Funnyby
Burtici fericite
Din grija pentru copilul tau

17 lucruri fascinante despre copiii născuți în februarie

Copiii născuți în februarie sunt înzestrați cu o serie de trăsături, multe dintre ele de-a dreptul fascinante și relevate de studii științifice. Vă povestim aici care sunt și vă așteptăm să ne împărtășiți și altele pe care le-ați observat voi înșivă. Vă veți bucura cu siguranță de micuții nativi ai acestei luni de iarnă.

Iarna este un moment excelent pentru a da naștere unui copil, iar luna februarie nu face excepție. În statele situate deasupra Ecuatorului iarna oferă mamelor oportunitatea de a beneficia de o perioadă rece și revigorantă, în locul lunilor fierbinți și înnăbușitoare precum cele din lunile de vară pline de umiditate. Februarie este cea mai scurtă lună a anului, prin urmare este de la sine înțeles că mai puțini bebeluși vin pe lume în această lună; are doar 28 de zile, cu excepția anului bisect care apare la un interval de 4 ani. Pentru toți bebelușii lunii februarie, denumirea sa latină este februum și se traduce prin purificare. Se datorează unui ritual de purificare care a fost ținut în perioada romană în ziua 15 din lună, întotdeauna pe lună plină. 

copiii nascuti in februarie

1. În această lună sunt sărbătorite o serie de evenimente speciale, precum Luna Istoriei Negre, noul an chinezesc și, bineînțeles, atât de îndrăgita Valentine's Day sau Dragobetele. 

2. Piatra caracteristică copiilor născuți în februarie este ametistul.
3. Floarea pentru copiii nativi este primula, deși unele persoane sunt de părere că este violeta.
4. Ca urmare a florii violete și culoarea care caracterizează această lună a anului este violet; este sezonul pentru Postul Paștelui și pentru postul Crăciunului, ceea ce are sens în realitate deoarece postul Paștelui începe conform calendarului religios în februarie.
5. În Statele Unite ale Americii se sărbătorește Ziua Clătitei sau carnavalul Mardi Grass; sunt toate evenimente sărbătorite în februarie, dar uneori se încheie în martie. Tot în această țară se sărbătorește luna națională a cireșelor și a ciocolatei.
6. O mulțime de personalități emblematice pentru istoria SUA au venit pe lume în această lună. George Washington, primul președinte al SUA și Abraham Lincoln, al 16-lea președinte sunt doar doi dintre ei.
7. Un eveniment simpatic care are loc anual în data de 2 februarie este Ziua Cârtiței; în orașul Punxsutawney se adună lumea pentru a verifica dacă cârtița produce o umbră când se târăște în afara vizuinei. Din diverse motive oamenii au ajuns să creadă în tradiția care susține că dacă acest animal produce o umbră vor urma 6 luni de iarnă.
8. Semnul zodiacal este de la jumătatea lunii Pești, iar până la 18 februarie este vorba despre Vărsător. Vărsătorii sunt cei care transportă apă și constituie cel de-al unsprezecelea semn zodiacal. Bebelușii născuți în primele 18 zile ale lunii februarie posedă personalități puternice și atrăgătoare; sunt utile în acest sens cărțile despre copii cu voință puternică care te pot ajuta să îți înțelegi micuțul. Personalitatea unui Vărsător are următoarele caracteristici: este sincer, spune ce gândește și foarte auto-asertiv. Peștii care guvernează cea de-a doua parte a lunii sunt plini de compasiune, altruiști și înzestrați cu simpatie. Peștii simbolizează cercul vieții și reprezintă cel de-al doisprezecelea semn zodiacal. Doi pești sunt simbolul pentru acest sens astrologic; nu au voință puternică și sunt ușor de condus. Există o diferență majoră între caracteristicile celor două semne zodiacale ale lunii februarie.

copiii nascuti in februarie
9. Copiii născuți în februarie au corpul mai mare decât copiii născuți în alte luni din an. Oamenii de știință de la Universitățile Harvard și Queensland au analizat statisticile și au descoperit că acei copii care se nasc în lunile de iarnă au tendința de a avea la naștere o lungime mai mare decât cei născuți vara. În plus, până la vârsta de 7 ani, copiii născuți iarna au dezvoltat o constituție mai solidă, mai înaltă și au prezentat o circumferință craniană mai mare decât semenii săi de aceeași vârstă.
10. Nu sunt deloc inteligenți. Conform cercetătorilor Notre Dame, bebelușii născuți în lunile ianuarie, februarie și martie au tendința de a ajunge mai puțin educați, mai puțin inteligenți, mai puțin sănătoși și mai puțin plătiți decât cei născuți primăvara, vara și iarna. Se pare că are legătură cu predilecția mamelor adolescente de a naște iarna și dificultățile pe care le întâmpină aceste mame.
11. Sunt mai inteligenți. Da, știm că se contrazice cu punctul anterior. Dar cercetătorii americani și australieni au monitorizat 21 000 băieți și fete și au concluzionat că bebelușii născuți iarna s-au descurcat mai bine în testele de inteligență decât semenii lor.
12. Au șanse mai mari de a dezvolta scleroză multiplă. Sănătatea mamei în timpul sarcinii poate afecta starea de sănătate a bebelușului, dar iată că este important momentul concepției. Cercetătorii de la Universitatea Oxford au descoperit că bebelușii născuți în noimebrie au cel mai mic risc, în timp ce bebelușii concepuți iarna prezintă cel mai ridicat risc. Are legătură cu un aport redus de vitamina D iarna care afectează dezvoltarea fătului.
13. Au șanse mai mari să vină pe lume prematur. Cercetătorii de la Universitatea Princeton au analizat datele din programul de Statistici Vitale pentru Natalitate și chiar când au extras un grup de mame cu un statut socio-economic redus, au avut cu 10% mai multe șanse să se nască prematur. Un factor de risc important are legătură cu sezonul gripal.
14. Se comportă mai bine. Cercetătorii de la Universitatea Queensland au evaluat toate aspectele începând de la modul în care îi privesc pe ceilalți până la gradul de nervozitate în categoria de vârstă 4-5 ani și au descoperit că acești copii se comportă mai bine.
15. Sunt deprimați. Mamele copiilor din lunile de iarnă nu beneficiază de suficient soare în sarcină, prin urmare au un risc crescut de tulburări neurologice, inclusiv depresie de iarnă, depresie bipolară și schizofrenie.
16. Au sistem osos slăbit. Tot ca urmare a unui aport redus de raze solare, cercetătorii de la Universitatea Bristol au descoperit că acei copii care se nasc vara sunt în mediu cu jumătate de cm mai înalți și au cu aproape 13 cm pătrați de masă osoasă în plus față de bebelușii născuți iarna (ca urmare a unei asimilări reduse de vitamina D în stadiul final al sarcinii).
17. Sunt predispuși alergiilor alimentare. Conform unui raport din Revista Analelor de Alergie, Astm și Imunologie care a analizat copiii ce au fost aduși în camerele de gardă cu reacții alergice asociate alimentelor s-a relevat un număr mai mare de copii născuți iarna.

Surse: www.lilbabycakes.com; http://thestir.cafemom.com; www.healthline.com

 

8 lucruri fascinante despre copiii născuți în luna mai

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Bebelușii născuți în ianuarie și februarie au mai multe șanse să devină faimoși, conform unui studiu
  Bebelușii născuți în ianuarie și februarie au mai multe șanse să devină faimoși, conform unui studiu

  Dacă ai un copil născut în primele două luni din an, gândește-te că poate avea mai multe șanse de a deveni un adult de succes. Așa cum vei descoperi și parcurgând...

  Copiii născuți prin cezariană au cu 33% mai multe șanse să sufere de autism sau ADHD
  Copiii născuți prin cezariană au cu 33% mai multe șanse să sufere de autism sau ADHD

  Un nou studiu aduce la iveală informații șocante: copiii născuți prin cezariană au cu până la 33% mai multe șanse de a dezvolta autism sau ADHD față de copiii născuți pe...

  Salvați Copiii a creat rețeaua de sprijin a maternităților: E nevoie urgentă de 900.000 de euro, pentru a-i salva pe copiii născuți prematur
  Salvați Copiii a creat rețeaua de sprijin a maternităților: E nevoie urgentă de 900.000 de euro, pentru a-i salva pe copiii născuți prematur

  Salvați Copiii România a creat o rețea de sprijin imediat, prin dotarea maternităților cu aparatură medicală indispensabilă salvării nou-născuților prematur. Numai de la...

  Copiii născuți la 8 luni au un risc mai mare de a suferi de ADHD
  Copiii născuți la 8 luni au un risc mai mare de a suferi de ADHD

  ADHD este o boală despre care se tot vorbește în ultima perioadă, părinții fiind din ce în ce mai alarmați de posibilitatea că al lor copil să prezinte simptome din...

  Dorna și Salvați Copiii România, alături de Simona Halep, îndeamnă românii să își ia un #Jobdeosecundă în sprijinul copiilor născuți prematur
  Dorna și Salvați Copiii România, alături de Simona Halep, îndeamnă românii să își ia un #Jobdeosecundă în sprijinul copiilor născuți prematur

  Dorna, în parteneriat cu organizația Salvați Copiii România, lansează consumatorilor săi o nouă provocare în cadrul campaniei Grijă pentru copii: aceea de a-și lua...

  Studiu îngrijorător: copiii născuți în clinici private, predispuși la probleme de sănătate
  Studiu îngrijorător: copiii născuți în clinici private, predispuși la probleme de sănătate

  Naștere în sistem privat sau public? Aceasta este dilema cu care se confruntă mulți viitori părinți și, spre suprinderea lor, studille vin să zdruncine părerile multora, care...

  Generația alfa=copiii născuți după 2010, cei care vor schimba lumea
  Generația alfa=copiii născuți după 2010, cei care vor schimba lumea

  Generația alfa, cea a copiilor școlari din prezent, este considerată drept generația care a suferit cea mai mare transformare pe plan social. Ce spun studiile și oamenii de știință...

  © 2019 Qbebe