Colțulcu
activități

Unde mergem cu copilul: top 10 locuri din Brașov

Unde mergem cu copilul: top 10 locuri din Brașov

Lidia Rusu

Brașovul este una dintre cele mai îndrăgite destinații turistice din țara noastră și merită vizitat în orice anotimp. Când ajungi acolo și ești împreună cu copilul, puteți descoperi împreună locuri minunate, în care veți petrece timpul așa cum vă doriți. Iată 10 dintre cele mai populare locuri din Brașov în care ai putea merge cu micuțul tău.

Parcul Aventura

Parcul acesta reprezintă locul în care cei mari, dar și cei mici se pot distra excelent. Aici veți găsi 14 trasee de dificultate progresivă. Indiferent ce ați alege, veți primi un echipament de securitate cu două carabiniere. Ele trebuie folosite tot timpul, pentru siguranță. Ca să știi ce trasee sunt cele mai potrivite pentru voi, trebuie să țineți cont de următoarele detalii:
• Cele patru trasee mov sunt destinate copiilor sub opt ani
• Cele două trasee galbene sunt destinate copiilor care au mai mult de opt ani, dar și începătorilor adulți. Aceste trasee nu au mai mult de 3 m înălțime.
• Cele trei trasee verzi sunt destul de usoare și au menirea de a vă face să vă obișnuiți cu înălțimea
• Cele două trasee albastre au o dificultate medie. Despre acestea se spune ca ar fi cele mai interesante și mai distractive
• Cele două trasee roșii, împreună cu cel negru, vă solicita mai multă energie, forță și tehnica
„Marea Tiroliană peste Lac" este una din cele mai mari provocări, reprezentând traversarea lacului, adica a unei distanțe de 111 m.
„Parcul Aventura" este unul dintre cele mai interesante locuri din Brașov în care vei putea, alături de copilul tău, să vă dezvoltați diferite abilități și să faceți multă mișcare.
Informații utile:
Adresă: Str. Paltinului nr. 16
Pagină web: http://www.parc-aventura.ro/ro/
Adresă email: info@parc-aventura.ro
Telefon: 0755 08 55 55, 0268 33 78 17
Program iarnă:
Decembrie: Vineri, sâmbătă, duminică: 10.00-16.00
Ianuarie: Vineri, sâmbătă, duminică: 10.00-16.00
Februarie: Vineri, sâmbătă, duminică: 10.00-16.30

Program primăvară:
Martie: Vineri, sâmbătă, duminică: 10.00-17.00
Aprilie: Luni- duminică: 10.00-18.00
Mai: Luni- duminică: 10.00-19.00
Program de vară:
Iunie: Luni- duminică: 10.00-20.00
Iulie: Luni- duminică: 10.00-20.00
August: Luni- duminică: 10.00-20.00

Program toamnă:
Septembrie: Luni-duminică: 10.00-19.00
Octombrie: Luni-duminică: 10.00-18.00
Noiembrie: : Luni-duminică: 10.00-17.00

Paradisul Acvatic

Face parte și el dintre locurile pe care nu ar trebui să le ratezi dacă ești cu copilul prin Brașov. Și-a deschis porțile în iulie 2007, fiind in prezent un complex de sănătate și de agrement. El se întinde pe o suprafață de 12.000 de metri pătrați în interior și pe 12.000 de metri pătrați în exterior.
Paradisul Acvatic are o capacitate de 2000 de persoane. În incinta complexului veți găsi 6 piscine interioare și două în aer liber, topogane, saună, jacuzzi, o grotă de relaxare și sala de fitness. De asemenea, vă puteți bucura și de un teren de fotbal acoperit, de un teren de volei pe nisip, dar și de restaurante și terase.
Informații utile:
Adresa: Bulevardul Griviței, 2F-2G (spre magazinul Dedeman, ieșirea spre Târgu Mureș)
Pagină web: https://www.paradisulacvatic.ro/ro/
Adresă de email: receptieparadis@yahoo.com
Telefon: 0268 440070

Grădina Zoologică

Dacă vă aflați în Brașov, nu trebuie ca micuțul tău să rateze un loc menit să-l fascineze: Parcul zoologic. Acesta este situat lângă pădurea și lacul din cartierul Noua, întinzându-se pe o suprafață de 10 hectare. Are caracteristicile unui parc natural, în cadrul său existând aproximativ 300 de animale din aproape 70 de specii, printre care se află și doi lei albi (o pereche) și cămile (doi masculi).
În parc există și clădirea Planetariului, ce poate fi vizitată dar și o cofetărie, unde vă puteți răsfăța cu ceva bun.
Informați utile:
Adresă: Strada Brazilor 1, Brașov
https://www.facebook.com/ZooBrasov?ref=hl
Telefon: 0268 337 787
Tarife: Pentru adulți (10 lei), pentru copiii între 2 și 8 ani, pentru elevi și studenți tariful este de 5 lei
Program vizitare: Luni- Închis, Marți-Duminică: 9.00-18.00

Muntele Tâmpa și plimbarea cu telecabina

Dacă vrei să petreci câteva ore în aer liber cu copilul tău, atunci poți face asta urcând Muntele Tâmpa din Brașov. Veți ajunge la aproximativ 400 de m deasupra orasului și veți păși într-o rezervație naturală, care se întinde pe circa 150 de hectare.
Împreuna veti vedea o padure impresionanta, formata din mai multe specii fagul, carpenul, teiul, ulmul de munte, frasinul sau pinul. De asemenea, veți întâlni și animale și fluturi.
Pentru a ajunge pe Tâmpa va trebui să urcați cu telecabina. Experiența este una foarte plăcută și veți dori cu siguranță să o mai repetați.
Informații utile:
Pentru o urcare și o coborâre cu telecabina, adulții plătesc 18 lei iar copii plătesc 10 lei. Pentru o urcare sau o coborâre, prețul se schimbă pentru adulți la 10 lei iar pentru copii la 6 lei. Telefericul are o capacitate de transport de 20 de persoane.
Program telecabină:
Luni: 12.00-18.00
Marți: 9.00-18.00
Miercuri: 9.30-18.00
Joi: 9.30-18.00
Vineri: 9.30-18.00
Sâmbătă: 9.30-19.00
Duminică: 9.30-19.00

Locuri de joacă

ZaoPlanet
Este un loc de joacă pentru copiii între 1 și 10 ani. Atunci când cei mici pășesc aici, intră într-o lume colorată, vioaie și plină de zaâmbete. Copiii sunt supravegheați în permanență de personalul de la ZaoPlanet.
În timp ce micuțul tău se joacă tu te vei putea relaxa, împreuna cu celelalte mămici, în sala de mese pentru părinți. Aici vă veți putea distra și voi: puteți să jucați șah, remi sau să participați la karaoke.
Informații utile:
Adresa: Str. Fundatura Harmanului, nr. 4
Pagină web: http://zaoplanet.ro/
Adresă de email: rezervari@zaoplanet.ro
Telefon: 0786 04 04 04

Fantasia Land

La Fantasia Land, copiii au parte de un program magic. Petreceri tematice, cursuri de dans, teatru, dezvoltare personală, carnaval, concursuri, desene și picturi pe față, baloane în diferite culori: acestea sunt doar câteva dintre lucrurile care îi vor face pe cei mici să zâmbească și să se bucure când ajung aici.
Spatiul de joacă este unul modern, amenajat special pentru copii.
Mai mult, există unul special pentru copiii care au sub trei ani. Ei vor avea parte de topogan, punte de joacă, dar și diverse jucarii. Pentru cei mai mari, Fantasia Land a pregătit vaporul piratilor cu topogan și bile colorate, jucării gonflabile, trambuline, mașinuțe, atv-uri, dar și un balansoar.
Informații utile:
Adresă: Fantasia Land se află în cadrul Complexului Comercial Star, la etajul al III-lea
Adresă de email: office@fantasialand.ro
Telefon: 0728 060 149/ 0268 411 199

 

Teatre

Teatrul Albinuțele
Copilăria nu ar fi la fel de frumoasă fără personaje și piese de teatru celebre, precum „Fata babei și fata moșneagului", „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici" sau „Hainele cele noi ale împaratului". Pe oricare dintre ele le puteți regăsi la Teatrul Albinuțele, unde o echipă de actori profesioniști îi poate încânta nu numai pe cei mari, cât și pe cei mici.
Informații utile:
Adresă: Str.Brândușelor nr. 106 A, în spatele ITC Brașov

Teatrul Arlechino

Teatrul a fost înfiintat în anul 1949, reprezentând pe atunci o secție a Teatrului Dramatic din Brașov. Ulterior, „Teatrul Arlechino" a devenit o instituție independentă.
„Motanul încălțat", „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici", „Aladin si lampa fermecata" sunt doar câteva dintre piesele pentru care merită să ajungi cu copilul la acest teatru. Astfel, împreună puteți merge în tărâmul poveștilor copilăriei și astfel vă puteți bucura de clipe minunate.
Informații utile:
Adresă: Str. Apollonia Hirscher nr. 10
Pagină web: https://teatrularlechino.ro/
Telefon casă de bilete: 0735870773
Program casă de bilete:
Luni-Marți: Închis
Miercuri: 13.30-16.30
Joi: 13.30-18.00
Vineri: 13.30-18.00
Sâmbătă-Duminică: 9.30-13.30

Opera din Brașov

A fost înființată în anul 1953, purtând numele de „Teatrul Muzical Brașov". Având un repertoriu foarte variat, în fiecare lună aici se organizează și spectacole speciale pentru copii. Unul dintre cele mai de succes spectacole a fost „Frumoasa din Pădurea Adormită". În același timp, o altă realizare a operei a fost punerea în scenă a unui spectacol pentru copii într-un spațiu inedit (mall-ul Coresi Shopping Resort): este vorba despre „Cocoșelul neascultător" (de 1 iunie, anul trecut).
Informații utile:
Adresă: Str. Bisericii Române Nr. 51
Site web: http://www.opera-brasov.ro/
Adresă email: operabrasov@yahoo.com, operabv@yahoo.com
Telefon pentru spectacolele pentru copii: 0268/419380, Preț bilet: 15 lei

Cinema One

Este cel mai mare cinematograf multiplex din Brașov. Grație arhitecturii sălilor și diferitelor facilități, cinematograful nu este destinat doar proiecțiilor de filme, ci este un spațiu adecvat și pentru spectacole (de balet, de operă etc.), pentru reprezentații live de teatru sau de stand-up-comedy.
Cinema One este format din 8 săli (4 dintre ele fiind 3D), 1465 de locuri și dispune de sunet în format Dolby Digital. Pentru a afla ce filme rulează într-o anumită perioadă, consultă programul cinematografului.
Informații utile:
Adresă: strada Zaharia Stancu, în incinta centrului comercial Coresi Shopping Resort
Pagină web: https://www.cinemaone.ro/despre-noi/
Adresă email: contact@cinemaone.ro
Informații despre bilete: Elevii, studenții și pensionarii beneficiază despre tarif redus
Program rezervări: zilnic, între orele 10.00 și 22.00
Telefon rezervări: 031 9663

Parcuri

Parcul Sportiv din Brașov (fostul Parc Tractorul)
Se întinde pe o suprafață de circa 40 de hectare și se află în cartierul Tractorul. Vegetatia este bogată, iar băncile se găsesc din plin. De asemenea, poți să te plimbi împreună cu copilul tau cu rolele, întrucât acolo există piste speciale. Dacă nu, puteți să jucați fotbal sau baschet.

Parcul Nicolae Titulescu
Este cel mai vechi parc din Brașov, fiind foarte frumos. Parcul este ideal pentru plimbări, dar și pentru ca micuțul tău să socializeze, mai ales în weekend-uri, când este plin de părinți sau bunici care ies pe-afară cu copiii. De asemenea, trebuie să știi că în parc se află un loc de joacă, dar și un spațiu special amenajat pentru jucătorii de șah. Parcul se află între Bd. Eroilor și Str. Nicolae Iorga, în apropierea Bibliotecii Județene „George Barițiu".

Cetatea Brașovului- Turnul Alb și Turnul Negru

Pentru a-l determina pe copilul tău să îndrăgească istoria încă de la o vârstă fragedă, ar trebui să-l duci neapărat și la Cetatea Brașovului.
Prima construcție a a fost ridicată în anul 1524, fiind un turn în formă de semicerc. Cetatea a fost înconjurată de un zid foarte gros, care, de-a lungul timpului, a fost refăcut de mai multe ori din cauza luptelor ce au avut loc aici. La un moment dat, cetatea a fost folosită ca închisoare.
Turnul Alb este una dintre clădirile pe care trebuie să le vezi împreuna cu copilul Clădirea a fost ridicată pe o stâncă, în anul 1494, în formă de semicerc închis. La început turnul avea cinci nivele și o înaltime de aproximativ 20 m. Denumirea Turnului Alb provine de la faptul că întreaga clădire a fost tencuită cu alb.
Turnul Negru este o construcție la fel de interesantă ca Turnul Alb. Turnul Negru are o înălțime de 11 metri și a fost ridicat în secolul al XIV-lea. Accesul în interior se realiza odinioară pe o poarta aflată la 2 m înălțime.
Informații utile:
Adresă: Calea Poienii, Brașov. Se poate ajunge aici de pe strada Dealul Cetății

Tu ai putea recomanda și alte locuri din Brașov sau din preajma acestuia, ideale pentru a merge și cu copilul?

Surse:
www.ghidlocal.com/brasov/locatii

Surse poze:
www.facebook.com, www.pixabay.com, www.youtube.com 

 

Articolul urmator
Idei de activități pentru acasă și pentru afară potrivite pentru vacanța de primăvară
Idei de activități pentru acasă și pentru afară potrivite pentru vacanța de primăvară

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Un băiețel de 3 ani din Brașov și-a găsit sfârșitul sub roțile mașinii tatălui său. Atenție la neatenție, dragi părinți!
  Un băiețel de 3 ani din Brașov și-a găsit sfârșitul sub roțile mașinii tatălui său. Atenție la neatenție, dragi părinți!

  Tragedie în Braşov: un copil de trei ani a decedat după ce a fost lovit de un autoturism în curtea unui imobil. Autoturismul s-a dovedit a fi chiar cel al tatălui său.

  CNN: Ce loc din România a ajuns în topul celor mai frumoase locuri din Europa
  CNN: Ce loc din România a ajuns în topul celor mai frumoase locuri din Europa

  Europa este spectaculoasă! O viață întreagă nu ne-ar ajunge să îi cutreierăm munții împăduriți, să îi mângâiem plajele cu nisip sau să ne...

  Ireal! Un copil de un an și șapte luni din Brașov a murit după ce a fost maltratat de propria mamă
  Ireal! Un copil de un an și șapte luni din Brașov a murit după ce a fost maltratat de propria mamă

  Un copil în vârstă de 1 an și 7 luni din Brașov a decedat în urma abuzului fizic de care mama sa, în vârstă de 26 de ani și iubitul ei, în...

  Prima victimă a epidemiei de rujeolă în România: un bebeluș de doar 7 luni din Brașov
  Prima victimă a epidemiei de rujeolă în România: un bebeluș de doar 7 luni din Brașov

  Rujeola face primele victime în rândul copiilor! Un bebeluș de doar 7 luni care ar fi contactat boala de la fratele său, și-a pierdut viața în spital, după două...

  Campionul european la șah este un băiețel de 8 ani din Brașov
  Campionul european la șah este un băiețel de 8 ani din Brașov

  Vladimir Sofronie, un băiețel de 8 ani din Brașov este campionul Uniunii Europene la șah.

  25 nume de copii inspirate de cele mai frumoase locuri din lume
  25 nume de copii inspirate de cele mai frumoase locuri din lume

  Dacă te numeri printre persoanele care adoră să călătorească și ai numeroase amintiri dragi din călătoriile de pretutindeni, nu ezita să-i dai și copilului tău un nume care să...

  Un copil a fost filmat în Brașov la volanul unei maşini, cu un bărbat pe locul pasagerului. Ce spun autoritățile
  Un copil a fost filmat în Brașov la volanul unei maşini, cu un bărbat pe locul pasagerului. Ce spun autoritățile

  Un copil a fost filmat în trafic, în timp ce se afla la volanul unei mașini, pe o stradă din Brașov! În imaginile surprinse de un alt conducător auto se poate observa...

  Singura grădiniță din România unde îți lași copilul lunea și îl iei vinerea. Cât trebuie să plătească părinții?
  Singura grădiniță din România unde îți lași copilul lunea și îl iei vinerea. Cât trebuie să plătească părinții?

  Chiar dacă, în ultimii ani, auzi tot mai des despre grădinițe care își prelungesc programul de funcționare din ce în ce mai mult pentru a veni în...

  © 2024 Qbebe