
-
Timp preparare:
- 10-30 de minute
-
Varsta:
- Familie
-
Nivel dificultate:
- usor
-
Prezent in categoriile:
- Aperitive reci, Aperitive, Feluri de mancare, Salate, Supe, Fara foc, Mancaruri usoare, Mancaruri rapide, Mancaruri gustoase, Mancaruri fara carne, Vara, Legume, Mancaruri, Salate de vara, Pranz, Cina, Salate de legume, Salate reci, Salate usoare, Salate rapide, Gustoase, Simple, Supe rapide

Ceviche cu avocado
Ceviche reprezintă un preparat tradiţional peruan, care s-a extins ulterior în zona costieră a Americii Latine şi a început să fie popular în toată lumea. Caracteristica sa principală este că se găteşte cu peşte/fructe de mare ce sunt crude şi se vor marina într-o bază acidă: suc de lămâie. Reţine faptul că este esenţial, pentru această reţetă fără foc, să apelezi doar la produse deosebit de proaspete!
Ingrediente pentru 3-4 porţii:
- 450 g creveţi cruzi
- 3 avocado
- 1/2 cană zeamă de lămâie verde
- 2 roşii Roma
- 1/4 cană ceapă roşie
- 1 ardei iute
- 1/4 cană cilantro
- sare şi piper după gust
Timp de preparare (fără timpul în care ceviche stă la rece): 15-20 de minute
Mod de preparare:
- Vei îndepărta sâmburele de avocado, vei scoate miezul şi îl vei tăia cubuleţe
- Vei spăla roşiile, tăindu-le cubuleţe
- Ceapa se spală şi se toacă mărunt
- Vei toca cilantro
- Vei stoarce zeama de la 1 lămâie verde
- Vei pune zeama de lămâie într-un vas şi vei pune acolo creveţii, lăsându-i să se odihnească pentru aproximativ 5 minute. Vei adăuga peste ei legumele (fără avocado) şi cilantro. Îi vei acoperi şi îi vei lăsa la frigider pentru 1 oră
- Înainte de servire, adăuga în ceviche avocado, mai stropeşte cu lămâie verde şi nu uita de sare şi piper
Surse foto: istockphoto.com
Surse foto: istockphoto.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!