Doua jocuri Lego Duplo pentru dezvoltarea creativitatii copilului

de Qbebe
Trimite articolul pe facebook Trimite articolul pe Google Plus Trimite articolul pe email

Doua jocuri noi de la Lego Duplo care dezvolta rabdarea si creativitatea copilului tau.

1. Invatarea formelor

Mai intai asamblati forme simple din mai multe caramizi Lego Duplo. Apoi puneti-le pe hartie si desenati-le contururile. Copiii se vor uita la conturul copiat al formelor caramizilor Lego si apoi vor incerca sa le asambleze ei insisi, folosind doar contururile prezentate.Ceva simplu la inceput

Incepe cu forme simple constant in, sa zicem, doar doua caramizi. Sau adauga caramizi la conturul liniilor intre caramizi. Numai daca iti place jocul si esti bun la asta pot incepe crearea unor forme mai complexe.

Puteti ghici impreuna

Pentru ca jocul sa nu devina monoton, chiar si copiii pot crea forme si pot trasa contururile pe hartie . Veti ghici apoi ce caramizi au fost folosite pentru a le crea.Ghiceste ce construiesc

Construiti modele de forme cunoscute si trasati contururile lor pe hartie. Apoi lasati copilul sa ghiceasca ce ati construit doar in functie de contururile desenate pe hartie. Astfel, vor exista mai multe optiuni disponibile pentru jocul vostru si nu va veti plictisi repede de el.

2. Un cerc de calatorie

Incercati-va rabdarea si abilitatile motorii fine. Jocul nu este doar pentru copii. In primul rand construiti un turn de caramizi Lego Duplo. Acesta poate contine diferite coturi si spatii libere. Apoi faceti un cerc de caramizi care se va afla in jurul bazei sale.

O cale lunga pana sus
Acum trebuie doar sa duceti cercul pana sus, fara sa atingeti turnul. Nu este usor si va veti concentra cu fiecare centimetru.
Un turn colorat

Faceti distinctie intre diferitele parti ale turnului folosind caramizi de diferite culori. Partea inferioara, simpla, poate fi neagra, partea de mijloc, sectiunea mai solicitanta poate fi din caramizi albe si sectiunea superioara alba. Amintiti-va ca atunci cand atingeti turnul cu cercul, trebuie sa incepeti de la inceput.

Nu va culcati pe o ureche

Veti fi cu siguranta fericiti dupa prima finalizare cu succes. Este, deci, timpul pentru a crea un turn si mai provocator. Adaugati caramizi Lego Duplo suplimentare si construiti mai multe coturi si create mai multe spatii libere. Puteti reduce dimensiunea cercului sau ii puteti atasa un maner din caramizi suplimentare. Bucurati-va de provocari noi impreuna cu copilul vostru.

Daca ti-a placut articolul, gasesti mai multe si poti descarca gratuit idei de joaca, fise cu activitati, pagini de colorat sau chiar povestea de culcare "Sa-ti spun despre ziua mea" pe site-ul www.legoduplo.ro  

 


 

Trimite articolul pe facebook Trimite articolul pe Google Plus

Articole asemanatoare

 
 
Editorial Qbebe
Editorial Qbebe
scris de Irina Olteanu
Ce faci dacă vezi că un alt părinte îşi bate copilul?Informații și sfaturi din partea Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității Institutul De Cercetare și Prevenire a Criminalității ne-a oferit următoarele informații și sfaturi: O întrebare...

Lista gradinite

Cauta o gradinita in orasul tau

Articole Noi Qbebe
Qbebe Funny
Qbebe Horoscop saptamanal
Newsletter Qbebe
Data nasterii bebelusului
   
Radio Romania Junior
sigur.info-fii sigur pe net