Rețetă delicioasă de pui din Toscana

Nota: 2.5 / 2 voturi  |  0 reviewuri  |  688 vizualizari | de Alina Nedelcu

Dacă vrei să faci o călătorie imaginară într-una dintre cele mai frumoase regiuni ale Italiei, alege să prepari pentru cei dragi următoarea rețetă. Puiul preparat ca în Toscana vă va introduce în savuroasa bucătărie din zonă, care se distinge prin simplitatea și prospețimea ingredientelor. Cu siguranță că acest fel de mâncare va deveni rapid îndrăgit în familia ta și vei fi solicitată să îl prepari cât mai des!

Timp preparare: 1 ora
Varsta: Familie
Nivel dificultate: mediu
Prezent in categoriile: Feluri de mancare, La foc, Iarna, Toamna, Carne, 1-2 ore, Italiene, Pranz, Cina, Gustoase
Ingrediente principale: Pulpe superioare de pui, faina, ceapa, usturoi, praz, un cub concentrat de supa de pui, vin alb, ulei de masline, masline, rozmarin




Trimite articolul pe email

Ingrediente pentru 2 porții de Pui din Toscana

600 g pulpe superioare de pui (cu tot cu piele)
2 linguri făină
1 lingură ulei de măsline (sau alt ulei vegetal)
1/2 ceapă
1 fir de praz
2 căței de usturoi
1 legătură de rozmarin proaspăt (și alte câteva frunze pentru decor)
1/2 cub de concentrat de supă de pui
150 ml vin alb
1 lămâie
100 g mix de măsline (negre și verzi)
300 ml apă
sare și piper (un vârf de cuțit din fiecare)
Timp de preparare: 1 oră-1 oră și 15 minute

Cum se prepară Puiul  din Toscana

Pasul 1: Făina se pune într-o farfurie și în ea se adaugă sarea și piperul.
Pasul 2: Pulpele de pui se spală și se vor da prin făină.
Pasul 3: Uleiul se pune la încins într-o tigaie și se vor rumeni în el pulpele de pui, cam 5 minute.
Pasul 4: Ceapa se va felia, la fel și prazul.
Pasul 5: Usturoiul se va toca mărunt.
Pasul 6: Ceapa, usturoiul și prazul se vor rumeni în uleiul rămas de pui cam 2-3 minute (la foc mediu). De asemenea, alături de ele se vor adăuga rozmarinul, vinul, apa și cubul de concentrat de supă de pui.
Pasul 7: Coajă de lămâie va fi adăugată în tigaie, peste ingredientele menționate anterior, alături de zeamă (provenită de la o jumătate de lămâie).
Pasul 8: Ceea ce se află în tigaie va fi lăsat să se gătească până va da în clocot. Apoi se va lăsa focul încet și se mai lăsa acolo cam aproximativ 30 de minute, având grijă să amesteci încet. Nu uita să adaugi acolo și măslinele, lăsând apoi pe foc încă 10 minute.
Pasul 9: După ce te-ai asigurat că puiul este bine pătruns, adaugă-l peste ingredientele din tigaie, punând peste el frunze proaspete de rozmarin. Dacă vrei, poți să decorezi la final cu alte câteva frunze de acest fel.

Pulpe superioare de pui  la cuptor, cu sos si lamaie

Surse:
www.independent.co.uk

 

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 2.5
(2 voturi)

Filtre retete culinare

Ciorbe de pui Garnituri pentru pui Salate de pui Sosuri pentru pui Supe de pui Carne de pui Fripturi de pui Tocanite de pui Mancaruri de pui Piept de pui Pulpe de pui Ciocanele de pui Aripi de pui Paste cu pui Ficatei de pui Aperitive din peste Budinca
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Diana Vijulie
Sunt mamă, deci mă simt vinovată. Mereu!Prima vinovăție de mamă m-a măcinat la 3 minute după ce am văzut a doua liniuță de pe testul de sarcină și am zis "eu nu cred așa ceva". Vinovăția asta a tot crescut, pe măsură ce acceptam ideea că...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net