swipe
↓ citeste mai jos ↓
Paris, fiica lui Michael Jackson, dezvăluiri despre stilul de parenting neașteptat al tatălui ei Paris, fiica lui Michael Jackson, dezvăluiri despre stilul de parenting neașteptat al tatălui ei
1 / 11
Au fost concepuți prin inseminare artificială Au fost concepuți prin inseminare artificială
2 / 11
Nu se știe dacă Michael este cu adevărat tatăl lor biologic Nu se știe dacă Michael este cu adevărat tatăl lor biologic
3 / 11
Mamele lor naturale nu s-au implicat deloc în creșterea lor Mamele lor naturale nu s-au implicat deloc în creșterea lor
4 / 11
Michael a „răpit” de la maternitate unul dintre copii Michael a „răpit” de la maternitate unul dintre copii
5 / 11
Le-a pus viața în pericol Le-a pus viața în pericol
6 / 11
I-a protejat până la extrem de lumea exterioară I-a protejat până la extrem de lumea exterioară
7 / 11
Michael nu celebra Crăciunul Michael nu celebra Crăciunul
8 / 11
Nașii copiilor sunt Elizabeth Taylor și Macaulay Culkin Nașii copiilor sunt Elizabeth Taylor și Macaulay Culkin
9 / 11
Toți au avut probleme emoționale grave Toți au avut probleme emoționale grave
10 / 11
Au dat în judecată producătorii documentarului „Leaving Neverland” Au dat în judecată producătorii documentarului „Leaving Neverland”
11 / 11

Top 10 lucruri neștiute și bizare despre copiii lui Michael Jackson

Paris, fiica lui Michael Jackson, dezvăluiri despre stilul de parenting neașteptat al tatălui ei

Paris a făcut câteva dezvăluiri uimitoare despre stilul de parenting al regretatului Michael Jackson. Într-o emisiune online moderată de Naomi Campbell, tânăra a vorbit despre copilăria ei și a mărturisit că tatăl ei a avut grijă să le insufle tuturor copiilor săi o etică profesională puternică și un gust muzical eclectic.

„Tatăl meu a reușit să ne insufle o etică profesională desăvârșită. A vrut să se asigure că vom deveni niște adulți educați, culți, dincolo de toate hotelurile de lux, restaurantele de cinci stele și toate privilegiile de care aveam parte”, a mărturisit Paris. „Încă din copilărie am fost învățați să muncim pentru ceea ce ne dorim. Voiam cinci jucării? Trebuia să citim cinci cărți pentru le obține. Iar asta ne aducea o satisfacție și mai mare, pentru că era o realizare! Chiar și acum, la castinguri (n.r. din industria modelingului) nu mă duc niciodată cu gândul că voi obține contractul doar pentru că sunt cine sunt. Mă duc pregătită, cu lecția făcută, fiindcă doar așa știu să fiu”, a mai adăugat fiica lui Michael Jackson.

Tânăra în vârstă de 22 de ani își amintește că și-a petrecut copilăria „peste tot” și că acest lucru a ajutat-o să rămână cu picioarele pe pământ, chiar și după moartea tatălui sau. „Am copilărit peste tot. Am văzut de toate. Am vizitat țări extrem de bogate, dar și țări extrem de sărace. Le-am văzut efectiv pe toate”, a explicat Paris.

Cât despre muzică, Paris spune că Michael și-a dorit că toți copiii săi să aibă o cultură muzicală vastă, așa că i-a expus încă de mici la diferite genuri de muzică. „Iubea muzica clasică și jazz-ul, dar și hip-hop-ul și R&B. Îi plăceau și rock-ul, trupa lui preferată fiind The Beatles, iar noi am crescut învățând să iubim toate genurile muzicale. Tată a avut o influență importantă în ceea ce privește stilul meu muzical. dacă ascultați albumul meu, veți sesiza influențe atât din coloanele sonore ale unor filme celebre, dar și influențe rock”, a mai spus Paris Jackson.

Top 10 lucruri neștiute și bizare despre copiii lui Michael Jackson

Au fost concepuți prin inseminare artificială

Prince Jackson, primul fiu al lui Michael Jackson (născut în februarie 1997), dar şi ceilalţi doi copii, Paris (născută în aprilie 1998) şi Prince Michel Junior (cunoscut şi sub numele de Blanket, născut în februarie 2002) au venit pe lume prin intermediul inseminării artificiale.

Dacă despre cei doi copii mai mari, Prince şi Paris, se ştie că s-au născut în perioada în care Michael Jackson era căsătorit cu Debbie Rowe (o asistentă medicală pe care artistul a cunoscut-o în timpul unei vizite la medicul dermatolog), nu se ştie cine este mama lui Blanket. Pe de o parte, se bănuieşte că ar fi copilul unei femei cu care cântăreţul a avut o relaţie, pe de altă parte se spune că fiul mai mic al lui Michael Jackson s-a născut cu ajutorul unei mame-surogat. Unele voci susţin că aceasta era o asistentă de origine mexicană pe care starul a angajat-o special în acest scop.

Top 10 lucruri neștiute și bizare despre copiii lui Michael Jackson

Nu se știe dacă Michael este cu adevărat tatăl lor biologic

Debbie Rowe şi Michael Jackson au divorţat la scurt timp după naşterea lui Paris. Chiar dacă Michel Jackson a acordat un interviu în anul 2003 în care a precizat că toţi cei trei copii sunt ai lui, în condiţiile în care a donat propria spermă pentru inseminare, întrebări cu privire la faptul dacă lucrurile stăteau într-adevăr aşa au survenit în special după moartea starului.

De pildă, s-a vehiculat ideea potrivit căreia tatăl biologic al lui Paris şi al lui Prince ar fi Arnold Klein (medicul dermatolog al lui Michael Jackson şi şeful lui Debbie Rowe). Acesta a refuzat să facă vreun comentariu în acest sens.

Referitor la fiul cel mai mic al lui Michael Jackson, Blanket, s-a susţinut faptul că mamei-surogat nu i s-a spus cine va fi tatăl copilului.

În anul 2017, într-un interviu, Paris Jackson a susţinut că este sigură că tatăl ei adevărat este Michael şi făcut următoarea declaraţie: „El este tatăl meu. El va fi întotdeauna tatăl meu... Mă consider negresă...Oamenii care îl cunoaşteau cu adevărat spuneau că îl văd în mine...”.

Top 10 lucruri neștiute și bizare despre copiii lui Michael Jackson

Mamele lor naturale nu s-au implicat deloc în creșterea lor

În mai multe rânduri Michael Jackson a menţionat că niciunul dintre copiii săi nu îşi cunoaştea mama, adăugând: „Câţi copii ai cunoscut care trăiau doar cu mamele lor, fără taţi? Şi sunt în regulă”.

După scurtul mariaj cu Lisa Marie Presley, cântăreţul era încă dezamăgit pentru că nu devenise tată. Visul i s-a împlinit datorită lui Debbie Rowe, care, aşa cum a declarat într-un interviu i-a spus lui Michael la un moment dat: „Lasă-mă să fac asta. Vreau să fac asta. Ai fost atât de bun cu mine. Lasă-mă să fac asta: Ai nevoie să fii tată”.

Primul lor copil, Prince, s-a născut în 1997, iar timp de şase săptămâni Debbie nu şi-a văzut fiul, care fusese dat în grijă bonelor la proprietatea Neverland.

La 14 luni de la naşterea lui Prince a venit pe lume şi Paris. Despre mama sa, Paris a povestit, când a crescut că „Atunci când eram foarte mică, mama nu a exista pentru mine”. Cele două au început să comunice pe când Paris avea 13 ani.

Debbie Rowe a explicat faptul că încă de la început a hotărât să nu fie prezentă în viaţa copiilor ei: „Copiii mei nu îmi spun mamă pentru că nu vreau eu ca ei să facă asta. Sunt copiii lui Michael. Nu este vorba despre faptul că nu sunt copiii mei, dar i-am avut pentru că mi-am dorit ca el să fie tată”.

Despre cel de-al treilea copil al lui Michael se ştie că a fost luat din spitalul în care s-a născut la trei zile de la naştere. După moartea tatălui său, în anul 2009, a ajuns în custodia bunicii sale, Katherine.

Top 10 lucruri neștiute și bizare despre copiii lui Michael Jackson

Michael a „răpit” de la maternitate unul dintre copii

Este vorba despre fiica sa, Paris. În cadrul documentarului „Living with Michael Jackson”, starul pop a făcut următoarea dezvăluire: „Pur şi simplu am luat-o din sala de naşteri şi am fugit cu ea acoperită în placentă. Nu glumesc, am pus-o într-un prosop şi am fugit. Am simţit că aşa este OK. Debbie a spus că a fost OK”.

Top 10 lucruri neștiute și bizare despre copiii lui Michael Jackson

Le-a pus viața în pericol

În 2002 s-a născut cel de-al treilea copil al lui Michael Jackson, Blanket. Pe când acesta era bebeluş, tatăl lui, aflat într-un hotel din Berlin, îl ţinea în braţe în afara balconului, privind fanii ce erau în stradă.
În urma acestui incident, vedeta a recunoscut că a făcut o greşeală teribilă: „Nu am scuze pentru ceea ce s-a întâmplat. M-am lăsat pradă entuziasmului de moment. Niciodată nu aş fi pus în pericol intenţionat viaţa copiilor mei”.

Top 10 lucruri neștiute și bizare despre copiii lui Michael Jackson

I-a protejat până la extrem de lumea exterioară

Viaţa copiilor lui Michael Jackson se derula pe proprietatea Neverland, iar odată ce au ajuns la şcoală au beneficiat de homeschooling. Despre anii copilăriei, Paris a relatat: „Nu puteam să ne plimbăm ori de câte ori vroiam. De altfel, aveam şcoală în fiecare zi şi trebuia să ne descurcăm bine. Dacă procedam aşa, în fiecare weekend sau cam aşa ceva, puteam să alegem unde urma să mergem...”.

Mama celor doi copii mai mari, Debbie Rowe, a ţinut să precizeze că a fost ideea ei să protejeze identitatea copiilor şi în acest scop aceştia să aibă feţele acoperite în public: „A fost solicitarea mea... Sunt sigură că într-o zi el îi va întreba „Vrei să mai porţi eşarfa?”

În afara purtării de eşarfe pe faţă, copiii lui Michael Jackson aveau oricând la îndemână un buton de panică acasă. Din surse apropiate s-a dezvăluit că, într-o dimineaţă, echipa de securitate de pe proprietatea Neverland a intervenit în forţă după ce fusese acţionat unul dintre butoanele de panică. De fapt nimeni nu păţise nimic, fiul cel mic, Blanket, apăsând butonul de curiozitate.

Top 10 lucruri neștiute și bizare despre copiii lui Michael Jackson

Michael nu celebra Crăciunul

Motivul pentru care se întâmpla aşa era pentru că familia Jackson era adepta credinței în Martorii lui Iehova şi nu celebra sărbătorile. Abia în 1993, după ce Elizabeth Taylor, prietenă cu Michael, a ajutat la decorarea Neverland special pentru Crăciun, copiii au început să adore această sărbătoare şi îşi doreau, alături de tatăl lor, să păstreze tot anul decoraţiunile specifice sărbătorilor de iarnă.

Top 10 lucruri neștiute și bizare despre copiii lui Michael Jackson

Nașii copiilor sunt Elizabeth Taylor și Macaulay Culkin

Ambii actori erau unii dintre cei mai buni prieteni ai starului, aşa că acesta nu a stat pe gânduri şi i-a ales să fie naşii copiilor lui.

Top 10 lucruri neștiute și bizare despre copiii lui Michael Jackson

Toți au avut probleme emoționale grave

Spre exemplu, Prince a fost foarte afectat nu doar de moartea tatălui său, ci şi de lansarea controversatului documentar „Leaving Neverland”. În memoria lui Michael, tânărul şi-a făcut un tatuaj pe picior în anul 2018.

Paris nu s-a ferit să dezvăluie că după dispariţia tatălui ei a devenit dependentă de mâncare, că a câştigat foarte mult în greutate. De asemenea, ea a precizat că alesese să îşi facă rău singură „ca o încercare de a se distrage de la durerea emoţională” şi a recunoscut că a încercat să se sinucidă de mai multe ori.

Un prieten de familie a explicat faptul că Blanket a reacţionat cel mai rău după pierderea tatălui şi că a fost extrem de trist.

Top 10 lucruri neștiute și bizare despre copiii lui Michael Jackson

Au dat în judecată producătorii documentarului „Leaving Neverland”

Acest documentar (lansat anul trecut) a urmărit să aducă în prim-plan acuzaţiile de pedofilie formulate la adresa lui Michael Jackson de către Wade Robson şi James Safechuck, care au declarat că au fost molestaţi de cântăreţ timp de mai mulţi ani în copilărie. Cât timp a fost în viaţă, acesta a negat toate acuzaţiile aduse, iar în urma unui proces a fost achitat în anul 2005.

Documentarul în două parţi a fost realizat de către HBO şi a fost apreciat de către critici. Unul dintre directorii tehnici care a lucrat pentru Michael Jackson a afirmat că: „Nici într-un milion de ani nu am văzut vreun copil care să pară speriat, rănit sau abuzat în preajma lui Michael”.

Familia Jackson nu a văzut documentarul, dar i-a luat apărarea lui Michael. De exemplu, unul dintre fraţii săi a afirmat: „Nu este adevărat. Îmi cunosc fratele...El nu este aşa”.

Copiii artistului şi întreaga familie au decis să dea în judecată producătorii documentarului. Reprezentanţii HBO au declarat însă că hotărârea lor de a promova documentarul a rămas neschimbată.

Cu privire la cei care au formulat acuzaţiile de abuz sexual la adresa lui Michael, familia starului a precizat în mai multe rânduri că aceştia nu vor decât bani.