Colțulcu
activități

Unde să mergem cu copilul: Top 10 locuri din Pitești

Unde să mergem cu copilul: Top 10 locuri din Pitești

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Situat la mai puțin de 2 ore față de București, orașul Pitești îți poate oferi mai multe opțiuni de petrecere a timpului cu copilul. Fie că veți opta pentru activități de interior, fie că veți opta pentru unele desfășurate în aer liber, în Pitești și în apropierea sa vă puteți bucura de locuri minunate. Iată-le pe unele dintre cele mai cunoscute!

Teatrul Așchiuță pentru Copii și Tineret

Teatrul te invită să pășești, alături de copilul tau, într-o lume de poveste, în care cele mai interesante personaje vor prinde viață. Împreuna cu cel mic îți vei aminti de perioada copilăriei, când erai și tu fascinată de lumea poveștilor.
Teatrul Așchiuță din Pitești a fost fondat în anul 1949, ca secție a „Teatrului Alexandru Davila", la inițiativa unor actori și regizori. Primul spectacol s-a pus în scenă în octombrie 1950, fiind vorba despre „Dinte de aur".
„Cobza și fluierul la școala de muzică", „Degețica" și „Balada prințesei vrăjite" sunt doar câteva dintre piesele care au urmat în programul Teatrului de Păpuși Așchiuță. Nu mai sta pe gânduri și mergi cu copilul la teatru. Cu siguranta veți zâmbi amândoi!
Informații utile:
Adresa: Strada Victoriei nr. 6, Pitesti
Telefon: 0348 401 492
Site web: http://www.teatruldavila.ro/sala-aschiuta1
Casa de bilete este deschisă sâmbătă și duminica, în intervalul orar 10:00-11:30

Planetariul

Descoperă cerul împreună cu copilul tău. Puteti face acest demers într-unul dintre cele mai ineresante locuri din Pitești. Pe cupolă veți observa planetele, stelele, dar și alte corpuri cerești fascinante.
Planetariul din Pitesti a fost fondat acum mai bine de 30 de ani, atunci când a fost organizată o expozitie multimedia dedicată științelor naturii și ecologiei. El este de tip ISS 2 HD, are un ecran cu un diametru de 7 m și oferă vizionarea unor proiecții de planetariu, cinematografie și expoziții virtuale.
Informații utile:
Adresa: Strada Armand Calinescu, nr. 44, corpul C, intrarea dinspre Bulevardul Eroilor
Pagină web: http://www.muzeul-judetean-arges.ro/sectiile-muzeului/planetarium
Program: Marți-Duminică: 9.00-17.00
Rezervari la telefon: 0723. 344. 586
Program spectacole: 10.00, 12.00, 14.00, 16.00
Spectacole: Astromituri, Două bucățele de sticlă. Miracolul telescopului, Împărăția luminii, Kaluoka hina, Galaktos, Călătorie în sistemul solar. Planetes en vue, Originile vieții, Bătrânul înțelept cu ochii de stele

Grădina Zoologică

Deja i-ai arătat poze cu animale sau le vede la televizor și la jocurile de pe calculator. Dar e timpul să i le arati copilului și în realitate așa că, dacă te afli în Pitești nu rata Grădina Zoologică. Ea se afla în parcul natural al pădurii Trivale și găzduiește nu mai puțin de 130 de animale, care fac parte din 39 de specii diferite. De la tigrii siberieni, canguri, până la caprele de Camerun, toate vor fi foarte interesante pentru copilul tău.
Grădina Zoologică se întinde pe aproximativ 7000 de hectare, fiind amenajată în anul 1900.
Informații utile:
Adresa: Strada Obor, nr. 3, Pitești
Pagină web: http://visitarges.ro/2012/03/gradina-zoologica-pitesti/
Program:
Marți-duminică: 10:00-17:30 iarna
Marti-duminică: 10:00-19:30 vara
Prețuri:
Adulți: 3 lei
Copii, elevi, studenți și pensionari: 2 lei
Copiii de până la 3 ani au intrarea gratuită

Parcul de distracții „Alex&Emma Land"

Copiii se gândesc mereu la joaca și la distracție. Pentru a le avea pe toate, mergi cu copilul la Parcul de distracți „Alex&Emma Land", acolo unde va avea parte de o experiență inedită. Cel mic va putea vizita ferma văcuței Muu, va vedea păsări domestice sau va putea să călărească ponei, să se dea pe tiroliană, să se dea în leagăne sau să facă plimbări cu ATV-ul.
Parcul de distracții se află la aproximativ 40 km de Pitești, însă merita să faceți drumul până acolo.
Informații utile:
Adresă: Comuna Pietroșani, jud. Argeș
Pagină web: https://alex-emmas-land-parc.business.site/
Program: Marți-Duminică, între orele 9.00-18.00
Contact: 0745 031 010

Happy Paradise Kids

Batman, Frumoasa din Pădurea Adormită sau Alba ca Zăpada: acestea sunt doar câteva dintre personajele cu care prichindeii cu vârste cuprinse între 2 și 11 ani se vor întâlni la Happy Paradise Kids, un loc de joacă deosebit, viu și foarte colorat.
De asemenea, cei mici se vor putea juca în toboganul gonflabil, în piscina cu bile, cu baloanele colorate, se pot costuma sau pot opta pentru face painting. Petrecerile organizate la Happy Paradise Kids sunt întotdeauna pline de veselie, iar copiii pleacă acasă foarte multumiți.
Informații utile:
Adresa: Strada Sfânta Vineri, nr. 48, la etajul 1, deasupra BRD
Adresa de e-mail: contact@paradisekids.ro
Pagina de web: www.happyparadisekids.ro
Telefon: 0754 096 212 sau 0725 444 431
Prețuri: Pachetele sunt personalizate în funcție de fiecare client. De exemplu, costurile petrecerilor pornesc de la 350 lei

 

Jungle Kids

Acesta este un loc de joaca pentru copii foarte bine amenajat și pus la punct. Spațiul a fost realizat pentru copiii cu vârste cuprinse între 1 an și 12 ani. Copilul tău se poate bucura aici de bouncer, mașinuțe, mese de fotbal, hochei sau biliard, precum și de balansoare sau de castelul junglei.
La Jungle Kids poți organiza și ziua de naștere a copilului.. Astfel, el va fi fericit că se va distra împreuna cu tine, dar și cu prietenii lui.
Informații utile:
Adresa: Piața Vasile Milea, Complex La Galeria, etaj 3, acces cu liftul
Pagina de web: www.jungle-kids.ro
Program: Luni-Vineri: 17.00-21.00, Sâmbătă-Duminică: 10.30-20.30
Telefon: 0723221484
Prețuri:
Chirie sală:
Luni-vineri: 300 lei (până în 10 copii, respectiv 10 adulți), între 10 și 20 de copii-350 lei, între 20 și 30 copii-400 lei, peste 30 de copii- 450 lei
În weekend: 330 lei (până în 10 copii, respectiv 10 adulți), între 10 și 20 de copii- 380 lei, între 20 și 30 de copii-430 lei, peste 30 de copii- 480 lei. În cadrul taxei sunt incluse: costume carnaval și pictură pe față, invitații, CD cu poze, sucurile copiilor și apă plată, baloane de săpun, mașină de fum, karaoke, mini-disco, jocuri și concursuri

Parcul Acvatic Royal

Ideal pentru o zi petrecută cu copilul tau, Parcul Royal din Pitești este un complex plin de surprize pentru cei ce-i trec pragul. Pe lângă faptul că te poți juca împreună cu copilul tău în piscină, aici puteți să vă plimbati cu rolele, să stați la plajă, să jucați tenis de masă sau puteti face echitație. De asemenea, oricând puteți alege Kangoo jumps.
Complexul are o capacitate de 300 de locuri. Ele sunt dispuse pe două categorii: economic-class (250 de șezlonguri obișnuite, cu saltea și umbrelă) și business-class (50 de locuri). Diferența dintre cele doua categorii este dată de faptul că la business-class puteti să vă bucurați de cele mai deosebite baldachine din România.
O altă atracție a parcului acvatic este dată de existența iluminatului nocturn în preajma piscinelor.
Informații utile:
Adresa: Strada Mierlușești, (vizavi de Baraj), Comuna Bascov, jud. Argeș
Adresa de e-mail: durdui@send92.ro
Pagina de web: www.royalpark.ro
Telefon: 0744 318 601 , 0744.310.600

Parcul de aventură „La Liane"

Este unul dintre locurile din apropiere de Pitești care-l pot fascina pe copilul tău. Parcul se întinde pe o suprafață de 10.000 mp și dispune de 6 trasee de dificultăți diverse. Ceea ce este foarte important este că în acest parc există un sistem special de protecție, numit „linia vieții continuă" (participantul este tot timpul asigurat pe parcursul traseului ales), care este dublat și de echipamentele de calitate. În plus, aici există spații special amenajate, în care puteți să vă relaxați sau puteți sărbători evenimente speciale.
Dacă veți ajunge aici, vă veți putea testa limitele și vă veți simți minunat la aer curat!
Informații utile: Parcul este situat la 6 km față de Pitești, la Bascov (pe drumul spre Râmnicu-Vâlcea), la intrarea în satul Prislopul Mic
Pagină web: www.laliane.ro
Email: contact@laliane.ro
Telefon: 0722 58 68 80
Program: în perioada de iarnă (începând cu 1 noiembrie) programul este între orele 10.00 și 18.00, sâmbăta și duminica
Tarife: Diferă în funcție de dificultatea traseelor, de la 25 lei (2 ore) pentru un traseu ușor, pentru copiii mici, până la 40 de lei (pentru trasee mai dificile, pentru experimentați, limita înălțimii fiind de peste 150 cm)

Cinematograful Cinema City

Dacă afara nu e vremea frumoasa pentru o plimbare, poți merge cu copilul tau la un film. La Cinema City veți găsi 6 săli, dintre care 5 sunt 3D. În total, aici sunt disponibile 1264 de locuri, așa ca nu veți avea probleme în a găsi bilete, mai ales dacă le cumparati mai din timp.
Pentru a alege un film, tot ce trebuie să faci este sa urmăresti programul cinematografului, care este actualizat frecvent pe site.
Informații utile:
Adresa: Euromall, etajul 1, Calea Bucuresti 36
Adresa de e-mail: pitesti@cinemacity.ro
Pagina de web: www.cinemacity.ro/Pitesti
Telefon: 0248 60 70 70
Preturile biletelor variază, în funcție de zi și de oră

Parcul 1907

Pentru o porție de aer curat și de peisaje frumoase în orice anotimp, plimbă-te cu copilul în acest parc din Pitești.Acesta a fost amenajat încă din anul 1863 drept grădină publică a locuitorilor orașului. Parcul este patronat de către Muzeul 1907, dedicat răscoalei țărănești din 1907.
Dacă ajungeți aici, bucurați-vă de pomii bătrâni și de aleile bine întreținute. De asemena, puteti să vă plimbați cu bicicleta, cu rolele sau cu trotineta. Totodată, puteți să jucați badminton sau volei, iar când obosiți puteți să vă retrageți pe o bancă, pentru a vă relaxa.
Parcul este situat pe Bulevardul Republicii.

Tu știai până acum despre cele mai atractive locuri din Pitești și împrejurimi, unde merită să ajungi cu copilul?

Surse poze:
www.facebook.com, www.youtube.com

Articolul urmator
Exerciții de vorbire pentru copii: propoziții simple
Exerciții de vorbire pentru copii: propoziții simple

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Educatoare din Pitești reținută dupa ce a agresat fizic mai mulți copii de la creșa unde lucra
  Educatoare din Pitești reținută dupa ce a agresat fizic mai mulți copii de la creșa unde lucra

  O educatoare de la o creşă din Piteşti a fost reţinută marţi, 10 mai 2022 ca urmare a unor acuzații de purtare abuzivă. Aceasta se presupune că a agresat mai mulți copii care...

  Episod traumatizant la Spitalul din Pitești: ”M-au amenințat că îmi ia copilul”
  Episod traumatizant la Spitalul din Pitești: ”M-au amenințat că îmi ia copilul”

  Bună mămici! Revin cu o întâmplare pot spune. Sunt Moțoi Ionela Denisa și sunt mămica unei frumoase fetițe de aproape 7 luni dar până în botezul celei mici...

  Cele mai amuzante locuri unde adorm copiii
  Cele mai amuzante locuri unde adorm copiii

  Oriunde este mai bine sa adormi, dar nu in pat. Copiii gasesc cele mai neobisnuite locuri pentru somn. Scaunul, scarile, carutul pentru cumparaturi au intrat intr-un proiect de reinventare....

  Top 20 cele mai interesante locuri nestiute din Bucuresti
  Top 20 cele mai interesante locuri nestiute din Bucuresti

  Ai trăit toată viața ta în Capitală, însă sunt doar câteva locuri pe care ai putea să le numești cu adevărat interesante. Pentru cei dintre voi obișnuiți să...

  O educatoare din Pitești a strâns de gât o fetiță și a lovit violent un băiețel. Ce au decis autoritățile
  O educatoare din Pitești a strâns de gât o fetiță și a lovit violent un băiețel. Ce au decis autoritățile

  O educatoare din Pitești a găsită vinovată pentru că a abuzat copiii pe care îi avea în grijă. Ea a primit trei ani de închisoare cu suspendare, însă decizia...

  Țările se deschid pentru turiștii vaccinați. Dar ce se întâmplă cu copiii? Unde mergem în vacanță
  Țările se deschid pentru turiștii vaccinați. Dar ce se întâmplă cu copiii? Unde mergem în vacanță

  Faptul că se așteaptă ca de la începutul sezonului festival să fie în vigoare certificatul verde digital propus de Comisia Europeană (propus în scopul de a se facilita...

  O fetiță de doi ani care își înghițise limba a fost salvată de doi polițiști din Pitești
  O fetiță de doi ani care își înghițise limba a fost salvată de doi polițiști din Pitești

  Duminică seara un echipaj de poliție de la secția 2 din Pitești a avut prezența de spirit pentru a salva viața unei fetițe de 2 ani.

  Cazări inedite în România: 18 locuri aparte unde să-ți duci familia în vacanță
  Cazări inedite în România: 18 locuri aparte unde să-ți duci familia în vacanță

  Călătorim nu pentru a scăpa de viață, ci pentru a simți că viața noastră este trăită. Și pentru a o trăi așa cum merită, trebuie să alegem acele destinații inedite care ne...

  © 2023 Qbebe