swipe
↓ citeste mai jos ↓
A avut un trai modest atât în copilărie, cât și în primii ani de carieră A avut un trai modest atât în copilărie, cât și în primii ani de carieră
1 / 6
Inițial, părinții ei nu au fost de acord să-și construiască o carieră artistică Inițial, părinții ei nu au fost de acord să-și construiască o carieră artistică
2 / 6
A dezvăluit că nu i-a fost la îndemână să îmbine viața de mamă cu viața de artist A dezvăluit că nu i-a fost la îndemână să îmbine viața de mamă cu viața de artist
3 / 6
A trecut prin 3 mariaje care au eșuat A trecut prin 3 mariaje care au eșuat
4 / 6
A rămas văduvă A rămas văduvă
5 / 6
După dispariția soțului, s-a confruntat cu mari dificultăți financiare După dispariția soțului, s-a confruntat cu mari dificultăți financiare
6 / 6

Ce poveste tulburătoare de viață ascunde superba Angela Similea, artista cu chip și glas de înger

A avut un trai modest atât în copilărie, cât și în primii ani de carieră

Într-un interviu acordat revistei „FORMULA AS” în anul 1999, Angela Similea a povestit că provine dintr-o familie modestă, cu trei copii, mama ei fiind originară din mediul rural: „M-am născut lângă București, în comuna 1 Decembrie, de unde era tatăl meu. El era angajat în administrația Palatului Regal, iar mama mea era o țărancă simplă, dintr-un sat de lânga Mangalia. Acolo mi-am petrecut eu copilăria și toate vacanțele, până la adolescență”.

De asemenea, în cadrul aceluiași interviu, faimoasa cântăreață nu s-a ferit să spună că, în primii ani de carieră artistică, a cunoscut și lipsurile. Cu toate acestea, consideră că tocmai acea perioadă a ajutat-o atât pe ea, cât și pe colegii de generație, să devină dornici să se perfecționeze și să cucerească inima publicului: „...Nu ne trebuia mult pentru a fi fericiți, iar banii pe care-i câștigam erau pentru costume și pentru a trăi de azi pe mâine. Eram săraci, e-adevărat, dar trăiam într-o lume de basm, pentru că omul care venea la spectacol avea nevoie de dăruirea noastră de pe scenă și, de aceea, noi, artiștii de atunci, am avut timp și noroc să devenim atât de mari, atât de consolidați ca personalitate...”

Ce poveste tulburătoare de viață ascunde superba Angela Similea, artista cu chip și glas de înger

Inițial, părinții ei nu au fost de acord să-și construiască o carieră artistică

Potrivit informațiilor puse la dispoziție de „Cinemagia”, mama Angelei Similea nu se simțea deloc în largul ei când aceasta profita de orice ocazie pentru a cânta. De exemplu, când își auzea fata cântând în tramvai, se străduia de fiecare dată să o determine să se oprească. În același timp, în perioada adolescenței, părinții nu îi permiteau să iasă cu prietenii la ceaiuri. 

Pe măsură ce viitoarea cântăreața înainta în vârstă, mama sa insista asupra ideii că avea nevoie de o meserie stabilă. Cu toate acestea, a hotărât să renunțe la „studiile economice” și să urmeze sfaturile dascălilor ei, optând pentru muzică. Despre cum au evoluat lucrurile în acea perioadă, Angela Similea a vorbit tot în cadrul interviului din 1999, pentru „FORMULA AS”: „Eram solistă în corul liceului și profesorul meu de muzică din acea vreme, domnul Marin Teofil, m-a dus la Ansamblul Utc-ului, condus atunci de maestrul George Grigoriu. Dumnealui a considerat că trebuie să iau în serios această cariera, că nu trebuie să-mi doresc să devin cântăreață peste noapte, pentru că, se pare, calitățile mele vocale îmi ofereau o alta posibilitate, mult mai profundă și mai generoasă. Și, într-adevăr, s-a demonstrat că el a avut dreptate: am lucrat mulți ani cu regretata profesoara de canto Florica Orăscu, căreia îi datorez foarte mult...Am părăsit studiile economice pentru muzică și am avut o cariera superbă...”

Ce poveste tulburătoare de viață ascunde superba Angela Similea, artista cu chip și glas de înger

A dezvăluit că nu i-a fost la îndemână să îmbine viața de mamă cu viața de artist

Stând de vorbă cu „FORMULA AS” și în anul 2005, faimoasa interpretă de muzică ușoară a recunoscut că a avut multe momente dificile pe parcursul carierei sale. Asemenea momente au intervenit mai ales după ce devenise mamă și a explicat cât de greu i-a fost să nu poată petrece suficient timp alături de fiul ei:

„Viața de familie pentru o femeie cere mari sacrificii. A fost foarte dificil, cu atât mai mult cu cât mi-am dorit un copil, pe care l-am crescut cu greu. Veșnic mi-era lacrima pe obraz, dar chemarea destinului a fost puternică și, dacă Dumnezeu a vrut că eu să cânt, asta am făcut tot timpul. Mi-amintesc de un episod pe când filmam cu Titus Munteanu minunatele recitaluri de la Televiziune - plecam dimineața în zori la filmare și veneam noaptea târziu, deci când plecam îl lăsam dormind pe fiul meu și când mă întorceam îl găseam, de asemenea, dormind. Într-o seară, am venit mai devreme (se defectase ceva în studio) și l-am găsit treaz. Mi-a zis: „Mama, tu crezi că numai cei cărora le cânți au nevoie de tine?”

În același interviu, nu a ezitat să vorbească și despre drama pe care a trăit-o în momentul în care fiul ei s-a hotărât să plece să studieze în străinătate: „Cel mai profund dezechilibru l-am trăit în momentul în care fiul meu, Ovidiu, a plecat la studii în străinătate. Pentru mine, a fost primul cutremur sufletesc. Abia atunci, sub frustrarea lipsei lui, am înțeles că anii când puteam să fiu lângă el i-am pierdut din cauza deselor mele plecări, iar acum era prea tarziu: pleca el. Și atunci, ca să supraviețuiesc, m-am aruncat cu totul pe scenă...”

Ce poveste tulburătoare de viață ascunde superba Angela Similea, artista cu chip și glas de înger

A trecut prin 3 mariaje care au eșuat

În primii ani ai carierei artistice, a fost căsătorită cu un electrician, Andi Constantin. După ce a divorțat de acesta, s-a căsătorit cu Sorin Movileanu (chitarist). În timpul căsniciei cu acesta din urmă Angela Similea a devenit mamă. Sorin, fiul ei, a ales o carieră în domeniul IT și trăiește de mai bine de două decenii în SUA.

A spus „da” și a treia oară, de această dată căsătorindu-se cu un om de afaceri originar din Olanda, Jan David Hilgen. Nu a avut parte de o căsnicie reușită nici alături de acesta, divorțând după 17 ani de mariaj.

Într-un interviu mai vechi, citat de „spynews.ro”,  cântăreața a relatat că Jan Hilgen obișnuia să consume des alcool și să o umilească ori de câte ori avea ocazia: „Ei bine, soțul meu, deci, venea târziu, marcat de această boală – eu consider că e o boală de care n-a putut scăpa -, băutura, și mă apostrofa: „Ce ești tu? Cine ești tu? Tu ești un nimeni…”. Eu nu mai cântam, nu mă mai chema nimeni, stăteam încremenită, perplexă de ceea ce vedeam la televizor, cu genunchii adunați sub mine pe o canapea… Iar el mă apostrofa cu dispreț. A și plecat până la urmă”.

Ce poveste tulburătoare de viață ascunde superba Angela Similea, artista cu chip și glas de înger

A rămas văduvă

În 1999, Angela Similea s-a căsătorit cu omul politic Victor Surdu. Cei doi se cunoscuseră încă din 1968, când acesta participa la un festival de muzică ușoară la care cânta și cea care avea să-i devină soție. 

În anul 2011, Victor Surdu a murit din cauza cancerului de pancreas. La fel ca Angela Similea, și el îndrăgea muzica. De altfel, într-o intervenție pentru „BZI”, interpreta a adus în prim-plan un episod care i-a rămas în minte din perioada în care soțul ei era grav bolnav și, cu toate acestea, a încercat să o impresioneze cântând la pian: „Cu două zile înainte să moară, s-a trezit din pat și s-a apucat să cânte la pian. Am rămas șocată. Era atât de slăbit încât abia avea putere să apese pe clape. A fost dragoste ca în povești. Avea un respect enorm pentru mine. Mă cunoștea de pe scenă. Mi-a spus că și-a făcut un pariu cu el însuși că o să mă cucerească. Era extraodinar de romantic, dar și o furtună. Avea o forță de muncă extraordinară...”

Ce poveste tulburătoare de viață ascunde superba Angela Similea, artista cu chip și glas de înger

După dispariția soțului, s-a confruntat cu mari dificultăți financiare

În cadrul unor interviuri pe care le-a acordat după moartea celui de-al patrulea soț, îndrăgita artistă a recunoscut că a avut numeroase momente în care a crezut că nu se va mai putea întoarce pe scenă. Cu toate acestea, datorită susținerii venite din partea familiei, prietenilor și colegilor de breaslă, a revenit pe scena muzicală. 

Pe lângă durerea resimțită, în anul 2011 a aflat că avea și 15 procese intentate de bănci în urma datoriilor acumulate de când Victor Surdu era în viață. Conform informațiilor furnizate de „impact.ro”, în anul 2014 Angela Similea se hotărâse să vândă conacul de la Belciugatele, în care locuise mulți ani alături de soțul ei. Prețul de vânzare inițial al acestei proprietăți fusese stabilit la cca. 750.000 de euro. 

În anii următori, s-a străduit să recupereze o parte din bunurile imobile pe care le avusese fostul ei soț. Nu a avut însă parte de reușite, iar în anul 2020 a pierdut un teren din localitatea Bârnova (județul Iași). Din datele oferite de „newsweek.ro”, s-a ajuns într-o asemenea situație întrucât terenul respectiv fusese dobândit de Victor Surdu prin succesiune, de la mama sa. În aceste condiții, nu a fost considerat un bun comun al celor doi soți.