swipe
↓ citeste mai jos ↓
Sunt căsătoriți de peste 3 decenii Sunt căsătoriți de peste 3 decenii
1 / 6
Au vorbit despre începuturile carierei lor muzicale Au vorbit despre începuturile carierei lor muzicale
2 / 6
Au adus în prim-plan secretele unei căsnicii solide Au adus în prim-plan secretele unei căsnicii solide
3 / 6
Au explicat ce i-a ajutat să treacă și peste momentele mai dificile din viața de cuplu Au explicat ce i-a ajutat să treacă și peste momentele mai dificile din viața de cuplu
4 / 6
Nu s-au ferit să spună de ce au hotărât să nu devină părinți Nu s-au ferit să spună de ce au hotărât să nu devină părinți
5 / 6
Folclorul este marea lor pasiune Folclorul este marea lor pasiune
6 / 6

Cornelia și Lupu Rednic, parteneri pe scenă și acasă! Secretele longevității unei relații trainice de peste 30 de ani

Sunt căsătoriți de peste 3 decenii

Într-un interviu mai vechi acordat revistei „Taifasuri”, Cornelia și Lupu Rednic au povestit cum s-au cunoscut. Astfel, în perioada 1989-1990, Lupu își realiza stagiul militar, iar în anul 1990 a revenit în Sighetu Marmației și a lucrat ca ospătar-bucătar. Fiind coleg de serviciu cu mama Corneliei, a reușit să o cunoască și pe cea care avea să-i devină soție: „După trecerea în rezervă m-am întors pentru un timp scurt în comuna Şieu - Maramureş, după care am mers încă un an la munci agricole prin ţară. În toamna anului 1990 m-am stabilit în Sighetu Marmaţiei, locuind acolo într-un cămin de nefamilişti, perioadă în care am lucrat ca bucătar-ospătar, unde eram coleg de serviciu cu actuala mea soacră. În perioada aceasta am şi cunoscut-o pe Cornelia”.

Cornelia era atunci elevă de liceu și, treptat, între ei s-a format o frumoasă poveste de dragoste. De altfel, în intervenția pentru sursa citată, Lupu a mărturisit că a simțit de atunci că ea este „perechea lui”, iar muzica a contribuit la întărirea relației lor: „Am simţit că ea este perechea mea. Am cunoscut-o pe Cornelia prin mama ei. Între noi s-a înfiripat repede o frumoasă poveste de dragoste şi o prietenie ce ne leagă şi azi. Mai târziu, am început să cântăm împreună, practic la nici doi ani de când ne-am cunoscut, iar muzica ne-a legat şi mai tare”. 

Când s-au căsătorit, Cornelia avea 17 ani, iar Lupu 23. Despre cum a reușit să o cucerească partenerul ei de viață, artista a vorbit tot în cadrul interviului pentru sursa citată anterior. Ea a ținut să spună că, în acea perioadă, au fost nevoiți „să plece de jos” pentru a-și construi un drum: „Ne-am căsătorit de tineri, în 1992. Cum m-a cucerit? Pur și simplu. De atunci era glumeț. Nu exista să nu scoată o glumă din buzunar. În fiecare buzunar avea câte o glumă. Râdeam mult! Am glumit, dar am și muncit mult! Am plecat de jos, cu atâtea piedici! Cel care a avut încredere a fost Lupu. Nu eram bine din punct de vedere financiar, eram săraci, dar el a avut încredere și mai ales voință puternică”.

Anul trecut, în octombrie, s-au împlinit 30 de ani de la căsătoria lor. Stând de vorbă cu „FANATIK”, îndrăgiții interpreți au explicat că nu vor să celebreze aniversarea căsătoriei: „Nu facem petrecere și nici nu mergem la biserică, să ne reînnoim jurămintele cum fac alte persoane. Să nu se înțeleagă că aș avea ceva cu aceștia, fiecare alege să facă așa cum consideră, însă noi nu intenționăm. Dacă ne-am cununat la biserică o dată, nu văd motivul pentru care am mai merge… Doar nu ne-am descununat! Ne dorim să fim sănătoși, bine, în armonie. Tot ceea ce îți dorești la un moment dat în viață este să ai sănătate și să te bucuri de realizări. Noi suntem sătui de petreceri prin prisma meseriei noastre”.

Cornelia și Lupu Rednic, parteneri pe scenă și acasă! Secretele longevității unei relații trainice de peste 30 de ani

Au vorbit despre începuturile carierei lor muzicale

În 1993, la un an de la căsătoria lor, Cornelia și Lupu Rednic au format un cuplu muzical și au reușit să participe la primul festival de folclor. Acolo au obținut premiul special din partea juriului. Conform informațiilor furnizate de site-ul „corneliasilupurednic.ro”, Lupu a precizat că acel festival a avut un rol foarte important în evoluția carierei lor: „Acel festival ne-a dat un impuls foarte mare pentru evoluţia noastră în cariera artistică, susţinuţi fiind de public (chiar de la prima apariţie) şi de specialişti în folclor şi tradiţii populare”. 

Primul album pe care l-au înregistrat se numea „Care frunză pică jos” (vol.I), album ce poartă numele melodiei cu care au cucerit atunci inima publicului.

Tot în anul 1993 au fost invitați la „Radiodifuziunea Română” pentru a face primele imprimări radio. În plus, au avut și primele filmări la TVR datorită invitației primite din partea realizatoarei Elise Stan. 

Cornelia și Lupu Rednic, parteneri pe scenă și acasă! Secretele longevității unei relații trainice de peste 30 de ani

Au adus în prim-plan secretele unei căsnicii solide

Cei doi interpreți de muzică populară au stat de vorbă mai demult cu „IMPACT” și au evidențiat lucrurile care i-au ajutat dintotdeauna să-și construiască și să-și mențină o căsnicie demnă de invidiat. Pe de o parte, Cornelia Rednic a adus în discuție faptul că partenerii de cuplu trebuie să se iubească și să fie toleranți unul cu celălalt: „În primul rând, trebuie să te căsătorești din iubire și din respect, să ai toleranță față de perechea ta. Acest lucru este valabil în orice, să-i tolerezi nervii, defectele, pentru că fiecare are defecte. Avem nevoie ca oamenii să se tolereze, să treacă cu înțelepciune peste momentele dificile din viață. Este singura rețetă și nu e un secret!”

Pe de altă parte, a vorbit despre importanța susținerii reciproce: „O căsnicie stabilă se construiește și simți că aparții cuiva! Altfel mergi înainte când ai un om care te susține, dar tinerii nu înțeleg. Și tocmai din acest motiv foarte multă lume este singură...”.

Nu în ultimul rând, artista a subliniat faptul că mariajul ei se bazează și pe cooperarea permanentă: „Noi nu ne-am spus vorbe urâte unul celuilalt! Și nici acesta nu e un secret, ca cel de lângă tine să poată trăi într-o armonie, să pui totul la punct în așa fel ca să te consulți mai întâi cu celălalt și apoi se ia o hotărâre. Noi am fost doi care am tras la aceeași căruță și am avut împreună realizări frumoase”.

În anul 2010, când au acordat un interviu împreună revistei „Taifasuri”, cei doi au dezvăluit și cum își împart treburile acasă: „Ne înţelegem foarte bine şi ne sprijinim unul pe altul. E frumos! Ce-i place lui să facă nu-mi place mie şi invers. Nu-l las să mă ajute la treburile casei. Şi niciodată nu am aşteptat să mă ajute la ceva. Aici e teritoriul meu şi nu-l las să umble prin oale. Din două mişcări am totul gata, curăţenie, mâncare şi bagaje...”

Cornelia și Lupu Rednic, parteneri pe scenă și acasă! Secretele longevității unei relații trainice de peste 30 de ani

Au explicat ce i-a ajutat să treacă și peste momentele mai dificile din viața de cuplu

Cornelia și Lupu Rednic nu au ezitat să spună că și ei trec, la fel ca alte cupluri, prin momente mai grele, dar că valorile comune, certurile „constructive” și împărțirea responsabilităților i-au ajutat să rămână împreună. Pentru „Taifasuri”, cunoscuta cântăreață a declarat următoarele:

„Avem şi noi nemulţumiri, certuri constructive, dar am observat că oamenii în ziua de azi se despart de la o simplă ceartă, fără să mai preţuiască alte valori. Trebuie să înţelegi ce înseamnă familia, să-ţi doreşti să fii căsătorit, să ţii cont de cel de lângă tine şi el, la fel. Dar toate astea nu-s uşoare.

Căsnicia este o şcoală a vieţii. Nu ai cum să fii ca în adolescenţă, căsnicia se transformă în ceva mult mai serios, mai responsabil, începi să depinzi de mai mulţi oameni, mai multe persoane încep să depindă de tine. Şi este foarte important ce sentimente ai pentru cel de lângă tine. Trebuie să fii tolerant... fiecare îşi spune punctul de vedere. Absolut orice problemă se discută, şi nu moare nimeni din asta. „De ce avem discuţia asta? Hai să reparăm!” Fără complicaţii”.
 

Cornelia și Lupu Rednic, parteneri pe scenă și acasă! Secretele longevității unei relații trainice de peste 30 de ani

Nu s-au ferit să spună de ce au hotărât să nu devină părinți

Vestiții cântăreți au vorbit despre faptul că nu au ales să devină părinți tot în interviul acordat revistei „Taifasuri”. Iată ce au spus atunci: „..Însă unii nu înţeleg că dacă te hotărăşti să ai un copil trebuie să-i poţi oferi o fundaţie bună, să-i asiguri o educaţie bună. Ne plac foarte mult copiii, dar nu e suficient”.

De asemenea, în ultimii ani, în mai multe interviuri, Cornelia și Lupu Rednic au ținut să explice iar de ce nu au copii. De exemplu, potrivit informațiilor furnizate de „cancan.ro”, Cornelia a declarat, la un moment dat, că: „Hai sa lămurim o dată pentru totdeauna. Am ales să nu facem copii pentru că suntem foarte mult timp plecați. Nu faci copii cu gândul să-i ai la bătrânețe. Dacă facem un copil, doi copii, nu o să ne putem ocupa de ei.”

Cornelia și Lupu Rednic, parteneri pe scenă și acasă! Secretele longevității unei relații trainice de peste 30 de ani

Folclorul este marea lor pasiune

Cei mai îndrăgiți interpreți maramureșeni au vorbit de mai multe ori despre rolul pe care l-a jucat muzica populară în viața lor. În același timp, au insistat asupra ideii că, pentru a-și construi cariera dorită, au trecut peste diverse dificultăți. 

Pentru „IMPACT”, Lupu Rednic a mărturisit că: „A fost un drum greu, dar nu imposibil! DA, eu am crezut că vom reuși de la bun început. Folclorul și tradițiile noastre nu mor muri niciodată, chiar dacă o parte dintre oameni simt să asculte și altceva. Cei care iubesc folclorul și tradițiile o să le iubească în continuare!... Dacă ne pierdem folclorul, nu avem nimic! Iar noi venim cu folclor maramureșean, pur, de la daci. Ne-a ajutat Dumnezeu, am mers la un drum greu ajutați de Dumnezeu, cu piedici mari, dar am fost uniți!...”