Colțulcu
activități

Unde mergem cu copilul: top 10 locuri din Timisoara

Unde mergem cu copilul: top 10 locuri din Timisoara

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Timișoara este unul dintre cele mai frumoase orașe din țara noastră și poate fi o atracție nu numai pentru cei mari, ci și pentru cei mici. Din articolul de mai jos vei descoperi 10 locuri din acest oraș, numai bune pentru a petrece clipe minunate alături de copilul tău, fie că veți opta pentru activități în aer liber, fie pentru unele în interior.

Grădina Botanică

Grădina Botanică din Timișoara se află în apropierea fostei cetăți, chiar în inima orașului. Aici vei putea descoperi, împreună cu copilul tău, Sectorul de Floră Ornamentală Sectorul Flora și Vegetația României, Sectorul Flora Regiunii Mediteraneene, Sectorul Flora Americii, Sectorul Sistematic al Plantelor, Sectorul Flora Medicinală şi Sectorul Flora Topicală. Astfel, veți putea face o călătorie în tot ceea ce înseamnă vegetația din țară, dar veți avea ocazia să admirați și plante deosebite, de pe meleaguri îndepărtate.Mai mult, veți auzi și vedea păsări foarte frumoase, care nu se mai găsesc în multe zone din țară.
În Grădina Botanică vă puteți plimba, puteți citi, puteți să vă jucați sau pur și simplu să stați pe o bancă, discutând. Cel mic va fi încântat să fie în natură, iar tu vei mai uita de grijile de zi cu zi.
Informații utile:
Adresă: Calea Alexandru Ioan Cuza
Pagină web: http://www.dmmt.ro/index.php?meniuId=17&viewCat=563&viewItem=232

Grădina Zoologică

Este cunoscută drept cea mai nouă grădină zoologică din țara noastră (deschisă publicului în 1986). Merită să ajungi la ea alături de copilul tău deoarece veți descoperi 16 habitate, care adăpostesc 29 de specii și 144 de animale în total. Ursul brun, pisica sălbatică, cerbul comun, căprioara, renul, iepurele european, poneiul, ratonul Nordic și porcusorul de guineea sunt doar câteva dintre animalele pe care le veți vedea la Zoo. De asemenea, puteți să admirați și păunul comun albastru, lebăda neagră sau gâsca chinezească.
Informații utile:
Adresa: Strada Avram Imbroane, nr. 90
Adresa de e-mail: zoo@primariatm.ro
Pagina de web: www.carpatzoo.ro
Telefon: 06 62 542530

Program:
Între 15 aprilie și 30 septembrie, de marți până duminica, între orele 10:00-20:00
Între 1 octombrie și 14 aprilie, de marți până duminica, între orele 10:00- 17:00

Parcuri

Parcul Rozelor
Unul dintre cele mai cunoscute atracții ale Timisoarei este Parcul Rozelor. Denumirea provine de la faptul că aici există aproximativ 10.000 de tipuri de trandafiri, care atunci când înfloresc impresionează prin coloritul și parfumul lor.
Acest parc este un loc numai bun în care să vii cu copilul, întrucât este foarte întins, iar vegetația este extrem de bogata. Astfel, aici vă puteți plimba, vă puteți juca, puteți merge cu rolele sau puteți să faceți o plimbare cu barca.
Informații utile:
Localizare: între Canalul Bega, Strada Academia Alexandru Borza, Bulevardul Michelangelo
și baza sportivă
Site web: http://www.timisoara-info.ro/ro/atracii-turistice/alte-atracii/338-parcul-rozelor.html

Parcul Alpinet
Pentru o zi ideală, du-te cu copilul tău în Parcul Alpinet. Este unul dintre cele mai tinere parcuri din oras, fiind amenajat în secolul al XX-lea.
Inițial, parcul se întindea pe numai două hectare, însă între timp au fost făcute restaurari. În prezent, Parcul Alpinet este foarte întins, oferindu-vă locul perfect pentru petrecerea timpului liber. De exemplu, vă puteți plimba pe aleea-faleză, puteți să vă plimbați cu bicicleta sau puteți să vă jucați.
Informații utile:
Localizare: Splaiul Tudor Vladimirescu

Muzee

Muzeul Satului Bănățean
Dacă ai un copil mai măricel și vrei să-i arăți cum se trăia în satele de odinioară, atunci faceți o incursiune și la acest muzeu din Timișoara. Cel care a avut ideea înființării unui astfel de muzeu a fost Ioachim Miloia, fost director al Muzeului Bănățean în perioada 1928-1940. Vizitând muzeul veți avea parte de o experiență unică, întrucât veți descoperi mărturii ale culturii populare din zona Banatului. Dacă doriți să petreceți mai mult timp în muzeu, nu ratați „Noaptea Muzeelor" desfășurată an de an în luna mai.
Informații utile:
Adresă: Aleea Avram Imbroane nr. 31
Pagină web: http://muzeulsatuluibanatean.ro
Adresă mail: contact@muzeulsatuluibanatean.ro
Telefon: +40 256 225 588
Tarife: 5 lei biletul pentru adulți, iar pentru elevi, preșcolari, pensionari, studenți și cadre didactice intrarea este gratuită

Program
Program de vară:
marți - sâmbătă:10:00 - 18:00
Casieria se închide la ora 17:15
Duminică:12:00 - 20:00
Program de iarnă:
marți - vineri:9:00 - 16:00
Casieria se închide la ora 15:15
Sâmbătă, Duminică:10:00 - 17:00

Teatre

Teatrul pentru copii și tineret Merlin
Teatrul Merlin din Timișoara este deja unul cu tradiție, pe scena căruia au fost jucate piese de excepție. Înființat în anul 1949, este singurul teatru de păpuși din vestul țării. Din repertoriu fac parte aproximativ douăzeci de piese, toate adresându-se copiilor și tinerilor.
Nu ezita să-ți aduci micuțul la teatru, întrucât împreună veți putea redescoperi personaje fascinante, iar tu te vei putea reîntoarce în atmosfera ca de basm a copilăriei.
Informații utile:
Adresa: Bulevardul Regele Carol I, nr. 3
Adresa de e-mail: office@teatrul-merlin.ro
Pagina de web: www.teatrul-merlin.ro
Telefon: 0256/493 049 , 0356/101730
Program casierie: Marți-Vineri: 12.00-15.00, Duminică: 09.30-12.30
Informații despre bilete: 0256.493.049

Cinema City

Când afară nu este prea îmbietor pentru o plimbare în aer liber, poți merge cu copilul la cinema. Dacă vă aflați în Timișoara, puteți merge la Cinema City. Complexul dispune de 7 săli, din care 5 sunt 3D. În total, Cinema City dispune de 951 de locuri, de o sonorizare deosebită, dar și de o claritate cu mult peste nivelul așteptărilor în privința imaginilor.
Pentru a alege cel mai bun film pentru tine și copilul tau, consultă mai întâi programul cinematografului.
Informații utile:
Adresa: Strada Aristide Demetriade, nr. 1 (incinta Iulius Mall)
Pagina web: https://www.cinemacity.ro/cinemas/timisoara-iulius-mall

Locuri de joaca

Arena Jocurilor
Este unul dintre cele mai fascinante locuri din Timișoara în care poți merge cu copilul. Spațiul este unul modern, întinzându-se pe aproximativ 600 de metri pătrați. Cei mici vor găsi aici tiroliană, trambulină, un spatiu de cățărare, karturi, mașinuțe etc. De asemenea, la Arena Jocurilor se organizează și zile de naștere, daca vrei să-i oferi copilului tău ocazia de a se distra împreună cu prietenii săi.
Mai mult, acolo există și un spațiu special amenajat pentru pasionații de board games: remi, table, Monopoly etc.. Nu în ultimul rând, puteți găsi și un spatiu amenajat pentru jucătorii de tenis de masă și darts.
Informații utile:
Adresă: Str.Divizia 9 Cavalerie Nr.19, Etaj 2, (Vis-a-vis de Centrul Comercial Euro si Kappa)
Pagină web: http://www.arena-jocurilor.ro/
Adresă email: arenajocurilor@ymail.com
Blog: petreceri-copii-timisoara.blogspot.ro
Telefon: +(40) 0724246585

PlayZone
Dacă sunteți prin Timișoara, nu rata unul dintre cele mai mari locuri din oraș. Aici micuțul se poate bucura de: topogane, piscine cu bile, saltele, labirinturi etc. În același timp, spațiul se poate decora și adapta pentru o petrecere de copii, unde și părinții se pot relaxa în timp ce micuții se distrează.
Pentru siguranța deplină a copiilor, există un supraveghetor în zona de intrare care se ocupă de predarea copiilor părinților, dupa ce in prealabil acesta a fost strigat la microfon de către recepționer.
Informații utile:
Adresă: Iulius Mall Timișoara etaj 1 (deasupra Auchan) - la Dinozaur, cod postal 300088
Pagină web: https://playandparty.ro/contact/
Adresă de email: office@playandparty.ro
Program: Luni-Duminică, orele 10.00-22.00

Cluburi pentru copii

Castelino
Și acesta este unul dintre locurile pe care nu ar trebui să le ratezi dacă te afli cu copilul în Timișoara. „Castelino" este un club în care cei mici vor putea să aibă parte de cele mai reușite petreceri, dar și să se bucure de serbări, de ateliere de creație sau de cursuri de pian. Iar tu, dacă simți nevoia să te relaxezi, poți să-ți petreci timpul într-o cafenea elegantă.
Informații utile:
Adresa: Zona Maria, P-ța Plevnei nr. 4 (colț cu str. Brașov)
Pagina web: http://castelino.weebly.com/contact.html
Adresa de email: castelino.club@gmail.com
Telefon: 0725 877 724

 „Arta în nori"

Dacă îți dorești ca micuțul tău să-și descopere aptitudinile pentru a le putea valorifica pe măsură ce crește, mergeți neapărat la atelierele de creație de la „Arta în nori". De luni până vineri, poate lua parte la ateliere precum: balet, pictură, modelaj, origami, atelier recreativ de arte plastice și decorative, arhitectura copilăriei, dezvoltare personală, astronomie. De asemenea, copilul va putea lua aici și lecții de limba germană. În intervalul în care el este ocupat, poți sta liniștită la ceainărie (Deschisă de luni până vineri, dar este închisă când se organizează petreceri).
Nu în ultimul rând, trebuie să știi că la „Arta în nori" poți să rezervi tot spațiul pentru petreceri aniversare, dar numai în zilele de joi, sâmbătă și duminică.
Informații utile:
Adresă: Str. Felix nr. 4A, Str. Robert Koch 19, Timișoara (zona Lipovei)
Pagină web: http://www.artainnori.ro/
Adresă de email: artainnori@gmail.com
Facebook: http://www.facebook.com/artainnori
Telefon: +40721 603 287

Piscine

Arena Aquasport
Dacă îți dorești ca micuțul tău să învețe să înoate sau pur și simplu să se bucure de apă, atunci vizitați acest bazin. Cât timp copilul va lua lecții de înot, tu poți merge să te relaxezi tot înotând sau poți să faci fitness. Iar dacă ai născut de curând, vor fi binevenite câteva ore petrecute în cadrul „Școlii Mamei", un loc în care vei avea ocazia să faci gimnastică postnatală și să socializezi cu alte mămici. În plus, dacă nu știi să înoți, poți să iei și tu lecții.
Informații utile:
Adresa: Calea Dorobantilor, nr. 92A
Adresa de e-mail: office@arenaaquasport.ro
Pagina de web: www.arenaaquasport.ro
Telefon: 0749. 402.341
Program: Luni-Vineri: 07.00-23.00, Sâmbătă-Duminică: 09.00-22.00

Tu știai până acum unde ai putea merge cu copilul în Timișoara?

Surse poze:
www.facebook.com, www.pixabay.com, www.youtube.com

Articolul urmator
Idei de activități pentru acasă și pentru afară potrivite pentru vacanța de primăvară
Idei de activități pentru acasă și pentru afară potrivite pentru vacanța de primăvară

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Un copil de 10 ani din Timișoara a fost călcat de mașină în timp ce traversa strada
  Un copil de 10 ani din Timișoara a fost călcat de mașină în timp ce traversa strada

  Un copil de 10 ani din Timișoara a decedat, după ce a fost călcat de o mașină în timp ce traversa strada.

  Incendiu la Spitalul pentru copii din Timișoara. A fost activat planul roșu de intervenție
  Incendiu la Spitalul pentru copii din Timișoara. A fost activat planul roșu de intervenție

  În noaptea de sâmbătă spre duminică s-a produs un incendiu la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara. ISU Banat a trimis la fața locului pompieri,...

  CNN: Ce loc din România a ajuns în topul celor mai frumoase locuri din Europa
  CNN: Ce loc din România a ajuns în topul celor mai frumoase locuri din Europa

  Europa este spectaculoasă! O viață întreagă nu ne-ar ajunge să îi cutreierăm munții împăduriți, să îi mângâiem plajele cu nisip sau să ne...

  Cantină ca-n filme la un liceu din Timișoara! Mâncarea este făcută cu ajutorul nutriționistului
  Cantină ca-n filme la un liceu din Timișoara! Mâncarea este făcută cu ajutorul nutriționistului

  Nu, nu sunt imagini dintr-o cafenea deschisă recent, ci din cantina unui liceu de stat, în care elevii și cadrele didactice servesc, de luni până vineri, prânzul.

  O mamă din Timișoara s-a aruncat de pe bloc cu cei doi copii ai ei în brațe. Niciunul nu a supraviețuit
  O mamă din Timișoara s-a aruncat de pe bloc cu cei doi copii ai ei în brațe. Niciunul nu a supraviețuit

  Tragedie fără margini la Timișoara! O femeie s-a aruncat, în dimineața zilei de 3 mai 2022, de pe un bloc de 10 etaje cu cei doi copii ai săi, un băiețel și o fetiță. Vecinii...

  Un copil de 7 ani cu o boală rară, internat la un spital din Timișoara! Corpul i s-a umplut de bășici cu sânge
  Un copil de 7 ani cu o boală rară, internat la un spital din Timișoara! Corpul i s-a umplut de bășici cu sânge

  Un copil de 7 ani a fost internat la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara după ce corpul i s-a umplut de bășici cu sânge. Potrivit reprezentanților unității...

  Scrisoarea emoționantă a unui elev din Timișoara pentru profesoara de Istorie. „Vă mulțumesc că faceți școala o sursă de inspirație pentru noi”
  Scrisoarea emoționantă a unui elev din Timișoara pentru profesoara de Istorie. „Vă mulțumesc că faceți școala o sursă de inspirație pentru noi”

  Un elev din Timișoara i-a redat profesoarei sale de istorie cel mai emoționant moment din toată cariera sa. Citiți mai jos despre ce e vorba.

  25 nume de copii inspirate de cele mai frumoase locuri din lume
  25 nume de copii inspirate de cele mai frumoase locuri din lume

  Dacă te numeri printre persoanele care adoră să călătorească și ai numeroase amintiri dragi din călătoriile de pretutindeni, nu ezita să-i dai și copilului tău un nume care să...

  © 2024 Qbebe