8 rețete delicioase cu pepene galben

Nota: 0 / 0 voturi  |  0 reviewuri  |  283 vizualizari | de Alina Nedelcu

Profită de abundența de pepene galben pentru a pregăti cu el rețete delicioase. Fie că este vorba despre feluri sărate sau despre deserturi răcoritoare, pepenele galben va conferi o savoarea aparte preparatelor tale.

Timp preparare: 10-40 de minute
Varsta: Familie
Nivel dificultate: usor
Prezent in categoriile: Salate, Aperitive, Deserturi, Supe, Finger Food, La foc, Fara foc, Vara, Fructe, 10-30 minute, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase, Simple
Ingrediente principale: Pepene galben, alte fructe, apa, diverse produse lactate, ulei de masline, otet balsamic, mirodenii




Trimite articolul pe email

Feluri sărate cu pepene galben

Frigărui- aperitiv, cu prosciutto, Mozzarella și pepene galben

Surprinde-i pe cei dragi cu un aperitiv care este nu numai foarte aspectuos, dar și foarte gustos. În plus, va fi gata în câteva minute și nu va necesita coacere!

Ingrediente pentru 8 Frigărui- aperitiv, cu prosciutto și pepene galben:

8 „bile" din miez de pepene galben
8 felii subțiri de Prosciutto
8 bile de Mozzarella
Timp de preparare: 10 minute

Cum se prepară Frigăruile- aperitiv, cu prosciutto și pepene galben:

Pasul 1: Scobește miezul de pepene galben (cu ajutorul unui dispozitiv de făcut „bile" de înghețată ) și formează din el 8 „bile".
Pasul 2: Rulează feliile de Prosciutto.
Pasul 3: Pune pe scobitori toate ingredientele. Pentru ca aperitivul să fie și mai deosebit, poți să așezi „frigăruile” pe un pepene galben, tăiat decorativ.

Prosciutto, mozzarella si bile de pepene galben si rosu, asezate pe un pepene galben

Salată cu pepene galben, cu pepene roșu și cu mozzarella

Această salată se va remarca prin prospețimea și gustul oferite de combinația dintre cele două tipuri de pepene. Cu ajutorul brânzei mozzarella va deveni mai consistentă, dar nu mai puțin răcoritoare!

Ingrediente pentru 3-4 porții de Salată cu pepene galben, cu pepene roșu și cu mozzarella:

1/2  pepene galben
1/2 pepene roșu
250 g brânză Mozzarella (proaspătă)
2 linguri de ulei de măsline
1 lingură și jumătate de miere
1 lingură oțet balsamic
mentă (pentru decor)
sare (după gust)
Timp de preparare: 10-15 minute

Cum se prepară Salata cu pepene galben, cu pepene roșu și cu mozzarella:

Pasul 1: Se scoate miezul de la ambii pepeni și se decupează, cu ajutorul unui dispozitiv pentru înghețată, bile.

Pasul 2: Pune separat pepenele și brânza Mozzarella (sub formă de bile)
Pasul 3: Într-un castron vei pune laolaltă uleiul de măsline, oțetul balsamic și mierea. Amestecă până vei obține un dressing. Adaugă și sare.
Pasul 4: Dressing-ul va fi turnat peste pepene și peste Mozzarella.

Bruschette cu pepene galben și cu oțet balsamic

Acest aperitiv vă va duce cu gândul la o vacanță în Italia și nu este deloc dificil de preparat. De asemenea, poate fi pregătit fără probleme chiar și într-o zi toridă, când nu doriți să petreceți mult timp în bucătărie.

Ingrediente pentru 6 porții de Bruschette cu pepene galben:

1/2  pepene galben
250 g brânză Mozzarella
150 g prosciutto
1/4 cană busuioc proaspăt, câteva foi de salată verde
1 baghetă/ 1 pâine cu felia mai lungă
2 linguri de ulei de măsline
1/3 cană oțet balsamic
Timp de preparare: 20 de minute

Cum se prepară Bruschette cu pepene galben:

Pasul 1: Scobește pepenele și scoate miezul.
Pasul 2: Pune laolaltă miezul de pepene, mozzarella și busuiocul, tocat mărunt.
Pasul 3: Taie bagheta felii și unge-le pe acestea cu uleiul de măsline. Pune feliile să se rumenească într-o tigaie.
Pasul 4: Prosciutto va fi și el rumenit într-o tigaie. Apoi va fi pus pe un șervețel pentru a se absorbi excesul de grăsime.
Pasul 5: Pe feliile de baghetă rumenită se va pune câte puțin din amestecul de pepene galben și mozzarella. Peste acest amestec se va pune câte o bucățică de Prosciutto.
Pasul 6: Bruschettele se vor stropi și cu ulei balsamic.Se vor decora cu fâșii de frunze de salată verde.

Supă la rece, din pepene galben

Încearcă această rețetă inedită de supă într-o zi fierbinte de vară, când va fi ideală pentru a vă răcori și pentru a savura aroma intensă de pepene.

Ingrediente pentru 4 porții de Supă de pepene galben:

1 pepene galben mare sau 2 mici
zeama de la 3 lămâi
1 ceșcuță de cidru fără alcool
2-3 lingurițe de zahăr
1/4 pahar apă rece
1 castravete mic
sare și piper (după gust)
Timp de preparare: 20 de minute
Cum se prepară Supa de pepene galben:
Pasul 1: Se curăță pepenele de semințe și se scobește miezul. Ar trebui să ai la dispoziție cam 3 cești de miez.
Pasul 2: Stoarce lămâile.
Pasul 3: Pune miezul de pepene în blender și adaugă acolo zeama de lămâie și cidrul. Adaugă și zahărul, dar și apa.
Pasul 4: Pune ingredientele într-un castron și apoi dă-le la frigider.
Pasul 5: Curăță castravetele și taie-l felii subțiri.
Pasul 6: Pune castravetele peste supă și adaugă sare și piper, după gust.

Supa de pepene galben si bile de pepene galben, puse pe un bat de frigaruie

Deserturi cu pepene galben

Salată de fructe cu pepene galben

Această salată este o sursă excelentă de nutrienți prețioși (precum vitaminele A, C) și, în plus, vă va ajuta să treceți mai ușor peste zilele toride de vară.

Ingrediente pentru 6 porții de Salată de fructe cu pepene galben:

1/3 pepene galben
1 pepene mic, cu miez verde
3 căni de căpșune
5 kiwi de mărime medie
Ingrediente pentru dressing-ul salatei:
3 linguri de miere
3 linguri zeamă de lămâie
1 linguriță zeamă de lâmâie verde
3 lingurițe frunze de mentă
Timp de preparare: 20 de minute

Cum se prepară Salata de fructe cu pepene galben:

Pasul 1: Se vor porționa pepenii și se vor tăia cubulețe.
Pasul 2: Căpșunele se vor spăla și se vor tăia sferturi.
Pasul 3: Se vor curăța și se vor felia kiwi.
Pasul 4: Se va stoarce lămâia.
Pasul 5 : Se prepară dressing-ul.
Pasul 6: Se toarnă dressing-ul peste fructe și se amestecă puțin.
Pasul 7: Se vor toca frunzele de mentă și se vor pune peste salată.

Popsicles din pepene galben

Mai ales cei mici vor fi încântați să savureze popsicles parfumate și gustoase. Le veți prepara foarte ușor și le puteți ține la congelator câteva zile.

Ingrediente pentru 8 Popsicles din pepene galben:

2 căni și jumătate de miez de pepene galben
1/4 cană lapte de migdale
1/2 cană cu bucățele de ananas (înghețat)
1/ 2 cană boabe de strugure (congelate)
Timp de preparare: 10 minute

Cum se prepară Popsicles din pepene galben:

Pasul 1: Se curăță pepenele și i se scoate miezul.
Pasul 2: Pepenele și restul ingredientelor vor fi puse într-un blender.
Pasul 3: După ce se obține un amestec omogen, acesta va fi pus în forme speciale pentru popsicles și va fi dat la congelator.

Popsicles din pepene galben si felii de pepene galben

Sorbet din pepene galben

Sorbetul este un desert la fel de răcoritor ca și înghețata, numai că are mai puține calorii. Îl poți prepara în câteva minute și te poți delecta cu el câteva zile.

Ingrediente pentru 6 porții de Sorbet de pepene galben:

1 pepene galben
1 cană de zahăr
1 cană de apă
sucul de la o lămâie mică
Timp de preparare: 25-30 minute

Cum se prepară Sorbetul din pepene galben:

Pasul 1: Se scoate miezul de la pepene și se va tăia cubulețe. Se vor pune la frigider.
Pasul 2: Se stoarce lămâia.
Pasul 3: Vei prepara un sirop cu apă și zahăr. După ce acesta se mai răcește, îl vei pune la frigider până se răcește complet.
Pasul 4: Pepenele și restul ingredientelor se vor pasa în blender.
Pasul 5: Pune amestecul la congelator, până când se va întări bine.

Panna Cotta cu pepene galben

Panna Cotta este un desert savuros, iar pepenele galben și ghimbirul confiat îi vor conferi un gust de neuitat. O poți prepara oricând, fiind binevenită mai ales în zilele toride de vară.

Ingrediente pentru 8 porții de Panna Cotta cu pepene galben:

1 pepene galben mare
4 lingurițe gelatină
1/4 de cană suc de portocale
1/4 cană zahăr
1/4 cană ghimbir confiat
1 cană frișcă
colorant alimentar (2 picături roșu și 4 galben)
pepene galben pentru decor
Timp de preparare: 25 de minute
Timp total de preparare (cu tot cu statul la frigider): 3 ore și 25 de minute

Cum se prepară Panna Cotta cu pepene galben:

Pasul 1: Pune niște forme speciale pentru mini-sufle pe o tavă.
Pasul 2: Stoarce o portocală.
Pasul 3: Sucul obținut va fi amestecat cu gelatina și se va pune vasul respectiv pe foc. Se va lăsa acolo până când gelatina se va topi complet.
Pasul 4: Scobește pepenele și miezul va fi pus în blender. Alături de el, se va pune ghimbirul confiat și zahărul.
Pasul 5: Peste gelatină și sucul de portocale se vor pune frișca și coloranții alimentari. Ai grijă să fie puse într-un recipient metalic. Acesta va fi pus apoi deasupra unui vas cu apă provenită de la cuburi de gheață.
Pasul 6: Se vor pune laolaltă amestecul cu pepene cu cel cu gelatina.
Pasul 7: Amestecul final va fi pus într-o formă și formele speciale și apoi la frigider (pentru aproximativ 3 ore).
Pasul 8: Se vor pregăti „bile" din pepene galben pentru a decora Panna Cotta.

Surse:
www.allrecipes.com ; www.thekitchenmccabe.com; www.foodnetwork.com;www.communitytable.parade.com

Surse poze:
www.instagram.com; www.youtube.com

 

 

 

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 0.0
(0 voturi)

Retete culinare asemanatoare

10 idei de fripturi delicioase pentru Sarbatori 10 idei de fripturi delicioase pentru Sarbatori

Filtre retete culinare

Pepene
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Irina Olteanu
Viața de părinte: lucruri pe care le-am încercat pentru prima dată datorită copilului meuToți părinții au, fie că realizează sau nu, o serie de lucruri pe care le-au făcut pentru prima data datorită sau, după caz, din cauza copilului. Acestea devin astfel nu doar experiențe de viață, ci și clipe memorabile...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net