- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Paste, La aburi, Aripi de pui, Paste cu pui, Carne, Italiene, Pranz, Gustoase
- Ingrediente principale:
- aripioare de pui, parmezan, paste, broccoli
Ingrediente detaliate pentru aripioare de pui cu parmezan si paste cu broccoli:
- jumatate de kg de aripioare de pui
- 2 oua
- 150 g parmezan dat prin razatoare
- 50 g pesmet
- 150 g pasta de rosii
- 200 g mozarella degresata
- 350 g paste striate
- 1 pachet de buchetele de brocoli
- sare si piper
Cum sa pregatesti aripioare de pui cu parmezan si paste cu broccoli:
Pune la fiert o oala mare cu apa sarata. Infierbanta apa si aseaza desupra sa un suport de gratar, cu bare metalice. Intr-un vas, bate ouale, iar intr-un alt bol amesteca jumatate din parmezan cu pesmet. Asezoneaza aripioarele de pui cu sare si piper, apoi unge-le cu ou si trece-le prin parmezan si pesmet. Aseaza o foaie de copt pe suportul de gratar, apoi aseaza aripioarele de pui, lasandu-le deasupra vasului cu apa, aflat pe foc, pana cand capata o nuanta aramie pe fiecare parte. Incalzeste cuptorul la 450 de grade Celsius.
Intr-un vas de copt, intinde o ceasca de pasta de rosii, adauga aripioarele de pui, apoi toarna restul de pasta de rosii ramasa si mozarella. Lasa la cuptor timp de 15-20 minute, pana cand branza s-a topit. Intre timp, fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet, adaugand buchetelele de broccoli in ultimele 30-60 de secunde de fierbere. Pastreaza jumatate de cana din apa in care au fiert pastele, apoi scurge-o pe cea ramasa in vas. Pune din nou vasul cu paste si broccoli pe foc, adauga parmezanul ramas si invarte constant, adaugand din cand in cand apa din cana. Lasa-le pe foc pana cand parmezanul se topeste si apa se incorporeaza in paste.
Aripioarele de pui cu parmezan si paste cu broccoli pot fi servite atat la pranz, cat si la cina!
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!