Funnyby

9 lucruri fascinante despre copiii născuți în octombrie

Irina Olteanu - Redactor Senior

Poate nu crezi în zodii și nici în vieți predestinate. Dar află că există și câteva dovezi clare, uneori susținute științific, prin care reiese că atunci când vii pe lume într-o anumită lună din an vei avea parte de o anume viață. Ce le rezervă viitorul copiilor născuți în octombrie îți povestim în continuare.

Octombrie, a zecea lună din an și a opta lună din calendarul roman (octo înseamnă opt în limba latină). Cu toate acestea, octombrie a avansat în poziția zece de când au fost adăugate ianuarie și februarie. Octombrie este o lună minunată ca să vii pe lume. În zonele în care frunzele cad toamna, peisajele sunt de-a dreptul răpitoare. Această lună este folosită pentru a determina tipul de iarnă care va urma; astfel, dacă o mulțime de ghinde cad pe sol, dacă omizile sunt colorate mai degrabă în negru decât maro, iar dacă căprioara are o blană de culoare gri, atunci ar trebui să te aștepți la o iarnă grea. 

Bebelușii născuți în octombrie sunt, conform zodiacului, fie Balanțe (între 24 septembrie - 23 octombrie), fie Scorpioni (24 octombrie - 22 noiembrie). Balanțele sunt cunoscute drept zodii pacificatoare, care au un sentiment puternic al dreptății, iar descoperirea armoniei pe pământ reprezintă un aspect important al acestui semn zodiacal. De asemenea, sunt echilibrate și sociabile. Cei născuți în zodia Scorpion sunt cunoscuți a fi calmi și liniștiți, dar și puțin misterioși; sunt de asemenea pasionați, loiali, dar mai degrabă încăpățânați.

1. Sunt cei mai atletici bebeluși

Se știe că bebelușii născuți în luna septembrie au parte de un fizic atletic, însă conform unui studiu științific cei născuți în octombrie au depășit în clasament pe cei născuți în alte luni ale anului (inclusiv pe cei născuți în septembrie). Studiul a fost publicat în Revista Internațională a Medicinei Sportive și a testat puterea, rezistența și condiția fizică cardiovasculară a unui număr de 9 000 copii cu vârstele cuprinse între 10-16 ani. Copiii născuți în lunile octombrie și noiembrie s-au descurcat mult mai bine decât cei născuți în alte luni. Se pare că este vorba de următorul aspect: cu cât este o mamă expusă la mai multe raze ale soarelui în timpul sarcinii, cu atât beneficiază de mai multă vitamina D copilul său nenăscut (unul dintre beneficii fiind creșterea sistemului osos și muscular).

2. Probabil nu s-au născut de Halloween

Mai puține femei au intrat în travaliu și au născut de Halloween ca urmare a asocierilor înfricoșătoare legate de această zi din an. Conform unui studiu desfășurat de Școala de Sănătate Publică din cadrul Universității Yale, în ziua celebrată drept Valentine's Day - 14 februarie - asociat cu optimism și dragoste, a existat o creștere procentuală cu 3,6% în ceea ce privește nașterile spontane. În ziua de Halloweeen în schimb a fost observată o scădere cu 5,3% (aparent, subconștientul dispune de o influență mai mare decât s-ar putea crede). Cercetarea a avut la bază informațiilor obținute de la maternități cu privire la toate nașterile care au avut loc în Statele Unite ale Americii în interval de o săptămână aferent fiecărei sărbători cunoscute de pe teritoriul statului pe o perioadă de 11 ani.

lucruri fascinante despre copiii nascuti in octombrie

3. Au venit pe lume într-o lună cu multe premiere

Luna octombrie deține o importanță aparte - a fost creat primul serviciu poștal (în 1896), prima clinică de contracepție a fost deschisă în pofida faptului că fusese forțată anterior să se închidă (1916), a căzut zidul Berlinului din Germania (1990) și a avut loc prima transmisie în direct televizată a unui președinte, respectiv Harry Truman (1947). Octombrie este recunoscută și pentru diverse festivaluri gastronomice care celebrează diverse feluri de mâncare, precum fursecuri, chili, pizza și desertul (cel puțin la nivelul SUA).

4. Florile reprezentative pentru bebelușii născuți în octombrie sunt  gălbenelele

Aceste flori pot ajunge până la 70 cm înălțime și sunt valorificate pentru proprietățile vindecătoare de care dispun. Poți folosi capul florii pentru a grăbi vindecarea tăieturilor, a arsurilor, a leziunilor și chiar ciupiturile de insecte. De asemenea, Calendula a fost folosită în vremuri străvechi de către romani și greci în ceremonii ritualice, în evenimente catolice și chiar în decorațiuni hidu pentru zeități.

5. Pietrele reprezentative sunt opalul și turmalina

Poate multe persoane nu cunosc această poveste: legenda spune că dacă porți un opal și nu te-ai născut în octombrie nu te afli în siguranță. Conform superstițiilor, opalul este o piatră aducătoare de ghinion și nu trebuie niciodată oferită drept cadou. Frumoasa turmalină, conform unei legende egiptene, poate fi colorată în albastru, verde, roșu, roz și chiar galben deoarece a trecut peste un curcubeu în călătoria sa din centrul pământului.

6. Sunt șanse un pic mai mari ca bebelușul născut în octombrie să devină președinte. Sau o altă celebritate

Cel puțin dacă luăm în considerare istoria SUA. În această lună din an sunt sărbătoriți mai mulți președinți decât în oricare altă lună, fiind incluși Adams, Eisenhower, Carter și Roosevelt. Poate această trăsătură poate fi tradusă în cariera de vis în orice domeniu și-ar dori să lucreze. Există de asemenea și o mulțime de celebrități născute tot în Brumărel, inclusiv Julia Roberts, Ryan Reynolds, Matt Damon, Kate Winslet, Julie Andrews, Katy Perry, Angela Lansbury, Bill Gates și Bruno Mars.

lucruri fascinante despre copiii nascuti in octombrie

7. Sunt orientați către a face profit

Extrem de muncitori și determinați, cei născuți în octombrie se gândesc numai la modalități de a-și crește veniturile. Ai putea să te pregătești de acum și să îi cumperi o servietă micului tău viitor afacerist.

8. Au cele mai mici șanse să se confrunte cu o boală cardiovasculară

Conform unui studiu desfășurat de Centrul Medical din Universitatea Columbia, persoanele născute în septembrie, octombrie și noiembrie au cele mai mici șanse să experimenteze o boală cardiovasculară.

9. În continuarea punctului anterior, se bucură de cea mai mare longevitate

Copiii născuți toamna au cele mai mari șanse să ajungă la vârsta de 100 de ani, însă cei născuți în luna octombrie se pare că au premisa de a fi cei mai longevivi, conform unui studiu desfășurat de Universitatea din Chicago; o explicație posibilă ar fi că nu au fost expuși la infecții sezoniere sau la deficiențe de vitamine sezoniere timpuriu în viață care ar putea cauza probleme persistente asupra stării de sănătate. Deși nu au fost înregistrate în Cartea Recordurilor Guinness, gemenele Marie Hendrix și Gabrielle Vaudremer au ajuns la vârsta de 100 de ani în data de 2 octombrie 2010.

 

Surse: www.msn.com; www.lilbabycakes.com; www.purewow.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  8 lucruri fascinante despre copiii născuți în luna mai
  8 lucruri fascinante despre copiii născuți în luna mai

  Mai este luna semnelor zodiacale Taur și Gemeni. Copiii cu aniversarea în luna aceasta sunt înzestrați, desigur, cu trăsături bune, precum curaj și tărie de caracter, fiind...

  Cum sunt copiii nascuti in luna august? 8 adevaruri descoperite de studii
  Cum sunt copiii nascuti in luna august? 8 adevaruri descoperite de studii

  Daca urmeaza sa nasti sau ai nascut in luna august, probabil ca te intrebi cum sunt copiii nascuti in luna august. Iata ce spun studiile despre acestia.

  Zodiac chinezesc LUNAR octombrie 2021. Noi energii interpretate de inteleptii din Orient pentru zodia ta!
  Zodiac chinezesc LUNAR octombrie 2021. Noi energii interpretate de inteleptii din Orient pentru zodia ta!

  Zodiacul chinezesc pentru luna octombrie 2021. Am intrat pe deplin in Noul An chinezesc al Bivolului de metal. Exista auspicii de energii pamantesti si ceresti ce influenteaza fiecare zodie...

  Horoscop TAROT lunar octombrie 2021. Mesajul cartilor de tarot pentru toate zodiile
  Horoscop TAROT lunar octombrie 2021. Mesajul cartilor de tarot pentru toate zodiile

  Horoscop TAROT lunar. Cartile de tarot au fost folosite din vremuri indepartate pentru a te conecta cu mesajul pe care ti-l transmite divinitatea. Sunt doua tipuri de carti de tarot. 22 de...

  Ce aduce luna octombrie pentru fiecare zodie
  Ce aduce luna octombrie pentru fiecare zodie

  Dacă ești pasionată de astrologie, în special de horoscop și zodii, în mod cert că ești dornică să afli ce îți aduce viitorul apropiat. Fie că este vorba despre...

  MESAJUL SAPTAMANAL de la INGERII PAZITORI zodii 25-31 octombrie 2021
  MESAJUL SAPTAMANAL de la INGERII PAZITORI zodii 25-31 octombrie 2021

  Iata mesajele de la ingerii pazitori ai fiecarei zodii pentru saptamana 25-31 adresate de aceasta data tuturor persoanelor indigo. Si tu poti fi o persoana indigo, adica o persoana cu...

  Zodiile de bărbați născuți să fie tați
  Zodiile de bărbați născuți să fie tați

  Pentru unii bărbați, dorința de a deveni tați este unul dintre scopurile vieții, visul lor fiind să-și dedice viața copiilor, să-i protejeze, să-i iubească, să-i aline și să se...

  © 2023 Qbebe