swipe
↓ citeste mai jos ↓
1. Johann Sebastian Bach 1. Johann Sebastian Bach
1 / 5
2. Edgar Allan Poe 2. Edgar Allan Poe
2 / 5
3. Franklin Delano Roosevelt 3. Franklin Delano Roosevelt
3 / 5
4. Albert Einstein 4. Albert Einstein
4 / 5
5. Regina Elisabeta a II-a 5. Regina Elisabeta a II-a
5 / 5

5 persoane publice care s-au căsătorit cu rudele lor

1. Johann Sebastian Bach

Romaticul compozitor de muzică clasică, a cărui artă o iubim și o cunoaștem cu toții s-a căsătorit cu verișoara sa, Maria Barbara Bach în anul 1706. Cei doi au avut împreună un număr impresionant de șapte copii, însă foarte mulți dintre ei s-au stins din viață la vârste extrem de fragede. La 14 ani de la căsătorie Maria a decedat, iar J. S. Bach s-a recăsătorit cu o faimoasă cântăreață, Anna Wulcken.

Surse foto: Pinterest, Pinterest

5 persoane publice care s-au căsătorit cu rudele lor

2. Edgar Allan Poe

Printre faimoasele opere cărora le-a dat naștere poetul, putem regăsi adesea trimiteri către Clemm, soția lui, care îi era și verișoară primară. Poe și Clemm s-au căsătorit atunci când poetul avea 27 de ani, iar fata doar 13 ani. La vârsta de 24 de ani, Clemm s-a stins din viață în urma tuberculozei, iar criticii literari consideră că multe dintre scrierile sale scurte au la bază inspirația din viața celor doi, trăită destul de tumultuos, luând în considerare pasiunea acerbă a poetului pentru meseria sa și lipsa destul de mare de interes față de viața de cuplu.

Surse foto: Pinterest, Pinterest

5 persoane publice care s-au căsătorit cu rudele lor

3. Franklin Delano Roosevelt

Personalitatea politică destul de controversată, Franklin Delano Roosevelt, s-a căsătorit cu verișoara sa îndepărtată (de gradul V), Eleanor Roosevelt. Cu toate că amândoi au crescut în cadrul aceleiași familii, nu au avut foarte mult contact în copilărie, însă drumurile lor s-au unit la vârsta adultă, atunci când președintele momentului respectiv, Theodore Roosevelt, unchiul lui Eleanor, a organizat un bal la Casa Albă, invitându-l pe Franklin pentru ca cei doi să se cunoască mai bine.

Sursa foto: Pinterest

5 persoane publice care s-au căsătorit cu rudele lor

4. Albert Einstein

Albert Einstein era deja căsătorit atunci când a început colaborarea legată strict de muncă alături de Elsa Lowenthal. Ușor-ușor, cei doi au dezvoltat o relație ascunsă, în cele din urmă Einstein părăsindu-și soția și căsătorindu-se cu Elsa. Am uitat să menționăm un detaliu important: cei doi erau verișori primari și nu doar dintr-o singură parte a familiei, ci din partea ambilor părinți! Cu toate acestea, dovezile istorice ne arată că Elsa i-a fost devotată lui Albert până la moarte, iubindu-l nespus!

Sursa foto: Pinterest

5 persoane publice care s-au căsătorit cu rudele lor

5. Regina Elisabeta a II-a

După cum spuneam, căsătoria între rude era o practică extrem de comună în rândul familiilor regale, pentru propagarea sângelui albastru. Pe această cale, Elisabeta, verișoara de gradul III a Prințului Philip s-a căsătorit cu acesta, devenind în cele din urmă Regina Elisabeta a II-a.

Sursa foto: Pinterest