Funnyby

Tot ce trebuie să știm despre zodia Taur

Tot ce trebuie să știm despre zodia Taur

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Te-ai născut în plină primăvară, între 20 aprilie și 20 mai? Înseamnă că faci parte din zodia Taur, vestită pentru loialitate, pentru perseverență, pentru gustul pentru confort și frumos, dar și pentru încăpățânare. Parcurgând cu atenție articolul de mai jos, poți descoperi detalii despre Tauri, despre personalitatea acestora, astfel încât să poți înțelege mai bine cum se comportă aceștia atât în viața personală, cât și în acea profesională. 

Trăsăturile de personalitate ale reprezentanților zodiei Taur

Simbolul acestei zodii, taurul, sugerează stabilitatea, determinarea și încăpățânarea. Nu este greu să-ți dai seama de ce Taurii sunt foarte dedicați oamenilor din jurul lor și sarcinilor pe care le au de îndeplinit, având în vedere că fac parte dintre zodiile fixe. Înclinația spre latura practică le este conferită de elementul pământ, astfel încât nu este de mirare că rămân mereu ancorați în realitate, că sunt muncitori și că nu se lasă până nu își realizează obiectivele. 

De asemenea, Taurul este primul dintre semnele zodiacale guvernate de planeta Venus, fiind înclinat spre tot ceea ce înseamnă univers artistic și romantic (lumini, masaj cu uleiuri esențiale, lumânări parfumate etc.). Așa se explică de ce o persoană care face parte din această zodie se va încânta ca nimeni alta când are ocazia să atingă un articol vestimentar din cașmir sau când se delectează cu un parfum deosebit. De altfel, Taurii tânjesc să fie înconjurați de confort, de cât mai mult lux și se străduiesc să-și creeze un astfel de mediu acasă. 

Întrucât sunt încăpățânați, Taurilor le plac rutinele și acceptă greu ideea de schimbare. Se simt în largul lor când știu că pot să-și urmeze un program, să se țină de un plan, să se deplaseze cu pași mărunți, dar siguri, pentru a-și realiza diverse scopuri. 

Când vine vorba de exprimarea sentimentelor, preferă să se raporteze mai ales spre latura practică. Însă renunță la o asemenea abordare în momentul în care cineva depășește limitele în ceea ce-i privește. Atunci prima reacție este să se apere, să se lupte, în condițiile în care latura lor sensibilă iese la iveală și îi face să ia totul personal. Din acest motiv, au tendința să țină supărarea pentru mult timp și le este foarte greu să accepte când sentimentele lor nu au legătură cu realitatea. 

Încăpățânarea Taurilor iese mult la iveală și când cineva încearcă să-i scoată din zona lor de confort. Se întâmplă așa și pentru că sunt convinși că fac lucrurile așa cum se cuvine, că sunt mereu corecți.

Întrucât sunt foarte loiale, persoanele născute în zodia Taur tind să nu iasă din relații ori din anumite contexte, chiar dacă acestea le sunt toxice. De pildă, un Taur refuză să-și părăsească partenerul de cuplu chiar dacă relația nu mai funcționează bine sau insistă să nu plece de la un anumit loc de muncă, deși nu se mai simte împlinit în viața profesională. 

simbol al zodiei Taur, negru pe fond transparent

Cum sunt reprezentanții zodiei Taur ca prieteni

Înainte de orice, trebuie să știi că Taurii sunt prieteni de nădejde, care înțeleg prin ceea ce treci fără să le spui nimic. Sunt dispuși oricând să dea o mână de ajutor și, pentru că lor le este greu să se deschidă, nu au pretenția ca prietenii aflați în suferință să le spună de la început ce au pe suflet. Adesea, se mulțumesc doar să vină spre ei cu o vorbă bună și să le ofere un umăr pe care să poate plânge.

Când își caută prieteni, un Taur preferă persoanele cărora le place să guste din plăcerile vieții și care apreciază confortul. Pentru el contează mult să se simtă bine alături de persoane dragi, dorindu-și mult să-și creeze amintiri legate, de exemplu, de ieșirile în oraș, de vizionarea unui film, de zilele petrecute într-o vacanță etc. 

grup de patru prietene tinere care se imbratiseaza

Pentru că sunt generoși, Taurii nu ezită să le facă daruri prietenilor. De altfel, se pricep foarte bine să-i bucure pe aceștia cu daruri personalizate, pe care și le-au dorit dintotdeauna.

Printre cei mai buni prieteni ai unui Taur sunt oricare dintre următoarele zodii:

 • Racul: intuitiv și afectuos, îl stimulează pe Taur, căruia nu îi este întotdeauna ușor să-și exprime sentimentele, să se deschidă și să se simtă ca acasă. În același timp, Taurul, la rândul său, îl determină pe Rac să se simtă în siguranță;
 • Peștii: la fel ca Racii, Peștii sunt capabili să-i motiveze pe Tauri să-și deschidă sufletul, în condițiile în care sunt calmi, răbdători și empatici. De cealaltă parte, un Taur își ajută prietenii-Pești să rămână cât mai bine „ancorați” în realitate și să se ghideze mai mult după latura practică a lucrurilor;
 • Capricornul: este și el, precum Taurul, ambițios, responsabil și dornic de multă stabilitate. Împreună, Taurul și Capricornul își pot găsi echilibrul de care au nevoie în viață. De pildă, chiar dacă un Capricorn poate considera că Taurul se mișcă încet, acesta îi poate dovedi cât de bine i-ar prinde să adopte practica „pașilor mărunți” pentru a-și împlini obiectivele.

Taurii în relațiile romantice

Senzuali și foarte devotați, Taurii vor să se asigure că partenerii lor se simt bine când sunt cu ei. Acordă prioritate confortului și nu îi deranjează predictibilitatea, prin urmare nu sunt prea aventuroși când vine vorba despre planificarea unor întâlniri în doi. Cu toate acestea, sunt cei mai fericiți când le pot dărui partenerilor daruri care să-i încânte și care să le arate cât de apreciați sunt. 

Un Taur se simte în largul său într-o relație când simte că este iubit, alinat, apreciat și, mai presus de orice, dacă are parte de stabilitate. Vrea să fie parte din relații pe termen lung și așteaptă de la partenerul de cuplu aceleași lucruri pe care le dăruiește și el. Tocmai pentru că este în căutarea stabilității, nu este dornic să-și asume un angajament până când nu este convins că și ființa iubită își dorește o relație serioasă. 

Taurii nu ezită să dea dovezi de afecțiune partenerilor și sunt cei mai fericiți în momentul în care au parte, la rândul lor, de mângâieri, de atingeri tandre. În acele momente sunt siguri că și-au construit o legătură profundă, atât la nivel fizic, cât și emoțional, cu cei pe care îi iubesc.

femeie blonda, fericita, care isi imbratiseaza partenerul

Zodiile cu care un Taur poate forma un cuplu de invidiat sunt:

 • Peștii: Taurii și Peștii știu cum să se aline reciproc și să se relaxeze în orice moment în care sunt împreună;
 • Balanța: Taurii și Balanțele sunt zodii care sunt în căutarea romantismului, a plăcerilor și care își doresc să aibă relații de lungă durată;
 • Fecioara: atât Taurii, cât și Fecioarele, sunt zodii care prețuiesc enorm loialitatea, stabilitatea și care știu că fiecare dintre parteneri trebuie să depună eforturi pentru ca relația să meargă. 

Taurii în viața profesională

Ca să fie și mai motivați la locul de muncă, au nevoie nu numai să fie înconjurați de persoane cu care se înțeleg, ci și să aibă parte de un mediu de lucru armonios, ordonat. În asemenea condiții, sunt capabili să dea tot ce au mai bun pentru a-și duce sarcinile la îndeplinire, să fie foarte eficienți. 

Taurii sunt capabili să fie mentori foarte buni și să-i sprijine pe cei din jur să evolueze însă, cu toate acestea, nu țin ca relațiile profesionale să se transforme în relații de prietenie. Nu îi deranjează deloc să primească întrebări, să dea explicații și sunt foarte meticuloși. 

Una dintre provocările majore pentru un Taur este, și în viața sa profesională, rezistența la schimbare. În aceste condiții, dacă nu se străduiește să accepte și noutățile, riscă să stagneze, să nu mai progreseze foarte mult. 

Întrucât este ambițios, Taurul este în căutarea locurilor de muncă stabile, care îi dăruiesc șansa de a avansa. În același timp, pentru el este foarte important și câștigul material, în condițiile în care vrea multă stabilitate și îi place să se răsfețe. Așa se explică de ce nu apreciază job-uri ce implică activități de freelancer sau contracte independente. Acestea îi amplifică sentimentele de nesiguranță și îl fac să devină nervos. 

Meseriile care sunt cel mai mult pe placul unui Taur sunt cele care îi oferă consistență, forță, integritate și care, de ce nu, îi dăruiesc oportunități pentru a se bucura de natură, de mâncare bună, de artă, de obiecte de lux. Astfel, printre meseriile care i s-ar putea potrivi se numără, de exemplu: arhitect, peisagist, designer vestimentar, decorator, bancher, consultant financiar etc.

femeie fericita langa o masa pe care se afla mostre de diverse tesaturi colorate

Surse foto: pexels.com, pixabay.com

Surse articol: allure.com, bustle.com, eu.usatoday.com, instyle.com, mindbodygreen.com, yourtango.com, ziprecruiter.com

Articolul urmator
Tot ce trebuie să știm despre zodia Fecioară
Tot ce trebuie să știm despre zodia Fecioară

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Horoscop complet pentru zodia Taur în 2024. Ce te așteaptă în noul an
  Horoscop complet pentru zodia Taur în 2024. Ce te așteaptă în noul an

  Taurii sunt vestiți pentru ambiția de care dau dovadă în orice situație, pentru loialitate, dar și pentru încăpățânarea care le poate da serioase bătăi de cap....

  Concediul de maternitate la nivel mondial - ce trebuie să știm
  Concediul de maternitate la nivel mondial - ce trebuie să știm

  Concediul de maternitate este un drept pe care orice femeie însărcinată îl are, indiferent unde s-ar afla în această lume. Pentru că echilibrul dintre job și viața de...

  Pubertatea întârziată- ce trebuie să știm noi, ca părinți
  Pubertatea întârziată- ce trebuie să știm noi, ca părinți

  Perioada de pubertate începe când corpul copilului tău se dezvoltă și se schimbă, semănând tot mai mult cu cel al unei persoane adulte. De asemenea, odată cu...

  Anxietatea de separare în sarcină: tot ce trebuie să știi
  Anxietatea de separare în sarcină: tot ce trebuie să știi

  Chiar dacă ești tentată să crezi că anxietatea de separare se întâlnește doar la copii, de fapt ea poate fi prezentă și la persoanele adulte. De alfel, în anumite...

  Tot ce trebuie să știi despre colici
  Tot ce trebuie să știi despre colici

  Viața de părinte vine la pachet cu o multitudine de provocări, colicile bebelușului fiind una dintre ele. Colicile abdominale se numără printre cele mai frecvente afecțiuni ale...

  Tot ce trebuie să știi tu, ca părinte, despre atașament
  Tot ce trebuie să știi tu, ca părinte, despre atașament

  Atașamentul apare încă din primele zile de viață și reprezintă conexiunea emoțională puternică între bebeluș și persoana care îl îngrijește. Acest concept...

  Tot ce trebuie să știi despre vaccinul hexavalent
  Tot ce trebuie să știi despre vaccinul hexavalent

  Tehnologia avansează în mod constant în ceea ce privește știința medicală, așa încât asistăm, an de an, la introducerea pe piață a unor noi vaccinuri, cu...

  Bananele și colonul iritabil: tot ce trebuie să știi
  Bananele și colonul iritabil: tot ce trebuie să știi

  Colonul iritabil este o tulburare digestivă inflamatorie, ale cărei simptome sunt crampele și durerea în zona abdominală, schimbările de tranzit intestinal, balonarea,...

  © 2024 Qbebe