Funnyby

De ce îndepărtezi posibilele relații amoroase din viața ta, în funcție de zodie

De ce îndepărtezi posibilele relații amoroase din viața ta, în funcție de zodie

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Chiar dacă aspiri spre o relație solidă și frumoasă, fără să îți dai seama realizezi diverse demersuri ori afișezi atitudini care îl pot îndepărta pe cel alături de care ai putea forma un cuplu. Fie că nu dai dovadă de suficientă răbdare, fie că nu ești dornică să faci deloc compromisuri, fie că ești mereu suspicioasă ori pur și simplu nu vrei să-ți dezvălui adevăratele sentimentele, îți poți sabota o relație încă de dinainte ca aceasta să prindă contur. Parcurgând articolul de mai jos, poți descoperi care sunt greșelile pe care le pot face zodiile și care le împiedică să se simtă împlinite și în viața amoroasă. 

Berbecul

Principalul motiv care îl poate îndepărta pe un Berbec de o relație amoroasă este lipsa lui de răbdare. Astfel, firea sa impulsivă și natura pasională îl determină să-și dorească să știe cât mai repede ce relație are cu un potențial partener de cuplu. Nu îi place să meargă la întâlniri și să aștepte în intervalele dintre acestea pentru a vedea ce se întâmplă. Ca să se simtă în largul său, are nevoie să i se spună lucrurile în față, să știe de la început ce are de făcut, dacă merită sau nu să investească într-o relație.

Atitudinea sa, marcată de nerăbdare și de onestitate uneori brutală, îi poate îndepărta din preajma sa pe cei care i-ar putea deveni parteneri de cuplu. De altfel, numeroase persoane au nevoie să li se acorde timp și spațiu pentru a-și da seama ce pași au de făcut într-o relație. De aceea, ca să aibă parte de o viață amoroasă cât mai împlinită, Berbecul are nevoie să învețe să fie mai răbdător, mai tolerant și să înțeleagă faptul că o relație nu se construiește „cât ai bate din palme”.

Taurul

Nu este de mirare că îi îndepărtează fără să-și dea seama pe viitorii parteneri de cuplu, ținând cont de faptul că este foarte încăpățânat. În aceste condiții, Taurul nu este dispus la compromisuri, vrea ca lucrurile să meargă numai așa cum vrea el și este rezistent la schimbare. Așa se explică de ce de multe ori persoanele la care ține nu se vor simți ascultate și înțelese, având senzația că oricum Taurul va proceda doar cum crede el că este mai bine.

În același timp, Taurii pot îndepărta viitoarele relații amoroase pentru că obișnuiesc să se entuziasmeze foarte mult și să le sufoce pe ființele iubite cu dragostea lor. O asemenea atitudine nu este mereu apreciată, așa că persoanele născute în această zodie ar trebui să învețe să fie mai răbdătoare, mai echilibrate.

simbolul zodiei Taur si constelatia aferenta, reprezentare pe un fond ce ilustreaza galaxia

Gemenii

Pentru reprezentanții acestei zodii nu este greu să îndepărteze viitoarele relații amoroase întrucât au impresia că mereu există ceva mai bun pentru ei. Chiar dacă se îndrăgostesc și se simt bine în compania unei persoane, Gemenii nu se grăbesc să-și ia un angajament deoarece nu sunt pe deplin convinși că nu ar trebui să mai aștepte până când vor găsi pe cineva mai potrivit pentru ei. Adesea, nu fac altceva decât să oscileze între dorința de a fi cât mai mult lângă persoana iubită și nevoia de a pleca în căutarea altcuiva. Ca să-și găsească liniștea și sufletul-pereche, le-ar prinde bine să alunge temerile în privința luării unui angajament serios în dragoste.

Racul

Deși visează să-și construiască un cămin, să aibă parte de o familie, îndepărtează adesea posibilele relații amoroase din acest motiv: consideră că este prea plin de defecte și că nu merită să aibă parte de iubire. Racul crede că, pentru a fi iubit, trebuie să fie perfect și recurge la diverse soluții ca să atingă perfecțiunea visată, de la urmarea unor diete stricte, până la o schimbare radicală în carieră sau alăturarea la un nou grup de prieten.

De fapt, nu îi va prinde rău să înțeleagă faptul că, în cazul în care are în fața lui persoana care îl merită, aceasta nu îi va impune perfecțiunea. În schimb, îl va iubi așa cum este și, împreună, vor învăța lucruri ce îi vor ajuta să evolueze.

Leul

Poate ajunge să fie singur deoarece impune standarde foarte înalte potențialilor parteneri de cuplu. Fiind conștient de calitățile sale, Leul are pretenția ca persoana ce îi va fi partener de cuplu să fie și ea strălucitoare dar, cu toate acestea, să nu îl pună cumva în umbră. Este foarte mofturos și nu acceptă să aibă lângă el decât pe cineva care să fie perfect. În plus, chiar dacă nu recunoaște, îi este teamă ca nu cumva, într-o zi, să ajungă să fie rănit de persoana iubită. 

În anumite cazuri, Leul ajunge să se îndepărteze de posibilele relații amoroase pentru că preferă să flirteze și să fie tot timpul în centrul atenției, în loc să fie nevoit să-și împartă nevoia de atenție cu altcineva și să depindă, într-o anumită măsură, de persoana respectivă. 

Fecioara

Persoanele care fac parte din această zodie își alungă posibilele relații amoroase pentru că, asemenea Leilor, le impun standarde înalte partenerilor de cuplu, însă din alt motiv. Astfel, Fecioarele tind spre perfecțiune și fac tot pot pentru a-i schimba pe cei de lângă ele. Acest demers poate fi în defavoarea lor, motivându-le pe acele persoane să se îndepărteze definitiv. Cu alte cuvinte, se concentrează numai asupra defectelor, a punctelor slabe și pierd din vedere ceea ce contează într-adevăr într-o relație. Insistând să aibă o asemenea atitudine, le va fi greu să-și găsească sufletul-pereche. 

Balanța

Fără să realizeze, Balanțele îi alungă pe potențialii parteneri de cuplu pentru că se tem să nu ajungă să fie rănite. Cu atât mai mult cu cât, în trecut, s-au confruntat cu experiențe dificile în viața amoroasă, și-au promis să nu mai lase pe nimeni să le strice armonia, echilibrul interior pe care l-au dobândit cu mari eforturi. 

Ca să evite să rămână singure, Balanțele au nevoie să înțeleagă că și eșecurile și provocările sunt firești în viața amoroasă. Având o astfel de atitudine, vor dobândi treptat forța de a-și asuma mai multe riscuri și de a face pași esențiali pentru construirea unei relații frumoase. 

Scorpionul

Chiar dacă este pasional și capabil să se conecteze profund la nivel emoțional cu cei pe care-i iubește, Scorpionul își îndepărtează posibilele relații amoroase pentru că este mereu suspicios și crede că va fi înșelat. În aceste condiții, nu vrea „să lase garda jos”, analizând tot ceea ce se întâmplă și construind „scenarii”. Nu vrea să fie natural la începutul unei relații, își planifică riguros fiecare pas și, dacă are cea mai mică bănuială că este manipulat, caută să se răzbune. Numeroase persoane dezaprobă aceste atitudini și, ca urmare, Scorpionul este văzut adesea ca fiind toxic și ajunge să fie abandonat.

Săgetătorul

Ceea ce îl îndepărtează pe un Săgetător de șansa de a avea parte de o relație romantică este obiceiul său de a-i idealiza pe ceilalți. Mai ales când este vorba despre persoanele la care ține, obișnuiește să-și imagineze că acele persoane chiar sunt perfecte. În ciuda firii sale optimiste, odată ce vine în contact cu realitatea, își dă seama că oricine face și greșeli, că nimeni nu este perfect. Așa se explică de ce se îndepărtează tot mai mult de persoana pe care o credea partenerul său de cuplu ideal. 

Pentru ca lucrurile să se schimbe în bine, Săgetătorul trebuie să se străduiască să fie mai realist și să aibă răbdarea să le dea celor din jurul său răgazul de a fi ei înșiși, pentru a-i cunoaște mai bine și pentru a le aprecia valoarea. 

Capricornul

Ambițios și mereu dornic să-și stabilească scopuri înalte, Capricornul are pretenția ca și posibilii parteneri de cuplu să fie la fel. Perfecționismul său și atenția la detalii îl determină să le găsească persoanelor iubite numeroase defecte pentru ca, până la urmă, să decidă să nu meargă până la capăt într-o relație.

În plus, Capricornii au dificultăți în a-și construi o relație amoroasă fiindcă nu își iau răgazul de a face loc iubirii în viața lor. Sub pretextul că vor să-și asigure stabilitate și să exceleze în viața profesională, sunt tot timpul ocupați și nu sunt dispuși să fie mai flexibili și să-și facă programul raportându-se și la altcineva.

Vărsătorul

Ajunge să respingă de multe ori posibilele relații amoroase întrucât nu îi place să-și exprime emoțiile, să vorbească despre ele, considerând că ar fi putea fi considerat vulnerabil. Vărsătorul dezvăluie puține lucruri despre el însuși pentru că se teme să nu fie rănit sau să irosească timp prețios. În acest context, când vede că începe să se îndrăgostească, preferă să facă pași înapoi și să-și saboteze relația.

Pentru a nu-și elimina total șansa de a ajunge să fie împliniți și datorită unei relații romantice, Vărsătorilor le va prinde să înțeleagă, treptat, că exprimarea emoțiilor nu îi face să fie vulnerabili și că dragostea ne face de cele mai multe ori să fim speriați și să nu avem parte de certitudinea mult dorită.

reprezentare a simbolului zodiei Varsator, reprezentarea constelatiei aferente, reprezentare pe fond ce reflecta galaxia

Peștii

În primul rând, reprezentanții acestei zodii de apă îndepărtează viitoarele relații amoroase din viața lor pentru că își stabilesc numeroase așteptări nerealiste. Visători și cu o imaginație bogată, Peștii au tendința de a-i idealiza pe cei la care țin și, odată ce lucrurile nu merg așa cum speră, să fie copleșiți de frustrări și să-și spună că „nu a fost să fie”.

În al doilea rând, Peștii pot alunga dragostea din viața lor din pricina mentalității de victimă. Acționează ca și cum ar fi cele mai bune, cele mai corecte persoane, însă nu se străduiesc deloc să-și asume responsabilități majore, să accepte că au greșit și să facă eforturi consistente pentru a-și îndrepta greșelile. 

Zodiile care se autosabotează în iubire. Își pun singure piedici în a-și găsi sufletul pereche

Surse foto: istockphoto.com, Image by Freepik

Surse articol: collective.world, spiritualify.org

Articolul urmator
De ce cea mai mare greșeală a ta este, de fapt, cea mai bună lecție de viață, în funcție de zodie
De ce cea mai mare greșeală a ta este, de fapt, cea mai bună lecție de viață, în funcție de zodie

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Victor Slav, un tată dedicat: cum o ține pe fetița lui departe de problemele amoroase ale Biancăi Drăgușanu
  Victor Slav, un tată dedicat: cum o ține pe fetița lui departe de problemele amoroase ale Biancăi Drăgușanu

  Victor Slav încearcă să o țină departe pe fiica sa de problemele din viața amoroasă a Biancăi Drăgușanu. Fie că urmărești sau nu presă de scandal, este imposibil să nu fi...

  Cum să vopseşti ouăle de Paşti în funcţie de zodie
  Cum să vopseşti ouăle de Paşti în funcţie de zodie

  Se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte, iar ouăle sunt vedetele acestei sărbători. De la an la an, gospodinele îşi pun imaginaţia la contribuţie pentru a vopsi cele mai...

  Cum îndepărtezi toxinele și hormonii din carne, înainte să o gătești! Simplu și eficient, la îndemâna oricui
  Cum îndepărtezi toxinele și hormonii din carne, înainte să o gătești! Simplu și eficient, la îndemâna oricui

  În condițiile în care, în ultimii ani, auzim tot mai des de substanțele toxice introduse în carne în mod intenționat sau provenite din expunerea la diferiți...

  Eșecul în relațiile amoroase are legătură cu relația de familie. Ce au descoperit experții
  Eșecul în relațiile amoroase are legătură cu relația de familie. Ce au descoperit experții

  Te-ai gândit vreodată că relația cu părinții din copilărie îți influențează relațiile de cuplu? Uite cum pune în perspectivă această problematică psihologul...

  Doi elevi de gimnaziu din Călărași au întreținut relații intime în toaleta școlii. Directorul a știut, dar a încercat să mușamalizeze cazul
  Doi elevi de gimnaziu din Călărași au întreținut relații intime în toaleta școlii. Directorul a știut, dar a încercat să mușamalizeze cazul

  Doi elevi de la o școală din județul Călărași au întreținut relații intime în toaleta școlii! Totul s-a aflat după ce băiatul s-a lăudat în fața prietenilor cu...

  O mamă din Târgu Jiu a aflat că fiica ei de 16 ani întreținea relații intime cu profesorul de matematică, în timpul meditațiilor
  O mamă din Târgu Jiu a aflat că fiica ei de 16 ani întreținea relații intime cu profesorul de matematică, în timpul meditațiilor

  O mamă din Târgu Jiu și-a surprins fiica adolescentă, în vârstă de 16 ani că întreținea relații intime cu profesorul ei de matematică în vârstă...

  Tipul de persoană pe care îl atragi în viața ta, în funcție de ordinea în care te-ai născut
  Tipul de persoană pe care îl atragi în viața ta, în funcție de ordinea în care te-ai născut

  În anumite situații, ai senzația că îți cunoști dintotdeauna partenerul și nu reușești să-ți explici de ce a fost atât de atras de tine. Te-ai gândit...

  Ce trebuie să faci pentru a găsi echilibrul în viață, în funcție de ordinea în care te-ai născut
  Ce trebuie să faci pentru a găsi echilibrul în viață, în funcție de ordinea în care te-ai născut

  Teoria ordinii nașterii a fost promovată la începutul secolului 20 de către medicul și psihoterapeutul austriac Alfred Adler. Potrivit acestei teorii, ordinea în care se...

  © 2023 Qbebe