swipe
↓ citeste mai jos ↓
Farouk James a fost respins de mai multe școli din cauza lungimii părului său Farouk James a fost respins de mai multe școli din cauza lungimii părului său
1 / 6
Mama sa caută soluții pentru a-l înscrie la o școală Mama sa caută soluții pentru a-l înscrie la o școală
2 / 6
Se bucură de o mare apreciere în universul modelling-ului Se bucură de o mare apreciere în universul modelling-ului
3 / 6
Mama lui Farouk James a inițiat o campanie în sprijinul băieților cu părul lung Mama lui Farouk James a inițiat o campanie în sprijinul băieților cu părul lung
4 / 6
S-a remarcat de mic grație părului său S-a remarcat de mic grație părului său
5 / 6
Un păr atât de spectaculos are nevoie de îngrijire atentă Un păr atât de spectaculos are nevoie de îngrijire atentă
6 / 6

Un băiețel de 9 ani este respins de toate școlile din cauza părului. Mama lui nu vrea să îl tundă

Farouk James a fost respins de mai multe școli din cauza lungimii părului său

Până acum, băiețelul a fost respins de cel puțin trei școli din Marea Britanie, care i-au impus să se tundă pentru a urma cursurile.
Bonnie Green, mama lui Farouk, văzând care este situația fiului ei, a declarat, într-o intervenție pentru „The Independent”: „Este o problemă care ține de rasă. Afectează mai ales băieții de culoare. Aceștia obișnuiesc să poarte părul lung. Este mai mult decât o problemă culturală.”
A atras și atenția asupra faptului că la una dintre școlile în care a dorit să-l înscrie pe Farouk fetelor li se permitea să aibă părul oricât de lung, cu condiția să-l țină strâns la spate: „De ce să spui că un băiat să aibă parul scurt, iar o fată să îl aibă lung? Este o prejudecată. Este același lucru cu a le impune fetelor să poarte fustă la școală. De ce să poarte neapărat fustă la școală? Cred că regulile ar trebui să se aplice la fel și pentru fete și pentru băieți”.

Sursă poză: instagram.com/faroukjames/

Un băiețel de 9 ani este respins de toate școlile din cauza părului. Mama lui nu vrea să îl tundă

Mama sa caută soluții pentru a-l înscrie la o școală

La un moment dat, aceasta nu s-a ferit să aducă în discuție faptul că, dacă nu va fi posibilă altă soluție, este gata să-și declare fiul ca fiind non-binar (persoanele non-binare nu se consideră având un gen anume). Potrivit „Metro”, a declarat: „Ca să îl pot înscrie la o școală mixtă, aș putea să spun că este non-binar”.

Într-un interviu pentru „Mirror”, Bonnie Green a subliniat faptul că este îngrijorată de atitudinea din școli față de băieții care aleg să aibă părul lung: „Cred că încă de mici ai noștri copii se deprind cu o atitudine sexistă. Când îl înveți de mic pe un copil că un asemenea comportament de discriminare este în regulă în zilele noastre, se va evita să se ajungă mâine ca lumea să fie mai tolerantă.”

Sursă poză: instagram.com/faroukjames/

Un băiețel de 9 ani este respins de toate școlile din cauza părului. Mama lui nu vrea să îl tundă

Se bucură de o mare apreciere în universul modelling-ului

Din acest punct de vedere, mama lui Farouk James a ținut să precizeze, pentru „Insider”, că un păr precum cel al fiului ei este la mare căutare în universul modei: „În zilele noastre, oamenii se străduiesc să obțină acea lungime a părului. Este într-adevăr cool faptul că marile companii de fashion caută un asemenea look. Vor ca acel look androgin să fie puțin mai diferit.”

La începutul acestui an, Farouk s-a remarcat după ce a apărut pe coperta „Bahia Kids” în luna ianuarie. Pe copertă s-a putut observa părul său spectaculos, demonstrând încrederea în sine conferită de acesta, titlul de pe copertă fiind : „Părul meu, regulile mele”. 

Sursă poză: instagram.com/faroukjames/

Un băiețel de 9 ani este respins de toate școlile din cauza părului. Mama lui nu vrea să îl tundă

Mama lui Farouk James a inițiat o campanie în sprijinul băieților cu părul lung

Campania are scopul de a veni în sprijinul băieților ce poartă părul lung, fiind însoțită de o petiție care va ajunge la Secretarul de Stat pentru Educație din Marea Britanie. Iată principalele argumente din această petiție, care până acum a fost semnată de peste 7000 de persoane:

„...În școala creștină la care a aplicat fiul meu i se refuză aplicația până când nu va fi tuns. „Actul Egalității” există pentru a proteja toate genurile de acțiuni precum aceasta. Dar acum, în țară, există discriminare ce se aplică în cazul băieților cu părul lung. De aceea mă adresez Ministerului Educației, pentru a le scrie tuturor școlilor din Marea Britanie ca să le reamintească datoria pe care o au. De asemenea, mă adresez școlilor care mi-au respins fiul pentru ca acestea să-și schimbe politica...

Într-o lume în care oamenii se tem să fie ei înșiși, să fie unici, îl susțin din toată pe inima pe Farouk pentru a avea încredere în a fi diferit și sper că voi transmite mai departe această încredere a mea. Sunt atât de mândră...

Într-o lume dreaptă, oamenii ar trebui să fie judecați după caracter și NU după înfățișare. Ceea ce ar trebui să ceară instituțiile este să fii curat, ordonat, politicos, punctual, respectuos și muncitor.”

Sursă poză: instagram.com/faroukjames/

Un băiețel de 9 ani este respins de toate școlile din cauza părului. Mama lui nu vrea să îl tundă

S-a remarcat de mic grație părului său

 Bonnie Green, a povestit, pentru „Insider”, că fiul ei a avut încă de la naștere mult păr: „Farouk s-a născut cu mult păr. De fapt, chiar și când mi-am făcut o ecografie în perioada sarcinii, pe la șase luni, părul lui putea fi văzut cum plutește...”. Datorită podoabei sale capilare, a început să fie prezent în lumea modei încă din primul său an de viață.
Mama a recunoscut că, de-a lungul timpului, s-au făcut asupra ei presiuni pentru ca băiețelul să fie tuns, dar ea nu a renunțat, ceea ce a făcut ca micuțul să fie tot mai solicitat pentru a poza pentru reviste, pentru a face parte din diverse campanii și pentru a defila pe podiumuri din întreaga lume, cum ar fi la Paris, la Florența sau la New York.

Sursă poză: instagram.com/faroukjames/

Un băiețel de 9 ani este respins de toate școlile din cauza părului. Mama lui nu vrea să îl tundă

Un păr atât de spectaculos are nevoie de îngrijire atentă

Grație aspectului deosebit al podoabei sale capilare, Farouk James a cucerit Instagram-ul, având sute de mii de urmăritori. Cu toate acestea, are momente în care se satură de părul său. O postare a mamei sale, de pe contul lui de Instagram, de anul trecut, demonstrează acest fapt: „Ieri Farouk nu a avut dispoziția necesară pentru a mă lăsa să mă ocup de părul lui. La un moment dat, a spus: „Ok, să-l tundem!?”

Mama a spus că vorbise recent cu copilul despre posibilitatea ca, pe viitor, să fie necesar să se tundă pentru a putea merge la școala dorită de ea: „Vorbisem recent cu el despre tuns după ce toți copiii vor merge la școala pe care mi-aș dori să o urmeze. Nu i-am amintit de discuția noastră și mă întrebam azi dacă nu cumva ar trebui să țin seama de dispoziția lui, să mergem la salon să fie tuns și să vedem ce se întâmplă?”

Sursă poză: instagram.com/faroukjames/