- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive de Pasti, La cuptor, Legume, Spanac, Pasti, Pranz, Cina, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- spanac, ficat de miel
Ingrediente detaliate pentru rulada de spanac cu ficat de miel:
- 500 g spanac
- 4 oua
- 7-8 linguri de faina de grau
- 2-3 linguri de unt
- 150 g ficat de miel fiert
- 70 g cascaval
- 150 g smantana
- 100 ml lapte
Cum sa pregatesti rulada de spanac cu ficat de miel:
Spala si curata spanacul, apoi pune-l la fiert in apa clocotita, pentru 10-12 minute. Dupa ce acesta s-a fiert, scurge apa si toaca-l marunt. Amesteca 4 linguri de faina cu 3 galbenusuri, apoi adauga spanacul fiert si albusurile batute spuma. Tapeteaza cu faina o tava pe care ai uns-o, in prealabil, cu unt, apoi toarna in aceasta compozitia de spanac obtinuta. Nu lasa aluatul din spanac sa se coaca foarte tare, iar cand il scoti din cuptor, aseaza-l pe un prosop curat, umed.
Intre timp, intr-o tigaie, pune 2-3 linguri de unt la topit, adauga 3-4 linguri de faina si amesteca, pentru a nu se forma cocoloase. Adauga treptat laptele, avand grija sa incorporezi toata faina, apoi mai lasa tigaia pe foc pana incepe sa clocoteasca. Taie ficatelul fiert in cubulete si amesteca-l cu sosul alb si un ou, urmarind sa obtii o umplutura omogena, care sa fie gata inainte de a scoate foaia de aluat din cuptor. Peste foaia de rulada, intinde aceasta compozitie, presara cascaval dat prin razatoare si ruleaza cu grija. Aseaza rulada intr-o tava si las-o in cuptor pentru 7-8 minute.
Rulada de spanac cu ficat de miel este foarte gustoasa si daca incluzi ca ingredient principal pieptul de pui fiert, acesta fiind mai usor pentru stomacelul micutului tau.
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!