Funnyby

Tot ce trebuie să știm despre zodia Scorpion

Tot ce trebuie să știm despre zodia Scorpion

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Dacă te-ai născut în luna octombrie sau în noiembrie, mai exact în intervalul cuprins între 23 octombrie și 21 noiembrie, înseamnă că ești zodia Scorpion. Printre trăsăturile cele mai cunoscute ale acestei zodii de apă se regăsesc, de pildă, latura misterioasă, îndrăzneala, gândirea profundă și faptul că pune pasiune în ceea ce face. Parcurgând articolul de mai jos poți descoperi și alte trăsături specifice Scorpionului, astfel încât să înțelegi mai bine cum se comportă acesta cu prietenii, în relațiile romantice și la locul de muncă. 

Trăsăturile de personalitate ale reprezentanților zodiei Scorpion

Întrucât este reprezentată de scorpion, această zodie se distinge prin capacitatea de a-și folosi „veninul” ori de câte ori consideră că este necesar. Astfel, un Scorpion stă retras și atacă într-un moment cu totul neașteptat. Își calculează atent fiecare mișcare, este preocupat să-și facă diverse planuri și se gândește bine la cum o să acționeze. Nu înseamnă însă că are intenții rele, dar știe clar ce vrea și nu are nicio rezervă în a face tot ce-i stă în putere pentru a-și îndeplini un obiectiv. 

astrologie, ilustratie ce reprezinta zodia Scorpion

Scorpionul este guvernat de două planete. Pe de o parte, este vorba despre Pluto, asociat cu lumea de dincolo, cu moartea, dar și cu renașterea, de aceea Scorpionii au obiceiul să se ascundă, să lase mereu în urma lor o aură de mister. Pe de altă parte, este guvernat de Marte, de aceea reprezintă cea mai încăpățânată și mai ambițioasă zodie de apă. 

De asemenea, Scorpionul face parte dintre semnele fixe. În aceste condiții, nu numai că își poate controla cele mai intense emoții și rezistă în fața loviturilor pe care le primește de la viață, dar tinde și către stabilitate și respectarea unor rutine. 

Una dintre cele mai importante calități ale persoanelor născute în această zodie este că au o intuiție deosebită și că nu se lasă până când nu pătrund în miezul lucrurilor pentru a aduce la lumină adevărul. Au succes în acest demers întrucât, dintre toate zodiile, dețin cea mai bună capacitate de a înțelege profunzimile experiențelor umane. Totodată, Scorpionii au mintea ascuțită și sunt foarte selectivi în a-și arăta latura vulnerabilă. De cele mai multe ori, preferă ca motivațiile, interesele și explicațiile lor să rămână secrete până când se conving că este momentul cel mai potrivit să le aducă în prim-plan. 

În general, Scorpionii se fac remarcați rapid acolo unde se duc, iar persoanele aflate în preajma lor sunt nerăbdătoare să afle ce au de spus. De altfel, reprezentanții acestei zodii țin mult la reputația lor, așa că sunt preocupați să-și construiască o anumită imagine publică și sunt interesați întotdeauna de ceea ce cred ceilalți despre ei. 

Ținând cont de planetele care îl guvernează, când are o zi bună un Scorpion dăruiește energie în jur și își dezvăluie ambiția constructivă. În schimb, când nu este într-o zi bună, își arată latura întunecată, dorința de a deține controlul, puterea. Pentru a nu ajunge într-o situație nedorită, are nevoie să învețe treptat să-și țină ego-ul în frâu, astfel încât să nu se otrăvească pe el însuși cu propriul venin. 

Scorpionul în relațiile de prietenie

Când cunoști un Scorpion și vrei să te împrietenești cu el, inițial nu îți este la îndemână să-l înțelegi, să treci dincolo de „zidul” pe care și l-a construit. Însă treptat, pe măsură ce reușește să aibă încredere în tine, te poți bucura că ai găsit un prieten bun. În primul rând, Scorpionii sunt foarte loiali, știind să fie dedicați celor la care țin. Vor să îți arate că poți conta pe ei întotdeauna și că relația dintre voi poate deveni tot mai strânsă. 

În al doilea rând, odată ce ai un prieten care face parte din această zodie, poți fi sigură că te va susține. Crede în tine și știe să te încurajeze să mergi mai departe, chiar și în momentele în care îți dorești să renunți. 

doua femei mature care stau de vorba

Nu în ultimul rând, un Scorpion te poate ajuta și să descoperi adevărul. Este întotdeauna sincer când îi ceri un sfat, o părere, deși poate fi și dur când îți spune lucrurile în față. Cu toate acestea, știe cum să te ghideze pentru a găsi o soluție și a-ți rezolva o problemă.

Prietenia cu un Scorpion înseamnă să accepți să ai discuții pe teme serioase, să aduci vorba de sentimente, temeri, nevoi și speranțe. Din acest motiv, trebuie să fii pregătită și să auzi de la el lucruri la care nu te-ai fi gândit, dar care îți demonstrează cât de mult contează să analizezi situațiile în profunzime.

Pentru ca o prietenie cu un reprezentant al acestei zodii să reziste, trebuie neapărat să fii sinceră cu el, să fii loială, să te ții de promisiuni. Dacă nu procedezi așa, riști să vezi din plin partea întunecată a Scorpionului, marcată de resentimente și încercarea de a se răzbuna. 

Printre zodiile cu care un Scorpion poate lega prietenii durabile se regăsesc, de exemplu, Racul, Fecioara, Peștii și Capriconul. Cu acesta din urmă relația poate deveni cu totul specială, în condițiile în care ambele zodii sunt ambițioase și sunt în căutarea puterii. Un Scorpion și un Capricorn își pot înțelege reciproc emoțiile și își pot armoniza energiile. 

Scorpionul în relațiile romantice

În general, Scorpionii sunt interesați de relații pe termen lung, nu de o simplă aventură. Le ia mult timp până când ajung să se deschidă, așa că, dacă ești la începutul unei relații cu un Scorpion, nu greșești dacă te obișnuiești să-l întrebi cum se simte sau ce părere are. Odată cu trecerea timpului, o să înceapă să se deschidă încet-încet și o să-și dezvăluie personalitatea. Practic, dacă are încredere, Scorpionul este un partener devotat, care caută să se conecteze strâns cu partenerul de cuplu și să aducă pasiunea în relație. Cere aceleași lucruri și de la tine, iar orice suspiciune că l-ai trădat îl determină să facă planuri legate de cum să descopere adevărul și cum să se răzbune. 

cuplu tanar intr-un moment intimi in dormitor

Pentru ca o relație cu un Scorpion să funcționeze, este indicat să nu-i ascunzi secretele tale pentru a nu ajunge să fii supusă unui adevărat „interogatoriu”. În schimb, trebuie să dai dovadă de multă răbdare, până când o să se simtă pregătit să-ți împărtășească și el secretele și cele mai profunde gânduri. 

Zodiile printre care Scorpionul își poate găsi sufletul pereche sunt:

 • Taurul: atât acesta, cât și partenerul Scorpion, sunt senzuali, romantici și loiali. Pentru ca lucrurile să meargă bine în relație, trebuie să evite să fie mult prea posesivi;
 • Racul: se aseamănă cu Scorpionul în privința emoțiilor intense, putând să înțeleagă firea mai complicată a acestuia. În plus, ambele zodii țin mult să-și mențină relația integră;
 • Capricornul: poate forma o „echipă” pe cinste cu Scorpionul, cu condiția să nu înceapă să fie mult prea competitivi între ei;
 • Peștii: îl pot ajuta pe Scorpion să accepte și să se lase dus de val, să nu mai fie mereu preocupat să dețină controlul. Dacă este deschis la ceea ce îl învață partenerul Pește, Scorpionul își lărgește orizontul și se pot înțelege din ce în ce mai bine unul pe altul.

Totodată, Scorpionul poate să-și construiască o relație frumoasă cu un partener în aceeași zodie. Doi Scorpioni reușesc mai ușor să se deschidă unul în fața celuilalt, permițându-și reciproc să-și descopere universul emoțiilor. Cu cât sunt mai dispuși să spună direct ceea ce simt, cu atât legătura dintre ei poate deveni mai solidă. 

Scorpionul în viața profesională

Fiind influențat de Marte și de Pluto, Scorpionul are ambiții mari pe plan profesional și nu ezită să facă tot posibilul pentru a-și realiza scopurile. Este motivat mai mult când are parte de recunoaștere și de putere, dar nu ține neapărat să arate că este faimos. Scorpionii dețin această calitate: strălucesc în tot ceea ce fac, așa că se pot simți la fel de satisfăcuți atât când sunt cunoscuți de ceilalți pentru realizările profesionale, cât și când își fac treaba mai mult „din umbră” pentru a-și păstra intimitatea. 

De cele mai multe ori, Scorpionii sunt carismatici și la locul de muncă, își pot influența colegii și pot colabora bine cu ei pentru a duce la îndeplinire o sarcină, însă preferă să lucreze independent. Nu îi deranjează să primească instrucțiuni clare, precise, dar le place și să conducă, dând dovadă de multă energie și determinare. 

Persoanele născute în această zodie sunt loiale și în viața profesională și le place să-și împartă timpul de lucru între sarcinile în echipă și cele pe care le pot realiza individual. Pentru ele contează cel mai mult ca munca lor să fie valoroasă, de aceea nu le deranjează să lucreze în mediii variate, cum ar fi într-un laborator, într-un birou, într-o instituție medicală etc. Prin urmare, nu este surprinzător că printre meseriile cele mai potrivite pentru un Scorpion se numără: psiholog, cercetător, farmacist, medic, terapeut ocupațional, specialist în resurse umane, director executiv, detectiv, consilier financiar. 

cuplu in timpul unei sedinte de consiliere coordonata de o femeie 

Surse foto: pexels.com, pixabay.com

Surse articol: allure.com, bustle.com, everydayhealth.com, mindbodygreen.com, womenshealthmag.com, yourtango.com, ziprecruiter.com

Articolul urmator
Tot ce trebuie să știm despre zodia Capricorn
Tot ce trebuie să știm despre zodia Capricorn

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Concediul de maternitate la nivel mondial - ce trebuie să știm
  Concediul de maternitate la nivel mondial - ce trebuie să știm

  Concediul de maternitate este un drept pe care orice femeie însărcinată îl are, indiferent unde s-ar afla în această lume. Pentru că echilibrul dintre job și viața de...

  Pubertatea întârziată- ce trebuie să știm noi, ca părinți
  Pubertatea întârziată- ce trebuie să știm noi, ca părinți

  Perioada de pubertate începe când corpul copilului tău se dezvoltă și se schimbă, semănând tot mai mult cu cel al unei persoane adulte. De asemenea, odată cu...

  Horoscop complet pentru zodia Taur în 2024. Ce te așteaptă în noul an
  Horoscop complet pentru zodia Taur în 2024. Ce te așteaptă în noul an

  Taurii sunt vestiți pentru ambiția de care dau dovadă în orice situație, pentru loialitate, dar și pentru încăpățânarea care le poate da serioase bătăi de cap....

  Anxietatea de separare în sarcină: tot ce trebuie să știi
  Anxietatea de separare în sarcină: tot ce trebuie să știi

  Chiar dacă ești tentată să crezi că anxietatea de separare se întâlnește doar la copii, de fapt ea poate fi prezentă și la persoanele adulte. De alfel, în anumite...

  Tot ce trebuie să știi despre colici
  Tot ce trebuie să știi despre colici

  Viața de părinte vine la pachet cu o multitudine de provocări, colicile bebelușului fiind una dintre ele. Colicile abdominale se numără printre cele mai frecvente afecțiuni ale...

  Tot ce trebuie să știi tu, ca părinte, despre atașament
  Tot ce trebuie să știi tu, ca părinte, despre atașament

  Atașamentul apare încă din primele zile de viață și reprezintă conexiunea emoțională puternică între bebeluș și persoana care îl îngrijește. Acest concept...

  Tot ce trebuie să știi despre vaccinul hexavalent
  Tot ce trebuie să știi despre vaccinul hexavalent

  Tehnologia avansează în mod constant în ceea ce privește știința medicală, așa încât asistăm, an de an, la introducerea pe piață a unor noi vaccinuri, cu...

  Bananele și colonul iritabil: tot ce trebuie să știi
  Bananele și colonul iritabil: tot ce trebuie să știi

  Colonul iritabil este o tulburare digestivă inflamatorie, ale cărei simptome sunt crampele și durerea în zona abdominală, schimbările de tranzit intestinal, balonarea,...

  © 2024 Qbebe