swipe
↓ citeste mai jos ↓
Gazpacho din castraveţi, avocado şi usturoi Gazpacho din castraveţi, avocado şi usturoi
1 / 7
Ceviche cu avocado Ceviche cu avocado
2 / 7
Spring rolls cu somon şi ton Spring rolls cu somon şi ton
3 / 7
Avocado umplut cu ton şi ruccola Avocado umplut cu ton şi ruccola
4 / 7
Noodles de dovlecei cu parmezan Noodles de dovlecei cu parmezan
5 / 7
Salată mediteraneană cu fasole Salată mediteraneană cu fasole
6 / 7
Salată de pepene cu brânză Feta Salată de pepene cu brânză Feta
7 / 7

7 reţete fără foc pentru zilele de vară când este prea cald să găteşti

Gazpacho din castraveţi, avocado şi usturoi

Gazpacho, o supă tradiţională spaniolă, este un preparat cunoscut în întreaga lume, putând fi gătită în numeroase feluri. Iată o reţetă numai bună să vă răcorească într-o zi de vară de foc!

Ingrediente pentru 4 porţii:

  • 2 castraveţi mari
  • 1 ceapă eşalotă
  • 1 avocado
  • 1/4 dintr-un borcan mare  de iaurt grecesc
  • 1/3 cană ulei de măsline
  • zeama şi coaja de la 1 lămâie
  • 1/2-1 cană de apă
  • 1 lingură oţet de mere
  • 1/2 linguriţă de sare

Timp de preparare: 10-15 minute

Mod de preparare:

  • Toate ingredientele vor fi puse într-un blender la viteză mare, fără a uita să pui 1/2 cană de apă pentru ca acestea să se transforme într-o pastă
  • Dacă ţi se pare că amestecul e prea gros, poţi să mai adaugi apă. De asemenea, dacă nu ţi se pare destul de sărat, poţi să mai adaugi sare
  • Gazpacho va fi dat la răcit cel puţin 1 oră înainte să-l serveşti

7 reţete fără foc pentru zilele de vară când este prea cald să găteşti

Ceviche cu avocado

Ceviche reprezintă un preparat tradiţional peruan, care s-a extins ulterior în zona costieră a Americii Latine şi a început să fie popular în toată lumea. Caracteristica sa principală este că se găteşte cu peşte/fructe de mare ce sunt crude şi se vor marina într-o bază acidă: suc de lămâie. Reţine faptul că este esenţial, pentru această reţetă fără foc, să apelezi doar la produse deosebit de proaspete!

Ingrediente pentru 3-4 porţii:

  • 450 g creveţi cruzi
  • 3 avocado
  • 1/2 cană zeamă de lămâie verde
  • 2 roşii Roma
  • 1/4 cană ceapă roşie
  • 1 ardei iute
  • 1/4 cană cilantro
  • sare şi piper după gust

Timp de preparare (fără timpul în care ceviche stă la rece): 15-20 de minute

Mod de preparare:

  • Vei îndepărta sâmburele de avocado, vei scoate miezul şi îl vei tăia cubuleţe
  • Vei spăla roşiile, tăindu-le cubuleţe
  • Ceapa se spală şi se toacă mărunt
  • Vei toca cilantro
  • Vei stoarce zeama de la 1 lămâie verde
  • Vei pune zeama de lămâie într-un vas şi vei pune acolo creveţii, lăsându-i să se odihnească pentru aproximativ 5 minute. Vei adăuga peste ei legumele (fără avocado) şi cilantro. Îi vei acoperi şi îi vei lăsa la frigider pentru 1 oră
  • Înainte de servire, adăuga în ceviche avocado, mai stropeşte cu lămâie verde şi nu uita de sare şi piper

7 reţete fără foc pentru zilele de vară când este prea cald să găteşti

Spring rolls cu somon şi ton

Cheia reuşitei depline a acestei reţete fără foc, ce poate fi preparată în orice anotimp, este prospeţimea ingredientelor. Alege doar peşte de calitate pentru o aromă intensă, inconfundabilă!

Ingrediente pentru 12 rulouri:

  • 100 g ton proaspăt
  • 6 felii de somon file afumat
  • 12 foi de orez pentru pacheţele de primăvară
  • 1 avocado
  • 1 castravete

Ingrediente pentru sosul suplimentar (opţional)

  • 1 lingură seminţe de susan măcinate
  • 1 lingură Miso alb
  • 1 lingură oţet de orez
  • 1 lingură maioneză
  • sare după gust

Timp de preparare: 35-40 de minute

Mod de preparare:

  • Fiecare foaie de orez va fi cufundată în apă fierbinte câte 10-15 minute, până când devine pliabilă
  • Vei tăia cubuleţe avocado şi castravetele
  • Peştele va fi el tăiat cubuleţe
  • Pentru fiecare rulou de orez vei proceda aşa: îl vei întinde pe suprafaţa de lucru, vei pune în el peştele, avocado, castravetele. Vei rula cât mai strâns
  • Dacă vrei, prepară sosul: pune toate ingredientele pentru el deoparte, amestecând bine. Îl vei lăsa la rece până când vei servi rulourile

7 reţete fără foc pentru zilele de vară când este prea cald să găteşti

Avocado umplut cu ton şi ruccola

Avocado este un aliment foarte hrănitor, cu o textură cremoasă, ce se armonizează foarte bine cu peştele. Profită de acest lucru şi pregăteşte o reţetă simplă, care va fi cu siguranţă îndrăgită de cei dragi nu doar vara, ci în orice anotimp.

Ingrediente pentru 3 porţii:

  • 3 avocado mari, bine coapte
  • 1 conservă de ton (aproximativ 200 g)
  • 2 linguri maioneză vegetală
  • 1 linguriţă pătrunjel
  • 1 ceapă roşie mare
  • 1 roşie
  • ruccola
  • sare şi piper

Timp de preparare: 15-20 de minute

Mod de preparare:

  • Vei îndepărta sâmburele de avocado, tăindu-le pe lungime.
  • Vei scobi puţin miezul
  • Vei pune într-un vas tonul tăiat bucăţele, roşia, ceapa tăiată mărunt, pătrunjelul tocat, sarea şi piperul. Le vei da la frigider să se răcorească
  • Vei umple avocado cu amestecul menţionat
  • Vei asezona avocado cu ruccola proaspătă în momentul servirii.

7 reţete fără foc pentru zilele de vară când este prea cald să găteşti

Noodles de dovlecei cu parmezan

Pentru o variantă mai sănătoasă şi mai fresh de tăiţei, optează pentru cei de dovlecei. Sunt gustoşi, uşor de obţinuţi şi ideal pentru a face parte dintr-un fel de mâncare foarte uşor de gătit.

Ingrediente pentru 4 porţii:

  • 4 zucchini de mărime medie
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură usturoi mărunţit
  • 1-2 cană Parmezan ras
  • 1 cană frunze de busuioc
  • sare şi piper

Timp de preparare: 30-35 minute

Mod de preparare:

  • Zucchini vor fi spiralaţi cu ajutorul unui dispozitiv special pentru a obţine tăiţeii
  • Usturoiul şi uleiul de măsline vor fi puse într-o tigaie
  • Când vor începe să se încingă adaugă acolo tăiţeii, pe care îi vei găti cam 5 minute
  • Vei scoate tăiţeii şi peste ei vei pune sare, piper, parmezan şi busuioc

7 reţete fără foc pentru zilele de vară când este prea cald să găteşti

Salată mediteraneană cu fasole

O salată ce debordează de prospeţime şi culoare, fiind totodată foarte consistentă. Pregăteşte-o fără probleme într-o zi caniculară de vară!

Ingrediente pentru 8 porţii:

  • 400 g boabe de fasole din conservă
  • 400 g năut
  • 1 cană roşii cherry
  • 2 castraveţi mici
  • 1/4 ceapă roşie
  • 1/2 cană ardei gras
  • 1/2 cană măsline rondele
  • 1/2 cană măsline umplute cu ardei iute
  • 1/2 cană brânză Feta
  • 1/2 cană anghinare marinată
  • cam 10 frunze de busuioc tocate mărunt
  • Ingrediente pentru dressing:
  • 1/4 cană ulei de măsline extravirgin
  • 4 linguri oţet balsamic
  • 1 linguriţă amestec de oregano, cimbru, rozmarin
  • 1 căţel de usturoi
  • sare şi piper

Timp de preparare: 20-25 de minute

Mod de preparare:

  • Legumele vor fi spălate şi tăiate mărunt
  • Vei tăia mărunt şi busuiocul
  • Vei pune într-un vas fasolea şi năutul
  • Peste ea vei adăuga legumele, brânza şi verdeaţa
  • Vei pune laolaltă ingredientele pentru dressing, amestecându-le bine
  • Poţi da salata la rece înainte de servire

 

7 reţete fără foc pentru zilele de vară când este prea cald să găteşti

Salată de pepene cu brânză Feta

Această salată este un adevărat răsfăţ pentru papilele gustative, fiind răcoritoare şi extrem de gustoasă.

Ingrediente pentru 4 porţii:

  • 1 pepene roşu mic
  • 2 castraveţi tăiaţi mărunt
  • 100 g brânză Feta
  • 1 lingură mentă tocată
  • 1 lingură busuioc tocat
  • sucul de la 1 lămâie verde
  • sare şi piper
  • ulei de măsline

Timp de preparare: 15 minute

Mod de preparare:

  • Vei curăţa pepenele şi îl vei tăia cubuleţe
  • Vei pune la un loc pepenele, castravetele, Feta, busuiocul şi menta. Vei turna peste ele zeama de lămâie, vei pune ulei de măsline, sare şi piper. Vei amesteca ingredientele