Culinarby
Qbebe

Rețetă delicioasă de pui din Toscana

Rețetă delicioasă de pui din Toscana

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Dacă vrei să faci o călătorie imaginară într-una dintre cele mai frumoase regiuni ale Italiei, alege să prepari pentru cei dragi următoarea rețetă. Puiul preparat  ca în Toscana vă va introduce  în savuroasa bucătărie din zonă, care se distinge prin simplitatea și prospețimea ingredientelor. Cu siguranță că acest fel de mâncare va deveni rapid îndrăgit în familia ta și vei fi solicitată să îl prepari cât mai des!

Rețetă delicioasă de pui din Toscana
Timp preparare Timp preparare:
1 ora
Familie Varsta:
Familie
Nivel dificultate Nivel dificultate:
mediu
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Carne de pui, Feluri de mancare, Mancaruri de pui, Pulpe de pui, La foc, Mancaruri gustoase, Iarna, Toamna, Carne, Mancaruri, Italiene, Pranz, Cina, Gustoase
Ingrediente Ingrediente principale:
pulpe superioare de pui, faina, ceapa, usturoi, praz, un cub concentrat de supa de pui, vin alb, ulei de masline, masline, rozmarin

Ingrediente pentru 2 porții de Pui din Toscana

600 g pulpe superioare de pui (cu tot cu piele)
2 linguri făină
1 lingură ulei de măsline (sau alt ulei vegetal)
1/2 ceapă
1 fir de praz
2 căței de usturoi
1 legătură de rozmarin proaspăt (și alte câteva frunze pentru decor)
1/2 cub de concentrat de supă de pui
150 ml vin alb
1 lămâie
100 g mix de măsline (negre și verzi)
300 ml apă
sare și piper (un vârf de cuțit din fiecare)
Timp de preparare: 1 oră-1 oră și 15 minute

Cum se prepară Puiul  din Toscana

Pasul 1: Făina se pune într-o farfurie și în ea se adaugă sarea și piperul.
Pasul 2: Pulpele de pui se spală și se vor da prin făină.
Pasul 3: Uleiul se pune la încins într-o tigaie și se vor rumeni în el pulpele de pui, cam 5 minute.
Pasul 4: Ceapa se va felia, la fel și prazul.
Pasul 5: Usturoiul se va toca mărunt.
Pasul 6: Ceapa, usturoiul și prazul se vor rumeni în uleiul rămas de pui cam 2-3 minute (la foc mediu). De asemenea, alături de ele se vor adăuga rozmarinul, vinul, apa și cubul de concentrat de supă de pui.
Pasul 7: Coajă de lămâie va fi adăugată în tigaie, peste ingredientele menționate anterior, alături de zeamă (provenită de la o jumătate de lămâie).
Pasul 8: Ceea ce se află în tigaie va fi lăsat să se gătească până va da în clocot. Apoi se va lăsa focul încet și se mai lăsa acolo cam aproximativ 30 de minute, având grijă să amesteci încet. Nu uita să adaugi acolo și măslinele, lăsând apoi pe foc încă 10 minute.
Pasul 9: După ce te-ai asigurat că puiul este bine pătruns, adaugă-l peste ingredientele din tigaie, punând peste el frunze proaspete de rozmarin. Dacă vrei, poți să decorezi la final cu alte câteva frunze de acest fel.

Pulpe superioare de pui  la cuptor, cu sos si lamaie

Surse:
www.independent.co.uk

 

Articolul urmator
Cea mai bună rețetă cu cartofi din lume
Cea mai bună rețetă cu cartofi din lume

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.1 (3)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Raport APC: ce găsim în cozonacii din comerț. Niciunul din produsele analizate nu respectă rețeta tradițională
    Raport APC: ce găsim în cozonacii din comerț. Niciunul din produsele analizate nu respectă rețeta tradițională

    Asociația Pro Consumatori (APC) – Vocea consumatorilor din România, singura organizație de utilitate publică în domeniul protecţiei consumatorilor, statut obținut prin...

    Alertă alimentară! Tone de carne de pui contaminate cu salmonella retrase din magazinele din România
    Alertă alimentară! Tone de carne de pui contaminate cu salmonella retrase din magazinele din România

    Mare atenție când cumpărați carne de pui! Specialiștii spun să o gătim la temperaturi foarte înalte ca să fim în siguranță. Peste 60 de tone de carne de pui...

    O cățelușă din Buzău a adoptat un pui de căprioară și i-a salvat viața
    O cățelușă din Buzău a adoptat un pui de căprioară și i-a salvat viața

    Lecție de blândețe și bunătate din partea unei cățelușe care a adoptat un mic căprior ca pe propriul ei pui. Specialiștii spun că acesta ar fi murit de foame dacă aceasta nu...

    Regina Elisabeta mânca des aceste clătite. Chiar i-a trimis rețeta președintelui Eisenhower în 1959
    Regina Elisabeta mânca des aceste clătite. Chiar i-a trimis rețeta președintelui Eisenhower în 1959

    Fiecare familie regală are anumite preferințe culinare, pe care de obicei le păstrează secrete. Regina Elisabeta a II-a nu s-a ferit să-i trimită președintelui SUA, Dwight D....

    Prajitura antidepresie...cu vanilie! Rețetă fără ouă, lapte sau unt, care te scapă de gândurile negre
    Prajitura antidepresie...cu vanilie! Rețetă fără ouă, lapte sau unt, care te scapă de gândurile negre

    Știi genul acela de desert în care dai iama după o supărare, frustrare sau dezamăgire? Scotocind în străfundurile internetului după una dintre cele mai rapide și delcioase...

    Rețeta fericirii: 8 sfaturi prețioase pentru o viață armonioasă
    Rețeta fericirii: 8 sfaturi prețioase pentru o viață armonioasă

    Răspunsul la întrebarea ”Ce este fericirea?” este, probabil, unul dintre cele mai căutate din toate timpurile. Conceptul fericirii a fost studiat pentru prima dată acum...

    Mirela Vaida ne dezvăluie rețeta tradițională de sarmale moldovenești. „Cu cât sunt mai mici sărmăluțele, cu atât ești mai gospodină”
    Mirela Vaida ne dezvăluie rețeta tradițională de sarmale moldovenești. „Cu cât sunt mai mici sărmăluțele, cu atât ești mai gospodină”

    Una dintre cele mai cunoscute prezentatoare TV de la noi obișnuiește să gătească acasă și îi plac mâncărurile tradiționale românești. De aceea, de-a lungul...

    Doza de drăgălășenie: cei mai simpatici pui de animale
    Doza de drăgălășenie: cei mai simpatici pui de animale

    De mai multe luni încoace dimineața de luni pentru mine este grea, așa cum cred că este și pentru fiecare dintre voi. Însă eu am găsit un remediu: doza de drăgălășenie....

    © 2024 Qbebe