swipe
↓ citeste mai jos ↓
1 1
1 / 20
2 2
2 / 20
3 3
3 / 20
4 4
4 / 20
5 5
5 / 20
6 6
6 / 20
7 7
7 / 20
8 8
8 / 20
9 9
9 / 20
10 10
10 / 20
11 11
11 / 20
12 12
12 / 20
13 13
13 / 20
14 14
14 / 20
15 15
15 / 20
16 16
16 / 20
17 17
17 / 20
18 18
18 / 20
19 19
19 / 20
20 20
20 / 20

Publicul a ales: top 20 cele mai bune țări din lume pentru vacanțe

1

Africa de Sud

Printre cele mai semnificative motive care au transformat această țară din emisfera sudică într-una dintre cele mai bune din lume se numără: este o destinație de călătorie prietenoasă cu familiile (există standarde de igienă ridicate, locații special amenajate și pentru copii, activități potrivite pentru copii în aer liber etc.), este cea de-a treia țară din lume din punct de vedere ale biodiversității (acolo există deșert, semideșert, lanțuri muntoase, savane, plaje etc.), are o istorie bogată, unele dintre cele mai bune plantații de viță-de-vie și vinuri și se bazează pe îmbinarea tradițiilor locale cu cele aduse de către coloniștii europeni.

Indiferent de zona din Africa de Sud pe care vei alege să o vizitezi, vei fi surprinsă când vei vedea cât de bine interacționează comunitățile tradiționale cu acelea mai moderne, de tip european, înțelegând cu adevărat de ce această țară a fost supranumită și „Curcubeul Națiunilor” (aici trăiesc împreună etnii foarte diferite, cu propriile limbi și culturi).

Cape Town, Durban, Johannesburg, regiunea Hemel-en-Aarde (plină de culturi de viță-de vie) îți vor rămâne pentru întotdeauna în minte drept destinații unice, pe care îți va face plăcere să le mai revezi.

Publicul a ales: top 20 cele mai bune țări din lume pentru vacanțe

2

Cambodgia

Țara aceasta a captat interesul turiștilor din întreaga lume nu numai prin contraste, ci și datorită istoriei și culturii sale. Astfel, de la orașele foarte moderne precum este capitala Phnom Penh, până la coasta sudică, marcată de satele de pescari, de plajele uimitoare și de templele colorate, Cambodgia merită să fie descoperită.

Una dintre cele mai semnificative atracții ale sale rămâne însă complexul de temple de la Angkor Wat, care primește an de an numeroși vizitatori dornici să vadă unul dintre cele mai mari monumente religioase din lume.

Muzica și festivalurile tradiționale, alături de monumentele care arată trecerea cambodgienilor la religii variate (de la hinduism la budism) sunt oricând interesante, cu atât mai mult cu cât sunt prezente în cadre naturale deosebite (cum ar fi jungle sau plaje).

Nu în ultimul rând, în Cambodgia ne putem bucura de ospitalitatea localnicilor, oricând dispuși să-și prezinte cultura și istoria.

Publicul a ales: top 20 cele mai bune țări din lume pentru vacanțe

3

Columbia

Este văzută drept una dintre cele mai bune țări din lume pentru că acolo poți găsi de toate: mare, vârfurile impunătoare ale Anzilor, plaje, jungle, plantații de cafea, orașe coloniale și ruine străvechi.

Amatorii de mari metropole se vor simți în largul lor în Bogotá sau în Medellin, fără a uita însă și de posibilitatea de a admira urme ale arhitecturii de tip colonial.

Iubitorii de festivaluri nu ar trebui să lipsească de la Festivalul Florilor din Medellin sau de la Carnavalul din orașul Barranquilla, oricare dintre ele fiind o oportunitate pentru a trăi o autentică experiență columbiană.

Cei ce îndrăgesc mult natura vor fi încântați să descopere rezervații și parcuri naționale, cu specii unice de plante și animale, dar și să facă plimbări pe Amazon, unde vor putea admira delfinii roz de Amazon. În același timp, râurile, cascadele și plajele nu trebuie ratate, toate fiind o sursă incredibilă de diversitate.

Publicul a ales: top 20 cele mai bune țări din lume pentru vacanțe

4

Croația

Situată la Marea Adriatică, Croația a devenit în ultimele decenii una dintre cele mai apreciate destinații turistice.

Pe de o parte, această țară încântă prin orașele pitorești prin arhitectura lor, precum Zagreb, Dubrovnik sau Split și, pe de altă parte, cadrul natural este unul fermecător. Fie că este vorba despre parcurile naționale precum Plitvice, Mljet sau Krka, fie că este vorba despre apele turcoaz, despre țărmurile frumos dantelate sau despre plajele spectaculoase, Croația oferă atracții pentru toate gusturile.

De asemenea, vremea este foarte plăcută, cu multe zile însorite pe an și cu un climat similar celui mediteranean, cu ierni nu prea aspre.

Publicul a ales: top 20 cele mai bune țări din lume pentru vacanțe

5

Filipine

Este imposibil să nu te lași vrăjit de o țară în care se îmbină tradițiile coloniale vechi (spaniole, japoneze, americane etc.) și tradițiile locale. Mai mult decât atât, insulele ce compun acest arhipelag din Asia au fiecare un farmec aparte. Printre cele mai interesante sunt: Boracay, Caramoan, Calaguas, Bantayan. Aici natura și tradițiile se amestecă într-un mod cuceritor, iar ospitalitatea localnicilor nu va înceta să te surprindă.

Dacă ajungi în Filipine, nu trebuie să ratezi nici orezăriile. Cele mai vestite sunt cele din Provincia Ifugao (se estimează că au o vechime de aproximativ 2000 de ani) și sunt considerate de UNESCO drept „Cea de-a opta Minune a Lumii”.

Printre locurile care te ajută să cunoști istoria din Filipine se numără Corregidor (o insulă din zona capitalei țării, Manila- dovadă a colonialismului american) sau Ilocos Sur (mărturie a colonialismului spaniol).

Publicul a ales: top 20 cele mai bune țări din lume pentru vacanțe

6

Grecia

Odată ce ajungi în această țară, gândește-te că este una dintre cele mai bune țări din lume pentru că poate fi vizitată în orice anotimp. Nu numai mentalitatea numită „filoxenia” (ospitalitatea față de străini), dar și amestecul de istorie, de cultură, de peisaje incredibile și posibilitățle de divertisment au transformat Grecia într-una dintre destinațiile preferate de turiștii din toată lumea.

Dacă în Atena întâlnești istorie la pasul, în insulele grecești (ce fac parte dintre „Cele mai bune destinații insulare din lume”, alături de Maldive sau de Ibiza) te vei bucura de vremea bună, de plaje incredibile, de ape în culori unice, de mâncare delicioasă și, din nou, de urme ale unor civilizații străvechi.

În Grecia nu ar trebui să ocolești sub nicio formă Insulele Ciclade sau Insulele Ionice, fiecare dintre ele cu comorile lor: Santorini, Mykonos, Corfu, bisericile bizantine, ruinele de temple, arhitectura variată.

Publicul a ales: top 20 cele mai bune țări din lume pentru vacanțe

7

Indonezia

A intrat rapid în topul celor mai vizitate țări din lume, cucerind datorită insulelor sale, templelor și resorturilor aflate în cadre naturale incredibile.

Printre marile atracții ale Indoneziei trebuie incluse: Insulele Gili, Bali, templul Borobudur, Insula Lombok, complexul de temple hinduse de la Prambanan.

Desigur, comorile naturale ale Indoneziei nu trebuie omise și se referă la: recifuri de corali, păduri tropicale, vârfuri muntoase impunătoare, vulcani, mangrove și chiar ghețari ecuatoriali.
Dacă ajungi în Indonezia, încearcă să cunoști tradițiile locale prin intermediul expozițiilor de artă, a spectacolelor de teatru și festivalurilor.

Publicul a ales: top 20 cele mai bune țări din lume pentru vacanțe

8

Irlanda

Este o țară renumită nu numai pentru spiritul deschis al localnicilor, ci și pentru orașe care încântă fără îndoială. De exemplu, atât Dublin, cât și Belfast, pot fi vizitate în orice anotimp, oferind o atmosferă unică.

Desigur, peisajele spectaculoase se deschid la tot pasul odată ce pornești pe drumurile Irlandei, precum ar fi, de exemplu, „Wild Atlantic Way” sau „Causeway Coastal Route”.

Nu trebuie să uiți că Irlanda este una dintre destinațiile preferate de cei care sunt pasionați de istorie, fiind locuită din cele mai vechi timpuri, urme ale trecutului putând fi descoperite în numeroase zone.

Peisajele minunate se împletesc însă și cu biserici sau castele situate adesea pe malurile lacurilor sau pe insule, înconjurate de păduri seculare, de pajiști de un verde smarald sau de stânci cu forme unice.

Publicul a ales: top 20 cele mai bune țări din lume pentru vacanțe

9

Israel

Călătorii au fost și vor fi cu siguranță fascinați de diversitatea incredibilă a acestei țări. De pildă, în sudul ei se află Deșertul Negev, Marea Moartă, ca mai apoi să se ajungă la Marea Roșie și la orașul Eilat. În preajma Ierusalimului se află munți impunători, iar Tel Aviv este un splendid oraș situat la Marea Mediterană, îndrăgit pentru stilul de viață și pentru posibilitatea infinită de distracții.

Cultura locală are farmecul ei și va fi cunoscută cu precădere prin piețele și târgurile locale de pe străzile din Tel Aviv sau din Ierusalim.

Una dintre cele mai căutate destinații ale Israelului este însă Ierusalim, al cărui Oraș Vechi este o îmbinare între diferite etnii și culturi.Tot în Ierusalim vor impresiona Zidul Plângerii, dar și Via Dolorosa, care sunt repere intrate în atenția oricărui creștin care ajunge în Israel.

Publicul a ales: top 20 cele mai bune țări din lume pentru vacanțe

10

Italia

Din nord, de la Milano, Verona și Veneția, până în centru (în zona Romei) și în sud, la Napoli, Salerno sau pe coastele Siciliei, Italia trebuie văzută ca una dintre cele mai bune țări întrucât oferă comori la tot pasul.

Alături de relieful variat și armonios, odată ce ajungi în această țară vei descoperi urme de civilizație străveche valorificate cu grijă în sit-uri și muzee pe care nu trebuie să le ratezi.

Zonele costiere sunt pline de orășele pitorești, așa cum este și Cinque Terre sau Coasta Amalfitană, iar insulele (precum Ischia, Procida sau Capri) te fascinează și te fac să-ți planifici rapid o nouă călătorie la ele.

Stilul de viață italian te îndeamnă la relaxare și la a te bucura de clipa prezentului, de prieteni, ca să nu mai vorbim despre bucătăria incredibil de variată, cu ingrediente proaspete și gustoase.

Dacă iubești moda și shopping-ul, Italia este destinația perfectă pentru tine. Încă din epoca renascentistă italienii au fost preocupați de modă, iar tendința s-a perpetuat pe tot parcursul secolelelor următoare, dovezi ale acestui fapt fiind magazinele unor brad-uri celebre din orașe precum Milano, Roma, Florența sau Napoli.

Publicul a ales: top 20 cele mai bune țări din lume pentru vacanțe

11

Japonia

Tokyo, capitala, este văzut ca unul dintre cele mai bune orașe pentru a călători. Motivele nu sunt deloc greu de înțeles: arhitectura este incredibilă, serviciile din turism sunt la cel mai înalt nivel, iar viața orașului este mereu captivantă.

Alături de ritmul trepidant al acestei metropole impresionante, bucură-te și de temple Shinto (prima religie a japonezilor), de festivaluri cu măști și costume unice, de ceremonia ceaiului, precum și de farmecul unic al kimono-urile și, de ce nu, de natura spectaculoasă.

Muntele Fuji, dar și alți munți de pe toate insulele ce formează Arhipelagul Japonez, râurile, lacurile și cireșii înfloriți primăvara, toate acestea te vor face să-ți dorești să revii cât mai des în Japonia.

Bucătăria acestei țări este foarte iubită în lumea întreagă, dar nu poți să ratezi, dacă ajungi în Japonia, bucătăria din diferite regiuni, care are particularități la care nici nu te-i fi gândit. Inclusiv sushi și miso se prepară în numeroase feluri, dar tocmai acesta este farmecul lor.

Publicul a ales: top 20 cele mai bune țări din lume pentru vacanțe

12

Mexic

Răsfăț pentru ochi și pentru papilele gustative deopotrivă, Mexicul a devenit una dintre cele mai vizitate țări din lume în ultimii ani. Fie că adori să te plimbi în orașe mari, în care îmbină arhitectura modernă cu aceea colonială, fie că îți plac templele străvechi, plajele, festivalurile sau munții și vulcanii, în Mexic le vei avea pe toate laolaltă. De pildă, vizitează orașele Mexico City și Merida, iar pentru a cunoaște și mai îndeaproape cultura mexicană străveche, îndreaptă-te către Oaxaca sau Puebla.

Nu uita nici de delicatese precum tacos, carne asada (carne de vită feliată și făcută pe grătar, după ce a fost ținută la marinat în prealabil), delicatese aztece din Peninsula Yucatan și din zona Merida, dar nici de peștele și fructele de mare servitee toată coasta Pacificului sau a Mării Caraibilor.

Plajele din Mexic fac parte dintre cele mai celebre, indiferent dacă vei alege apele din Baja California, Tulum, Acapulco sau Cancún.

Publicul a ales: top 20 cele mai bune țări din lume pentru vacanțe

13

Noua Zeelandă

Indiferent dacă vei opta pentru Insula de Nord sau pentru Insula de Sud, trebuie să știi că Noua Zeelandă este una dintre cele mai bune țări din lume datorită îmbinării dintre cultura occidentală cu aceea a populațiilor locale, precum sunt triburile de Maori. În același timp, natura dăruiește permanent un spectacol unic, prin plaje, păduri, lanțuri muntoase, vulcani, insule, toate acestea fiind marcate și de o faună și de o floră unice în lume.

Iubitorii de aventură vor găsi mereu în Noua Zeelandă ceea ce își doresc, în condițiile în care se poate practica bungee-jumping, dar și scufundări, rafting sau escaladă.

Spectacolele ce reflectă cultura locală sunt deosebite cu precădere în Rotorua, unde este centrul culturii Maori, iar de acolo se poate ajunge fără dificultate în Whakarewarewa Thermal Valley (ce oferă o imagine mai clară asupra arterelor și vieții de zi cu zi a triburilor Maori).

Publicul a ales: top 20 cele mai bune țări din lume pentru vacanțe

14

Peru

Unicitatea acestei țări a ajuns să fie binecunoscută de turiștii din întreaga lume, astfel că experții au estimat că, până în anul 2021, cel mai probabil numărul de vizitatori va depăși 7 milioane anual.

În primul rând, Peru cucerește prin diversitatea inimaginabilă. De pildă, are nu mai puțin de 28 de climate diferite, la fel și relief. De la deșerturi la culmile impunătoare ale Anzilor, la țărmurile accidentate sau line, până la zona Amazonului, poți să treci prin cele mai diverse experiențe.

Unele dintre cele mai vestite obiective din Peru sunt: Machu Pichu, Cuzco, Huanchaco (aici vei afla că peruanii au luat-o înaintea hawaiienilor în privința surfului, estimându-se că triburile din zonă foloseau un fel de plăci de surf încă din anul 1500 î.en), capitala țării, Lima, dar și zonele mai sălbatice, precum Cañón del Colca sau Cañón del Cotahuasi (unele dintre cele mai adânci din lume) sau porțiuni din jungla amazoniană.

Publicul a ales: top 20 cele mai bune țări din lume pentru vacanțe

15

Portugalia

Nu este greu să înțelegi de ce face și ea parte dintre cele mai bune țări din lume. Practic, ia în calcul doar acești factori: are o climă foarte plăcută, cu temperaturi ce ating foarte rar limita înghețului, Lisabona (capitala) este descrisă de călători ca fiind autentică, vibrantă, însorită, sigură și prietenoasă, cu străduțe și clădiri unice, cu funicular și tramvaie, poți să vizitezi regiuni cu viță-de-vie (precum este și cea din preajma orașului Porto), deschiderea la Oceanul Atlantic oferă plaje și valuri potrivite și pentru cei mai temerari turiști, care vor să practice sporturi de apă, muzica tradițională (fado) creează o stare cu totul specială, iar bucătăria este variată și gustoasă.

Portugalia este bună de vizitat în orice anotimp, iar de acolo poți să ajungi cu ușurință și în alte destinații incredibile, cum ar fi Insula Madeira sau Insulele Pico (insule vulcanice, cu floră unică și cu vinuri ieftine, cu gust deosebit).

Publicul a ales: top 20 cele mai bune țări din lume pentru vacanțe

16

Sri Lanka

În ciuda atacurilor teroriste și a unor tensiuni etnice din ultimele decenii, Sri Lanka a reușit treptat să-și câștige reputația de una dintre cele mai bune destinații turistice din lume. Acest lucru a fost posibil din următoarele rațiuni: multitudinea de locuri sacre (templele de exemplu), litoralul cu ape curate și calde, climatul tropical, capitala țării, Colombo (în care există mărturii ale moștenirii coloniale), posibilitatea de a explora munții și pădurile virgine, pentru iubitorii de natură și de aventură.

Spre exemplu, pădurile tropicale din Sinharaja, plajele din Uppuveli sau Nilaveli, parcurile naționale și posibilitatea de a admira în mediul lor natural diferite animale (precum elefanți, leoparzi sau delfini) sunt și ele foarte apreciate în Sri Lanka.

În același timp, festivalurile sunt și ele de interes pentru turiști. De pildă, festivalurile cu zmee sau cele tip Poya (care celebrează luna plină în stil budist) sunt o atracție deosebită.

Publicul a ales: top 20 cele mai bune țări din lume pentru vacanțe

17

Thailanda

Paradis natural și arhitectural, Thailanda a devenit una dintre cele mai bune destinații turistice din lume.
Dacă orașele Bangkok și Chiang Mai sunt aglomerate, dar fascinante prin străzile, prin piețele plutitoare și prin tarabele ce îți pot oferi cele mai inedite experiențe în privința hranei stradale, o incursiune la Wat Pho (cel mai mare templu budist din țară) sau la Palatul Regal te va surprinde încă din primele clipe.

Un alt spectacol care nu ar trebui ratat în Thailanda este festivalul apei, așa-numitul Songkran, care se organizează în luna aprilie.

Thailanda este o destinație numai bună de descoperit și grație amabilității localnicilor, dar și a mâncării tradiționale, care oferă experiențe senzoriale cu totul speciale.

Publicul a ales: top 20 cele mai bune țări din lume pentru vacanțe

18

Tanzania

Intrarea acestei țări în rândul unora dintre cele mai iubite destinații turistice se datorează creșterii calității infrastructurii din ultimele decenii.

Ce nu știai despre Tanzania este că poate satisface inclusiv cele mai exigente gusturi în materie de călătorii, în contextul în care oferă: plaje liniștite și ape impecabile în zona de coastă de la Oceanul Indian, parcuri naționale și rezervații în care se poate face safari, munți impunători cu vegetație unică (cum ar fi Kilimanjaro de pildă), dar și posibilitatea de a călători cu balonul pentru o altă variantă de safari.

Publicul a ales: top 20 cele mai bune țări din lume pentru vacanțe

19

Turcia

Chiar dacă în ultmii ani au existat diferite avertismente de a nu călători în anumite zone ale acestei țări ca urmare a unor conflicte, Turcia rămâne una dintre cele mai bune țări din lume din punct de vedere al atracțiilor turistice.

De ce se întâmplă așa nu este greu de înțeles. Turcia este o îmbinare cu totul originală de tradiții, de istorie străveche, de bucătărie savuroasă, de viață specifică a marilor metropole, cu resorturi de lux în locații incredibile.

De pildă, o vizită în Istanbul sau în Cappadocia, dar și la site-uri ce dovedesc faptul că Turcia a fost leagăn al unor civilizații străvechi, sunt experiențe pe care vei vrea să le repeți.

Turcia are coaste de aproape 8400 km, așa că sporturile de apă, dar și relaxarea pe plaje sunt la ele acasă în această țară.

Totodată, Turcia se bucură de mai mult de 6 luni de vreme însorită în părțile sale sudice, dar climatul blând este prezent și pe coasta Mării Egee.

Publicul a ales: top 20 cele mai bune țări din lume pentru vacanțe

20

Vietnam

La fel ca alte state din Asia de Sud-Est, Vietnam este un loc în care ospitalitatea, căldura și entuziasmul localnicilor te vor face să vrei să te întorci.

Datorită influenței religiei budiste, în Vietnam există tradiții interesante, care pot fi descoperite în mai multe perioade ale anului, fiind marcate de parade și de focuri de artificii.

În Vietnam se poate călători pe tot parcursul anului, dar pentru cei care vor să descopere frumusețile naturii este ideală perioada octombrie-decembrie.

Printre cele mai importante obiective din Vietnam, pe care nu trebuie să le ratezi dacă ajungi acolo, se numără: Halong Bay, grota Phong Nha-Ke Bang, Lao Cham, Dalat.
Zona de coastă este încântătoare inclusiv pentru iubitorii sporturilor de apă. De exemplu, plaja Nha Trang este ideală pentru surf. În schimb, plajele Da Nang sau Mui Ne sunt unice prin resorturile lor și prin atmosfera relaxantă.