Funnyby

Cum își distrug zodiile relațiile amoroase chiar înainte să le înceapă

Cum își distrug zodiile relațiile amoroase chiar înainte să le înceapă

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Oricine visează să se bucure de o relație solidă și frumoasă și, în momentul în care întâlnești persoana alături de crezi că o poți construi, tot ce îți dorești este ca lucrurile să meargă bine. Din păcate, fără să îți dai seama, prin anumite acțiuni și comportamente, o îndepărtezi pe ființa iubită. Parcurgând articolul de mai jos, poți descoperi, în funcție de zodie, ce greșeli poți comite față de cel pe care îl iubești, greșeli care vă pot separa pentru întotdeauna.

Berbecul

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le comite un Berbec și care poate conduce la distrugerea unei relații amoroase chiar înainte să înceapă este că încearcă să-și ascundă adevăratele sentimente. Astfel, pentru a nu crea impresia că este vulnerabil, alege să o trateze pe ființa iubită ca pe oricine altcineva, uneori chiar cu indiferență. Practic, nu încearcă în niciun fel să o facă să se simtă specială.

Alt aspect care îl poate împiedica pe un Berbec să-și contruiască o relație romantică este acesta: dă adesea dovadă de onestitate brutală. Chiar dacă viitorul partener îi apreciază sinceritatea și curajul de a spune lucrurilor pe lume, în momentul în care Berbecul devine impulsiv nu se mai poate controla și este mult prea dur.

simbol al zodiei Berbec, inconjurat de planetele din Sistemul Solar

Taurul

Ceea ce poate duce la destrămarea unei relații amoroase înainte să înceapă de fapt este tendința Taurului de a analiza totul până la cel mai mic detaliu, de la tonul vocii persoanei iubite până la diverse gesturi mărunte. În aceste condiții, ajunge la concluzia că acea persoană nu este potrivită pentru el și vrea să se îndepărteze de ea.

În plus, rezistența la schimbare și lipsa de flexibilitate sunt alte caracteristici ale Taurului care îi pot fi dăunătoare într-o relație de cuplu. Pentru ca lucrurile să se schimbe în bine, trebuie să înțeleagă faptul că este nevoie și de flexibilitate, de adaptare la schimbare.

Gemenii

Pot ajunge în situația de a-și distruge relația amoroasă înainte să înceapă întrucât de cele mai multe ori sunt nehotărâți. De altfel, Gemenilor le este greu să ia decizii ferme în viața de zi cu zi. Când vine vorba de o relație, potențialii parteneri de cuplu pot confunda dificultatea Gemenilor de a lua decizii cu indiferența. 

Altă trăsătură de personalitate a acestei zodii, care poate fi nocivă în privința construirii unei relații de cuplu, este tendința de a face prea multe lucruri în același timp. În acest context, nu este de mirare că Gemenii ajung să le neglijeze pe persoanele iubite care, în final, aleg să plece de lângă ei.

Racul

Plin de compasiune și receptiv la emoții, Racul poate da dovadă de o sensibilitate exacerbată și în viața amoroasă. Prin urmare, în momentul în care se apropie de o persoană, vrea ca aceasta să-i „citească”gândurile și să țină mereu cont de dispoziția lui. Dacă nu se întâmplă așa, Racul ajunge la concluzia că nu a găsit persoana potrivită și chiar o poate considera mai degrabă dușmanul său. Ia întotdeauna lucrurile prea personal și, când nu îi convine ceva, în loc să vorbească, preferă să ascundă ceea ce simte.

Leul

Principalul motiv pentru care un Leu poate să-și distrugă o relație amoroasă chiar înainte să înceapă este dorința sa de a fi mereu în centrul atenției. Chiar dacă viitorul partener îi dovedește permanent că îl apreciază și îl admiră, dacă simte vreodată că nu este el pe primul plan, Leul se supără și uită că și partenerul său are dreptul, în anumite momente, să „strălucească”.

În același timp, Leii își distrug viitoarele relații când aleg ca mai degrabă să vorbească în loc să asculte. Încercând să-și evidențieze realizările, fără să-și dea seama, îi pot determina pe potențialii parteneri să simtă că nu se vor ridica niciodată la nivelul lor.

Fecioara

Reprezentanții acestei zodii își pot îndepărta viitori parteneri din pricina perfecționismului exagerat. Analizând permanent totul, creând „liste” cu puncte „tari” și „slabe”, realizează că persoana pe care o credeau într-un anumit fel, specială, nu este chiar așa. De aceea, preferă să mai aștepte până când vor găsi pe cineva care să corespundă pretențiilor pe care le au.

Fecioarele își pot distruge relația amoroasă înainte să înceapă întrucât nu îi acordă suficientă importanță. Ambițioase și dornice să-și atingă obiectivele, tind să se implice în foarte multe activități și să nu mai aloce timp suficient pentru a putea fi și în compania persoanei iubite.

simbolul zodiei Fecioara, inconjurat de planetele din Sistemul Solar

Balanța

În general, Balanțele tind să evite să discute despre subiecte „delicate” cu persoana iubită ceea ce, treptat, poate conduce la acumulare de frustrări de ambele părți. Pentru ca lucrurile să evolueze bine, este cazul ca Balanțele să înțeleagă că și discuțiile serioase sunt parte din viața de cuplu.

Altă greșeală pe care o pot comite persoanele născute în această zodie și care le pot împiedica să se bucure de o relație de cuplu este că au așteptări prea mari, prea repede. Vor ca totul să fie perfect de la început și încep să pună multă presiune asupra ființei iubite. 

Scorpionul

Una dintre cele mai mari greșeli pe care un Scorpion o poate comite și care îi distruge o relație amoroasă înainte ca aceasta să înceapă este că devine paranoic și foarte posesiv. În cazul în care simte că viitorul partener nu este la fel de implicat, este din ce în ce mai suspicios și nu face decât să-i testeze tot timpul loialitatea.

Totodată, Scorpionii se îndepărtează de potențialii parteneri de cuplu întrucât vor să fie ei mereu cei care au dreptate și care dețin controlul. Dacă persoana de lângă ei vrea să preia controlul asupra relației, preferă să se retragă și să nu mai dea nicio șansă.

Săgetătorul

Își poate îndepărta rapid persoana iubită și astfel își pierde șansa de a avea o relație amoroasă întrucât tinde să pună pe primul plan momentele de distracție și nevoia de aventură. Săgetătorii consideră că acestea contează mai mult într-o relație, neglijând ideea de angajament.

În același timp, nevoia lor permanentă de spațiu îi determină să se distanțeze treptat de ființa iubită. Spre exemplu, când pleacă în călătorii nu mai răspund la telefon, nu mai trimit mesaje, așa că viitorii lor parteneri se simt neglijați. 

Capricornul

Pe de o parte, un Capricorn își distruge relațiile amoroase înainte ca acestea să înceapă din cauza dependenței lor de muncă. Dorința de stabilitate și ambiția îl determină să acorde prioritate vieții profesionale, fără să țină seama de faptul că viitorul partener de cuplu se poate simți neglijat.

Pe de altă parte, ceea ce îi poate îndepărta pe Capricornii de persoanele iubite este înclinația lor accentuată spre latura practică a vieții. De aceea, analizează prea mult lucrurile, vor să aibă mereu un plan bine pus la punct și, în lipsa acestuia, își consideră viitorii parteneri lipsiți de ambiție și incapabili să ajungă la nivelul lor.

Vărsătorul

Cea mai mare greșeală pe care o poate face și care îl va costa ratarea șansei de a-și construi o relație romantică este că încearcă să-i schimbe pe ceilalți. De multe ori, Vărsătorii vor să-i determine pe cei din jur să se schimbe, să progreseze. Uită însă că nu toată lumea are aceeași concepție despre viață ca ei.

Încercând să facă lumea un loc mai bun, Vărsătorii tind să-și neglijeze viitorii parteneri. Pentru ca aceștia să nu se simtă neglijați, au nevoie să fie tratați cu mai multă grijă, cu mai multă compasiune.

Peștii

Nu este greu ca Peștii să-și distrugă relațiile amoroase înainte ca acestea să înceapă pentru că au tendința să creadă că mereu va fi cineva care îi va aștepta. Practic, au impresia că firea lor sensibilă și empatică este de neînlocuit, că viitorii parteneri îi vor aștepta oricât va fi nevoie. Din acest motiv, nu ezită să dispară pentru o anumită perioadă.

Mai mult decât atât, această zodie de apă își poate rata oportunitatea de a avea parte de o relație frumoasă întrucât visează prea mult și ține să evite confruntările. Din cauza acestui obicei, tensiunile și frustrările se pot acumula pentru ambele părți. 

Zodiile care se autosabotează în iubire. Își pun singure piedici în a-și găsi sufletul pereche

 

Surse foto: istockphoto.com, Image by Holiak on Freepik

Surse articol: collective.world, pinkvilla.com

Articolul urmator
Zodiile care trec cel mai ușor peste despărțire. Își revin repede chiar dacă au inima frântă
Zodiile care trec cel mai ușor peste despărțire. Își revin repede chiar dacă au inima frântă

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Eșecul în relațiile amoroase are legătură cu relația de familie. Ce au descoperit experții
  Eșecul în relațiile amoroase are legătură cu relația de familie. Ce au descoperit experții

  Te-ai gândit vreodată că relația cu părinții din copilărie îți influențează relațiile de cuplu? Uite cum pune în perspectivă această problematică psihologul...

  Ai mai mulți copii? Iată cum întărești relațiile dintre frați și cum gestionezi certurile
  Ai mai mulți copii? Iată cum întărești relațiile dintre frați și cum gestionezi certurile

  Printre cele mai importante provocări pe care le are de înfruntat un părinte cu mai mulți copii se regăsește și aceasta: să prevină conflictele majore, care pot izbucni din...

  „Am visat cum trebuie să-mi distrug copilul mai mare pentru a-mi salva bebelușul”. O mamă povește despre episoadele de psihoză postpartum
  „Am visat cum trebuie să-mi distrug copilul mai mare pentru a-mi salva bebelușul”. O mamă povește despre episoadele de psihoză postpartum

  Psihoza postpartum este o formă severă de tulburare psihică care poate apărea la femeile care au născut recent. Afectează aproximativ 1 din 500 de mame și poate avea consecințe...

  Cum gestionăm prima dezamăgire a copilului cu privire la relațiile de prietenie
  Cum gestionăm prima dezamăgire a copilului cu privire la relațiile de prietenie

  Atunci când vine vorba de copiii lor, mamele se transformă în supereroine, dispuse să lupte până în pânzele albe pentru copiii lor. Așa se face că această...

  Gaslighting: ce este și cum ne afectează relațiile
  Gaslighting: ce este și cum ne afectează relațiile

  Termenul gaslighting devine din ce în ce mai popular și, dacă nu îți este încă familiar sau dacă ai auzit în treacăt numele, dar nu știi ce înseamnă, ai...

  Viața alături de o persoană bipolară: cum afectează relațiile această tulburare?
  Viața alături de o persoană bipolară: cum afectează relațiile această tulburare?

  Tulburarea bipolară, cunoscută și sub denumirea de depresie maniacală, este o afecțiune psihică complexă care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Este o boală ce...

  4 semne că ești „țapul ispășitor” din familie și cum îți poate afecta asta relațiile
  4 semne că ești „țapul ispășitor” din familie și cum îți poate afecta asta relațiile

  Ai simțit de multe ori că majoritatea membrilor familiei dau vina pe tine pentru diverse probleme sau că întreaga responsabilitate pentru a rezolva o problemă stă în...

  O femeie își alăptează fiica de 7 ani înainte și după școală și spune că este ceva perfect normal
  O femeie își alăptează fiica de 7 ani înainte și după școală și spune că este ceva perfect normal

  Sophie spune că cei din jur sunt se îngrozesc când văd că încă își alăptează fiica de 7 ani, dar nu îi pasă. Ea spune că, atâta vreme cât...

  © 2024 Qbebe