Gem de căpşuni

Nota: 8.1 / 7 voturi  |  0 reviewuri  |  1029 vizualizari | de Isabela Polnar

Gemul de căpşuni este acel deliciu pe care îl descoperi în cămară în mijlocul iernii şi care îţi aduce aminte de frumuseţea proaspătă a primăverii. Este uşor de preparat şi, trebuie să recunoaştem că nimeni nu îi poate rezista.

Timp preparare: 2 ore
Varsta: 2 - 4 ani
Nivel dificultate: mediu
Prezent in categoriile: Deserturi, La cuptor, La foc, Primavara, Fructe, 1-2 ore, Mic dejun, Gustari, Gustoase, Simple
Ingrediente principale: capsuni




Trimite articolul pe email

Ingrediente pentru gem de căpşuni:

3 kg de căpşuni proaspete, 1.5 kg de zahăr, zeama de la o lămâie mare

Cum prepari gemul de căpşuni:

Spală bine căpşunile în câteva ape reci, taie-le în sferturi şi pune-le într-o cratiţă mare. Stropeşte-le cu sucul de la lîmâie şi pune cratiţa la foc, dat tare. Ca să nu se prindă de fund, scutură cratiţa uşor, până ce căpşunile încep să îşi lase zeama, ca să eviţi fărâmarea lor. Când încep să fiarbă în suc propriu, adună spuma de deasupra şi lasă-le să fiarbă până ce volumul lor scade la jumătate, aproximativ jumătate de oră. Adaugă zahărul, adu din nou la punctul de fierbere şi asigură-te ca elimini orice exces de spumă. Mai lasă la fiert la foc mediu spre mic timp de 15 minute. El va părea lichid, însă pe măsura ce se răceşte va deveni ca un gel.

VEZI SI: Prajitura cu gem

Pentru a proba dacă este gata, pune o lingură de gem pe o farfurie, şi după 5 minute dă cu degetul prin mijlocului gemului răcit. Dacă are o pojghiţă care revine greu înapoi, atunci este gata. Pune apoi gemul în borcane curate şi sterilizate prevăzute sistem de închidere etanş. Pentru sterilizarea borcanelor, spală-le bine, aşează-le pe o tavă de cuptor şi lasă-le timp de 30 de minute în cuptorul încins la 150 de grade. Lasă-le acolo să se răcească. Lasă-le tot pe acea tavă şi când le umpli cu gem. Borcanele se sigilează imediat după umplere. Se întorc cu capcaul în jos pentru 15 minute pentru a se creea vacuum, apoi se răsucesc în poziţie normală şi se acoperă cu şervete de bucătărie pentru ca procesul de răcire să fie mai îndelungat. Astfel te asigur că la iarnă, când vei desface borcănaşele cu gem vei savura deliciosul preparat.

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 8.1
(7 voturi)

Retete culinare asemanatoare

Pandispan cu gem (de la 2 ani) Pandispan cu gem (de la 2 ani)
Barcute cu gem Barcute cu gem
Briose cu gem Briose cu gem
Prajitura cu gem Prajitura cu gem

Filtre retete culinare

Gemuri Fursecuri cu gem Placinte cu gem Prajituri cu gem Capsuni Prajituri cu capsuni
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Gabriela Paladi
Cu ce să NU te îmbraci dacă eşti mamăFustă sau rochie scurtă Mereu ne dorim sa fim feminine, cu atât mai mult cu cât devenim mame și vrem să ne demonstrăm noi însene că le putem face pe toate. Feminitatea însă, poate să vină și...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net