Funnyby

15 lucruri fascinante despre copiii născuți în ianuarie

Ianuarie este luna în care toată lumea face rezoluții și o ia de la început, însă atunci când aniversarea ta este acum, devine cu atât mai deosebită. Copiii născuți în ianuarie sunt înzestrați cu o mulțime de abilități nebănuite, doar pentru simplul fapt că au venit pe lume în prima lună din an. Iată la ce concluzii au ajuns studiile științifice cu privire la ei.

1. Piatra lor de naștere este granatul

Multe persoane cred că granatele sunt întotdeauna roșii, dar această piatră prețioasă poate avea o mulțime de alte culori. Granatul simbolizează pacea, prosperitatea și sănătatea. Unele legende susțin că bebelușii care o poartă pot să se aștepte la fericire eternă, sănătate și bogăție. 

2. Au două flori de naștere: garoafa și ghiocelul

Culoarea garoafei poate avea mai multe simboluri; cea roz semnifică prietenie, iar cea roșie simbolizează dragostea. Ghiocelul era considerat norocos pentru că creștea adesea în cimitire, în prezent este asociat cu speranța și frumusețea. 

3. Sunt Capricorni sau Vărsători

Cei născuți înainte de 20 ianuarie se află în zodia Capricornului, iar cei născuți după această dată sunt Vărsători. Capricornii sunt considerați persoane independente, disciplinate și organizate și adesea devin lideri puternici. Vărsătorii sunt în relație permanentă cu emoțiile lor și au puternice instincte umanitare. Numerele lor norocoase sunt 4, respectiv 22.

copil nascut in ianuarie

4. Vin pe lume într-un stil mare

Tradiția de a sărbători primul născut din an, respectiv bebelușul care a venit pe lume în data de 1 ianuarie își are originile în Grecia antică devenind ulterior populară la nivelul Statelor Unite ale Americii prin intermediul unei reviste cu ilustrații. Începând din anul 1906 și până în 1943 pe coperta sa au stat bebelușii născuți în prima zi din an reprezentând rezistența americană. Norocul cu care sunt înzestrați acești bebeluși depășește data nașterii, fiind în multe state premiați cu diverse cadouri utile.

5. Sunt destul de liniștiți

Există un alt avantaj de a fi născut într-o zi de iarnă. Studiile au demonstrat că cei care au venit pe lume în lunile de iarnă sunt mai puțin irascibili și mai puțin predispuși schimbărilor de dispoziție comparativ cu persoanele care s-au născut în alte anotimpuri ale anului. Xenia Gonda, profesor asociat în cadrul Universității Semmelweis din Budapesta a aflat acest lucru în urma unui chestionar ce a implicat 366 de studenți.

6. Sunt mai predispuși tulburării afective sezoniere decât cei născuți vara

Conform unui studiu publicat în decembrie 2010 în revista Neuroștiința Naturii desfășurat în laborator, șoarecii născuți iarna au fost mai predispuși să dezvolte tulburarea afectivă sezonieră decât cei născuți în restul anotimpurilor. Șoarecii care s-au născut și au fost înțărcați într-un ciclu cu lumină de iarnă au prezentat tulburări dramatice în ceasurile biologice ulterior în viață comparativ cu cei născuți în lumina verii. Aceasta este prima descoperire la mamifere.

7. Sunt mai predispuși să dezvolte schizofrenie și tulburare bipolară

Conform cercetătorilor britanici, un studiu publicat în aprilie 2012 a demonstrat că cel mai mare număr de persoane afectate de schizofrenie și tulburare bipolară a existat în ianuarie. Cercetarea a urmărit să investigheze dacă riscul de schizofrenie, tulburare bipolară și tulburare depresivă recurentă este influențat de ipoteza originii fetale a bolilor adultului - influențele din mediu conduc la schimbări în structura embrionică/fetală și funcția, putând afecta riscul de afecțiuni adulte fiziologice și patologice.

8. Sunt în general destul de sănătoși

Cercetătorii din cadrul Departamentului de Medicină al Universității Columbia au descoperit că bebelușii născuți în ianuarie nu sunt expuși vreunui risc deosebit de a contacta boli. În schimb, un al studiu realizat de către aceeași universitate a descoperit că există o relație între nivelul redus al luminii soarelui din ultimele stadii de sarcină și riscul crescut de diabet de tip 2.

copil nascut in ianuarie

9. Sunt mai mari decât restul colegilor

Copiii care își aniversează în ianuarie ziua de naștere ajung să fie puțin mai mari decât restul colegilor, ceea ce le oferă un avantaj în ceea ce privește sportul. Conform studiilor, cei mai vârstnici copii dintr-o clasă au cele mai mari șanse să practice sport de performanță.

10. Rezolvă problemele în mod creativ

Un studiu din anul 2015 a relevat că cei născuți în ianuarie și februarie au tendința de a prezenta un nivel mai mare de creativitate și rezolvare imaginativă a problemelor, conform publicației Time.

11. Devin medici sau contabili

Cele mai comune cariere profesionale pe care le aleg copiii născuți în ianuarie sunt în general cea de medic sau de contabil. Unii dintre nativii acestei luni ajung agenți imobiliari. 

12. Au șanse mari să devină manageri

Conform unei analize desfășurate asupra celor mai bune companii de către revista Time, primele 5 luni din an care produc CEO sunt: Martie (12,53), aprilie (10,67), noiembrie (10,67), ianuarie (10,13) și octombrie (9,87). Cei născuți în ianuarie sunt determinați și dornici de succes.

13. Bărbații născuți în ianuarie se căsătoresc cu femei născute în octombrie

Conform Revistei de Cercetare a Ciclului Interdisciplinar, bărbații născuți în a doua jumătate a lunii ianuarie au de 2.3 ori mai multe șanse să se căsătorească cu femei născute în ultima parte a lunii octombrie. Trebuie subliniat că tot în ianuarie sunt înregistrate și cele mai multe divorțuri.

14. Au șanse mai mari de a fi stângaci

Conform unui studiu realizat de Universitatea din Viena publicat in iulie 2014, bărbații născuți în noiembrie, decembrie și ianuarie au șanse mai mari să fie stângaci ca urmare a unui mechanism hormonal.

15. Au o companie bună

În luna ianuarie sunt aniversate o mulțime de celebrități, inclusiv Martin Luther King Jr., Franklin Roosevelt, Kate Middleton, Ellen DeGeneres și Oprah Winfrey. Conform unui studiu din Revista de Științe Sociale, cei guvernați de semnul zodiacal al Vărsătorului au mai mari șanse să devină celebri.


Surse: www.goodhousekeeping.com; www.theatlantic.com; https://journals.plos.org

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Bebelușii născuți în ianuarie și februarie au mai multe șanse să devină faimoși, conform unui studiu
  Bebelușii născuți în ianuarie și februarie au mai multe șanse să devină faimoși, conform unui studiu

  Dacă ai un copil născut în primele două luni din an, gândește-te că poate avea mai multe șanse de a deveni un adult de succes. Așa cum vei descoperi și parcurgând...

  Scoli inchise vineri 25 ianuarie 2019. Gripa inchide scolile si gradinitele. Pana cand vor sta acasa copiii
  Scoli inchise vineri 25 ianuarie 2019. Gripa inchide scolile si gradinitele. Pana cand vor sta acasa copiii

  Scoli inchise vineri 25 ianuarie. Elevii vor avea zi libera vineri. Desi romanii sperau intr-o minivacanta cu ocazie Zilei Unirii Principatelor Romane (joi, 24 ianuarie 2019), Guvernul nu a...

  Copiii născuți prin cezariană au cu 33% mai multe șanse să sufere de autism sau ADHD
  Copiii născuți prin cezariană au cu 33% mai multe șanse să sufere de autism sau ADHD

  Un nou studiu aduce la iveală informații șocante: copiii născuți prin cezariană au cu până la 33% mai multe șanse de a dezvolta autism sau ADHD față de copiii născuți pe...

  Salvați Copiii a creat rețeaua de sprijin a maternităților: E nevoie urgentă de 900.000 de euro, pentru a-i salva pe copiii născuți prematur
  Salvați Copiii a creat rețeaua de sprijin a maternităților: E nevoie urgentă de 900.000 de euro, pentru a-i salva pe copiii născuți prematur

  Salvați Copiii România a creat o rețea de sprijin imediat, prin dotarea maternităților cu aparatură medicală indispensabilă salvării nou-născuților prematur. Numai de la...

  S-a confirmat: Ministerul Educației suspendă cursurile și vineri, 25 ianuarie, din cauza gripei
  S-a confirmat: Ministerul Educației suspendă cursurile și vineri, 25 ianuarie, din cauza gripei

  Se pare că chiar dacă Guvernul a decis ca vineri, 25 ianuarie, să fie zi cu program normal de lucru pentru bugetari, Ministerulș Educației Naționale a eliberat un ordin prin care...

  Ce viitor îi așteaptă pe copiii născuți după 2010. Oamenii de știință avertizează!
  Ce viitor îi așteaptă pe copiii născuți după 2010. Oamenii de știință avertizează!

  Oamenii de știință avertizează, din nou, asupra riscurilor pe care schimbările climatice le au asupra sănătății și precizează faptul că generațiile mai tinere vor crește...

  Povestea incredibilă a mamei care are trei copii de vârste diferite, toți născuți în aceeași zi
  Povestea incredibilă a mamei care are trei copii de vârste diferite, toți născuți în aceeași zi

  O mămică de peste granițe se confruntă cu o adevărată provocare în fiecare an, pe 11 ianuarie, de ziua celor trei copii ai săi care nu, nu sunt tripleți, ci doar născuți...

  12 lucruri enervante pe care doar copiii le fac
  12 lucruri enervante pe care doar copiii le fac

  Copiii fac o mulțime de lucruri enervante, începând de la pierdutul unui pantof pe care l-ai văzut cu ochii tăi de dimineață și până la întreruperea unor...

  © 2022 Qbebe