Funnyby

10 lucruri fascinante despre copiii născuți în aprilie

Irina Olteanu - Redactor Senior

Copiii născuți în aprilie sunt înzestrați cu o mulțime de trăsături fascinante, care nu se datorează semnului zodiacal, ci au fost demonstrate de cercetări științifice. Afecțiunile la care sunt predispuși, carierele la care excelează, dar și alte lucruri interesante despre acești micuți vei afla aici.

Lucruri fascinante despre copiii născuți în aprilie

1. Zodia Berbec sau Taur. Copiii născuți în aprilie se află guvernați fie de zodia Berbecului dacă sunt la începutul lunii (1-19 aprilie), fie de zodia Taurului, dacă se află la sfârșitul său (20-30 aprilie). Berbecii sunt descriși drept firi de lideri ambițioși, în timp ce Taurii reușesc să obțină ceea ce vor, făcându-și timp pentru a se bucura de luxul din viață. De asemenea, micuții Berbeci sunt empatici, fiind capabili să fie în acord cu emoțiile lor, dar și ale celor din jur; apreciază aventurile în natură. Taurii adoră relaxarea și peisajele exotice.

lucruri fascinante despre copiii nascuti in aprilie

2. Piatra lunii aprilie este diamantul. Această nestemată atât de apreciată, fiind cea mai valoroasă dintre pietrele nașterii, reprezintă abundența, forța, puterea și curajul. La finalul anilor 1800, Tiffany&Co, unul dintre cele mai renumite magazine de bijuterii din lume, a publicat un poem vechi care face referire la diamante ca fiind pietrele specifice celor care își aniversează în aprilie ziua de naștere.

3. Două flori sunt specifice nativilor din luna aprilie: margareta și indrușaim (o specie de mușcată). Indrușaimul semnifică plăcerea plăcută, în timp ce margaretele reprezintă inocența copilăriei, loialitatea și puritatea. Semnificațiile acestea datează încă din epoca victoriană în care exista un limbaj al florilor; opiniile sunt uneori controversate cu privire la semnificații, uneori considerându-se că aceste flori pot simboliza plecarea și despărțirea. Culorile lor pot varia între galben, roșu, roz, alb și chiar incolor.

4. Copiii născuți în aprilie au succes în numeroase profesii. Deși cei născuți în restul lunilor din an se dovedesc iscusiți în anumite domenii de activitate, nu este și cazul copiilor născuți în aprilie. Astfel, ca urmare a abilităților de lider și a energiei de care dispun, reușesc să aibă succes în multe domenii de activitate. În acest sens cercetătorii din Biroul pentru Statistici Naționale au descoperit că atunci când vii pe lume într-o anumită lună, cresc din punct de vedere statistic șansele de a opta pentru o anumită profesie; au fost analizate lunile de naștere pentru oameni cu 19 ocupații diferite, folosindu-se informațiile de la cel mai recent recensământ. De asemenea, s-a descoperit faptul că luna în care bebelușii se nasc poate influența toate aspectele vieții lor, începând de la inteligență la durata de viață. Se pare că bebelușii primăvăratici sunt expuși unui risc mai mare de îmbolnăviri, inclusiv schizofrenie, boala Alzheimer, astm și autism. Cercetarea a sugerat faptul că multe dintre diferențe sunt asociate cu expunerea mamei la lumina soarelui în sarcină. Soarele declanșează producția de vitamina D în corp și lipsa ei în primele luni de viață poate avea efecte pe termen lung. 

5. Au șanse mai mici de a suferi de anumite boli. În continuarea punctului anterior, conform unui studiu medical desfășurat în cadrul Universității Columbia, cei născuți în luna aprilie au mai puține șanse de a fi afectați de boli cardiovasculare, neurologice, respiratorii și reproducătoare decât cei născuți în restul anului. Grupul de cercetători compus din Mary Regina Boland, Nicholas Tatonetti și alți cercetători au examinat înregistrările aferente unui număr de 1.75 milioane de pacienți născuți între anii 1900 și 2000, care au fost tratați în Centrul Medical al Universității Columbia. Apelând la analize statistice, au examinat prin 1 688 boli diferite și au descoperit că 55 dintre ele au avut corelație cu luna de naștere, inclusiv ADHD, performanța reproductivă, astmul, vederea și infecțiile urechii. Cercetătorii subliniază faptul că alți factori de mediu, precum alimentația, îngrijirea medicală și exercițiul fizic au șanse mai mari de a influența apariția unei îmbolnăviri. Copiii născuți iarna și primăvara (din ianuarie până în iunie) au prezentat cel mai mare risc; din nou, se pare că un rol semnificativ îl joacă mediul în care bebelușul se naște, inclusiv variațiile sezoniere în nivelul de vitamina D și alergeni.

6. Copiii născuți în aprilie sunt mai optimiști. Poate are legătură cu faptul că pe 1 aprilie este ziua păcălelilor; de altfel în SUA întreaga lună a primit titulatura de Luna Națională a Umorului, creată cu scopul de a împărtăși valoarea terapeutică a umorului. Conform cercetătorilor britanici, nativii din martie, aprilie și mai au cele mai ridicate scoruri pe scala de hipertimie - termenul științific pentru optimismul general, abilitatea de a privi orice lucru ca un preludiu pentru evoluție. Din păcate însă, sunt și susceptibili unei afecțiuni care reprezintă exact opusul bunei dispoziții: depresia clinică. 

lucruri fascinante despre copiii nascuti in aprilie

7. Sunt acompaniați de personalități marcante: Marcus Aurelius, Regina Elisabeta 2, Napoleon III, William Wordsworth, Leonardo da Vinci, Oliver Cromwell, William Shakespeare, Catherine de Medici, Immanuel Kant, Hans Christian Andersen, Charlie Chaplin, Thomas Jefferson, Ella Fitzgerald, Marlon Brando, Gary Kasparov, Jack Nickolson, Maya Angelou, Jerry Seinfeld, Barbra Streisand, Bette Davis, Uma Thurman, Robert Downey Jr., Mandy Moore, Jennifer Garner, Kristen Stewart, Kate Hudson, David Letterman, Alec Baldwin, Jessica Alba și Eddie Murphy, Russell Crowe, Steven Segal, Pharell, Victoria Beckham, Francis Ford Coppola.  

8. Alte zile importante care îi pot marca de cei născuți în aprilie - Ziua Planetei Pământ - 22 aprilie și de multe ori și sărbătoarea Paștelui.

9. Berbecii au tendința să se căsătorească tot cu Berbeci. Conform unui studiu realizat de matematicianul Gunter Sachs în 1998 asupra unui număr de aproape 1 milion de persoane din Elveția (luând în considerare numărul de căsătorii respectiv divorțuri), atât bărbații cât și femeile din această zodie au tendința să caute echivalentul lor. 

10. Cei care se căsătoresc în aprilie au șanse mari de a se bucura de o căsnicie bună. În continuarea punctului anterior, conform autorilor Zodiacului Iubirii, persoanele care se căsătoresc între 1-19 aprilie au tendința de a evolua ca persoane și de a avea parte de o căsnicie plină de spontaneitate. Cei care se căsătoresc în ultimele 10 zile ale acestei luni se pare că vor avea o căsnicie solidă și legătura lor se va extinde asupra lucrurilor mai fine din viață

Surse: www.goodhousekeeping.com; www.disneybaby.com; www.metaphoricalplatypus.com; http://time.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  8 lucruri fascinante despre copiii născuți în luna mai
  8 lucruri fascinante despre copiii născuți în luna mai

  Mai este luna semnelor zodiacale Taur și Gemeni. Copiii cu aniversarea în luna aceasta sunt înzestrați, desigur, cu trăsături bune, precum curaj și tărie de caracter, fiind...

  Cum sunt copiii nascuti in luna august? 8 adevaruri descoperite de studii
  Cum sunt copiii nascuti in luna august? 8 adevaruri descoperite de studii

  Daca urmeaza sa nasti sau ai nascut in luna august, probabil ca te intrebi cum sunt copiii nascuti in luna august. Iata ce spun studiile despre acestia.

  Zodiile de bărbați născuți să fie tați
  Zodiile de bărbați născuți să fie tați

  Pentru unii bărbați, dorința de a deveni tați este unul dintre scopurile vieții, visul lor fiind să-și dedice viața copiilor, să-i protejeze, să-i iubească, să-i aline și să se...

  Cei mai bogați oameni din lume sunt născuți în această zodie. Nu este deloc o surpriză!
  Cei mai bogați oameni din lume sunt născuți în această zodie. Nu este deloc o surpriză!

  Ne determină astrele viitorul? Drumul nostru spre succes este deja stabilit? Sau este pur și simplu o coincidență faptul că cei mai bogați oameni din lume sunt născuți într-o...

  Copiii din zodiac care vor fi lideri remarcabili
  Copiii din zodiac care vor fi lideri remarcabili

  Toți părinții își doresc să aibă copii de succes, cu reușite în viață, iar horoscopul îți poate oferi câteva indicii în acest sens. Dacă te...

  Suntem în Mercur retrograd. Cum sunt afectați copiii
  Suntem în Mercur retrograd. Cum sunt afectați copiii

  Mercur este retrograd! Știm, nu ar fi prima oară când auzi acest lucru, dar oare ce înseamnă mai exact și cum poate afecta viața noastră sau chiar pe cea a copiilor...

  Horoscop saptamanal BANI si SUCCES, 1-7 noiembrie 2021. Influente in casa banilor!
  Horoscop saptamanal BANI si SUCCES, 1-7 noiembrie 2021. Influente in casa banilor!

  Iata horoscopul pentru bani si tendintele spre succes pe saptamana 1-7 noiembrie 2021, conform influentelor date de miscare si aspectele astrale ale planetelor in aceasta saptamana. Iata ce...

  © 2023 Qbebe