Reteta de baza pentru paste de casa

Nota: 5.5 / 2 voturi  |  0 reviewuri  |  878 vizualizari | de Isabela Polnar

Pastele fainoase proaspete nu au comparatie in arta culinara. Ele permit oricui sa isi exprime fantezia si sa creeze cele mai diverse forme, dar si cele mai diverse preparate, de la supe si ciorbe, la mese festive delicioase. Va propunem o reteta de baza pentru paste preparate in casa, inspirata de renumitul Jamie Oliver, care chiar el ne spune ca "trebuie neaparat sa incercati - vor fi o realizare importanta in repertoriul dumneavoastra gastronomic.".

Timp preparare: 75 de minute
Varsta: 1 - 2 ani
Nivel dificultate: mediu
Prezent in categoriile: Finger Food, Fara foc, Italiene, Simple
Ingrediente principale: faina, oua




Trimite articolul pe email

Ingrediente pentru paste de casa (4 portii):

250 g de faina de grau dur,

250 g de faina de gris (daca nu gasiti, puteti folosi tot faina de grau dur)

VEZI SI: Supa de paste

3 oua mari ecologice, 8 galbenusuri

Cum prepari paste de casa: 

Amesteca ambele tipuri de faina pe o  suprafata curata. Fa o adancitura in centru si adauga cele 3 oua si cele 8 galbenusuri. Cu ajutorul unei furculite sparge ouale, combinandu-leusor cu faina. Amesteca totul bine cu furculita pana ce obtii un aluat pe care il poti framanta cu mana. Framanta bine, pana cand obtii o coca omogenizata, elastica si matasoasa, care nu se lipeste. Impatureste aluatul in folie de plastic si lasa-l la frigider pentru 30 de minute, chiar mai mult. 

Pentru  a face foile de paste cat mai subtiri foloseste un aparat de facut paste pentru rapiditate. Daca nu, si facaletul este foarte bun, insa trebuie sa ai grija sa subtiezi cat mai mult foile. Presara pe fiecare foaie de aluat faina si impatureste-le in mai multe straturi, apoi taie-le pe lung cu un cutit bine ascutit, dat prin faine. Desprinde apoi pastele. Le poti folosi imediat pentru gatire sau le poti lasa la uscat pentru cateva ore. Pentru a le usca trebuie sa pui pastele taiate pe o bara lunga pentru 1-2 zle, pentru a se usca complet. Ca sa vezi daca sunt gata, ia o bucata mica in mana, daca se faramiteaza inseamna ca sunt perfecte. Le poti pastra apoi in recipiente inchise ermetic chiar si 2-3 luni. 

 

 

 

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 5.5
(2 voturi)

Retete culinare asemanatoare

Reteta de post: legume condimentate Reteta de post: legume condimentate
Reteta de post: Cartofi cu usturoi verde la cuptor Reteta de post: Cartofi cu usturoi verde la cuptor
Reteta rapida: Prajitura cu cirese din faina integrala Reteta rapida: Prajitura cu cirese din faina integrala
Inghetata de casa pentru copii Inghetata de casa pentru copii

Filtre retete culinare

Garnituri pentru fripturi Garnituri pentru pui Garnituri pentru peste Garnituri pentru gratar Sosuri pentru peste Sosuri pentru spaghete Sosuri pentru chiftele Sosuri pentru fripturi Sosuri pentru salate Sosuri pentru carne Sosuri pentru pui Sosuri pentru gratar Sosuri pentru cartofi Sosuri pentru somon Sosuri pentru pizza Sosuri pentru piure Sosuri pentru ciuperci Sosuri pentru vita Prajituri pentru copii Sosuri paste Paste Mancaruri de Paste Paste bologneze Paste carbonara Paste milaneze Paste de post Paste cu ton Paste cu legume Paste cu ciuperci Paste cu branza Paste cu pui Paste cu fructe de mare Paine de casa Fursecuri de casa Prajituri de casa Torturi de casa Branzica de casa
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Louise Tanase
Am 36 de ani şi nu sunt foarte sigură că vreau copiiSunt conştientă că până la această vârstă nu numai că ar fi trebuit să ştiu dacă vreau sau nu copii, ci ar fi trebuit să îi şi am. Însă ştiu, de asemenea, că viaţa nu se desfăşoară la fel...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net