swipe
↓ citeste mai jos ↓
Emily Burghelea a născut un băiețel! Emily Burghelea a născut un băiețel!
1 / 6
Soțul ei i-a fost alături în sala de nașteri Soțul ei i-a fost alături în sala de nașteri
2 / 6
 Cum arăta Emily Burghelea la o zi după ce a născut  Cum arăta Emily Burghelea la o zi după ce a născut
3 / 6
Cum a reacționat Amedea, fiica cea mare a lui Emily, când și-a văzut pentru prima oară frățiorul Cum a reacționat Amedea, fiica cea mare a lui Emily, când și-a văzut pentru prima oară frățiorul
4 / 6
Ce probleme de sănătate a avut Emily la câteva zile după ce a născut Ce probleme de sănătate a avut Emily la câteva zile după ce a născut
5 / 6
Cum se simte Emily acum Cum se simte Emily acum
6 / 6

Emily Burghelea a devenit mamă a doua oară! Ce probleme de sănătate a avut la câteva zile de la naștere

Emily Burghelea a născut un băiețel!

Vineri, 20 ianuarie, Emily Burghelea a devenit din nou mămică. Vedeta a adus pe lume un băiețel perfect sănătos, de 3.7 kg, la un spital privat din Capitală. Spre deosebire de prima naștere, când Emily a adus-o pe lume pe fiica ei cea mare, Amedea, după un travaliu de 24 de ore, de această dată lucrurile au decurs mult mai ușor. Fosta concurentă de la „Bravo, ai stil” a mărturisit, pe Instagram, că băiețelul a venit pe lume repede și ușor, pe cale naturală:

„Bine ai venit pe lume, sufletul meu! Ai așteptat să ajungă tati ca să o țină de mână pe mami, iar când amândoi am fost acolo să te întâmpinăm, te-ai născut ca un înger, repede și ușor, pe cale naturală și ne-ai uimit pe toți!

Faceți cunoștință cu voinicul nostru de 10! N-aș fi crezut că în pântecele mele se ascundea un bebeluș așa de mare! Vă vine să credeți că are 3700 de grame și cu toate acestea sunt ca nouă? El este minunea mea de la Dumnezeu… L-am născut cu zâmbetul pe buze, la fel cum am fost și pe toată perioada travaliului, iar când mi l-au pus doctorii la piept cerul s-a deschis și îngerii au început să cânte pentru noi… Ce trăim acum este magic!”, a scris Emily la scurt timp după naștere.

Emily Burghelea a devenit mamă a doua oară! Ce probleme de sănătate a avut la câteva zile de la naștere

Soțul ei i-a fost alături în sala de nașteri

Emily s-a bucurat de prezența soțului ei, Andrei, pe toată durata nașterii. Vedeta a mărturisit, pe Instagram, că tatăl copiilor ei i-a dat o putere incredibilă și că deși acesta nu știa la ce să se aștepte, a știut exact cum să îi fie alături în cele mai dificile clipe:

„Când l-am văzut pe Andrei că intră în sala de nașteri mi s-a părut că se deschide cerul, simțeam că bebe este aroape, dar nici nu sperăm să vină pe lume așa repede! Faptul că tatăl copiilor mei, iubirea vieții mele, alesul meu în fața lui Dumnezeu a fost acolo, lângă mine, mi-a dat o putere nebănuită, îl vedeam cât de emoționat este, îi tremura glasul, avea lacrimi în ochi și nu știa la ce să se aștepte, dar ce a urmat l-a împlinit la un nivel ce nu poate fi explicat în cuvinte...

Timid la început, a prins curaj pe parcurs, văzându-mă pe mine cât de încrezătoare și relaxată eram! Momentul expulziei a fost unul extrem de intens, dar și foarte frumos, împingeam cu toți mușchii și cu tot sufletul, mă rugăm la Dumnezeu, iar Andrei împingea și el cu mine! Îmi împingea capul în piept, în stânga și în dreapta erau moașele care mă ajutau și ele să împing, doamna doctor spunea “Concentrează-te, o să îți ții imediat copilul în brațe, împinge!” iar eu… eu zambeam și trăiam din plin fiecare secundă, simțeam până în adâncul sufletului fiecare contracție însă era o durere împlinitoare, o durere care avea să-mi aducă pruncul mult așteptat la pipept, iar când Andrei a spus “O să reușești! Tu ești cea mai puternică, iubirea mea!” băiatul nostru s-a născut!

L-am ținut imediat în brațe, a deschis ochișorii și m-a privit, moment în care m-am îndrăgostit iremediabil de puiul meu, o stare de fericire absolută, ceva ce nu se poate compara cu nimic pe lume, timpul s-a oprit în loc și în acel moment eram doar noi și îngerii, plutind printre nori!

Împărtășesc cu voi una dintre cele mai personale fotografii din viață mea, emoție pură, iubire pură, fericire… Absolută!”, a scris Emily Burghelea. 

Emily Burghelea a devenit mamă a doua oară! Ce probleme de sănătate a avut la câteva zile de la naștere

Cum arăta Emily Burghelea la o zi după ce a născut

Emily s-a recuperat destul de rapid după cea de-a doua naștere. Ea chiar a postat câteva imagini cu corpul ei la nici 24 de oră după ce l-a adus pe lume pe fiul ei:

„Cam așa arată corpul meu, la fix o zi după naștere! Nu vă imaginați ce febră musculară am! Mă doare fiecare mușchiuleț din corp, în momentul expulziei încordezi și mușchii de care nu știai că există EFECTIV! Dar heeeei! Sunt recuperată aproape în totalitate! Nașterea naturală este o minune, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș, dacă puteți alege, vă încurajez să alegeți nașterea naturală, fetelor! Să nu vă fie teamă! Cu Dumnezeu în suflet nimic rău nu se poate întâmpla! CURAJ!”, a scris blondina în mediul online.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EMILY BURGHELEA (@emilyburghelea)

Emily Burghelea a devenit mamă a doua oară! Ce probleme de sănătate a avut la câteva zile de la naștere

Cum a reacționat Amedea, fiica cea mare a lui Emily, când și-a văzut pentru prima oară frățiorul

La două zile după naștere, fiind într-o formă de zile mari, Emily și fiul ei au fost externați, iar soțul și Amedea i-au întâmpinat în fața maternității. Emily recunoaște că a avut mari emoții cu privire la întâlnirea dintre fiica ei cea mare și cel mic, însă totul a decurs neașteptat de bine:

„Doamne cât am așteptat momentul acesta! Vă zic sincer, deși mi-am făcut o mie de scenarii, deși mi-am imaginat clipa întâlnirii în fel și chip, reacția Amedeei m-a surprins chiar și pe mine! Câtă iubire poate încăpea într-o inimioară atât de mică? Fără nici un fel de explicație, Ame a știut că bebe este frățiorul ei, s-a bucurat enorm, l-a pupat, l-a mângâiat și se vedea în ochii ei cât de fericită este! A fost unul dintre cele mai emoționante momente din viața mea…

Legătura dintre frați nu se compară cu nimic pe lumea, iar acum am putut să văd asta cu ochii mei! Avalanșă de iubire, de sentimente și de emoții! Ceva mai frumos nu există! Familia noastră s-a reunit iar acum este completă! Să înceapă aventura!”, a scris Emily pe Instagram.

Emily Burghelea a devenit mamă a doua oară! Ce probleme de sănătate a avut la câteva zile de la naștere

Ce probleme de sănătate a avut Emily la câteva zile după ce a născut

Din păcate, Emily s-a confruntat cu probleme de sănătate la câteva zile de la naștere. Vedeta se confruntă cu „furia laptelui” (sau angorjarea sânilor), care apare atunci când sânii proaspetei mămici devin mult prea plini cu lapte. În cazul în care nu se iau măsuri, furia laptelui poate să provoace scăderea producției de lapte, blocarea canalelor galactofore (de lapte), mastită sau abces mamar.

Emily a povestit, pe Instagram, că a ajuns la Urgențe și că se simte mai bine acum, însă problemele cu lactatie persistă, motiv pentru care a luat legătură cu un consultant în alăptare. Ea mai spune că atunci când a adus-o pe lume pe micuța Amedea, nu a avut probleme cu alăptarea:

„Nu va puteți închipui cât de rău a putut să îmi fie aseară, am crezut că mi se termină viața. Am ajuns la urgență în mijlocul nopții, cu febra 39,4. N-am trecut prin asta niciodată în viață, nu mai puteam să îmi controlez corpul, tremuram din toate încheieturile! Am ajuns la urgență și nu are nimeni soluție pentru problema asta, toată lumea zice să fac ce am făcut și până acum acasă. Mi-au făcut o injecție cu oxitocină și paracetamol, într-adevăr mi-a mai eliberat puțin sănii oxitocina și am fost mai ok. Chestia asta cu febra laptelui trebuie tratată cu foarte mare seriozitate. Mi-a fost extrem de greu să merg la spital fără bebe...

O să vină azi un consultant în alăptare la noi, mă rog să se îmbunătățească situația. Pe Amedea am alăptat-o un an fără niciun fel de problemă, nu înțeleg ce se întâmplă acum”, a mărturisit Emily, în lacrimi, pe Instagram.

Emily Burghelea a devenit mamă a doua oară! Ce probleme de sănătate a avut la câteva zile de la naștere

Cum se simte Emily acum

Din fericire, partea cea mai grea a trecut, iar acum Emily spune că se simte mult mai bine, mai ales după ce a avut parte de ajutor specializat, din partea unui consultant în alăptare. Vedeta spune că urmează întocmai recomandările sale și are încredere ca totul va fi bine:

„Nu sunt cele mai ușoare zile din viața mea dar cu ei în brațe nu am cum să mă plâng… Am conștientizat că nu este un capăt de lume febra laptelui, am trecut prin momente cumplite noaptea trecută dar în seara aceasta, după ce am discutat și cu un psiholog am înțeles că nu am făcut nimic greșit, am înțeles că deși pe Amedea am alăptat-o un an fără nici un fel de problemă gravă la începutul alăptării acum corpul meu reacționează diferit dar perioada dificilă va trece, am înțeles că totul va fi bine și am mai înțeles cât de sensibile suntem noi, mamele, după naștere…

Puțin palidă acum, dar mult mai încrezătoare, urmez întocmai rutina pentru detensionarea sânilor angorjați, duș fierbinte, comprese calde, masaj al sânilor, alăptare, pompă, lanolină, comprese reci, varză în sutien, câteva momente de răgaz și o luăm de la început”, a scris Emily.