Am închiriat garsionera de deasupra apartamentului nostru și asta ne-a salvat căsnicia!

Am închiriat garsionera de deasupra apartamentului nostru și asta ne-a salvat căsnicia!

Qbebe.ro

În urmă cu trei ani, în plină pandemie, copilul meu de 4 ani m-a întrebat ce înseamnă cuvântul „dezamăgire”. „Ei bine”, i-am spus, „dezamăgirea este un sentiment care apare atunci când toate lucrurile care ți-ai fi dorit să se întâmple, nu s-au întâmplat. Cum ar fi că nu am mers la Paris sau că o persoană pe care am iubit-o cândva nu ne-a iubit înapoi”. S-a întors și m-a privit fix în ochi, fiind deja conștient în acel moment de dorința mea profundă de a părăsi apartamentul nostru de 500 de metri pătrați, și a spus: „Mamă, vei merge la Paris în curând. Dezamăgirea ta va dispărea.”

În multe privințe, această „profeție” a preșcolarului meu s-a adeverit. Nu, nu am reușit să ajung în Franța, fiindcă am avut de crescut doi copii mici, de gestionat o schimbare în carieră și de avut grijă de o relație de 20 de ani cu soțul meu, toate acestea în timpul unei urgențe sanitare globale. Dar am mers într-un loc eliberator, străin, retras: în apartamentul de deasupra noastră!

În 2019, soacra mea a decis să închirieze, pentru un an, garsoniera de deasupra apartamentului nostru, pentru a putea veni să ne ajute mai mult. În timpul pandemiei, a venit pentru șase luni, dar înainte și după șederea ei, am început să testăm cam ce ar putea însemna pentru noi acest spațiu suplimentar și cum ne-ar ajuta să ne ținem familia unită în continuare.

3 metode „simple” prin care salvezi o căsnicie complet distrusă

Soțul meu și cu mine locuim în apartamentul nostru cu două dormitoare și o baie (fără cadă) din Oakland din 2009, când nu aveam copii și toți prietenii noștri locuiau în garsoniere sau cămine. Ne place și nu ne place unde locuim! Avem sentimente contradictorii față de acest apartament. De-a lungul anilor, ne-am reamenajat inteligent spațiul pentru a ne acomoda cu unul și apoi cu doi copii, iar apoi, cu două persoane care lucrează de acasă. Acum, mulți dintre prietenii noștri au mai mult spațiu sau, cel puțin, un spațiu care le oferă un anumit tip de intimitate. Nu există nicio ușă în apartamentul nostru care să se închidă cum trebuie, darămite să se încuie. Dacă cineva trage un vânt în bucătărie, se aude în sufragerie. Dacă încercăm să ne uităm la un serial după ora de culcare a copiilor, aceștia ne întreabă ce înseamnă „du-te dracului” la micul dejun.

Când am decis să preluăm de la soacra mea contractul de închiriere pentru garsoniera de la etaj, eram într-un fel de disperare specifică unei pandemii. Apartamentul de la etaj - la care am început să ne referim ca fiind micul nostru Paris, era singurul loc unde puteam „călători”. Dar acum, ani mai târziu, este la fel de important pentru buna funcționare a căminului nostru și aș putea spune chiar esențial pentru a ne menține căsnicia „în viață”.

Eu și soțul meu alternăm cine va dormi la etaj în fiecare noapte. El sforăie, eu am un somn groaznic, iar fetița noastră de 4 ani se trezește cel puțin o dată pe noapte susținând că nu a adormit niciodată și cerând niște „shoya doya” - cuvântul în idiș al mamei mele pentru lapte cald. Când suntem sus, dormim bine, iar dacă nu, e vina noastră. Avem ocazia să fim singuri. De asemenea, avem ocazia să ne facem nevoile fără întreruperi, să dăm un telefon lung și emoționant cu un vechi prieten, să face o baie relaxantă cu săruri și chiar să experimentăm ceva ce pentru oamenii aflați în această etapă a vieții de părinte este doar un vis: intimitatea.

femeie care sta pe canapea cu un telefon in mana si asculta muzica la casti

Pot cumpăra lumânări parfumate și tămâie (soțul meu face o criză de strănut doar când aude de loțiuni parfumate) și să le aprind la etaj, în timp ce ascult Erykah Badu și pregătesc un pahar de lapte cald pentru... absolut nimeni. Când sunt prea obosită să ies în oraș într-o vineri seara, îmi torn un pahar de vin și las sunetele străzii să ajungă la mine prin ferestrele deschise de la etaj, făcându-mă să mă simt parte din vibrația colectivă cosmopolită. Când ies în oraș, cu prietenii sau singură, așa cum am început să fac în fiecare joi seară, pot să mă întorc direct acasă, în apartamentul de la etaj. Nu trebuie să spun nimănui pe unde am fost și nici nu trebuie să mă simt vinovată de faptul că am lăsat chiuveta plină de vase murdare.

12 lucruri pe care le-am învăţat în 12 ani de căsnicie

Căsnicia este grea. Chiar și un articol de opinie din New York Times, scris de o femeie recent divorțată, ne-a încurajat să ne comportăm mai mult ca un cuplu divorțat (să împărțim rolurile de părinți, să ne acordăm spațiu unul altuia etc.) pentru a ne îmbunătăți căsniciile. În calitate de persoană care doarme rar în același pat cu soțul ei, pot spune că dorul frecvent de persoana iubită este un antidot la claustrofobia anilor de monogamie și că această absență ne apropie. Nu știu dacă facem mai des dragoste de când am început să închiriem apartamentul de la etaj, dar pot să vă spun că partidele noastre sunt mai satisfăcătoare.

Apartamentul de la etaj nu este ieftin și aruncă pe fereastră toți cei 15 ani de cumpătare financiară, dar este pentru noi este mai bine decât să ne mutăm în afara orașului, departe de oamenii și locurile pe care le iubim, plătind o ipotecă care ar fi probabil mai mare decât cele două chirii combinate. Au fost niște ani secetoși pentru noi, dar, și aproape că ezit să scriu asta, au fost copleșitor de fericiți, în mare parte datorită faptului că atunci când avem nevoie să ne întoarcem la noi înșine, intimitatea este întotdeauna la doar câțiva pași distanță.

Secretul unei căsnicii fericite dezvăluit de un cuplu căsătorit de 72 de ani

Poate că nu aveți un apartament la etaj, dar poate că aveți un șopron sau un depozit în curtea din spate, sau o cameră de oaspeți în casa unui prieten din celălalt capăt al orașului, sau o masă preferată în cafeneaua preferată, sau un scaun de piele confortabil la biblioteca din oraș. Poate că îți poți trimite partenerul în oraș o dată pe săptămână și te poți plimba prin casă, cu muzica la maximum în căști și o pizza uriașă la cină. Orice ar fi, cred că există un „apartament la etaj” pentru fiecare dintre noi și abia aștept să îl găsești pe al tău!

Surse foto: Freepik

Surse articol: Articol tradus și adaptat după un material publicat pe site-ul scarymommy.com.

Articolul urmator
O soacră toxică îți poate pune în pericol căsnicia? Ce spun experții
O soacră toxică îți poate pune în pericol căsnicia? Ce spun experții

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Soțul meu m-a înșelat și asta ne-a salvat căsnicia
    Soțul meu m-a înșelat și asta ne-a salvat căsnicia

    Deși este aproape imposibil să ne facem o idee despre câți oameni își înșală partenerii de viață (datele sunt puține pentru că, ei bine, cei care sunt infideli nu...

    Am donat organele băiețelului nostru după ce a murit și am salvat doi copii. Încurajăm donarea de organe pentru salvarea vieților!
    Am donat organele băiețelului nostru după ce a murit și am salvat doi copii. Încurajăm donarea de organe pentru salvarea vieților!

    Să știi că îți vei pierde copilul este cea mai dură experiență prin care poate trece un părinte. Cu toate acestea, în ciuda durerii enorme, anumiți părinți nu uită...

    Fiica mea a plâns moartea cățelului nostru timp de trei ani și eu nu am fost pregătită pentru asta…
    Fiica mea a plâns moartea cățelului nostru timp de trei ani și eu nu am fost pregătită pentru asta…

    Atunci când adoptăm un animal de companie, el devine un membru al familiei noastre. E firesc deci, ca atunci când îl pierdem, să suferim. Fiecare suferă în ritmul...

    O mamă asistentă medicală și-a învățat copilul de 4 ani să sune la salvare, iar asta i-a salvat viața a doua zi
    O mamă asistentă medicală și-a învățat copilul de 4 ani să sune la salvare, iar asta i-a salvat viața a doua zi

    Printre abilitățile de care un copil are nevoie se regăsește și aceasta: să știe cum să reacționeze în situații de criză. În acest scop, este necesar să îl...

    Cea mai amuzantă conversație între Adela Popescu și Radu Vâlcan: căsnicia este aceeași peste tot
    Cea mai amuzantă conversație între Adela Popescu și Radu Vâlcan: căsnicia este aceeași peste tot

    Adela Popescu și Radu Vâlcan formează, de departe, unu dintre cele mai îndrăgite cupluri din showbiz. Sunt împreună de mai bine de 11 ani, căsătoriți de 6 și au...

    „Cred că rolul nostru pe Pământ e să devenim tatăl sau mama cuiva, chiar dacă nu este copilul nostru biologic”
    „Cred că rolul nostru pe Pământ e să devenim tatăl sau mama cuiva, chiar dacă nu este copilul nostru biologic”

    În urmă cu câteva luni, scriitorul franco-belgian Eric-Emmanuel Schmitt a acordat un interviu celor de la Republica.ro, în care a vorbit despre cărțile sale, dar și...

    De ce copilul meu umblă încalțat doar cu o șosetă. Nu cumva de șoseta asta depinde viitorul nostru?
    De ce copilul meu umblă încalțat doar cu o șosetă. Nu cumva de șoseta asta depinde viitorul nostru?

    E sâmbătă dimineața și, dacă ai un copil, indiferent de ce vârstă, știi că invariabil vei spune: ”du-te și schimbă-te de pijamale”. Nu de alta, dar...

    Medicii mi-au salvat bebelușul, dar o asistentă mi-a salvat mie viața
    Medicii mi-au salvat bebelușul, dar o asistentă mi-a salvat mie viața

    Să afli că ai adus pe lume un copil cu mari probleme de sănătate este una dintre cele mai importante provocări prin care poate trece o mamă. Pe lângă susținerea familiei, ca...

    © 2024 Qbebe