Supa de hasmațuchi

Nota: 0 / 0 voturi  |  0 reviewuri  |  60 vizualizari | de Alina Nedelcu

Hasmațuchi (cunoscut și sub denumirea de „Asmățui" sau de „pătrunjel creț") este o plantă cu frunze foarte aromate, care are și numeroase beneficii pentru sănătatea noastră (este bogată în vitaminele A și C, conține diverse minerale, precum fier, potasiu, seleniu, fosfor etc. dar are și rol detoxifiant, antiinflamator, diuretic și îmbunătățește circulația sângelui). Nu ezita și prepară, cu ajutorul ei, o supă gustoasă și consistentă, care va fi binevenită inclusiv în zilele mai reci.

Timp preparare: 60 de minute
Varsta: peste 4 ani
Nivel dificultate: mediu
Prezent in categoriile: Supe, La foc, Primavara, Vara, Toamna, Pranz, Cina, Gustoase, Deosebite
Ingrediente principale: Hasmatuchi, ceapa esalota, telina dulce,supa de pui/de legume, oua,smantana, zeama de lamaie




Trimite articolul pe email

Ingrediente pentru 4 porții de Supă de hasmațuchi

1 legătură de hasmațuchi
500 ml supă de pui sau de legume
4-5 cepe eșalote
1 tulpină de țelină dulce (este o varietate de țelină de la care se consumă tulpinile și cunoscută și sub numele de „Apio")
2 gălbenușuri de ou
50 g smântână dublă (plus încă puțină pentru servire; smântâna dublă este o smântână foarte densă, ce poate fi dulce sau maturată și are un conținut ridicat de grăsimi, cam 40%)
50 g unt
zeamă de lămâie
sare și piper (după gust)
Timp de preparare: 60 de minute

Cum se prepară Supa de hasmațuchi

Pasul 1: Ceapa se curăță și se va toca mărunt.
Pasul 2: Hasmațuchi va fi spălat. Cea mai mare parte va fi tocat pentru a fi pus în supă, iar o mică parte va fi păstrată pentru decor.
Pasul 3: Lămâia va fi stoarsă
Pasul 4: Tulpina de țelină va fi tăiată mărunt
Pasul 5: Pune untul la topit. Adaugă peste el ceapa și țelina și lasă-le la înăbușit, cam 10 minute.
Pasul 6: Adaugă-le apoi peste supa de pui/de legume și lasă la fiert (la foc mic), pentru alte 10 minute.
Pasul 7: Adaugă peste aceste ingrediente și hasmațuchi tocat. Mai lasă la fiert (cam 2 minute).
Pasul 8: Toate ingredientele menționate până acum vor fi transferate într-un blender și făcute piure. Le vei transforma apoi într-un alt vas.
Pasul 9: Gălbenușurile de ou vor fi amestecate cu smântâna și apoi vor fi puse peste piureul de legume. Se amestecă bine.
Pasul 10: Legumele făcute piure (alături de gălbenușuri) vor fi puse iar să fiarbă încet.
Pasul 11: Adaugă peste supa cremă sare, piper și niște zeamă de lămâie.
Pasul 12: Supa va fi pusă în castronele, vei pune deasupra fiecărei porții restul de hasmațuchi și, dacă vrei, puțină smântână.

 Supa de hasmatuchi

Surse:
www.agroromania.manager.ro; www.rivercottage.net

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 0.0
(0 voturi)

Retete culinare asemanatoare

Supa de cartofi cu popcorn Supa de cartofi cu popcorn
Supa crema de legume cu linte Supa crema de legume cu linte
Supa frantuzeasca de ceapa Supa frantuzeasca de ceapa

Filtre retete culinare

Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Gabriela Paladi
Mami, eu cred că sunt pofta ta de viață ...Cum am aflat că ea este pofta mea de viață? Ei bine, chiar azi. Alături de Zenul meu (care, în capul meu, este un omuleț gras, cu trei burți, amuzant și isteric), am luat-o pe Anya de la școală. Ghiozdanul ei, a...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net