Funnyby

5 Zodii care ascultă manele în secret

Gabriela Paladi - Redactor-Șef

Cultul acesta al manelelor, atât de blamat de toată lumea, este pentru mine un motiv constant de amuzament dar și de relaxare. Pentru mine orice muzică este muzică, important este ce reușește ea să transmită și să îți ofere din punct de vedere emoțional în momentul în care o asculți. Așa că, nu văd răul din manele. Pe nivelul lor de cultură și de momente ale vieții, sunt ceea ce trebuie. Pentru că, să recunoaștem, o petrecere nu este completă și suficient de amuzantă și distractivă dacă nu este colorată și de câteva acorduri și versuri ”manelistice”. Au farmecul lor la momentul potrivit. Eu, una, de exemplu, am câteva care îmi dau o stare de bună dispoziție instantanee și nu mi-e urșine să recunosc asta. Ce mă distrează și mai tare este că o mare parte dintre cei pe care îi cunosc nu recunosc că ascultă manele. 

Așa că, mi-a venit ideea acestui articol. Care este pentru amuzamentul meu, mai mult, și poate și pentru al vostru. Pentru că, trebuie admis mai întâi faptul că toată lumea ascultă, de fapt, manele, în anumite momente ale vieții. Însă, făcând o mică investigație, persoanele care nu vor admite niciodată asta bifează niște zodii comune, 5 la număr. Eu zic că este timpul să le dezvăluim acest secret ”rușinos”.

BERBECUL 

Încăpățânat, mândru și vanitos, nu vei recunoaște niciodată că în playlistul tău se ascund câteva manele faimoase. Ești adeptul relațiilor monogame, dar îți fuge mereu gândul spre a călca strâmb, așa că alegerile tale muzicale se duc și către manele tocmai pentru că îți hrănesc această nevoie de frivolitate și de libertinaj. La petreceri este suficient să introduci câteva pahare de alcool în organism, că iese la iveală manelistul din tine și ești primul pe ringul de dans, ondulând șoldurile și scuturând umerii în ritmuri orientale. 

oameni dansand la o petrecere

GEMENII

Ești zodia bipolară, numai prin simpla ei denumire. Așa că nu miră pe nimeni faptul că ai multe secrete. Însă, poate că faptul că manelele sunt printre preferințele tale muzicale, ar fi de mirare pentru prietenii tăi, pentru că întotdeauna pari detașată de ele, la fiecare petrecere. Însă noi știm că în gând le fredonezi și că ești și tu om și la un moment dat cedezi în a păstra imaginea ta impecabilă de om cultivat și te prefaci că de dragul petrecerii și al prietenilor tăi, dansezi și pe manele. Dar niciodată nu vei dezvălui secretul tău uriaș: acasă, singură, practici destul de des dansul pe manele în fața oglinzii. Este chiar modul tău eficient de a scăpa de stările proaste și de ce-a de-a doua ta personalitate, nu-i așa?

femeie care danseaza uitandu-se in oglinda

LEUL

Pentru tine aparențele și imaginea pe care ți-ai format-o sunt mai importante decât orice plăcere frivolă. Asta pentru că ești un ipocrit moral încă din momentul nașterii. Vrei ca lucrurile să fie perfecte, deși tu nu ești perfect. Și pentru că vrei să fii mereu în centrul atenției, imaginea ta trebuie să fie perfectă. Și, într-o astfel de imagine, nu poate intra vreodată plăcerea ta secretă de a asculta manele. Ce ar mai spune lumea despre tine? Așa că la petreceri, când acorduri manelistice urlă în boxe, ești pe ringul de dans arătând impecabil și dansând la fel de impecabil, dar cu un dezgust vizibil pe față, ca să se vadă că o faci doar din respect pentru gazda petrecerii. Nu pentru că îți face plăcere. Se știe!

femeie la petrecere punandu-si mainile la urechi

SCORPIONUL

Ce te face pe tine un ipocrit muzical uriaș este faptul că actul pe care îl interpretezi de om cultivat, avid numai după muzică de calitate, așa cum o definește societatea, este doar un act. Pari a fi stăpân pe tine și pe gusturile tale muzicale și afirmi mereu că manelele sunt lipsă de cultură și te lauzi cu tot felul de colecții de discuri de jazz sau de compozitori de muzică clasică. Și te asiguri mereu că în mașină când mergi cu vreo cunoștință pui vreun Chopin sau vreun John Lee Hooker. Însă, când mașina este numai a ta,  iese din tine manelistul și parcă traficul devine mai ușor de suportat când Florin Salam te servește cu sandvișuri în ritmuri orientale, asezonate cu versuri din acelea care îți relaxează total creierul. Exact ce ai nevoie!

femeie care asculta muzica in masina

VĂRSĂTOR

Te ții atât de strâns de perceptele tale morale și spui că urăști atât de mult frivolitatea, încât uiți să te mai distrezi și să te bucuri de viață. Ești cam ipocrit, mai ales că frivolitatea de fapt, îți place, și nu faci altceva decât să îți construiești singur un pod care se va dărâma. Așa că niciodată nu vei dezvălui, nici măcar celor mai buni prieteni, că din căștile tale așezate pe urechi trec spre canalul tău auditiv ritmuri intense de manele și că te lupți intens cu nevoia de a le fredona. Nici măcar acasă, când ești singur, nu greșești să lași ritmurile lui Tzancă Uraganu prin boxe. Secretul tău nu trebuei să depășească circumferința căștilor tale. 

tanara care asculta muzica in casti stand intinsa pe pat

Citește și:

 

Surse foto: istockphotos.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Ce înseamnă o vacanță cu bebelușul pe litoralul românesc: "Multă lume, manele, nu poți trece cu căruciorul, îmbulzeală și în apă””
  Ce înseamnă o vacanță cu bebelușul pe litoralul românesc: "Multă lume, manele, nu poți trece cu căruciorul, îmbulzeală și în apă””

  Să pleci cu bebelușul în vacanță este o adevărată aventură, chiar și când mergi la un hotel de 5 stele all inclusive într-o țară faimoasă pentru condițiile...

  Acesta-i viitorul României? Filmarea șocantă cu două fetițe care dansează lasciv pe manele
  Acesta-i viitorul României? Filmarea șocantă cu două fetițe care dansează lasciv pe manele

  Am dat de acest video frunzărind Facebook-ul. Inițial nu l-am luat în seamă, copiii sunt copii și uneori mai și greșesc. Apoi m-am oprit o clipă și m-au invadat mai multe...

  Altă naștere în secret la Hollywood: vedeta are deja un copil
  Altă naștere în secret la Hollywood: vedeta are deja un copil

  Credeai că numai Justin Timberlake și Jessica Biel și-au întâmpinat, în mare secret, cel de-al doilea copil? Ei bine, Amanda Seyfried a născut de curând un...

  Angelina Jolie acuzată de vecini că nu își disciplinează copiii: „Nu îi poate controla. Sunt gălăgioși și ascultă muzică tare și noaptea”
  Angelina Jolie acuzată de vecini că nu își disciplinează copiii: „Nu îi poate controla. Sunt gălăgioși și ascultă muzică tare și noaptea”

  Angelina Jolie nu este cunoscută ca fiind o persoană deosebit de zgomotoasă, în ciuda tuturor dramelor în care a fost implicată - cu Jennifer Aniston, Brad Pitt, decesul...

  Naștere în secret! Justin Timberlake și Jessica Biel au deja al doilea copil. Cum au reușit să ascundă sarcina!
  Naștere în secret! Justin Timberlake și Jessica Biel au deja al doilea copil. Cum au reușit să ascundă sarcina!

  Suntem obișnuiți ca vedetele să ascundă faptul că așteaptă un copil. Gina Pistol este una dintre ele! În ciuda speculațiilor care au apărut în presă de câteva...

  S-au căsătorit în secret acum o lună și deja ne-au dat marea veste: Este însărcinată!
  S-au căsătorit în secret acum o lună și deja ne-au dat marea veste: Este însărcinată!

  Una dintre cele mai îndrăgite actrițe de comedie este însărcinată! Emma Stone așteaptă primul ei copil, iar vestea vine la doar o luna după ce s-a căsătorit în...

  Încă o gravidă în showbizul românesc. A reuşit să ţină totul secret timp de 6 luni
  Încă o gravidă în showbizul românesc. A reuşit să ţină totul secret timp de 6 luni

  O prezentatoare de la unul dintre cele mai cunoscute posturi de televiziune de la noi a anunţat recent că aşteaptă primul ei copil. Parcurge articolul de mai jos pentru a descoperi cum a...

  O îndrăgită cântăreață a născut în secret. Nici prietenii ei nu știau că este însărcinată
  O îndrăgită cântăreață a născut în secret. Nici prietenii ei nu știau că este însărcinată

  Are 45 de ani și a născut o fetiță după ce a ținut totul secret, inclusiv față de prieteni.

  © 2022 Qbebe