Colțulcu
activități

Top 10 cele mai frumoase filme cu prințese

Top 10 cele mai frumoase filme cu prințese

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Și noi, ca adulți, ne lăsăm adesea vrăjiți de universul magic al poveștilor și al copilăriei. De aceea, nu de puține ori ni se întâmplă să acceptăm cu mare plăcere să fim alături de micuții noștri pentru a viziona filme de desene animate. Dacă avem de-a face cu fetițe, cu siguranță că trebuie să ne „abonăm”, măcar din când în când, la filme cu prințese. Pentru a vă stimula și mai mult cheful de a vedea astfel de filme vă invităm să vă ghidați după un top 10 al celor mai cunoscute și mai îndrăgite filme cu prințese, care cu siguranță vor fi întotdeauna o încântare, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Să le vizionați cu mare drag!

„Cenușăreasa”

Apărut pentru prima dată în anul 1950 (în cadrul Disney Animation Studios), „Cenușăreasa” este un alt film cu prințese ce îi încântă încă atât pe cei mai micuți, cât și pe cei mari.
Cu siguranță că fiecare dintre noi știe povestea fetei rămase orfane, care a suferit în tăcere din cauza mamei vitrege și a surorilor sale. În ciuda muncii grele și umilințelor, ea și-a păstrat însă sufletul bun și speranța.
Poate că de aceea nașa ei, Zâna cea Bună, a făcut posibilă transformarea ei într-o adevărată prințesă, ce va răpi inima prințului.
Mesajul acestui film este unul pozitiv, demn de luat în seamă de către copiii noștri: să ne păstrăm bunătatea și încrederea  indiferent de încercările la care ne supune viața.

„Mica Sirenă”

Este tot un film Disney, ce o are în centru pe prințesa sirenă Ariel, inspirându-se însă din basmul lui Hans Christian Andersen.
Probabil că inclusiv cei mai micuți știu deja faptul că dorința lui Ariel era să cunoască lumea oamenilor. În ciuda interdicției tatălui său, ea va ieși la suprafața mării și, în urma unei furtuni pe mare, îl va cunoaște pe prințul Eric, de care se va îndrăgosti.
Dorința ei de a avea acces la lumea oamenilor va crește și va fi gata de orice sacrificiu. Va ajunge inclusiv în ghearele Vrăjitoarei Mării, Ursula. Aceasta o va vrăji astfel încât să aibă picioare precum cele ale oamenilor, dar îi va lua în schimb vocea minunată.
Desigur, finalul poveștii va fi unul pozitiv, Ariel rămânând până la urmă alături de prinț.
Filmul este însă fascinant nu numai datorită lui Ariel, ci și a prietenilor ei, crabul Sebastian și peștișorul Flounder, personaje savuroase, care o vor sprijini permanent pe micuța sirenă.
Iar dacă mai luăm în calcul și muzica minunată de pe tot parcursul fimului, ne dăm seama într-adevăr că este un film care merită revăzut de nenumărate ori! 

 

„Frozen”

Este inutil să mai amintim detaliile unuia dintre cele mai îndrăgite filme de desene animate cu prințese din ultimii ani și poate din toate timpurile.
De altfel, cea mai mare parte a fetițelor de la 3 ani în sus sunt fascinate de tot ceea ce înseamnă „Frozen”, de la povestea în sine, până la personaje și muzică.
Să vedem de ce „Frozen” merită să fie atât de apreciat și de cei mici și de cei mari.

În primul rând, este un film centrat pe două prințese, Anna și Elsa, ambele la fel de încântătoare, care au personalități ce se pot distinge ușor pe parcursul întregii povești. Astfel, dacă Elsa este cea care posedă puteri magice, dar, pentru a le nu face rău surorii și regatului ei, este dispusă să ducă o viață singură, într-un palat de gheță, Anna este cea care dă dovadă de o dragoste foarte puternică față de sora sa, de spirit de sacrificiu, de determinare pentru a-și readuce sora acasă și pentru a fi iar împreună. Vedem cum Anna pornește în aventura ei, beneficiind însă de sprijinul lui Kristoff, lui Sven (renul) și a simpaticului Olaf (omul de zăpadă).
În al doilea rând, „Frozen” impresionează prin frumusețea peisajelor arătate. Fie că este vorba despre regatul Arendelle, fie că este vorba despre călătoria prin munți și prin păduri a Annei și a tovarășilor ei de drum, acestea ne introduc într-o atmosferă magică. Desigur, sunt deosebite și peisajele cu zăpadă și gheață, dar și cele fără acestea. Nu este de uitat nici frumusețea feeriei de gheață din castelul fetelor din Arendelle, dinspre finalul poveștii, când cele două aleg să patineze alături de Olaf.
Desigur, nu în ultimul rând, „Frozen” merită vizionat și datorită mesajului transmis: acela că dragostea și legăturile de familie (în acest caz, legătura dintre Anna și Elsa) pot rămâne la fel de puternice, indiferent de încercările la care viața le va supune.

„Albă-ca-Zăpada și cei Șapte Pitici”

Și mici, și mari, generații întregi s-au bucurat și se vor mai bucura de acest minunat film Disney.
Ceea ce fac acest film de desene animate atât de apreciat sunt, pe de o parte, frumusețea și inocența prințesei Albă-ca-Zăpadă, a cărei inocență va reuși să învingă răutatea mamei vitrege, și, pe de altă parte, simpaticii pitici. Aceștia o vor ajuta permanent pe buna prințesă și vor fi cei ce o vor ajuta să rămână alături de prinț.
Nu în ultimul rând, mesajul (acela că binele poate învinge chiar și cel mai mare rău) filmului și faptul că o adevărată prințesă nu poate fi doborâtă doar cu un măr otrăvit când are alături prieteni adevărați alături, fac într-adevăr din „Albă-ca-Zăpada și cei Șapte Pitici” o producție ce a trecut și va mai trece „proba” timpului.

„Frumoasa Adormită"

Un alt film de desene animate cu tema „Prințese”, care este încă îndrăgit de fetițele din lumea întreagă.
Dar și noi, cei mari, mai suntem încă fermecați de povestea Aurorei, ce a scăpat de blestemul zânei rele Maleficent datorită unui sărut al Prințului îndrăgostit. În plus, este imposibil să nu le îndrăgești pe micuțele și simpaticele zâne ursitoare, care i-au fost alături prințesei și au crescut-o până la vârsta de 16 ani.
Mesajul filmului este același ca la majoritatea filmelor cu prințese marca Disney: binele învinge întotdeauna răul, cu atât mai mult cu cât intră în scenă și dragostea adevărată.

„Tangled”

Este o variantă modernă a clasicului „Rapunzel”, scris de către frații Grimm.
Rapunzel este o prințesă despre care s-a aflat că are un păr capabil să vindece orice răni sau boli. De aceea, va fi răpită de Gothel și închisă într-un turn. Ea va fi lăsată singură acolo, spunându-i că lumea din afară este un loc periculos. În același tip, nu i se va spune faptul că este prințesă.

Dar înainte să împlinească vârsta de 18 ani își propune să treacă peste ceea ce îi spusese Gothel și să iasă să vadă lumea. Ea va fi ajutată, în acest sens, de către apariția lui Flynn. Acesta era un hoț, care dorea să fure o coroană din castelul în care era închisă fata.

Nu va reuși însă, va fi prins de către gărzi, dar va fi salvat în ultimul moment reușind să ajungă în turnul în care stătea Rapunzel. Aceasta îi promite că îi va da chiar coroana ei de prințesă dacă o va ajuta să vadă luminile de pe cer care apăreau în fiecare an de ziua ei.
Rapunzel va coborî din turn chiar cu ajutorul părului ei lung. Calul lui Flynn, Maximus, va trebui să o ia și să o ducă pe prințesă să vadă luminile.
Între timp, apar două obstacole. Pe de o parte, Flynn este urmărit de doi frați de la care mai furase o coroană, iar Gothel își va da seama că Rapunzel nu mai este în turn.
Rapunzel și Flynn vor trece printr-o mulțime de aventuri, care îi vor apropia mult. Flynn, pe numele său adevărat Eugene, va fi prins până la urmă de cei doi frați, Rapunzel ajunge și ea înapoi în turn, dar reușește totuși să vadă luminile de pe cer.
Eugene este amenințat că va fi executat, este rănit, dar va fi salvat de către o rățușcă pe care o întâlnise cu Rapunzel, în timp ce căutau luminile și de către calul Maximus. De altfel, va fi dus de către acesta din urmă la Rapunzel, pentru ca aceasta să-l vindece.
Fata își dăduse seama că de fapt este prințesă (datorită simbolului regal ce apărea în picturile ei din turn). Gothel va pătrunde la ea în turn, îi va tăia părul lui Rapunzel dar se va prăbuși de acolo și va muri. Transformarea ei în praf și lacrima lui Rapunzel vor rupe însă vraja. Rapunzel se va putea întoarce la păriții săi și se va căsători cu Eugene.
„Tangled” ne prezintă și el o prințesă atipică, curajoasă și dornică să cunoască lumea, care învață repede să creadă în oameni și se îndrăgostește. Cu siguranță, și acest film este bun de vizionat în familie, având și o mulțime de scene comice.

Citește și: Top 10 filme de văzut în familie

„Prințesa Lebădă”

Chiar dacă este o producție Disney mai veche (1994), ea poate fi încă o încântare atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, zugrăvind eterna luptă dintre bine și rău, binele învingător și dragostea care triumfă.
Un rege și o regină văduvi decid să-și logodească fiii (Odette și Derek) pentru ca regatele lor să se poată uni. Dar vrăjitorul Rothbart își dorea și el cele două regate. Așa că îl va ataca pe rege, dar acesta îl va învinge și îl va izgoni din regat. Rothbart va dori să se răzbune.
Tot întâlnindu-se, Derek și Odette se vor îndrăgosti unul de celălalt. Dar în timp ce făceau pregătirile de nuntă, Derek se va certa cu Odette. Aceasta se va înfuria și va pleca de la el alături de tatăș ei, regele William. Rothbart, transformat într-un animal, îi va ataca, o va răpi pe Odette și îl va răni grav pe rege.
Derek se va duce însă după ei și va încerca să o recupereze pe prințesă. Nu va reuși, iar regele William îi va spune că vă avea nevoie de multe antrenamente pentru a nu fi ucis de monstrul în care se metamorfozase vrăjitorul.
Rothbart o ascunsese pe Odette la castelul său. Ziua o transforma în lebădă și o lăsa să stea pe un lac, iar noaptea, în lumina lunii, putea să redevină fată. Acesta îi cerea mereu să se căsătorească cu el. Dar fata îl refuza mereu și se va împrieteni cu o pasăre, Puffin.
Întâmplător, în timp ce se afla prin pădure alături de prietenul său, Derek vede lebăda, crede că este Rothbart și va încerca să o ucidă. Dar află că de fapt era Odette (aceasta se transormă în fată la lumina lunii) și vor sta de vorbă, aceasta spunându-i că singura posibilitate de a redeveni prințesă fiind o declarație sinceră de dragoste.
Rothbart află de discuția lor și o închide pe Odette într-un turn. De asemenea, plănuiește să-și deghizeze ajutorul în fată, astfel încât Derek să-i declare acesteia dragostea în timpul unui bal din regat.
Derek își va da seama de șiretlicul vrăjitorului și se întoarce după Odette. Se va confrunta cu el și, în final, îl va învinge. După aceea, prințul își mărturisește dragostea și prințesa redevine om.

„Neînfricata”

Produs de către Disney Pixar, filmul o aduce în prim-plan pe prințesa Merida, fiica regelui Fergus și a reginei Elinor. Aceștia conduceau un regat scoțian, cu tradiții puternice, printre care și aceea că prima fiică născută trebuia să fie căsătorită cu primul născut din familia unui clan cu care regele încheiase o alianță.

Dar Merida nu dorește să se supună acestui obicei, așa că încearcă să găsească tot felul de soluții pentru a se prevala de acesta. Un prim pas pe care îl va face este să schimbe, pe neașteptate, regulile competiției la care participa și cel care avea să-i devină logodnic. Întrucât ea știa să mânuiască foarte bine arcul, reușește să se înscrie chiar ea în întrecere și să le dovedească tuturor cât de bună luptătoare este.
Văzând ce a făcut, mama sa îi explică Meridei că gestul său va provoca ura celorlalte clanuri din regat, ceea ce va duce la apariția haosului. Prințesa nu se lasă însă, se va duce la o vrăjitoare, care îi va pregăti o prăjitură magică. Cine va mânca din ea se va transforma în urs.

Merida îi va da prăjitura reginei Elinor și aceasta va deveni urs. Tot în urși se vor transforma și cei trei frați ai ei.
La un moment dat Merida îl întâlnește pe Mor'du, un prinț ce fusese transformat în urs tot datorită unei vrăji legate de tradiția căsătoriilor din regatul lor. Văzându-l, prințesei i se face milă de mama ei, dar și de el, promițând să schimbe obiceiul străvechi și să-i ajute pe cei doi să redevină oameni.
Între timp, clanurile din tot regatul se vor revolta aflând de refuzul Meridei. Dar ea are curajul să-i înfrunte și să instaureze o nouă lege, menită să permită primului născut dintr-un clan să se logodească după propria dorință.
De asemenea, prințesa va trebui să-și salveze și tatăl, atacat de regina transformată ân urs. Va reuși acest lucru și datorită fraților ei.
În final, Merida își salvează și mama de sub incidența vrăjii ce o transformase în urs, dar va elibera și spiritul lui Mor'du. Totodată, pacea va fi reinstaurată în regatul scoțian.
„Neînfricata” este un film cu o prințesă cu totul și cu totul specială, care, datorită curajului și tenacității sale, reușește să schimbe o tradiție și să-șo salveze familia.
Filmul este recomandat copiilor mai mari de 5 ani, dar poate fi și pe placul nostru, al celor mari.

„Prințesa și Broscoiul”

Filmul se aseamănă puțin cu povestea adevărată, dar este o comedie fantastică (produsă de Walt Disney Pictures) ce poate atrage întreaga familie, dar mai ales pe cei mici (de la 4-5 ani în sus).
La începutul filmului nici nu vom avea de-a face cu o prințesă adevărată, dar, la final, fata obișnuită se va transforma în una ce și-a găsit adevărata dragoste și și-a îndeplinit un vis.

În schimb, un prinț există, mai exact Naveen, venit în orașul New Orleans (în perioada anilor '20 ai secolului trecut) pentru a se căsători, printr-un aranjament, cu fiica unui om foarte bogat din regiune. Cei doi nu erau îndrăgostiți, așa că vor cădea ușor în capcana doctorului Facilier, un fel de vrăjitor și practicant de „voodoo”. Acesta le va promite că le va oferi orice își doresc, inclusiv dragoste. Prințul Naveen va accepta să fie transformat în broască, iar valetul său va fi metamorfozat în Naveen. De fapt, valetul urma să o ia de soție pe fata promisă, iar după căsătorie Facilier urma să pună mâna pe întreaga avere. În plus, el i-a spus adevăratului Naveen că numai un sărut din dragoste îl va face iar om.

Dar la balul mascat la care s-au întâmplat toate acestea va veni și Tiana, o fată care lucra drept chelneriță și visa să-și deschidă într-o zi un restaurant. Ea era deghizată în prințesă și i-a atras rapid atenția valetului prințului. Acesta o va ruga, în schimbul unor bani, să-l sărute pe adevăratul Naveen, transformat în broască. Ea va accepta (întrucât avea nevoie de bani pentru restaurantul visat), dar se va transforma și ea în broască. Până la urmă, și Tiana și adevăratul prinț vor ajunge într-o mlaștină și, treptat, se vor îndrăgosti unul de celălalt.

Acolo își vor face prieteni și o vor cunoaște pe mama Odie, un fel de preoteasă „voodoo” care le va asculta povestea și le va promite că îi va ajuta să redevină oameni. Dar pentru aceasta trebuie ca prințul să fie sărutat de prima fată ce îi ieșise în cale, înainte de miezul nopții (mai exact de fata cu care trebuia să se căsătorească).
Cei doi trebuiau să ajungă la Parada de „Mardi Gras”, la care urma să vină și fata, Charlotte. Între timp, Facilier află de planurile lor și îl răpește pe prințul transformat în broscoi.

În ceea ce o privește pe Tiana, vrăjtorul îi promite că îi va reda înfățișarea umană și o va ajuta să-și deschidă restaurantul dacă renunță la prințul-broscoi.
Cu ajutorul prietenilor ei, Tiana ajunge la paradă, discută cu Charlotte și aceasta îl sărută pe broscoi. Gestul său îl va distruge pe Facilier, va distruge parțial vraja, în sensul în care broscoiul nu redevine prinț, ci doar Tiana își recapătă înfățișarea umană.
Atunci Tiana îl va săruta ea pe broscoi. Vraja se va spulbera complet, ea va deveni prințesă, se va căsători cu advăratul prinț și își va deschide și restaurantul.

„Mulan”

Și acesta este un film cu o prințesă atipică, ce dorește să aducă în prim-plan inclusiv aspecte ale culturii chineze din timpurile străvechi. Iată de ce poate fi urmărit alături de întreaga familie și, bineînțeles, alături de copiii mai mari de 5 ani.
Filmul de desene animate Disney are la bază o poveste din folclorul chinez, al tinerei deghizate în băiat ce s-a implicat în luptele date în timpul invaziei hunilor.
Deși fată, Mulan observă că tatăl său, deși acesta se oferise voluntar, nu mai era capabil să lupte și alege, fără să spună nimănui, să îmbrace straie bărbătești și să meargă în bătălii. Va fura chiar sabia familiei, va cere sprijinul strămoșilor și va merge să se pregătească într-un loc secret.

Opțiunea lui Mulan este însă influențată și de alt gând al ei: să nu fie obligată să aibă un soț ales de familia ei. De fapt, ea era îndrăgostită de Shang, un căpitan de armată.
Acțiunea filmului se concentrează pe aventurile lui Mulan, care este însoțită pretutindeni de dragonul Mushu (ce trebuia să o protejeze) și care încearcă să-l ajute pe Shang să iasă învingător din toate luptele. Va reuși să-i fie de folos acestuia și nu de puține ori se va avânta direct în miezul bătăliilor, cum ar fi cea din apropierea Marelui Zid Chinezesc.

Împăratul însuși a aflat de calitățile lui Mulan și îi va cere să devină sfătuitoarea lui la curtea regală. Dar fata refuză și se va întoarce la familia ei. În final, îl va revedea pe Shang și se vor căsători.
Practic, filmul ne arată o altfel de prințesă, curajoasă și voluntară, dar care nu refuză nici dragostea adevărată.

 

Citește și: Animatiile si filmele pentru copii si adolescenti pe care le asteptam cu nerabdare in 2016

Voi ce filme cu prințese credeți că ar mai trebui incluse într-un top al celor mai bune?


Surse:
www.en.wikipedia.org; www.kidspot.com.au; www.kidstvmovies.about.com; www.mtv.com;  www.rogerebert.com

Surse poze:
www.youtube.com

Articolul urmator
Exerciții de vorbire pentru copii: propoziții simple
Exerciții de vorbire pentru copii: propoziții simple

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Urmează să fii mămică de fetiță? Uite cele mai frumoase nume de prințese
  Urmează să fii mămică de fetiță? Uite cele mai frumoase nume de prințese

  Tocmai ai aflat că urmează să ai o fetiță și eșți în căutarea celor mai frumoase nume de prințese? Ai ajuns în locul potrivit, fiindcă ți-am pregătit nu una, ci o...

  Top 10 cele mai frumoase flori din lume
  Top 10 cele mai frumoase flori din lume

  Florile ne farmecă mereu privirea și ne fac să simțim din plin ce înseamnă frumosul. Iată de ce ni le dorim cât mai mult în preajma noastră și probabil nici nu...

  Top 50 de filme pentru copii dublate în limba română
  Top 50 de filme pentru copii dublate în limba română

  Orice părinte știe cât de dificil este să găsești mereu activități noi pentru cei mici. Pe lângă faptul că trebuie să-i distreze, activitățile este musai să fie...

  25 nume de copii inspirate de cele mai frumoase locuri din lume
  25 nume de copii inspirate de cele mai frumoase locuri din lume

  Dacă te numeri printre persoanele care adoră să călătorească și ai numeroase amintiri dragi din călătoriile de pretutindeni, nu ezita să-i dai și copilului tău un nume care să...

  Bunicii sunt magici! Un fotograf a surprins cele mai frumoase imagini cu bunicii și nepoții lor
  Bunicii sunt magici! Un fotograf a surprins cele mai frumoase imagini cu bunicii și nepoții lor

  Bunicii sunt îngerii păzitori ai copilăriei noastre. Ei ne cresc, au grijă să fim mereu bine, ne înțeleg și ne susțin de fiecare dată, necondiționat. Dacă ar fi să te...

  Festivalul Internațional de film KINOdiseea revine la Tulcea cu cele mai premiate filme ale anului, pentru publicul tânăr
  Festivalul Internațional de film KINOdiseea revine la Tulcea cu cele mai premiate filme ale anului, pentru publicul tânăr

  După ce își încheie programul la București, Festivalul internațional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea, ajuns anul acesta la cea de-a XIII-a ediție, sosește...

  Mami, nu fi tristă! Cele mai frumoase lucruri din viață sunt gratis. Eu sunt cel mai bun exemplu
  Mami, nu fi tristă! Cele mai frumoase lucruri din viață sunt gratis. Eu sunt cel mai bun exemplu

  Îți dai seama că ești o mamă bună când propriul tău copil începe să îți dea lecții de viață care au sens și care te pun pe gânduri. În lumina...

  Mesaje de Paste: cele mai frumoase urari
  Mesaje de Paste: cele mai frumoase urari

  De Paste ne dorim sa le transmitem celor dragi cele mai frumoase urari. Qbebe a pus cap la cap o lista cu urari de unde te poti inspira.

  © 2023 Qbebe