Funnyby

Tot ce trebuie să știm despre zodia Leu

Tot ce trebuie să știm despre zodia Leu

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Dacă te-ai născut în plină vară, mai exact în intervalul 23 iulie-22 august, înseamnă că ești zodia Leu. Semn de foc, Leul se distinge prin personalitatea puternică, prin energia debordantă, prin dorința permanentă de a se face remarcat și prin abilitățile de lider. Parcurgând articolul de mai jos poți descoperi diverse detalii despre această zodie, astfel încât să îți fie mai la îndemână să înțelegi cum trăsăturile sale își pun amprenta atât în viața personală, cât și în cea profesională. 

Trăsăturile de personalitate ale reprezentanților zodiei Leu

reprezentare a zodiei Leu alaturi de luna plinaLeul este guvernat chiar de Soare, astrul care dăruiește viață și vitalitate. Spre deosebire de celelalte planete, Soarele nu are mișcări retrograde, ceea ce explică de ce Leii dovedesc din plin stabilitate, loialitate și consistență. În plus, întrucât simbolul său este leul, regele junglei, această zodie reușește să se impună în cele mai diverse situații și atrage atenția foarte rapid. De altfel, Leii sunt mereu pregătiți să-și îmbrățișeze statutul regal, fiind gata să defileze pe „covorul roșu” ca adevărate staruri. Se percep pe ei înșiși ca fiind celebrități, adoră să fie în „lumina” reflectoarelor și nu s-ar sătura niciodată de haine și accesorii de lux, de petreceri exclusiviste și de cine în locații de lux. 

Fiind un semn fix în cadrul zodiacului, Leul excelează în a pune suflet și toată energia pentru a-și îndeplini obiectivele. De asemenea, pentru că este și semn de foc, nu duce lipsă de ambiție, de spirit creator și de încăpățânare. Cu toate acestea, pentru că întruchipează echilibrul dintre semnul fix și cel de foc, Leii dau dovadă în orice situație de curaj și de încredere în forțele proprii. Ei știu să fie mândri de eforturile lor și sunt dornici să arate cine sunt, de ce sunt în stare. Această atitudine este vizibilă în cele mai diverse contexte, fie că este vorba despre calitățile lor artistice, fie că este vorba despre viața profesională sau despre stilul vestimentar. În aceste condiții, nu este de mirare că au aspirații înalte și că nu se mulțumesc să fie pe locul doi. 

Leii știu să se prețuiască singuri, celebrându-și talentele și munca, iar firea lor îndrăzneață îi poate face adesea să fie considerați aroganți, vanitoși. Nu suportă să-și dezvăluie „punctele slabe”, latura mai vulnerabilă și de aceea pot alege să se ascund ori să pretindă uneori că sunt mult mai buni decât ceilalți. 

Pentru că sunt guvernați de casa a cincea, a copilului interior, Leii se remarcă și prin faptul că sunt jucăuși, radianți și optimiști. Din acest motiv, nu este greu să-i facă pe cei din preajma lor să se simtă întotdeauna bine alături cu ei. În general, prezența lor este foarte căutată și apreciată datorită farmecului irezistibil și a vitalității. Astfel, devin populari în scurt timp, iar prezența lor impune adesea respect, în special în situațiile în care ajung să se impună ca lideri. 

Leul în relațiile de prietenie

Înainte de orice, trebuie să știi că un Leu îți poate fi prieten de nădejde. Pe de o parte, te apreciază, ține la tine și este dornic să știe cât mai multe despre tine. Pe de altă parte, îți ia întotdeauna partea pentru că nu suportă să vadă că persoanele dragi sunt în pericol sau că sunt umilite. Pe dată ia atitudine și te poți baza pe el, indiferent de cât de dificilă este situația în care te afli. Nu în ultimul rând, este gata oricând să-ți dea un sfat, să te asculte, să te îndrume pentru că ține mult ca persoanele pe care le îndrăgește să fie fericite, să aibă succes. Așteaptă însă și din partea ta cât mai multă loialitate. 

Leii obișnuiesc să-și scoată prietenii din zona de confort. Sunt foarte spontani, creativi, le place să se distreze, să aibă parte de aventură și să împartă momente prețioase cu cei dragi. Spre exemplu, dacă ești la o petrecere la care se dansează, un Leu nu suportă să te vadă că stai pe loc. Este mulțumit când te vede că te distrezi alături de el, astfel încât să aveți ce să povestiți când depănați amintiri frumoase împreună.

doua prietene bucurandu-se de momentele petrecute impreuna

Chiar dacă riscă să-și întristeze prietenii, Leii nu se pot abține să nu spună adevărul în față. Uneori onestitatea lor poate fi brutală. Nu procedează așa ca să rănească, scopul lor este să-și vadă prietenii cât mai fericiți și să le dovedească faptul că le pasă de ei. 

Leii pot lega o prietenie cu totul specială cu Balanțele. Acestea din urmă știu cum să-și răsfețe prietenul-Leu și îl vor lăsa întotdeauna să fie în centrul atenției. De asemenea, ambelor zodii le place mult să socializeze și se distrează de minune atât datorită pregătirilor pentru petreceri, cât și când întâlnesc oameni noi. 

Leul în relațiile romantice

Partenerul ideal pentru un Leu este cineva care apreciază dovezile de afecțiune ale acestuia, care nu se ferește să-și exprime sentimentele și care îi face multe complimente. Leul tânjește să fie răsfățat, alintat, să aibă parte de căldură și de energie pozitivă. Pentru a-l cuceri, partenerul de cuplu trebuie să-l trateze exact așa cum își dorește, ca pe un star și să îi lase cât mai mult spațiu pentru a putea fi în centrul atenției. Leii pot fi atrași încă de la primele întâlniri dacă sunt invitați la un restaurant deosebit, dacă primesc flori unice sau dacă sunt invitați într-o excursie într-un loc spectaculos.

femeie imbracata in rochie lunga rosie alaturi de partenerul ei langa un zid alb deasupra carora se afla flori violet

Cei care vor să-și găsească un partener de cuplu Leu trebuie să fie pregătiți pentru extravaganță. Nu este exclus ca Leul să vină, la rândul său, cu daruri speciale, cu atât mai mult cu cât ține să le ofere și celor la care ține „tratamentul” regal la care visează el însuși. 

La început, Leii pot fi mai rezervați în privința exprimării sentimentelor. Au o asemenea atitudine pentru că de fapt se tem să nu fie respinși, așa că, în general, așteaptă de la viitorul partener un mesaj, o invitație sau un telefon. Odată ce se conving că persoana respectivă merită într-adevăr atenția lor, o copleșesc cu atenție și au tendința să devină posesivi.

Zodiile cu care Leii pot forma un cuplu de invidiat sunt:

 • Gemenii: de multe ori, relația dintre ei și Lei începe ca o prietenie frumoasă, ce va evolua treptat spre o relație romantică. Ambele zodii au încredere una în cealaltă, știu să se distreze împreună și, când își propun ceva, nimic nu le poate opri;
 • Balanța: ajunge să se simtă minunat în preajma partenerului-Leu, în condițiile în care amândouă zodiile știu cum să se facă una pe cealalta să se simtă importantă, apreciată. Unei Balanțe îi place să flirteze, iar Leul adoră ca toată atenția să se concentreze asupra lui;
 • Vărsătorul: îl completează de minune pe partenerul de cuplu Leu. Fiecare dintre cele două zodii își îngăduie una celeilalte să se bucure de suficient spațiu, să-și urmeze pasiunile și sunt foarte loiale.

Leul în viața profesională

Pentru Lei contează mult să se bucure și de succes în plan profesional, de aceea se străduiesc să muncească din greu și au înțelepciunea necesară să nu ia decizii pripite. De multe ori, preferă să adopte tactica „pașilor mărunți”, în loc să se grăbească să deruleze cât mai multe activități. În același timp, țin mult la munca lor, nu se feresc să fie mândri de ea și le este greu să-și asume un angajament major când știu că nu sunt foarte pasionați de ceea ce fac. 

Când este parte dintr-o echipă, Leul se simte în largul său în ipostaza de lider. Este onest, este popular grație carismei sale și este încântat când colegii săi îl caută pentru sfaturi, pentru îndrumare. În plus, știe să fie entuziast, este încrezător în calitățile sale și ale echipei pe care o coordonează și devine în scurt timp un model pentru cei din preajma sa. 

Reprezentanții acestei zodii caută să fie bine plătiți și tratați la locul de muncă și, în momentul în care consideră că și subalternii lor merită, se luptă ca și ei să se bucure de asemenea beneficii. Viziunea pe care o au despre muncă îi face să fie văzuți de cei din jur ca fiind obsedați de control. De altfel, Leii au obiceiul să se ambiționeze să continue munca inclusiv după ce echipa lor a renunțat, încercând să o motiveze să depună în continuare eforturi pentru finalizarea obiectivelor. 

Dacă nu are ocazia să fie șef, Leul nu se simte tocmai confortabil când primește ordine și are tendința de a respinge ideile altora, mai ales când sesizează că acestea sunt mai bune decât ale sale. Așa se explică de ce tânjește după libertatea de a fi singur cu ideile sale, de a lucra independent, de a nu fi supus unui nivel ridicat de control. 

Cele mai potrivite meserii pentru persoanele născute în această zodie sunt cele care le pune în evidență îndrăzneala, creativitatea și care le oferă oportunitatea de a cunoaște cât mai mulți oameni noi. De aceea, Leii se pot descurca de minune în meserii precum: organizator de evenimente, designer, arhitect, actor, cadru didactic, specialist în marketing, antrenor personal, model etc.

femeie tanara in rochie alba defiland pe podium

Surse foto: pexels.com, pixabay.com

Surse articol: allure.com, bustle.com, instyle.com, today.com, vogue.co.uk, wikijob.co.uk, yourtango.com, ziprecruiter.com

Articolul urmator
Tot ce trebuie să știm despre zodia Fecioară
Tot ce trebuie să știm despre zodia Fecioară

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Pentru toate mămicile ale căror copii se pregătesc de grădiniță: Știm că vă este greu să-i lăsați să plece, dar tot ACASĂ se întorc
  Pentru toate mămicile ale căror copii se pregătesc de grădiniță: Știm că vă este greu să-i lăsați să plece, dar tot ACASĂ se întorc

  Ce grea și plină de emoții este prima zi de grădiniță a copiilor. Nu numai micuții plâng, ci și... mamele. Prima zi de intrare în colectivitate vine cu multe amintiri,...

  Concediul de maternitate la nivel mondial - ce trebuie să știm
  Concediul de maternitate la nivel mondial - ce trebuie să știm

  Concediul de maternitate este un drept pe care orice femeie însărcinată îl are, indiferent unde s-ar afla în această lume. Pentru că echilibrul dintre job și viața de...

  Pubertatea întârziată- ce trebuie să știm noi, ca părinți
  Pubertatea întârziată- ce trebuie să știm noi, ca părinți

  Perioada de pubertate începe când corpul copilului tău se dezvoltă și se schimbă, semănând tot mai mult cu cel al unei persoane adulte. De asemenea, odată cu...

  O mamă a fost diagnosticată cu furie postpartum. Ce trebuie să știm despre această etapă
  O mamă a fost diagnosticată cu furie postpartum. Ce trebuie să știm despre această etapă

  O mamă postează pe Tiktok după ce a fost diagnosticată cu furie postpartum pentru a atrage atenția asupra implicațiilor acestei afecțiuni. Alături de depresia postpartum, furia...

  Horoscop complet pentru zodia Taur în 2024. Ce te așteaptă în noul an
  Horoscop complet pentru zodia Taur în 2024. Ce te așteaptă în noul an

  Taurii sunt vestiți pentru ambiția de care dau dovadă în orice situație, pentru loialitate, dar și pentru încăpățânarea care le poate da serioase bătăi de cap....

  Anxietatea de separare în sarcină: tot ce trebuie să știi
  Anxietatea de separare în sarcină: tot ce trebuie să știi

  Chiar dacă ești tentată să crezi că anxietatea de separare se întâlnește doar la copii, de fapt ea poate fi prezentă și la persoanele adulte. De alfel, în anumite...

  Tot ce trebuie să știi despre colici
  Tot ce trebuie să știi despre colici

  Viața de părinte vine la pachet cu o multitudine de provocări, colicile bebelușului fiind una dintre ele. Colicile abdominale se numără printre cele mai frecvente afecțiuni ale...

  Tot ce trebuie să știi tu, ca părinte, despre atașament
  Tot ce trebuie să știi tu, ca părinte, despre atașament

  Atașamentul apare încă din primele zile de viață și reprezintă conexiunea emoțională puternică între bebeluș și persoana care îl îngrijește. Acest concept...

  © 2024 Qbebe