Culinarby
Qbebe

3 rețete de clătite de post de te lingi pe degete

Bianca Petcu - Redactor Senior

Indiferent de motivul pentru care alegeți să preparați clătitele de post (intoleranță la lactoză, alergie la ouă sau pur și simplu nevoia de a mânca mai „ușor”), am ales pentru voi cele mai bune rețete, care vă vor cuceri la prima degustare! Preparați aceste rețete pentru cei mici, pentru voi, prieteni sau familie și vă garantăm că nimeni nu va realiza că nu sunt pregătite cu ingredientele clasice:

3 rețete de clătite de post de te lingi pe degete
Timp preparare Timp preparare:
10-30 minute
Familie Varsta:
2 - 4 ani
Nivel dificultate Nivel dificultate:
usor
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Mic dejun american, Deserturi, Mic dejun de post, La foc, Cereale, Clatite, Mic dejun, Gustari, Faina, Gustoase, De post, Vegetariene, Simple, Deosebite

Clătitele sunt unul dintre cele mai la îndemână deserturi pe care le putem alege, mai ales pentru cei mici, care le adoră. Desigur, ele pot fi cu ușurință transformate chiar și într-un fel principal, atunci când alegem să pregătim varianta sărată și să le asezonăm cu legumele preferate. Iată cele mai bune 3 rețete de clătite de post, ideale pentru noi și pentru cei mici:

Clătite vegane

Ingrediente:

  • 1 cană de făină de grâu
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1 cană de lapte de migdale
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de sirop de arțar
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 5 pași pentru a prepara clătite de post

clatite vegane

Mod de preparare:

  1. Se amestecă ingredientele uscate: făina cu praful de copt și sarea. Într-un alt castron, se amestecă laptele, uleiul, siropul de arțar și esența de vanilie, până la obținerea unei compoziții omogene.
  2. Se toarnă amestecul lichid în cel uscat. Se amestecă până când se întrepătrund toate ingredientele, dar mai rămân câteva bule de aer în compoziție. Nu bateți prea tare amestecul, pentru că vrem să le păstrăm pufoase!
  3. Se lasă la încălzit o tigaie la foc mediu-scăzut, unsă cu foarte puțin ulei, fiind gata pentru a pune compoziția pentru clătite.
  4. Cu ajutorul unui polonic, puneți aluatul pentru prima clătită în tigaie, într-o parte, urmând să-l întindeți învârtind tigaia. Gătiți pentru 2-3 minute sau până când încep să se formeze bule mici la suprafața clătitei, după care se întoarce și se mai lasă 1-2 minute. Repetați procesul cu aluatul rămas, adăugând ulei de fiecare dată, dacă este nevoie. Clătitele se pot servi imediat sau chiar și reci cu gem.

Rețeta de aici

Clătite de post cu quinoa și spanac

Ingrediente:

  • 300 gr quinoa
  • 300 ml apă
  • 1 vârf linguriță turmeric
  • sare după gust
  • 120 g spanac proaspăt
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 1-2 linguri fulgi de drojdie inactivă
  • partea albă de la un fir de praz
  • zeama de la jumătate de lămâie pentru apa în care se hidratează quinoa

Pentru umplutură:

  • 1-2 ardei roșii
  • 2-3 avocado
  • câteva fire de ceapă verde, după gust

clatite cu spanac

Încearcă și Rețeta de clătite cu cereale, pentru bebeluși

Mod de preparare:

  1. Quinoa se lasă la hidratat peste noapte, dacă este timp, sau 1-2 ore cel puțin, în apă din belșug, peste care se adaugă zeama de la jumătate de lămâie, apoi se spală în sita sub jet de apă.
  2. Quinoa strecurată, se mută în blender, peste care se adaugă toate celelalte ingrediente, se omogenizează, iar compoziția astfel obținută se prăjește în tigaia unsă cu ulei de măsline sau de cocos.
  3. Ideal este ca tigaia să fie bine încălzită, altfel prima clătită se va rupe. Se prăjesc toate clătitele și se adaugă umplutura dupa preferințe.

Rețeta de aici

Clătite cu banane și lapte vegetal

Ingrediente:

  • 1 banană bine coaptă
  • 200ml lapte vegetal
  • 200ml apă minerală
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 180g făină
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • esențe, după preferințe

clatite cu banane

Mod de preparare:

  1. Pasează banana și adaugă piureul rezultat într-un bol încăpător. Adaugă peste banana pasată jumătate din cantitatea de lapte vegetal și zahărul pudră. Amestecă bine totul astfel încât ingredientele să se omogenizeze, iar zahărul să se dizolve complet.
  2. Mai departe adaugă făină puțin câte puțin, până la încorporarea completă. Dacă amestecul devine prea dens pentru a amesteca, mai adaugă lapte vegetal. Păstrează comopoziția groasă, astfel încât să eviți formarea de cocoloașe în aluat. Amestecă energic și zdrobește potențialele cocoloașe.
  3. După ce ai încorporat făina adaugă restul de lapte vegetal și apa minerală.
  4. Amestecă bine aluatul pentru clătite, adaugă cele 3 linguri de ulei și esențele aromate, după preferință. Trebuie să ai un aluat nu foarte gros, care să curgă și să alunece ușor în tigaie atunci când vei forma clătita, exact ca în cazul clătitelor obișnuite.
  5. Într-o tigaie specială pentru clătite, bine încinsă, cu un strop de ulei, toarnă aluat astfel încât să acoperi fundul acesteia într-un strat nu foarte gros, dar nici foarte subțire.
  6. Rumenește bine clătitele pe ambele părți și, după ce se mai răcoresc puțin, unge-le cu gem, dulceață, ciocolată neagră topită sau miere, la alegere.
  7. Păstrează clătitele acoperite cu un prosop pentru a evita uscarea acestora!

Rețeta de aici

Surse foto: istockphoto.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.9 (10)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Pulpe de rață la cuptor: 5 rețete bune de te lingi pe degete, de la Jamie Oliver
    Pulpe de rață la cuptor: 5 rețete bune de te lingi pe degete, de la Jamie Oliver

    Dacă vrei să faci o mâncare deosebită și să-ți impresionezi invitații la masă, încearcă să pregătești pulpe de rață la cuptor după rețetele delicioase ale lui...

    Nebunie! 7 rețete de burgeri de te lingi pe degete
    Nebunie! 7 rețete de burgeri de te lingi pe degete

    Nebunie sau nu, preferințele românilor pentru fast-food par să fie îndreptate mai degrabă spre rețete de burgeri, nu spre shaorma, așa cum s-ar crede. O spun nu numai...

    Rețetă simplă și rapidă de post pentru seara de Moș Nicolae
    Rețetă simplă și rapidă de post pentru seara de Moș Nicolae

    Seara de Moș Nicolae este o seară dedicată familiei. Așa că te ajutăm să petreci cât mai puțin timp în bucătărie și cât mai mult timp de calitate alături de cei...

    Mâncăruri de post: rețete care vor încânta și copiii
    Mâncăruri de post: rețete care vor încânta și copiii

    Mâncărurile de post pot să se dovedească cu adevărat gustoase atunci când le prepari după rețeta potrivită. Îți oferim în continuare ingredientele și modul...

    Sarmale de post: Cele mai simple și delicioase rețete din lume
    Sarmale de post: Cele mai simple și delicioase rețete din lume

    Apărute în Imperiul Otoman, sarmalele și-au câștigat de-a lungul timpului loc pe toate mesele de sărbătoare. Sarmalele sunt un preparat din carne tocată, la care se adaugă...

    Cum pregătești acasă cele mai bune clătite fără lapte: rețeta rapidă și simplă!
    Cum pregătești acasă cele mai bune clătite fără lapte: rețeta rapidă și simplă!

    Clătitele reprezintă cel mai cunoscut desert printre adulți și copii, deoarece se pregătesc foarte ușor și pot fi atât dulci cât și sărate. Originare din nord-vestul...

    Clătitele spaghetti au înnebunit internetul și sunt micul dejun perfect pentru acest weekend
    Clătitele spaghetti au înnebunit internetul și sunt micul dejun perfect pentru acest weekend

    Dacă încerci cel mai recent trend culinar de pe TikTok în acest weekend, s-ar putea să caștigi premiul pentru „mama anului”!

    © 2023 Qbebe