swipe
↓ citeste mai jos ↓
Ela Crăciun a petrecut Crăciunul în Africa Ela Crăciun a petrecut Crăciunul în Africa
1 / 6
Vedeta a descoperit în Africa o realitate mai puțin fericită Vedeta a descoperit în Africa o realitate mai puțin fericită
2 / 6
Condițiile în care trăiesc mai mulți copii dintr-un orfelinat din Kenya au șocat-o pe Ela Condițiile în care trăiesc mai mulți copii dintr-un orfelinat din Kenya au șocat-o pe Ela
3 / 6
Vedeta a dat detalii despre condițiile de trai ale micuților Vedeta a dat detalii despre condițiile de trai ale micuților
4 / 6
Cum arată școală la care învață copiii orfani din Kenya Cum arată școală la care învață copiii orfani din Kenya
5 / 6
Ela Crăciun a decis să aibă grijă de doi copii la distanță Ela Crăciun a decis să aibă grijă de doi copii la distanță
6 / 6

Ela Crăciun a decis să aibă grijă de doi copii la distanță. „O să le plătim școala și o să ne asigurăm că nu o vor abandona”

Ela Crăciun a petrecut Crăciunul în Africa

După 14 ani în care a petrecut sărbătorile de iarnă la Sinaia, alături de părinți, Ela Crăciun și soțul ei au decis să meargă, anul acesta, de Crăciun, în Kenya, Africa. Ela a mărturisit că aceasta este o vacanță pe care și-a dorit-o de foarte mult timp, mai ales pentru copii:

„De la 14 ani petrec fiecare Crăciun la Sinaia. O să respectăm și anul acesta tradiția și vom petrece acolo Ajunul Crăciunului și prima zi de Crăciun, la părinții mei, însă de această dată am decis ca a doua zi să plecăm în Kenya. Este o vacanță pe care mi-am dorit-o foarte mult pentru copii. Noi suntem fani ai destinațiilor însorite, așa că în momentul în care ne-a ieșit în cale această destinație, am fost pe loc convinși. Va fi un zbor direct, de 9 ore și sunt absolut convinsă că toți copiii vor fi încântați de această vacanță pentru că vom avea și două zile în safari și vor întâlni cu siguranță multe animăluțe. Nu va lipsi desigur nici relaxarea la plajă. După acest an, chiar am nevoie de multă relaxare.”, a declarat Ela Crăciun.

Ela Crăciun a decis să aibă grijă de doi copii la distanță. „O să le plătim școala și o să ne asigurăm că nu o vor abandona”

Vedeta a descoperit în Africa o realitate mai puțin fericită

După ce șia încărcat bateriile la plajă și a explorat tot ce are Kenya de oferit, Ela a mers, împreună cu copiii ei, într-un sat care găzduiește mii de familii nevoiașe și copii orfani. Pentru vedetă, acestă experiență a fost ca o trezire la realitate și și-a îndemnat urmăritorii să fie recunoscători pentru ceea ce au și să facă bine atunci când au ocazia.

„Gândul meu pentru 2023: Fiți recunoscători pentru ceea ce aveți și faceți bine atunci când puteți. Dacă aveți posibilitatea puteți susține financiar astfel de cazuri atât în România, cât și în țările slab dezvoltate, prin intermediul asociațiilor internaționale.

Experiența pe care am avut-o în Kenya a fost una cu un impact foarte puternic pentru noi și mă bucur că au fost toți copiii cu noi, iar Nicholas e la vârsta la care înțelege mai bine tot ce se întâmplă (...) Pe lângă sentimentele de recunoștință pe care le am că am reușit să vedem atâtea animale în mediul lor natural (de care am fost realmente facinați), Kenya are și o poveste tristă. Foarte mulți oameni trăiesc în sărăcie, fără apa curentă și fără acces la educație. Pentru mulți dintre ei nu există speranța unui viitor mai bun pentru că nu au o cale de evadare sau o șansă de a-și depăși condiția (...) Întâlnirea cu copiii de aici mi-a frânt inima și mă doare că nu pot face mai multe pentru ei. Dacă știam unde ajungem, aș fi putut să le aduc măcar câteva cadouri. Această călătorie va rămâne o lecție importantă pentru mine și copii”, a scris Ela Crăciun pe Instagram, alături de mai multe imagini.

Ela Crăciun a decis să aibă grijă de doi copii la distanță. „O să le plătim școala și o să ne asigurăm că nu o vor abandona”

Condițiile în care trăiesc mai mulți copii dintr-un orfelinat din Kenya au șocat-o pe Ela

Ela a postat, pe Instagram, mai multe imagini și materiale cu micuții orfani care trăiesc în condiții greu de imaginat. Singuri fac curățenie și își întrețin dormitoarele, după ore:

„Am păstrat această postare pentru ultima noastra zi în Kenya. Acum câteva zile am ieșit din balonul nostru de cristal și am venit să vedem un orfelinat și o școală privată locală. Deși nu s-ar crede, cei aproape 50 de copii orfani care au ajuns aici, au avut noroc și o șansă în această viață. Deși pentru noi, condițiile pe care le-am văzut aici sunt extrem de scăzute, pentru ei este un adevărat lux. Un lux de care au grija chiar ei, cu mânuțele lor. Dormitoarele pe care le vedeți în poze sunt întreținute de ei înșiși. O ordine și o curățenie pe care rar le vezi la niște copii așa mici”, a scris Ela Crăciun.

Ela Crăciun a decis să aibă grijă de doi copii la distanță. „O să le plătim școala și o să ne asigurăm că nu o vor abandona”

Vedeta a dat detalii despre condițiile de trai ale micuților

Ela mai povestește că orfelinatul în care locuiesc copiii fără părinți este finanțat exclusiv din donații private și le oferă atât cazare, cât și trei mese pe zi, cu condiția ca aceștia să meargă la școală:

„Totul începe cu educația, iar cei care ajung aici se pot angaja după ce termină școala, la joburi care sa le permita o viață decentă. Orfelinatul este finanțat exclusiv din donații private și le oferă copiilor atât cazare cât și 3 mese pe zi, un program educațional obligatoriu, haine, jucării și activități de grădinărit, arte și sport”, scrie Ela Crăciun.

Ela Crăciun a decis să aibă grijă de doi copii la distanță. „O să le plătim școala și o să ne asigurăm că nu o vor abandona”

Cum arată școală la care învață copiii orfani din Kenya

Ela Crăciun a postat și câteva imagini cu școala la care învată copilașii și care costă în jur de 350 euro pe an / copil:

„Aici este și o școală privată pentru clasele primare, care costa aprox 350 euro pe an / copil. Sunt părinți care fac eforturi foarte mari pentru copiii lor, ca ei să beneficieze de o educație mai bună, singura șansă reala pentru a avea un viitor și o meserie. Aceasta sumă pentru ei este de cele mai multe ori mult prea mare și cei mai mulți abandonează pe parcurs”, a mai scris Ela.

Ela Crăciun a decis să aibă grijă de doi copii la distanță. „O să le plătim școala și o să ne asigurăm că nu o vor abandona”

Ela Crăciun a decis să aibă grijă de doi copii la distanță

Ela Crăciun își îndeamnă urmăritorii să le dea o mână de ajutor copiilor sărmani din Africa și mărturisește că, împreună cu soțul ei, a luat decizia de a avea grijă de doi copii la distanță:

„Imaginile pe care le-am văzut aici o să îmi rămână mult timp în minte și suflet. Nu puteam să rămână indiferentă: am decis, alături de soțul meu să ne ocupăm exclusiv de 2 copii: o să le plătim școala și o să ne asigurăm că nu o vor abandona. La fel au decis și prietenii noștri cu care suntem în vacanță.

Și voi puteți sponsoriza un copil pentru a avea acces la educație și a primi o șansă pentru o viața mai bună, la normalitate, diferită totuși de ceea ce știm noi, dincolo de sărăcie și izolare socială.

Donațiile se pot face în conturile de mai jos:

RON:RO18INGB0000999913141080
EURO:RO42INGB000099991314113”, își îndeamnă Ela urmăritorii de pe Instagram.