Cum se fierbe orezul

Nota: 5.4 / 7 voturi  |  0 reviewuri  |  2716 vizualizari | de Isabela Polnar

Orezul este cel mai la îndemână preparat, fiind potrivit pentru orice ocazie și moment al zilei. Însă, cum îl prepari corect? Cum reușești să păstrezi forma fiecărui bob astfel încât textura acestuia să fie una pufoasă și nu lipicioasă? Ei bine, aceasta este una dintre provocările ce le înfruntă chiar și cei mai iscusiți bucătari, însă noi avem secretul.

Timp preparare: 30 de minute
Varsta: Familie
Nivel dificultate: usor
Prezent in categoriile: Legume
Ingrediente principale: orez, apa




Trimite articolul pe email

Pentru a te bucura de un orez gătit perfect, în orice combinație de alimente, trebuie să acorzi importanță câtorva elemente, cum ar fi cantitatea de apă folosită la fierbere, recipientul în care îl gătești, dar și pregătirea acestuia pentru momentul fierberii. Astfel, iată câteva sfaturi care te vor face un adevărat master chef atunci când vine vorba despre orez.

Spală foarte bine orezul. Este foarte important ca tot amidonul din boabele de orez să fie îndepărtat, pentru că acesta este cel ce dă textura lipicioasă preparatului. Cum îți dai seama că orezul are foarte mult amidon? Simplu! Praful acela alb care colorează apa. De asemenea, nu uita să folosești apă rece, care va separa fiecare bob și va îndepărta și toate impuritățile.

Folosește un recipient cu capac. Atunci când pui orezul la fiert este de preferat să alegi un recipient cu capac, ce va păstra tot aburul în interior. Aparent, și acesta are rolul său foarte important în pregătirea corectă a orezului.

Cantitatea de apă proporțională cu cea de orez. Acordă atenție cantității de apă folosită pentru fierbere. Nu este indicat să folosești prea multă dacă nu vrei să obții un preparat lipicios, ce seamănă mai mult cu un piure de orez. Însă nu trebuie să pui nici prea puțină, dacă nu vrei ca boabele să fie nefierte și chiar să se prindă de fundul oalei. Cantitatea ideală de apă ar trebui să fie aproximativ dublul cantității de orez. Adică, pentru 100 g de orez trebuie să folosești 200 ml de apă. De asemenea, este important ca după fierbere să lași orezul la "calmat" timp de 10 minute, după care îl vei amesteca folosindu-te de o furculiță pentru ca aerul să pătrundă printre boabele de orez.

cum se fierbe orezul

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 5.4
(7 voturi)

Filtre retete culinare

Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Diana Vijulie
Sunt mamă, deci mă simt vinovată. Mereu!Prima vinovăție de mamă m-a măcinat la 3 minute după ce am văzut a doua liniuță de pe testul de sarcină și am zis "eu nu cred așa ceva". Vinovăția asta a tot crescut, pe măsură ce acceptam ideea că...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net