Tu cum sterilizezi suzetele bebelușului?

Tu cum sterilizezi suzetele bebelușului?

Mariana Voinea

Suzeta este, pentru unii părinți, un accesoriu ideal pentru a-i ține pe cei mici „ocupați", pentru a-i „păcăli” să adoarmă mai repede și pentru a-i liniști în locuri aglomerate. Important este ca părinții să acorde o mare importanță igienizării acestui accesoriu nelipsit din rutina zilnică a bebelușului în vederea menținerii unei stări de sănătate corespunzătoare.

Suzeta face parte din arsenalul fiecărei mămici care dorește să își liniștească copilul într-un fel sau altul, oferindu-i un obiect simplu, dar cu mare efect asupra stării de bine a bebelușului. Unii copii folosesc suzeta până când devin destul de mari, până la trei-patru ani, alții o folosesc numai în primele luni de viață în timpul critic al apariției colicilor, apariției dinților și nopților nedormite.

Cert este că suzeta trebuie schimbată în mod regulat, sterilizată așa cum trebuie, spălată și păstrată în condiții de maximă igienă pentru că acest obiect ia contact direct cu saliva bebelușului.

Importanța sterilizării suzetelor

suzete in copac

Suzeta este într-adevăr un obiect foarte important, fără de care uneori bebelușul nu poate dormi, nu se poate liniști din plâns, iar părinții care i l-au oferit din primele zile din viață trebuie să știe cât de necesar este să îl curețe așa cum se cuvine. Cu toții știm că bebelușul scoate suzeta din gură, o aruncă pe pat, o ia înapoi, o bagă în guriță, o aruncă pe jos, iar lista mișcărilor haotice poate continua.

Nu trebuie să lăsăm timpul să treacă și suzeta să ia contact cu foarte multă suprafețe fără a fi corect sterilizată. Astfel, minimizăm riscul unei îmbolnăviri, a pătrunderii bacteriilor și virusurilor în corpul bebelușului și oferim copilului o experiență cât se poate de plăcută.

Doctor Mona Amin, specialist pediatru și consultat în lactație internațional, susține că suzetele sunt obiecte de un real ajutor atunci când copilul are schimbări ale stării de spirit, nu poate adormi în spații publice și nu se liniștește cu absolut nimic. În plus, suzetele ajută la reglarea presiunii aerului în timpul zborurilor cu avionul.

Din păcate, pe cât de utile sunt aceste obiecte, pe atât de periculoase sunt, pentru că pot dezvolta mucegai în interiorul lor, precum și mulți alți germeni pe care îi adună foarte rapid de pe suprafețele pe care copiii le aruncă. De aceea este foarte important să sterilizăm suzetele înainte de a le folosi.

Sterilizarea biberoanelor: răspunsuri utile la întrebările mămicilor

Cum sterilizezi corect suzeta bebelușului tău

suzeta pe lemn

Nici nu am putea umbla cu sterilizatorul după noi, astfel că de fiecare dată când copilul scoate suzeta din gură să acționăm, dar nu trebuie să treacă prea multe zile până când unul din părinți nu realizează această operațiune.

Conform doamnei doctor Amin, este foarte importantă sterilizarea deasă a suzetelor, mai ales pentru bebelușii care nu au împlinit încă vârsta de 6 luni sau sunt supuși riscului îmbolnăvirii, ori au un sistem imunitar foarte scăzut. Desigur că nu este necesar să sterilizăm suzeta de fiecare dată când este folosită, dar ar trebui măcar curățată cu apă și săpun zilnic.

Pasul 1

Înainte de a steriliza suzeta bebelușului, spălați-o cu apă călduță fără a folosi agenți de curățare agresivi, abrazivi, detergenți de vase sau produse antibacteriene.

Pasul 2

Pentru a steriliza o suzetă puteți folosi fie un dispozitiv special creat în acest sens, pe care îl puteți găsi atât în magazinele fizice, cât și online sau în farmacii, dar aveți posibilitatea de a o fierbe în apă clocotită timp de cinci minute. Ambele metode au efecte spectaculoase.

Pasul 3

Folosiți o lingură curată sau o ustensilă de bucătărie dezinfectată pentru a scoate suzeta din apa clocotită sau din aparatul de sterilizat, iar dacă rămâne apă în exces în tetină, este indicat să o stoarceți până când tetina rămâne complet curată și uscată, astfel încât să preveniți apariția mucegaiului.

Pasul 4

Așezați suzeta pe un șervețel sau un prosopel curat, storcând încontinuu tetina pentru a vă asigura că este complet goală. După această operațiune și după ce suzeta se răcește, o puteți oferi copilului pentru a-l liniști.

Viața cu suzetă: argumente pro și contra pe care orice părinte trebuie să le audă

mama ofera bebelusului suzeta

Puteți folosi șervețele umede special create pentru biberoane suzete sau inele de dentiție înainte de a curăța suzeta așa cum se cuvine sau atunci când nu vă aflați în confortul propriului cămin. Dacă nu aveți posibilitatea să achiziționați un sterilizator scump, puteți folosi pur și simplu o oală curată în care să fierbeți apă și să sterilizați toate tetinele biberoanelor, biberoanele, precum și suzetele fără niciun fel de problemă. În cazul în care sunteți deciși să cumpărați un sterilizator, îl veți găsi în majoritatea magazinelor online specializate precum și în farmacii.

Indiferent de metoda aleasă este foarte important să vă gândiți în primul rând la sănătatea copilului și să îi curățați cu orice ocazie biberoanele, suzetele și în general jucăriile sau toate obiectele cu care acesta intră în contact pentru a preveni îmbolnăvirile ulterioare.

Surse foto: pexels.compixabay.comunsplash.com

Surse articol: todaysparent.com

Articolul urmator
Cu ce se curata fata bebelusului. Ce NU este bine sa faci!
Cu ce se curata fata bebelusului. Ce NU este bine sa faci!

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Cazul incredibil al bebelușului fără piele. Cum a sfidat prognosticul sumbru al medicilor
    Cazul incredibil al bebelușului fără piele. Cum a sfidat prognosticul sumbru al medicilor

    Bebelușul născut prematur, fără piele, a reușit să demonstreze imposibilul și să ajungă în sfârșit acasă, în regulă și complet sănătos! În pofida...

    Andreea Antonescu a făcut public sexul bebelușului. Vedeta este însărcinată în șase luni
    Andreea Antonescu a făcut public sexul bebelușului. Vedeta este însărcinată în șase luni

    Andreea Antonescu se pregătește să devină din nou mămică! Artista în vârstă de 40 de ani este în culmea fericirii și abia așteaptă să își țină pentru...

    Cum îl convingi pe cel mic să renunțe la suzetă: plan simplu în 7 pași eficienți
    Cum îl convingi pe cel mic să renunțe la suzetă: plan simplu în 7 pași eficienți

    Suzeta e foarte utilă în cazul bebelușilor, dar situația se schimbă atunci când acesta crește. Uite 7 metode prin care îl poți convinge pe cel mic să renunțe la...

    Momentul zilei: mama surprinde pisica familiei în timp ce îi face masaj bebelușului
    Momentul zilei: mama surprinde pisica familiei în timp ce îi face masaj bebelușului

    Faptul că între copii și animalele de companie se construiesc relații cu totul speciale nu mai este demult o surpriză. De aceea, nu lipsesc nici dovezile de afecțiune dintre ei,...

    O mamă i-a pus bijuterii de gangster bebelușului ei și internetul a explodat
    O mamă i-a pus bijuterii de gangster bebelușului ei și internetul a explodat

    Alegerea hainelor potrivite pentru un nou-născut îi poate pune în dificultate pe proaspeții părinți. Nu și pe această mămică de peste Ocean, care a stârnit...

    Sanosan – mai multă grijă pentru pielea bebelușului tău
    Sanosan – mai multă grijă pentru pielea bebelușului tău

    Bebelușul tău este o minune! La fel e și pielea lui. Este delicat și sensibil – și, prin urmare, necesită o îngrijire adecvată.

    Când medicul mi-a recomandat avortul, am simțit mișcările bebelușului. Acum copilul meu are 6 ani și este lumina vieții mele
    Când medicul mi-a recomandat avortul, am simțit mișcările bebelușului. Acum copilul meu are 6 ani și este lumina vieții mele

    Cum ar trebui să reacționeze o viitoare mămică atunci când medicii îi spun că bebelușul sau nu are nicio șansă să se nască viu? O femeie din Statele Unite a trecut...

    O simplă sângerare a nasului în sarcină a fost semnul că viața mea și a bebelușului erau în pericol
    O simplă sângerare a nasului în sarcină a fost semnul că viața mea și a bebelușului erau în pericol

    O mamă de peste hotare avertizează că orice simptom neobișnuit care apare în timpul sarcinii ar trebui tratat cu seriozitate. În cazul ei, a fost vorba despre o...

    © 2024 Qbebe