swipe
↓ citeste mai jos ↓
Nicio zi fără supă! Nicio zi fără supă!
1 / 11
Arunci ingredientele în oală și te ocupi de orice altceva Arunci ingredientele în oală și te ocupi de orice altceva
2 / 11
Te încălzește Te încălzește
3 / 11
Te saturi într-un mod sănătos Te saturi într-un mod sănătos
4 / 11
Calmează disconfortul provocat de boli Calmează disconfortul provocat de boli
5 / 11
Ajută copiii să accepte mai ușor legumele Ajută copiii să accepte mai ușor legumele
6 / 11
Conținut ridicat de vitamine și minerale Conținut ridicat de vitamine și minerale
7 / 11
Nu ai cum să dai greș Nu ai cum să dai greș
8 / 11
Aroma inconfundabilă Aroma inconfundabilă
9 / 11
Simplu de congelat și de reîncălzit Simplu de congelat și de reîncălzit
10 / 11
Te ajută să economisești Te ajută să economisești
11 / 11

10 motive să mănânci supa în fiecare zi

Nicio zi fără supă!

Nicio zi fără supă și există chiar 10 motive care să te convingă să o introduci în programul tău alimentar de zi cu zi. Ai fugit de mesele cu supă în copilărie, ca acum să ajungi să nu te mai saturi de ea? Da, pare greu de crezut, dar este cât se poate de real. Uite câteva argumente ce te vor convinge că reprezintă cea mai sănătoasă alegere!

10 motive să mănânci supa în fiecare zi

Arunci ingredientele în oală și te ocupi de orice altceva

Spre deosebire de alte feluri de mâncare, supa nu te ține “legată” de aragaz până se fierbe. Pui toate ingredientele în oala cu apă, condimentezi și o “uiți” pe foc atât cât este nevoie. În timp ce gătești supă te poți ocupa de orice altceva prin casă, doar îți mai arunci un ochi să vezi dacă este gata.

10 motive să mănânci supa în fiecare zi

Te încălzește

Oh, nimic nu se compară cu o supă caldă când vii tremurând de frig de afară. Se pare că supa nu numai te ajută să-ți dezmorțești degetele, dar îți crește și temperatura corpului din interior spre exterior, spun nutriționiștii.

10 motive să mănânci supa în fiecare zi

Te saturi într-un mod sănătos

Conținutul ridicat de apă din supă te ajută să-ți potolești foamea într-un mod sănătos și hidratant. Conform specialiștilor, persoanele care sunt hidtratate prin supă sunt mai mulțumite de mesele lor și au mai puține șanse să consume calorii inutile.

10 motive să mănânci supa în fiecare zi

Calmează disconfortul provocat de boli

Desigur, supa de pui nu este un remediu pentru răceala sau gripa în sine, dar ajută la ameliorarea simptomelor neplăcute. Există specialiști care sunt de părere că supa de pui acționează ca un antiinflamator natural și ajută la eliminarea mucusului.

10 motive să mănânci supa în fiecare zi

Ajută copiii să accepte mai ușor legumele

Nu este un secret pentru nimeni faptul că cei mici nu se împacă deloc cu legumele. Ei bine, conform unui studiu defășurat în Olanda, copiii care au consumat supă timp de șase săptămâni au prezentat o toleranță ridicată la legume.

10 motive să mănânci supa în fiecare zi

Conținut ridicat de vitamine și minerale

Spre deosebire de alte feluri de mâncare, supele păstrează conținutul de vitamine și minerale al legumelor gătite. Cum? Simplu! Nu arunci apa în care au fiert, ci o folosești pentru supa în sine.

10 motive să mănânci supa în fiecare zi

Nu ai cum să dai greș

Chiar dacă nu te pricepi așa bine în bucătărie, supa este chiar cel mai simplu fel de mâncare pe care îl poți pregăti. Pui ingredientele în apă și condimentezi după gust. Chiar dacă ți se pare ca nu a ieșit bine din prima o poți salva dacă mai adaugi mirodenii.

10 motive să mănânci supa în fiecare zi

Aroma inconfundabilă

Există persoane cărora nu le place să simtă miros de mâncare în casă, dar pentru acelea ce adoră amestecul de condimente sub aburi, supa este o idee excelentă pentru sezonul rece. Nimic nu se compară cu mirosul de supa proaspăt luată de pe foc într-o zi de iarnă friguroasă.

10 motive să mănânci supa în fiecare zi

Simplu de congelat și de reîncălzit

Nu orice fel de mâncare îți permite să-l congelezi și să-l reîncălzești când ți se face din nou poftă. Totuși, supa da. Dacă ai făcut o cantitate prea mare, o poți depozita în siguranță în congelator, pentru zilele când vei fi în pană de idei și trebuie să încălzești ceva rapid.

10 motive să mănânci supa în fiecare zi

Te ajută să economisești

Dacă traversezi o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, supa este cel mai bun fel de mâncare pentru aceste timpuri. Ingredientele sunt ieftine, ba chiar poți folosi legume rămase prin frigider și poți găti o cantitate suficientă pentru mai multe zile.