Colțulcu
activități

Unde mergem cu copilul: top 10 locuri din Cluj Napoca

Unde mergem cu copilul: top 10 locuri din Cluj Napoca

Lidia Rusu

Cluj-Napoca este unul dintre cele mai frumoase orașe din țară și oferă atracții foarte diverse. Astfel, dacă vrei să-ți duci micuțul în locuri mai deosebite, încercați-le și pe cele din Cluj sau din apropiere. Cu siguranță veți fi încântați și veți dori să reveniți!

Vivariul

Păsări și animale, stiluri de viață diferite și o invitație către o lume fascinant:așa s-ar putea descrie Vivariul din Cluj în doar câteva cuvinte. Construit între anii 1998 și 2001, din fondurile „Universitătii Babes Bolyai", Vivariul este locul ideal în care poți petrece o zi întreagă cu copilul tău. Veți învăța despre vertebrate, nevertebrate, despre speciile autohtone de reptile, amfibieni, păsări și micromamifere.
Expoziția permanentă este formată din nu mai puțin de cincizeci și sapte de specii de animale. De asemenea, puteti vedea și animale cu totul speciale, cum ar fi vipera pufăitoare, Boa curcubeu, testoasa dobrogeană sau salamandra.
Informații utile:
Adresa: Strada Clinicilor, nr. 5-7, la demisolul Institutului de Zoologie, aripa vestică a clădirii, sub Muzeul de Zoologie
Program de vizitare: Marți-Vineri (10.00-16.00), Sâmbătă-Duminică (10.00-14.00)
Adresă de email: tavicr@yahoo.com; vipkelm@yahoo.com
Contact: 0040.264.595.739, int.115
Tarife: Adulți (6 lei), Copii (3 lei)

Parcuri și grădini

O ieșire în parc este oricând binevenită pentru copilul tău. Iar dacă vă duceți și într-unul în care are șansa de a învăța lucruri noi despre natură, atunci va exista un dublu câștig. Iată unde v-ați putea duce dacă vă aflați la Cluj:
Grădina Botanică „Alexandru Borza"
Gradina Botanică din Cluj are o istorie care a început în anul 1920. Ea se întinde pe aproximativ paisprezece hectare, având diferite tipuri de vegetație. Aici puteți vedea circa 10.000 de categorii specifice.
Te poți plimba împreuna cu copilul pe aleile gradinii sau puteti să vă jucati. Totodată, vă veți bucura în functie de sezon, de lalele, zambile, brânduse, narcise, dar și alte flori. Vara, grădina are un miros aparte datorită celor peste 350 de tipuri de trandafiri.
Informații utile:
Adresa: Strada Republicii, nr. 42
Telefon: 0264. 592 152
E-mail: gradina.botanica@ubbcluj.ro
Program:
Grădină: 15 oct - 7 apr grădina este deschisă între 8:00 - 18:00, 8 apr - 14 oct grădina este deschisă între 8:00 - 20:00
Sere: 15 oct - 7 apr serele sunt deschise între 8:00 - 16:00, Ultimii vizitatori intră la 15:45, 8 apr - 14 oct serele sunt deschise între 8:00 - 18:00, Ultimii vizitatori intră la 17:45. Serele sunt închise în prima zi de luni din fiecare lună.
Tarife: Taxe de intrare pentru adulți (10 lei), Taxă de intrare pentru copii (peste 5 ani), elevi, studenți de la alte universități, pensionari și seniori)- 5 lei Taxă de intrare pentru vizitatori în zilele în care serele sunt închise (25 dec., 1 ian,...precum și în prima zi de luni din fiecare lună)- 6 lei, Taxa de intrare în intervalul în care serele sunt închise, pentru adulti- 6 lei, Taxa de intrare în intervalul în care serele sunt închise, pentru copii (peste 5 ani), elevi, studenți de la alte universități, pensionari - 3 lei

Exploratoriul- Muzeul Copiilor

Ori de câte ori vrei să-i oferi ocazia copilului tău de a se bucura de o petrecere pe cinste sau pur și simplu să vă plimbați la aer, pe niște alei minunate, alege acest loc aflat în apropiere de Cluj.
Particularitatea acestui loc este conceptul deosebit de organizare, ce permite să se atingă exponatele. Explorarea poate fi făcută liber, individual, de către fiecare copil sau în grup, unele exponate încurajând colaborarea și munca în echipă.

Spațiul destinat petrecerilor se remarcă prin exitența unui spațiu interior amenajat pentru joacă de 800 mp (climatizat), un spațiu interior pentru jocuri de mișcare de 1000 mp (neclimatizat) și o curte interioară de aproximativ 5000mp.
De asemenea, există și o parcare amenajată, cu 60 de locuri
Informații utile:
Adresă: Str. Libertății nr. 245, sat Apahida, jud. Cluj
Telefon: 0745.297.465
Adresă de email: contact@exploratoriu.com
Tarifele:
30 lei/copil (toți copiii peste un an achită taxă de intrare)
12 lei/adult
6 lei/pensionari/bunici
* Tarifele sunt fară limită de timp, pentru o singură intrare, în limita programului de funcționare (nu avem tarife pe o oră) si nu este nevoie de programare. Copiii trebuie să fie însoțiți de un adult pe toată durata vizitei, copiii nu se pot lăsa singuri sau nesupravegheați.

Pachetele de familie (aceste tarife sunt valabile pentru spațiul de joacă, vizitele cu familia nu necesită programare și nu se încadrează la tarifele de grup dacă numărul copiilor sau adulților este mai mare)
Pachet familie 1: 50 lei, 2 adulți + 1 copil (copil peste 1 an)
Pachet familie 2: 75 lei, 2 adulți + 2 copii (din aceeași familie, grad 1 de rudenie, ex. frați + părinți)
18 lei începând cu al treilea copil al familiei (acest tarif se aplică doar familiilor cu 3 sau mai mulți copii și nu se aplică verișorilor sau prietenilor)
* Tarife fară limită de timp, pentru o singură intrare, în limita programului de funcționare.Copiii trebuie să fie însoțiți de un adult pe toată durata vizitei, copiii nu se pot lăsa singuri sau nesupravegheați.

Oferta pentru petreceri:
800 lei (până la 15 copii)
30 lei/copil, începând cu cel de-al 16-lea
Tariful include: accesul în toate centrele de activitate pe durata a 3 ore (accesul este ne-exclusiv, Exploratoriul este deschis pentru public pe durata petrecerii); sala de petreceri rezervată exclusiv petrecerii pe durata a 3 ore; invitații tipărite și în format electronic; pahare, farfurii, servețele pentru copii; baloane cu aer și decorațiuni festive, lumânări clasice; coordonator petreceri ( dar nu animator) care ajută cu pregătirea sălii, aranjarea gustărilor și băuturilor; combină frigorifică în sala de petrecere pentru tort și băuturi.

Parcul de agrement „Moara de vânt"

Daca vrei să te bucuri de o zi minunată alături de copilul tău, mergeți într-unul dintre cele mai îndrăgite locuri din Cluj: Parcul de agrement „Moara de vant". Complexul este unul primitor. Veți vedea peste 250 de animale, printre care se numara iepuri, rățuște, găini, bibilici, fazani, păuni, porumbei, prepelițe, porcușori de Guinea, capre, căpriori, cerbi, curci, ponei, măgari sau lame.
Mai mult, cel mic poate hrăni animalele. În acest scop, îi poti cumpăra hrana din incinta complexului cu 2, 3 sau patru lei. Dacă vă plac aventurile, atunci puteți să călăriți împreună. Cel mic se poate plimba pe un ponei. De asemenea, puteți sa va plimbati cu sania în timpul iernii sau cu căruța în restul anotimpurilor.
În plus, în parc există si un loc de joacă pentru cei mici, dar si un teren de minigolf cu 18 găuri.
Nu în ultimul rând, în parc se organizează frecvent ateliere de creație pentru copii și părinți.
Informații utile:
Adresa: Salicea, nr. 84 M, comuna Ciurila, județul Cluj
Telefon/Fax: 0264/ 552 459
Mobil: 0744 522 700
Adresa de e-mail: zooparccluj@yahoo.com
Pagina de web: www.zooparccluj.ro

Program:
Aprilie-septembrie: 10:00-19:00
Octombrie-martie: 10:00-17:00
Intrare adulți: 15 lei
Intrare copii (2-5 ani): 8 lei
Intrare elevi (până la 18 ani): 10 lei
Călărit ponei: 8 lei (5 minute)
Călărit cai probă: 10 lei (5 minute), 15 lei (10 minute)
Călărit cai agrement: 35 lei (30 minute) sau 60 lei (60 minute)
Curs de călărie cai (de la 7 ani): 40 lei (45 minute)
Curs călărie ponei (4-6 ani) 20 lei (20 minute)
Trenuleț: 6 lei (10 minute), trambulină- 6 lei

Muzee

Un copil va învăța mai repede când are ocazia să și vadă anumite lucruri. În acest scop, vizitele la un muzeu sunt oricând binevenite.
Muzeul Zoologic
Muzeul Zoologic din Cluj este unul din cele mai frumoase locuri din oraș. Aici trebuie să mergi neapărat împreună cu copilul tău pentru a-i arăta lumea animalelor. Vei vedea cât de încântat va fi să se afle în preajma unor animale pe care până acum le-a văzut poate numai în cărți sau la televizor.
Informații utile:
Adresa: Strada Clinicilor, nr. 5-7, Cluj
Program: Marți-Vineri: 10.00-16.00, Sâmbătă-Duminică:10.00-14.00
Tarife: Adulți - 8 lei, Copii- 4 lei
Pagină web: https://muzee.ubbcluj.ro/muzee/muzeul-zoologic >

Muzeul Botanic
Un alt loc minunat din Cluj, unde puteți să descoperiți minunile naturii, este și Muzeul Botanic.Acesta a fost deschis in anul 1919, la scurt timp dupa ce a fost infiintata Universitatea din cluj. Aici se afla aproape 7000 de exponate.
Printre cele mai importante atracții ale muzeului se numără și colecțiile prezentate, cum ar fi: Colecția de plante aromatice și condimentare, Materiile prime pentru încălzit şi iluminat, Colecția de plante medicinale, cea de textile, colecția de semințe și palmieri.
Informații utile:
Adresa: Str. Republicii nr. 42
Persoană de contact: dr. Mihai Pușcaș
Adresă de email: mihai.puscas@ubbcluj.ro
Telefon: 0264 592 152
Program:
Luni-vineri: 08:00-15:00
Prețul biletelor este inclus în prețurile de vizitare ale Grădinii Botanice

Teatre

Teatrul de păpuși Puck
Teatrul reprezintă lumea pe care orice copil trebuie să o cunoască. La Teatrul de Păpuși din Cluj tu și copilul tău vă veți întâlni cu cele mai fascinante personaje. Cel mic se va distra și va râde împreună cu personajele sale preferate, în timp ce tu vei retrăi, cu zâmbetul pe buze, amintiri magice din copilărie.
Teatrul de papusi „Puck" a fost înființat în anul 1950. În cei 64 de existență a fost gazda a peste trei sute de piese de teatru, atât în limba română, cât și în limba maghiară. Pentru a vedea ce spectacole există, tot ce trebuie să faceți este să urmăriți site-ul.
Informații utile:
Adresa: Strada I.C. Braianu, nr. 23
Telefon/Fax: 0264/ 595 992
E-mail: teatrulpuck@yahoo.com
Pagina de web: www.teatrulpuck.ro

Cinema City

Vrei sa mergi la film cu copilul tău? Atunci alege Cinema Cit., din incinta Iulius Mall. Cinematograful dispune de 10 săli, dintre care 6 sunt 3D. În total, la Cinema City există 1670 de locuri disponibile în total. Scaunele sunt foarte confortabile, iar sunetul și imaginea sunt de calitate.
Informații utile:
Adresa:
Telefon: 0264/ 20 70 70
E-mail: cluj@cinemacity.ro
Pagina de web: https://www.cinemacity.ro/cinemas/cluj-vivo
Program de functionare:
Luni-vineri: 12:30-22:30
Sâmbătă-duminică: 10:30-22:30

Locuri de joacă

Pentru ca micuțul să socializeze și să se distreze pe cinste, mergi cu el la locuri de joacă. Dacă vă aflați în Cluj, iată unde ar fi ideal să ajungeți:
Cucu Bau
Este un loc de joaca primitor și călduros, ideal pentru copii. Lumea copilăriei prinde culoare aici prin jocuri, zâmbete și distracție. Topoganele, jucăriile și atelierele de creație sunt doar câteva dintre atracțiile de la Cucu Bau. De asemenea, poți să organizezi oricând aici o petrecere pentru copilul tău. În programul oferit copilul se poate bucura de jocuri, muzică, dans, karoke, face-painting, modelaj.
Informații utile:
Adresa: Strada Traian Vuia, nr. 61
E-mail: marketing@cucu-bau.ro
Telefon: 0758 617 419 sau 0743 163 433
Tarife: La Cucu Bau există trei pachete: Cucu, Bau si Cucu Bau. Cel mai ieftin costă 200 de lei, iar cel mai scump ajunge până la aproximativ 400 de lei.

Relax Kids

Dacă sunteți din Cluj sau îl vizitați, merită să vizitați și acest loc, destinat relaxării copiilor prin mișcare, joacă, dans, stretching, tehnici de respirație, afirmații pozitive și povești de relaxare. Practic, în cadrul „Relax Kids" copiii vor avea ocazia să se detașeze de agitație, de stres, să se cunoască pe ei înșiși, să își pună imaginația la lucru.
Școala „Elf" a fost prima școală din Cluj și din România care a introdus tehnica „Relax Kids" pentru copiii din clasele primare, astfel încât aceștia să se obișnuiască să fie mai liniștiți, mai conectați cu ceilalți, având și rezultate la învățătură mai bune.
Informații utile:
Site web: www.relaxkids.com
Adresa: Școala Gimnazială Elf, Str. Nicolae Pascaly 2-4, Cluj-Napoca
Adresă email: elfschool@yahoo.com
Tarife: O ședință de curs „relax kids", pentru un copil de 6-10 ani  costă în jur de 35 lei

Piscine

Este ideal ca un copil să îndrăgească apă încă din primii 3 ani de viață. De aceea, dacă vă aflați în Cluj, merită să-l duci la o piscină specială pentru cei mici.
Baby Swim
Spațioasă, modernă și foarte îngrijită, piscina Baby Swim este destinată bebelușilor și copiilor mici (de până la 3 ani). Piscina dispune de un sistem de recirculare și filtrare al apei, astfel încât să fie respectate normele europene.
Scopul activităților desfășurate în cadrul Baby Swim este ca bebelușii/copiii mici să nu fie separați de părinți, iar micuții să aibă șansa să-și urmeze propriul ritm, să se simtă permanent în largul lor. Indiferent de ceea ce se va face, se va începe cu un masaj și cu un duș, după care vor urma și activitățile în grup, din piscină. Nu va lipsi nici muzica pentru copii, dar nici poezioarele.
Informații utile:
Adresa: Strada Ion Mihalache, nr. 7
E-mail: info@babyswim.ro
Pagina de web: www.babyswim.ro
Telefon: 0745 891 102
Tarife:
Program de activități acvatice (de grup): 1 ședință-90 lei, 4 ședințe-310 lei, 8 ședințe- 550 lei, 12 ședințe-790 lei
Program de activități acvatice (individual): 1 ședință-200 lei
Pregătiri la domiciliu (gimnastică, hidroterapie, masaj): 1 ședință- 125 lei
Se acordă facilități la abonamente pentru frați/surori: 30% reducere

Tu știai care sunt cele mai potrivite locuri din Cluj pentru tine și pentru copilul tău?

Surse:
www.clujlife.com

Surse poze:
www.facebook.com, www.pixabay.com, www.youtube.com


Articolul urmator
Idei de activități pentru acasă și pentru afară potrivite pentru vacanța de primăvară
Idei de activități pentru acasă și pentru afară potrivite pentru vacanța de primăvară

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  O femeie din Cluj dată afară din magazin pentru că a intrat cu un cărucior de bebe: „M-am simțit înjosită”
  O femeie din Cluj dată afară din magazin pentru că a intrat cu un cărucior de bebe: „M-am simțit înjosită”

  O mămică din Cluj-Napoca a fost dată afară dintr-un magazin fiindcă intrase cu căruciorul de bebe. Se pare că angajații s-ar fi temut ca femeia să nu fure produse din magazin și...

  Apelul disperat al unei mame din Cluj. „Am numai 16 lei, mă duceți cu copilul la Urgențe?” Gestul uluitor al unui taximetrist
  Apelul disperat al unei mame din Cluj. „Am numai 16 lei, mă duceți cu copilul la Urgențe?” Gestul uluitor al unui taximetrist

  Gestul nobil, care ar fi fost făcut de un șofer de taxi din Cluj-Napoca, a impresionat o țară întreagă! Bărbatul i-ar fi dus la spital pe o mamă și pe fiul ei bolnav, fără...

  Povestea Almei, fetița de numai 7 ani din Cluj, care s-a calificat direct în finala mondială a Olimpiadei de Limba Engleză de la Roma
  Povestea Almei, fetița de numai 7 ani din Cluj, care s-a calificat direct în finala mondială a Olimpiadei de Limba Engleză de la Roma

  La doar 7 ani, Alma se mândrește cu o reușită impresionantă. Micuța elevă din Cluj-Napoca a ajuns în finala mondială a Olimpiadei de Limba Engleză de la Roma, a obținut...

  Medic din Cluj cercetat pentru malpraxis după ce a pus greșit în ghips mâna unui copil
  Medic din Cluj cercetat pentru malpraxis după ce a pus greșit în ghips mâna unui copil

  Un medic clujean este acuzat că a pus greșit mâna în ghips unei fetițe de 3 ani! Părinții au depus plângere la Colegiul Medicilor și au descoperit că alte 14 familii...

  Cele mai amuzante locuri unde adorm copiii
  Cele mai amuzante locuri unde adorm copiii

  Oriunde este mai bine sa adormi, dar nu in pat. Copiii gasesc cele mai neobisnuite locuri pentru somn. Scaunul, scarile, carutul pentru cumparaturi au intrat intr-un proiect de reinventare....

  Top 20 cele mai interesante locuri nestiute din Bucuresti
  Top 20 cele mai interesante locuri nestiute din Bucuresti

  Ai trăit toată viața ta în Capitală, însă sunt doar câteva locuri pe care ai putea să le numești cu adevărat interesante. Pentru cei dintre voi obișnuiți să...

  Țările se deschid pentru turiștii vaccinați. Dar ce se întâmplă cu copiii? Unde mergem în vacanță
  Țările se deschid pentru turiștii vaccinați. Dar ce se întâmplă cu copiii? Unde mergem în vacanță

  Faptul că se așteaptă ca de la începutul sezonului festival să fie în vigoare certificatul verde digital propus de Comisia Europeană (propus în scopul de a se facilita...

  Neglijența gravă într-un spital din Cluj! O asistentă i-a injectat adrenalină unui bebeluș de doar 2 luni, în loc să-i facă aerosoli
  Neglijența gravă într-un spital din Cluj! O asistentă i-a injectat adrenalină unui bebeluș de doar 2 luni, în loc să-i facă aerosoli

  Caz halucinant într-un spital din Turda, județul Cluj! Un bebeluș de doar 2 luni era să își piardă viața după ce o asistentă a înțeles greșit indicațiile...

  © 2023 Qbebe