Colțulcu
activități

Unde mergem cu copilul: top 10 locuri din Ploiesti

Unde mergem cu copilul: top 10 locuri din Ploiesti

Lidia Rusu

Fie că locuiești în Ploiești, fie că petreci acolo câteva zile, este bine să știi cele mai agreabile locuri în care poți merge și cu copilul tău. Parcurge articolul de mai jos pentru a afla despre 10 astfel de locuri, situate atât în oraș, cât și la distanță mică de acesta. Indiferent de ce veți alege, veți fi cu siguranță încântați de asemenea propuneri de petrecere a timpului liber.

Parcul „Mihai Viteazu"

Face parte dintre cele mai îndrăgite locuri din Ploiești și oferă posibilitatea de a practica cele mai diferite activități: bicicletă, mersul cu rolele, baschet, badminton etc.. Începând cu toamna anului 2018, parcul se remarcă și datorită unui loc de joacă pentru copii, în care au fost aduse echipamente precum: topogane tubulare, balansoare simple sau pe arc, locuri speciale pentru cățărat. Unul dintre cele mai mari beneficii ale acestui loc de joacă este că există pavaj antitraumă, pentru un plus de siguranță.
Adresă: Bd. Republicii

Grădina Zoologică

Gradina Zoologică din Ploiești a fost înființată acum mai bine de treizeci de ani. Copilul tău va putea vedea aici atât animale, cât și păsări. Întinsă pe 16 hectare, Grădina Zoologică reprezinta una dintre atracțiile orașului, găzduind peste 50 de specii de animale și plante și fiind parte, asemenea Grădinii Botanice, din Parcul Memorial „C. Stere".
Informații utile:
Tarife intrare: 10 lei pentru adulți, copiii între 5 și 14 ani plătesc 5 lei, 1 adult și 2 copii-17 lei, 2 adulți și 2 copii- 20 lei, copiii sub 5 ani au intrare gratuită
Program: În lunile decembrie și februarie: 07.30-15.30, în lunile noiembrie și ianuarie-08.00-16.00, în lunile martie, septembrie și octombrie-09.00-17.00, în lunile aprilie-august-09.00-18.00
Tarif parcare: 5 lei/auto/pe zi
Tarif pescuit: 50 lei persoană/pe zi
Site web: https://www.zooploiesti.ro/
Contact: Str. Dacia nr. 11, sat Bucov, comuna Bucov, jud. Prahova
Nr.tel: 0040.244. 275.972

Grădina Botanică Bucov

Grădina Botanică din apropiere de Ploiești este unul dintre cele mai potrivite locuri dacă vrei să petreci alături de copilul tău o zi minunată în aer liber, prilej cu care acesta să învețe și lucruri noi despre natură. Complexul se întinde pe aproximativ cincisprezece hectare, în partea de vest a Parcului Memorial „C. Stere" din Bucov, distanța față de Ploiești fiind de aproximativ 7 km.
O vizită aici vă poate oferi șansa de a admira: Grădina Engleză,Grădina Italiană, Grădina Franceză şi o zonă alpină cu peste 300 de specii de arbori şi arbuşti, plante şi flori ornamentale, dar și un iaz cu peşti exotici.
Informații utile:
Program luni-duminica: 10.00-17.00
În perioada 01.11-01.04: Luni-duminică 10.00-16.00
Preț intrare: 5 lei/persoana individual; 3 lei/pers grup (minim 10 persoane).

Teatrul pentru Copii „Ciufulici"

Copiii trebuie sa cunoască minunata lume a teatrului încă de la o vârstă fragedă. În Ploiesti, în anul 1952, Teatrului de Stat i se adaugă o nouă secție, cea de Păpuși. De-a lungul timpului aici au fost puse în scenă piese deseobite. De exemplu, „Omulețul de puf" sau „Leopardul de argint" sunt două dintre piesele pentru care teatrul a primit premii.
Începând cu luna mai a anului 2017, s-a deschis o nouă sală a Teatrului pentru Copii „Ciufulici". De anul trecut, de la 1 mai, teatrul și-a schimbat denumirea în „Teatrul de animație pentru copii și tineret Imaginario".
Informații utile:
Adresa: Bd. Independenței nr. 14
Organizare spectacole: agentiadebilete@teatruploiesti.ro
Adresă agenție de bilete: Str. Mihail Kogălniceanu nr. 1
Telefon: 0244. 522. 774, 0721. 367. 631
Preț bilete: 10 lei pentru copii și 15 lei pentru adulți

Muzee

Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu- Quintus"

La o vârstă fragedă, copiii rețin mult mai repede și mai bine. De aceea, nu ezita să-l duci pe copilul tău și la Muzeul de Artă din Ploiesti. Aici veți putea admira tablouri și obiecte de artă. De asemenea, clădirea în se afla muzeul este o adevărată bijuterie arhitecturală.
În cursul acestei luni, muzeul organizează cursuri de pictură pentru copii. Acestea le sunt dedicate copiilor de peste 6 ani, au început încă din 16 martie și continuă până pe 30 martie (numai în zilele de sâmbătă). Prețul de participare este 5 lei, iar cei mici vor veni de acasă cu materialele indicate.
Informații utile:
Adresa: Bulevardul Independenței, nr. 1, Ploiesti
Pagina de web: www.artmuseum.ro
Adresa de e-mail: office@artmuseum.ro
Telefon/fax: 0244 522264 sau 0244 511 375
Program: Marți-duminică, între orele 09:00-17:00

Muzeul Ceasului

Aici veți vedea ceasuri cu totul speciale, care au fost colecționate de-a lungul timpului de oameni pasionati de timp, dar și de ceasuri in sine. Colecția a fost începută de către profesorul și muzeograful Nicolae Simache în anul 1963, iar de atunci și până ăn prezent s-au adunat la Muzeul Ceasului sute de exponate.
Muzeul deține aproape 1000 de piese, numai o parte dintre ele fiind accesibile publicului. Printre cele mai frumoase exponate se numara pendula realizată in stil Ludovic al XIV-lea.
Informații utile:
Adresa: Strada Nicolae Simache, nr. 1
Pagina web: www.muzeul-ceasului.ro
Telefon: 0244 542 861
Orar: Marti-duminică, intre orele 09:00-17:00

Tarife- Adulti: 8 lei, Grup - 4 lei/persoană

Muzeul Omului

Descoperă impreuna cu copilul tău cum a apărut omul pe Pamant. Puteți face asta la Muzeul Omului, o atracție deosebita din Ploiești. Înfiintat în 1956, muzeul pune la dispozitia publicului mai multe săli (Sala de Antropogeneză, Sala de Anatomie, Sala de Genetică, Sala de Biodiversitate, Sala de Arii Protejate) plus un acvariu cu peste 60 de specii.
Informații utile:
Adresa: Strada Erou Călin Catalin, nr. 1 (în incinta Palatului Culturii)
Telefon: 0244 597 896
Adresa de e-mail: office@muzbioph.ro
Pagina de web: www.muzbioph.ro
Program: zilnic (lunea ultima tură de vizitare este la 16.30)
Tarife: 8 lei adult (individual), 6 lei (pentru grup organizat), copil- 5 lei taxă pentru lecție (cu programare), 6 lei/persoană (pentru cercuri pedagogice). Copiii până la 3 ani beneficiază de intrarea gratuită

Locuri de joacă

Mall-ul Copiilor

Daca vrei să-i oferi copilului tau posibilitatea de a se juca și de a se distra pe cinste, atunci du-l într-o zi la Mallul Copiilor. Este vorba despre un loc de joacă perfect pentru copii. Voia-bună este la ea acasa, iar cei mici vor avea parte de cele mai colorate și mai frumoase jucarii.
De asemenea, aici se pot organiza petreceri pentru zilele de naștere sau serbări de sfârșit de an școlar. Animatorii, magicienii sau face-painting sunt doar câteva dintre ingredientele ce garantează clipe de neuitat!
Informații utile: Strada Gheorghe Grigore Cantacuzino nr 90
Pagină web: https://happymallmallulcopiilor.business.site/
Nr. de tel: 0746.177.020, 0746.177.021

Fun 4 kids

Fun 4 kids este un loc de joacă plin de culoare din Ploiesti. El a fost deschis în 2006 și, potrivit informațiilor de pe site, aici au fost organizate peste două mii de evenimente pentru cei mici: zile de naștere, onomastice sau serbări de sfârșit de an. La Fun 4 kids copiii se pot bucura de compania magicienilor, de karaoke, dar și de baloane simple ori cu heliu. Alte atracții deosebite se referă la: fântana de ciocolată, mașina de făcut vată de zahăr, lego-uri uriașe, jocurile gonflabile și masina cu baloane de sapun.
Amintirile copilului tău vor fi mai bine păstrate și datorită posibilității de a beneficia de o cabină foto automată, bună pentru cele mai simpatice fotografii!
Pentru că și tu ai nevoie să stai în preajma copilului, cand el se joacă, te poți retrage în colțul părinților. Aici poti discuta cu celelalte mămici sau poți să îți bei cafeaua în liniște.
Informații utile:
Adresa: Strada Gh. Gr. Cantacuzino, nr 83C (zona Pisica Alba), Ploiesti
Adresa de e-mail: office@fun4kids.ro
Pagina de web: www.fun4kids.ro
Telefon: 0724 127 419 (Cristiana) sau 0727 241 272 (Irina)

Gymboland

Face parte dintre cele mai cunoscute locuri de joacă și de petreceri din Ploiești, fiind situat în complexul comercial Ploiești Shopping City. În cadrul său, copiii vor avea la îndemână cele mai diverse modalități de a se distra, precum: piscină cu bile colorate, tobogane, gonflabil, labirinturi, mega tunuri blowbuster cu biluțe de burete, jucării soft, mese pentru colorat, mașinute kiddy și animăluțe plimbărețe. În plus, vor avea acces la o atracție remarcabilă: peretele de cățărat Gymboland, compus din 3 trasee, având grade de dificultate diferite, perfecte pentru orice vârstă.
În ceea ce privește locul de joacă, acesta este ideal pentru copiii de 3-10 ani, iar pentru petreceri organizatorii propun activități variate, inclusiv în prezența unor animatori.
Informații utile:
Adresă: DN1, km 6, comuna Blejoi, jud. Prahova
Pagină de web: www.gymboland.ro
Adresă de email: office.ploiești@gymboland.ro
Nr. tel: 0756 050 602 ; 0756 143 334
Tarif loc de joacă: lun-vineri-25 de lei de copil, sâmbătă-duminică-30 de lei de copil
Meniu petrecere copii: 19 lei/copil

Laser Tag Ploiești

Pentru copiii mai mari, fascinați de lasere, poți alege un loc numai bun inclusiv în scopul organizării unei petreceri. Astfel, în cadrul Laser Tag se țin petreceri: în Arena Laser Tag- L.O.S.T
Copiii pot să beneficieze de o petrecere cu durata de 3 ore, în care au sesiuni de Laser Tag și acces gratuit la o cameră de jocuri. O petrecere aici costă, în funcție de numărul participanților, între 720 lei (pentru 12 jucători) și 1120 lei (pentru 20 de jucători). De asemenea, dacă este vorba despre un număr de 16 participanți, prețul este de 940 lei (pentru 3 ore). Când este un invitat în plus față de numărul prevăzut în pachetul oferit, prețul va fi de 50 de lei.
Avantajul major este că poți să alegi tu mâncarea și tortul invitaților, „Laser Tag" punând la dispoziție mese și tacâmuri. De asemenea, apa plată și cafeaua sunt incluse în preț.
Informații utile:
Adresa: Str. Cornățel nr. 17
Program de funcționare: Pe bază de programare (se va telefona înainte)
Telefon: 0722 431 084
Adresa de mail: contact@lasertagploiesti.ro  

Cinema City

Filme? Personaje preferate? Cinema City este raspunsul pentru tine si pentru copilul tau. Înființat în 2012, cinematograful este unul modern, cu 12 săli. Dintre acestea, 7 sunt de tip 3D. În total, la Cinema City sunt disponibile 2087 de locuri.
Pentru a alege un film potrivit atât pentru copilul tau, cât si pentru tine, trebuie să consulți programul de pe site-ul cinematografului.
Informații utile:
Adresa: DN1B, KM 6 (în incinta centrului comercial Ploiești Shopping City)
Adresa de e-mail: ploiesti@cinemacity.ro
Pagina de web: https://www.ploiestishoppingcity.ro/cinema/
Program: Luni- Sâmbătă: 12.30-22.30, Duminică: 10.30-22.30

Patinoarul acoperit din incinta Afi Palace Ploiești

Oferă-i copilului posibilitatea să se bucure de patinajul pe gheață în orice anotimp într-un patinoar acoperit. Poți sta liniștită când copilul este pe gheață, chiar dacă nu ești lângă el, în condițiile în care există personal specializat, bine instruit.
Programul zilnic este structurat în sesiuni de 90 de minute, cu 30 de minute pauză între o sesiune și alta pentru ca gheața să fie refăcută.
Pe acest patinoar se pot lua cursuri de inițiere în patinaj, dar și de hockey sau se poate face karting pe gheață.
Informații utile:
Adresă: Str. Calomfirescu nr. 2
Program: Luni-Joi (10.00-19.30), Vineri și sâmbătă (deschis până la 22.30), Duminică (22.00)
Tarife pentru intrarea în timpul săptămânii: 15 lei (copiii până la 12 ani), elevi, studenți și pensionari (17 lei), adulți (20 lei)
Tarife pentru weekend: 18 lei (copiii până la 12 ani), elevi, studenți și pensionari (20 lei), adulți (23 lei)

Piscine

Centrul Wellness Plaisir

Dacă ajungeți aici, vă puteți bucura atât de două bazine acoperite, cu apă sărată (pentru copii și adulți), cât și cu două piscine exterioare (pentru cei mari și pentru cei mici). Pentru un plus de relaxare, poți să mergi și la centrul spa, dotat cu mai multe tipuri de saune.
În cazul în care ți-ar plăcea să organizezi o petrecere a copilului la piscină, trebuie să știi că există o terasă ce dispune de 100 de locuri și de 300 de șezlonguri.
Informații utile:
Adresă: Str. Ștrandului
Program: Luni-Duminică (9.00-21.00)
Telefon: 072033104
Tarife: Pentru copii (15 lei/o zi întreagă), Pentru adulți (Luni- Vineri: 20 lei, weekend: 25 lei)

Laguna Pool

Un alt loc deosebit din Ploiesti este și piscina Laguna Pool. Ambientul este deosebit, perfect pentru familii. Așadar, bucură-te alături de copilul tău de razele soarelui și de apa foarte curată.
Dacă vă veți orienta către Laguna Pool vă veți distra atât la piscină, cât și la restaurantul din incinta complexului sau chiar pe terenul de fotbal.
Informații utile:
Adresa: Strada Apelor, nr. 17
Adresa de e-mail: clublaguna@clublaguna.ro
Pagina de web: www.clublaguna.ro
Telefon: 0744. 644.482
Program: Luni-Duminică: 9.30-19.00
Tarife: Copii (gratuit, pentru cei de până la 3 ani, 20 lei în timpul săptămânii și 25 de lei în weekend pentru copiii mai mari de 3 ani), Adulți (Luni-Vineri- 0 lei, Sâmbătă-35 lei, Duminică-40 lei)

Heaven Land

La Heaven Land cu siguranță vă veti simti ca în Rai! Complexul ese unul modern, în care te poți relaxa în zilele toride, împreună cu copilul tău. Piscina este amplasată într-o zonă liniștita, ferită de zgomotul orașului. Aici puteți înota împreună sau puteți să vă răcoriți cu băuturi naturale.
Informații utile:
Adresa: DN 72 (Ploiești-Târgoviște), Crângul lui Bot
Adresa de e-mail: office@heavenland.ro
Telefon: 0721 426 336

Tu știai unde ar fi ideal să-ți duci micuțul dacă vă aflați în Ploiești?

Surse poze:
www.facebook.com, www.pixabay.com, www.youtube.com

Articolul urmator
Idei de activități pentru acasă și pentru afară potrivite pentru vacanța de primăvară
Idei de activități pentru acasă și pentru afară potrivite pentru vacanța de primăvară

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Șefa creșelor din Ploiești acuzată că fură mâncarea copiilor. Ea și 4 educatoare ascundeau alimentele în pod
  Șefa creșelor din Ploiești acuzată că fură mâncarea copiilor. Ea și 4 educatoare ascundeau alimentele în pod

  Caz revoltător la Ploiești! Mai multe educatoare și îngrijitoare ale unor creșe sunt bănuite că ar fi furat mâncare și produse de igienă care ar fi trebuit să ajungă la...

  Un elev de la un liceu din Ploiești cu media 4,59 are bursă de merit
  Un elev de la un liceu din Ploiești cu media 4,59 are bursă de merit

  Conform noilor reglementări în sistemul de acordare a burselor de merit, un elev cu media 4.59 care învață la un liceu din Ploiești primește bursă de merit. Noutatea pe...

  CNN: Ce loc din România a ajuns în topul celor mai frumoase locuri din Europa
  CNN: Ce loc din România a ajuns în topul celor mai frumoase locuri din Europa

  Europa este spectaculoasă! O viață întreagă nu ne-ar ajunge să îi cutreierăm munții împăduriți, să îi mângâiem plajele cu nisip sau să ne...

  Două eleve au devenit mame la vârsta de 13 ani, la maternitatea din Ploiești
  Două eleve au devenit mame la vârsta de 13 ani, la maternitatea din Ploiești

  Două eleve de 13 ani au devenit mame la vârsta de 13 ani. Acestea au născut la maternitatea din Ploiești, unde au născut, în total, peste 100 de minore de la începutul...

  Mamă externată din maternitatea Ploiești cu ...alt copil. Bebelușii purtau același nume și prenume
  Mamă externată din maternitatea Ploiești cu ...alt copil. Bebelușii purtau același nume și prenume

  O proaspătă mămică a avut șocul vieții ei când a descoperit că bebelușul ei fusese externat cu o altă pacientă, iar ei îi fusese adus un alt copil de către asistente....

  25 nume de copii inspirate de cele mai frumoase locuri din lume
  25 nume de copii inspirate de cele mai frumoase locuri din lume

  Dacă te numeri printre persoanele care adoră să călătorească și ai numeroase amintiri dragi din călătoriile de pretutindeni, nu ezita să-i dai și copilului tău un nume care să...

  Singura grădiniță din România unde îți lași copilul lunea și îl iei vinerea. Cât trebuie să plătească părinții?
  Singura grădiniță din România unde îți lași copilul lunea și îl iei vinerea. Cât trebuie să plătească părinții?

  Chiar dacă, în ultimii ani, auzi tot mai des despre grădinițe care își prelungesc programul de funcționare din ce în ce mai mult pentru a veni în...

  Abandonată de mamă în chiuveta spitalului din Ploiești, Aurelia își caută mama naturală și familia biologică
  Abandonată de mamă în chiuveta spitalului din Ploiești, Aurelia își caută mama naturală și familia biologică

  Deși mama ei a abandonat-o în chiuveta rece a Spitalului Județean Ploiești la vârsta de numai trei luni, iar fata a fost adoptată chiar de infirmiera care a găsit-o, Aurelia...

  © 2024 Qbebe