Colțulcu
activități

30 de idei de globuri handmade

30 de idei de globuri handmade

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Ca în fiecare an, îți dorești să ai cele mai frumoase și mai inedite globuri pentru bradul de Crăciun. Dacă vrei unele într-adevăr deosebite, inspiră-te din articolul de mai jos, în care vei găsi 30 de modele de globuri homemade. Nu numai că acestea nu vor fi dificil de realizat și nu vor necesita o „recuzită” prea costisitoare, dar multe dintre ele pot fi confecționate cu ajutorul micuților voștri. Apucați-vă de îndată de treabă, astfel încât să întâmpinați Crăciunul cu un brăduț plin de globuri cu totul speciale!

Globuri personalizate, în formă de inimioară

Aceste globuri nu vor fi greu de confecționat și cu siguranță pot constitui chiar și un cadou potrivit de Crăciun.
Le vei putea realiza cu ajutorul unor inimioare de lemn gata făcute, pe care le vei picta cu vopsea acrilică. După ce aceasta se va monta, vei putea să aplici pe ele niște mici „cristale Swarovski" din plastic (cu ajutorul unui pistol de lipit) sub forma inițialelor numelor celor cărora le vei dărui globurile.
În cazul în care inimioarele nu au deja găuri, acestea pot fi făcute cu o mică bormașină. În găurile obținute vor fi inserate panglici delicate și se vor face fundițe.

Glob-steluță cu carouri

Iată un model de glob care se va preta foarte bine mai ales într-un brad decorat exclusiv cu obiecte handmade.
Prima dată va trebui să faci rost de două tipuri de stofă cu carouri, de un nasture și de o panglică.
Vei face mai întâi două șabloane de steluțe (din materiale diferite) și apoi le vei suprapune prin coasere. Suprapunerea celor două steluțe va fi făcută cu ajutorul unui nasture. La capătul steluței mari se va coase și o panglică și gata!

O fotografie postată de Faith! (@el_faith_o) pe

Globuri din fetru, în culorile Crăciunului

Astfel de globuri pot fi realizate handmade, inclusiv cu ajutorul copilului tău.
Nu veți avea nevoie decât de fetru în nuanțe de roșu și alb, de un material pentru umpluturi, de ață, de ac și de panglică subțire.
Indiferent de ce formă veți alege, aceste globulețe vor înviora bradul de Crăciun și vă pot aduce mai aproape de Moșul cel drag!

Globuri transparente cu pom-pom

La fel ca și modelul de globuri în formă de inimioară menționat anterior, și acesta poate fi personalizat cu inițiala numelor.
Vor fi ușor de confecționat dacă veți avea la îndemână niște globuri transparente (de plastic sau sticlă), niște pom-pom colorați (nu prea mari), niște panglică și, desigur, niște litere cu inițiala numelor dorite.

Glob fulg de nea croșetat

Cine se pricepe să lucreze cu croșeta va putea să lucreze fără probleme la această variantă de „glob".
Începeți prin a face rost de un șablon pentru fulgul de nea și apoi croșetați urmând modelul avut la dispoziție.
Pentru a-i conferi un aspect mai festiv fulgului, nu uitați să inserați și un fir cu sclipici!

Globuri cu fulgi de nea

Următorul model de globuri se poate realiza handmade dacă vei avea la îndemână niște pătrate de sticlă sau plastic, niște vopsea acrilică albă , lipici transaparent, niște panglică albă, și hârtie albă.
Din hârtie se vor confecționa fulgi de nea de diverse forme și dimensiuni, ce vor lipite ulteriror pe pătratele transparente. Desigur, se va adăuga puțină panglică și veți obține niște globuri diafane.

„Globurile copiilor"

Cu siguranță că orice micuț va fi bucuros să-și aleagă formele de glob favorite, indiferent că este vorba despre reni, brăduți, omuleți de turtă-dulce, îngerași, Moș Crăciun, cizmuliță etc.
Tu vei face rost de fetru și de ață divers colorată și te vei pune pe treabă!

Globuri comestibile fulg de nea

Pregătește niște turtă dulce și vei putea avea niște globuri homemade dulci și aromate.
Decupează formele ca de fulg de nea, decorează cu puțină glazură albă și cu zahăr pudră, nu uita de o panglică fină și gata, veți avea niște globuri speciale!

O fotografie postată de @forestcakecrafts pe

Clopoțel croșetat

Cu ajutorul croșetei poți obține un clopoțel handmade, care va conferi un farmec aparte oricărui brad de Crăciun.
Poți opta pentru orice culoare, dar roșul va fi de mare efect și ne va face să simțim din plin spiritul Crăciunului.

Globuleț cu literă și cu pinguin

Orice micuț va fi fericit să poată confecționa, alături de mami sau de tati, un „globuleț" precum cel din imaginea de mai jos.
Prima dată veți decupa din carton colorat inițiala numelui copilului, apoi veți meșteri un pinguin din fetru.
Continuați să decupați și literele ce compun numele copilului, preferabil din fetru/din carton cu sclipici. Acestea vor fi lipite pe inițiala decupată anterior.
Atașați și pinguinul de litera mare și nu uitați să prindeți și o panglică!

Citește și: 10 idei de ornamente de Craciun pentru copii

Glob cu texturi diferite

Acest glob se poate realiza fără probleme și homemade.
Va trebui să ai la dispoziție mai multe tipur de material textul, ce vor fi tăiate fâșii și cusute pentru a obține globul respectiv.
Desigur, nu va trebui să-ți lipsească un material pentru umpluturi și o panglică asortată.

Glob cu texturi diferite, în nuanțele Crăciunului

Și acest model de glob se va confecționa precum cel anterior, numai că pentru acesta va trebui să faci rost neapărat de materiale în nuanțe de roșu, verde și alb.

„Glob bulgăre de zăpadă"

Albul și auriul vor înfrumuseța întotdeauna un brad de Crăciun, așa că nu mai stați pe gânduri și apucați-vă să confecționați următorul model de glob.
Un ciucure tip pom-pom de culoare albă, mai mare, dar și niște panglică aurie și un șiret în alb și auriu vor putea constitui un glob simplu, dar de efect.

Globuri cu design rustic

Iată o variantă de globuri homemade ce va fi îndrăgită mai ales de adepții unui stil mai rustic de decorare a bradului de Crăciun.
Pentru a le putea pregăti veți avea nevoie de niște bănuți din lemn, de traforaj, de o bormașină și de niște șiret în alb și argintiu.
Veți începe prin a face o formă de stea în interiorul bănuților, urmând să dați mici găuri în partea lor superioară. În aceste găuri vor fi prinse șireturile în alb și argintiu.

Globuri în două culori

Acesta este un model de globuri homemade ceva mai complicat de realizat.
În primul rând, veți avea nevoie de niște globuri de sticlă, simple.
Va trebui să faceți rost și de materiale textile de două culori, cu condiția ca una ditre ele să fie argintiu sau auriu.
După ce veți avea materialele, va trebui să le decupați sub formă de „solzi" și să-i lipiți apoi (cu ajutorul unui pistol de lipit) pe suprafața globurilor, astfel încât să fie dispuși precum în imaginea de mai jos.
Nu în ultimul rând, vă mai trebui și niște panglică în nuanțele materialele, cu care veți confecționa agățătorile pentru prins în brad.

Globuri de lemn, de tot felul

Dacă vă pricepeți să lucrați cu traforajul, puteți să realizați tot felul de modele de globuri.
Inspirați-vă din următoarea imagine și pictați-vă globurile oricum vreți!

Globuri cu amprente de pălmuțe

Îndeamnă-ți copilul să-și lase amprentele pălmuțelor pe globurile pe care le veți picta împreună.
Pentru efecte mai speciale, alegeți nuanțe cu sclipici și vopsea în culori mai îndrăznețe pentru amprente.
Ideal este ca globurile voastre să fie lucrate pe forme din lemn.

Glob cu conuri, brad și merișoare

Acest glob se bazează pe unele dintre cele mai populare simboluri ale sărbătorilor de iarnă: bradul, conurile, merișoarele.
Faceți rost de niște globuri simple, transparente, în care veți introduce puțin brad, mici conuri și câteva bobițe roșii de plastic, similare merișoarelor.
Nu uitați să adăugați și puțină „zăpadă": niște vată cu puțin sclipici sau niște mărgelușe argintii!

Globuri-ciucure, cu capace de la sticlele de plastic

Dacă v-au rămas prin casă niște capace de la sticlele de plastic, nu le aruncați, mai bine folosiți-le pentru a obține niște globuri homemade în culori vesele.
Veți avea nevoie și de niște ciucuri din lână, de pom-pom în culori vii și de niște fire de lână.
Lipiți capacele de plastic de ciucurii voștri, adăugați și pom-pom și prindeți de brad cu un fir de lână.

Glob cu pene

Cine își dorește niște globuri cu totul speciale, se poate inspira fără probleme din următorul model.
Vei face rost de niște globuri transparente și de niște pene pentru crafting. Tot ce ai de făcut este să introduci penele în globuri, fără a uita și să atașezi o agățătoare.

Glob steluță din origami

Dacă ești îndrăgostită de tehnica Origami, atunci nu va fi o problemă pentru tine să confecționezi chiar tu o steluță pentru bradul de Crăciun.
Nu uita să combini mai multe culori!

„Glob căsuță de turtă dulce"

Acest glob nu este făcut din turtă dulce, dar combinația de fetru și de nasturi, dispuse precum în imaginea de mai jos, te vor face să crezi că te afli în fața unei căsuțe din turtă dulce.

Globuri în culorile Crăciunului, cu motive de Crăciun

Va fi ușor să confecționezi globuri precum cele din imaginea de mai jos.
Ca materiale, nu vei avea nevoie decât de fetru roșu, de un material mai subțire cu motive de Crăciun, de un fir gata făcut în alb, roșu și verde (sau vei face tu unul, combinând fire de lână de aceste culori), de lipici și de o foarfecă cu zimți.

Glob „Floarea Crăciunului"

Pentru acest model de globuri homemade va trebui să faci rost de un material (preferabil finet) imprimat cu Floarea- Crăciunului.
Vei decupa finetul pentru a obține forme precum cele din imaginea de mai jos. Le vei umple cu material special pentru umpluturi, le vei coase bine și apoi le vei atașa fundițe și agățători.

O fotografie postată de @thequiltsanctuary pe

Globuri-fundițe

Ce ar fi bradul de Crăciun fără niște fundițe în culori de sărbătoare?
Nu mai stați pe gânduri și, cu ajutorul fetrului și a unor decorațiuni pentru crafting, veți putea să realizați foarte ușor niște fundițe-globuleț!

„Glob șoricel dulce"

Dacă vreți să le faceți copiilor o mică supriză dulce, care să poată fi agățată în brad, optați pentru un glob-șoricel.
Veți avea nevoie doar de 2 bomboane de ciocolată ambalate în poleială, de niște fetru maro și roșu, de niște ochișori de plastic, de niște ciucuri pom-pom roșii, de o foarfecă, de panglică roșie și de lipici.
Inspirați-vă din imaginea de mai jos pentru a vă crea un „globuleț" simpatic !

„Con aurit"

Chiar și un banal con poate fi transformat într-un glob homemade ce va încânta prin simplitate și strălucire.
Pur și simplu veți picta conul, pe anumite porțiuni, cu vopsea acrilică aurie sau cu lipici cu sclipici auriu. După ce acesta se va usca, îi veți atașa în partea superioară o panglică delicată, tot într-o nuanță de auriu.

Glob din reviste reciclate

Vechile reviste pot fi utilizate pentru a obține un glob de mare efect.
Alături de pagini colorate de revistă, vă mai trebuie lipici, un cutter special pentru a tăia circular, niște elastic subțire, alb (sau panglică foarte subțire), o mărgică (cu o gaură suficient de mare pentru a-i permite elasticului să treacă prin ea pentru a realiza o agățătoare), lipici pentru crafting, bobițe adezive și panglică.
Priviți imaginea de mai jos și ghidați-vă după ea pentru a crea un glob încântător!

Glob Om de zăpadă

Iată o altă opțiune de glob handmade, care se poate realiza ușor. Veți avea nevoie de lut,de vopsea acrilică (albă, bleu, portocalie și neagră) și de  un fir de lână bleu (pentr agățătoare). Va fi o plăcere să modelați acest omuleț de zăpadă!

Un alt fel de Om de zăpadă

Puteți să realizați foarte ușor și această variantă de om de zăpadă. Va trebui să  aveți la îndemână un glob transparent, bobițe de polipropilenă, carton negru și portocaliu și lipici pentru crafting.

Va trebui să începeți prin a decupa ochii, gurița și  nasul omulețului de zăpadă. În glob veți introduce bobițele albe de polipropilenă și veți lipi apoi ochii, nasul și gura.

Citește și: 10 Ornamente handmade pentru bradul de Craciun

Voi mai știți și alte modele de globuri handmade?

Surse:
www.facebook.com; www.instagram.com; www.aboutfamilycrafts.com;
www.allfreeholidaycrafts.com; www.apumpkinandaprincess.com


Surse poze:
www.facebook.com; www.instagram.com 

Articolul urmator
Distracţie la toate vârstele: idei pentru timp de calitate cu cei mici
Distracţie la toate vârstele: idei pentru timp de calitate cu cei mici

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Soțul meu și copiii lui mi-au facut un cadou handmade de Sfântul Valentin. Eu aș fi preferat să îmi cumpere bijuterii
  Soțul meu și copiii lui mi-au facut un cadou handmade de Sfântul Valentin. Eu aș fi preferat să îmi cumpere bijuterii

  Aseară m-am băgat în pat plânsă toată. A fost Ziua Îndrăgostiților și în loc să adorm în brațele soțului meu, am adormit singură, cu o pernă...

  Dormitor minimalist: 10 idei de decor pentru un copil fericit şi liniştit
  Dormitor minimalist: 10 idei de decor pentru un copil fericit şi liniştit

  Minimalismul este o tendinţă în design-ul interior ce a devenit tot mai populară în ultimele decenii, mizând pe evitarea oricărui spaţiu dominat de dezordine, pe...

  7 idei de petrecere pentru copii acasă
  7 idei de petrecere pentru copii acasă

  Fie că este vorba despre o aniversare ori despre celebrarea unei zile de vacanță sau a unei prietenii, o petrecere este oricând așteptată cu nerăbdare. Dacă te hotărăști să...

  Idei de la Carrefour TEX pentru sărbători alături de copii
  Idei de la Carrefour TEX pentru sărbători alături de copii

  Sărbătorile aparțin copiilor. Nu numai celor mici, ba chiar tuturor copiilor, indiferent de vârsta biologică. Odată cu sosirea Crăciunului, o mulțime de adulți descoperă...

  Idei inedite de cadouri pentru copii de 1 an, conform experților în educație
  Idei inedite de cadouri pentru copii de 1 an, conform experților în educație

  Aniversarea primului an de viață al unui copil este un eveniment cu totul special atât pentru părinții săi, cât și pentru cei apropiați. De aceea, printre principalele...

  Capsunile: 10 idei inedite pentru micul dejun
  Capsunile: 10 idei inedite pentru micul dejun

  Primăvara este sezonul căpşunilor. Şi, să recunoaştem, sunt cele mai iubite fructe din lume şi foarte puţine persoane rezistă savorii lor. Şi pentru că ne aflăm în plin...

  15 idei de omleta
  15 idei de omleta

  Cauti cea mai buna reteta de omleta? Omleta pufoasa devenit una dintre cele mai iubite mancaruri din lume, pentru ca poate fi preparata in cele mai diverse combinatii, satisfacand cele mai...

  5 idei de mâncăruri ușoare de seară ideale pentru copii
  5 idei de mâncăruri ușoare de seară ideale pentru copii

  Vrei ca copilul tău să mănânce mai sănătos, dar ai rămas fără idei pentru cină? Află în acest articol de ce nutrienți are nevoie cel mic și descoperă câteva...

  © 2023 Qbebe