vieți diferite, iar pe acestă cale trebuie să înțelegem că avem și nevoi diferite, în special nevoi sexuale. Așteptarea ca partenerul nostru să reacționeze exact așa cum dorim noi din punct de vedere sexual este total nerealistă și nu face decât să dea naștere frustrărilor. În loc, am putea accepta și înțelege starea celuilalt, comunicând vehement. Ca urmare a unor așteptări nerealiste, mulți parteneri refuză să mai inițieze, din cauză că așteaptă „o mișcare” din partea celuilalt, însă nu ar fi, oare, mai ușor să comunicăm și să rezolvăm această nevoie, decât să presupunem ceva ce de cele mai multe ori nici nu este real?