- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La cuptor, Mere, La foc, Mancaruri cu legume, Mancaruri cu orez, Mancaruri fara carne, Fructe, Orez, Legume, Mancaruri, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase
Mod de preparare:
Cureti merele de coaja si samburi si le stropesti cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.
Pui la fiert jumatate de pahar cu apa cu 100 g zahar si pliculetul de zahar vanilat, si fierbi pana obtii un sirop. Tai merele felii pe care le introduci in sirop, apoi le scoti, lasand siropul sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, amesteci siropul cu 4 galbenusuri.
Faci orezul cu lapte ca de obicei si ii adaugi cele 2 linguri de zahar. Dupa ce a fiert, amesteci orezul cu galbenusurile amestecate cu sirop.
Ungi cu unt o cratita care merge la cuptor, pui orezul, apoi merele si deasupra merelor asezi albusurile batute spuma cu zaharul pudra. Dai la cuptor pentru 8-10 minute. Scoti vasul si ungi cu gem orezul.
Pofta mare!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!