Trucuri de parenting pentru mămici în funcție de zodie

de Irina Olteanu

Ești convinsă de faptul că semnul tău zodiacal este compatibil cu cel al copilului sau, dimpotrivă, s-a adeverit că nu vă înțelegeți deloc? Te întrebi ce trucuri de parenting poți folosi în funcție de zodie? Vei afla aici în detaliu ce rezervă astrele pentru fiecare zodie în parte.

Informații despre zodii și mame

Mamstrologia este un ghid destinat mamelor și taților, scris de gemenele Ophira și Tali Edut cu privire la îngrijirea copiilor, constituindu-se într-un îndrumar al astrelor. Conform autoarelor, "copiii vin cu instrucțiuni", acestea completând că semnul zodiacal poate să te ajute să îi înțelegi dorințele celui mic. De asemenea, există anumite aspecte contra, dar și pro cu privire la compatibiltatea zodiilor dintre părinți și copii, dar și reguli de disciplină. Pentru persoanele care sunt pasionate de semnele zodiacale, există anumite date în care trebuie să aibă loc concepția pentru ca bebelușul să se nască într-o anumită zodie.

parenting

În ceea ce privește compatibilitatea dintre mame și copii, au fost identificate unele stadii în copilărie care sunt cel mai dificil de parcurs de către nativii unei zodii, de exemplu mamele gemeni trec prin încercări grele în perioada adolescenței, în timp ce mamele rac se confruntă cu probleme cu privire la cei mici în timpul școlii generale.

Astrologia, chiar și pentru sceptici, te poate ajuta să îți accepți micile capricii (pe care nici tu nu le înțelegi); poți învăța cum să trăiești cu ele în loc să încerci constant să le înlături. Chiar dacă nu crezi că înlănțuirea planetară îți dictează destinul și ești adept al liberului arbitru, dacă există totuși modalități prin care îți poți ușura viața de mamă, acestea merită încercate.

Trucuri pentru fiecare zodie 

berbecBerbec - deoarece mamele berbec fac totul într-o manieră din care reiese semnătura feroce specifică, vei păși în maternitate cu capul înainte, independentă, hotărâtă să lași ceva în urmă. Dai dovadă de energie debordantă și ești lider înnăscut. De reținut: ai grijă ca natura ta aprinsă să nu facă mai mult rău decât bine; îți pierzi ușor cumpătul când copiii au idei fixe și într-un moment de impulsivitate te poți dezvlănțui verbal fără să realizezi ce ai spus, pentru ca apoi să regreți.

 

 

 

taurTaur - aceste mame sunt aspre, ferme și determinate, putând oferi un cămin sigur în timp ce își încurajează copiii să se aventureze în lume. Mentalitatea ta de parenting este ca lucrurile să fie făcute pe rând și ești extrem de dedicată vieții de familie. De reținut: poți deveni extrem de încăpățânată, luând parte la confruntări cu copiii tăi adolescenți. De asemenea, pentru că ești o fire gurmandă, se poate să îți îmbii copiii cu prea multe delicii culinare.

 

 

 

gemeniGemeni - aceste mame au personalități multiple - complexe și chiar contradictorii, dar niciodată plictisitoare (stăpânești îndeosebi abilități de comunicare), drept urmare copiii tăi vor fi bine informați. De asemenea, ești un semn zodiacal androgin, prin urmare înțelegi etapele prin care trece copilul tău, fie fată sau băiat. Înzestrată cu reacții variate și versatile, familia ta se întreabă mereu ce vei spune sau ce vei face în continuare. De reținut: trebuie să te asiguri că ești din când în când cu picioarele pe pământ și că preiei frâiele; nu reușești să fii fermă și consecventă, iar dualitatea specifică poate crea confuzie în probleme ce țin de disciplină.

 

 

racRac - Din moment ce nativele acestei zodii conduc într-un mod matriarhal, sunt adeseori considerate unele dintre cele mai bune mame ale zodiacului. Instinctele materne sunt bine implementate în ADN-ul cosmic, iar atașamentul tău creează un mediu plăcut pentru copii, fiind o fire sensibilă emoțional (motiv pentru care îți ajuți copiii prin conversații profunde). De reținut: nu îți poți proteja copiii de tot ce li se întâmplă. O casă trebuie să fie un cămin și nu o fortăreață. Ești bine intenționată, dar riști să crești copii care vor fi temători sau naivi după ce nu vei mai fi în preajmă.

 

 

leuLeu - mamele creative și dinamice din zodia leu își lasă amprenta pretutindeni. Parentingul reprezintă expresia personală supremă pentru tine, o meserie în care te avânți trup și suflet. Ești o mamă cool și extrem de copilăroasă. Ai spirit de aventură, foart generoasă, transformându-ți copilul în centrul universului. De reținut: ar fi bine să-ți pui uneori la îndoială motivația deoarece adori să fii în centrul atenției. Ești loială și nu-ți vei neglija copiii, dar se poate ca cei mici să se simtă prinși în umbra ta.

 

 

 

fecioaraFecioară - mama născută în acest semn zodiacal este privită drept un amestec bizar de contraste. În unele privințe, maternitatea scoate la iveală tendințele tale mai conservatoare, în altele, dimpotrivă, relevă latura ta amuzantă și cu picioarele pe pământ. Ești multifuncțională, bine organizată și faci față cu brio programului copiilor și vieții de familie. Îți place să ajuți, indiferent în ce domeniu. De reținut: din cauza logicii excesive, poți fi percepută drept rece de către copii și cu standarde prea înalte din cauza dorinței de perfecționare. Este indicat să fii mai indulgentă și cu tine și cu cei dragi.

 

 

balantaBalanța - maternitatea te ajută să își descoperi punctele forte, extrăgându-te din haosul autoindus care te caracterizează. În căminul tău domnește armonia și consecvența, așa că nu vei fi niciodată exigentă cu privire la disciplină; îți vei învăța copiii să împartă, să facă lucruri bune și să fie prieten bun. Ești o persoană deosebit de afectuoasă. De reținut: deoarece tinzi să echilibrezi lucrurile se poate să existe niște probleme cu privire la disciplină. Încearcă să atragi atenția asupra disciplinei în modul corect pentru a crește niște copii politicoși, care nu-ți confundă bunătatea cu slăbiciunea.

 

 

scorpionScorpion - mama scorpion are un magnetism aparte, reprezentând un amestec de temperament capricios, autoritar, inspirațional și intimidant. În funcție de dispoziția ta de moment, cel mic fie se va agăța de tine, fie va fugi cât vor vedea cu ochii. Ești extrem de intuitivă, așa că știi ce probleme are copilul chiar înaintea acestuia și ești capabilă de conversații profunde deoarece adori misterul și lucrurile profunde. Ești extrem de loială și protectoare cu cei dragi. De reținut: nu transforma problemele copilului în ale tale deoarece se poate să te avânți în lupte inutile. Deși rareori reacționezi contra celor dragi, când faci acest lucru, pot exista consecințe neplăcute.

 

 

sagetatorSăgetător - fiind cel mai liber spirit al zodiacului, parentingul reprezintă o adaptare interesantă pentru tine. Chiar dacă te pricepi de minune la planificat diverse activități, viața personală poate intra într-o rutină mult mai strictă. Acum ești nevoită să integrezi nevoile și solicitările altei persoane în activitatea ta zilnică. Ești cea mai amuzantă mamă din zodiac, dar și extrem de impulsivă. Îți încurajezi copilul să dea tot ce este mai bun. De reținut: un copil bine crescut are nevoie de încurajări și de disciplină, așa că trebuie să fii din când în când personajul negativ.

 

 

capricornCapricorn - deoarece acest semn zodiacal este de natură paternă, acest aspect va avea un impact asupra stilului tău de mamă. În termeni stereotipici, s-ar putea să te comporți mai mult ca un tată decât ca o mamă sau ca ambii părinți într-unul singur. Ești capabilă să fii un părinte care muncește, dar are timp și pentru familie. Îți provoci constant copilul să facă lucruri mai multe și mai bune. De reținut: ca urmare a activităților nenumărate care îți aglomerează programul se poate să devii copleșită. Încearcă să te distrezi cu copilul chiar și fără un itinerariu bine stabilit.

 

 

varsatorVărsător - mama vărsător este un personaj interesant care nu poate fi clasificat după vreo regulă. Este plină de afecțiune și totuși distantă, rigidă și totuși spontană, cea mai suavă obsedată de control din lume. Nu agreezi convențiile, așa că îți vei învăța singură copiii diverse lucruri, precum și să le pese de cei din jur. De reținut: chiar dacă ai tăi copii se pot simți liberi să facă ce vor, nu se vor simți confortabil să discute cu tine chestiuni personale. Trebuie să faci un efort să îți exprimi dragostea și să le reamintești copiilor cât de mult ții la ei.

 

 

 

pestiPești - mama născută sub acest semn zodiacal este privită drept o sirenă seducătoare și o mamă cerebrală într-un "ambalaj" fermecător. Știi cum să te tratezi ca o zeiță și vei încuraja mamele din jurul tău să procedeze asemenea ție. Copiii tăi au șanse mari să devină artiști, fiind la rândul tău o fire visătoare și care prezintă multă compasiune. De reținut: trebuie să îți aduci copiii cu picioarele pe pământ. Oferă-le mai multe responsabilități și mai puțină visare.

Surse: 

www.nydailynews.com; www.huffingtonpost.com; www.marieclaire.com

Noutati de la Qbebe

INSCRIE-TE la newsletter-ul Qbebe si primesti ultimele noutati.

Email
Data nasterii bebelusului    
 

Articole asemanatoare

Mama si copilul: horoscopul pentru saptamana 10-16 februarie 2014 Mama si copilul: horoscopul pentru saptamana 10-16 februarie 2014
Mama si copilul: horoscopul pentru saptamana 17–23 februarie 2014 Mama si copilul: horoscopul pentru saptamana 17–23 februarie 2014
Mama si copilul: horoscopul pentru saptamana 23 februarie-2 martie 2014 Mama si copilul: horoscopul pentru saptamana 23 februarie-2 martie 2014
Mama si copilul: horoscopul pentru saptamana 3- 10 martie Mama si copilul: horoscopul pentru saptamana 3- 10 martie

Articole Lifestyle

Poziția de somn care te îmbătrânește cu 10 ani Poziția de somn care te îmbătrânește cu 10 ani
Cum să porți fusta scurtă ca să îți ascunzi celulita Cum să porți fusta scurtă ca să îți ascunzi celulita
Cum va fi viața ta amoroasă în funcție de luna în care v-ați despărțit Cum va fi viața ta amoroasă în funcție de luna în care v-ați despărțit
Femeile cu suflet de aur din zodiac. Fac numai lucruri bune Femeile cu suflet de aur din zodiac. Fac numai lucruri bune

Alte articole care te-ar putea interesa

Editorial Qbebe
scris de Gabriela Paladi
Dacă am un singur copil nu înseamnă că sunt mai puțin mamăProbabil că mamele care au doi sau mai mulți copii citind rândurile de mai sus își spun deja că nu fac asta, că nu judecă așa. Dar, poate că fără intenție, de fiecare dată când discută cu mamele cu...

Lista gradinite

Cauta o gradinita in orasul tau

Retete culinare
Editorial Qbebe
scris de Cristina Fotescu
Recenzie carte: Programul de 90 de minute de somn pentru bebelusiAuzisem ca este bine sa scrii si lucruri pozitive dar si negative intr-o recenzie ... Dar am decis sa scriu in stilul meu, asa ca am preferat sa scriu totul la scurt si la obiect. Prin urmare: 1. Foarte util planul NAPS...
Qbebe Horoscop saptamanal
Qbebe Funny

Naste natural

Atentie, este sezonul tantarilor! Iata cat de periculosi pot sa fie pentru o femeie insarcinata

Atentie, este sezonul tantarilor! Iata cat de periculosi pot sa fie pentru o femeie insarcinata

Vara este anotimpul preferat de tantari
MAI MULT

Nastere miraculoasa: cum si-a salvat o mama toti tripletii

Nastere miraculoasa: cum si-a salvat o mama toti tripletii

Sarcinile cu tripleti rareori ajung la termen, asa ca bebelusii vin pe lume cu o
MAI MULT

Cum iti faci bebelusul sa manance mai mult cand este alaptat

Cum iti faci bebelusul sa manance mai mult cand este alaptat

Orice mama isi doreste sa-si determine bebelusul sa manance mai mult
MAI MULT

Bebee

Cum-tratăm-scurgerile-vaginale-din-timpul-sarcinii

Cum tratăm scurgerile vaginale din timpul sarcinii

Scurgerile vaginale sunt secreţii ale organelor genitale, cu rol de apărare
MAI MULT

alaptare

Cât se alăptează un nou-născut?

Alăptarea este modul prin care un nou-născut este hrănit de către mama sa cu
MAI MULT

Înotul-dezvoltă-copiii-într-un-mod-armonios

Înotul dezvoltă copiii într-un mod armonios

Beneficiile înotului sunt nenumărate, iar cei mici ar trebui să învețe de
MAI MULT

Cele-mai-grele-luni-de-sarcină-sunt-primele-3----află-de-ce

Cele mai grele luni de sarcină sunt primele 3 – află de ce

Perioada sarcinii este foarte frumoasă, dar în același timp și delicată.
MAI MULT

sigur.info-fii sigur pe net