O oră pe zi cu copilul: jocuri distractive cu mingea

de Alina Nedelcu
Trimite articolul pe facebook Trimite articolul pe Google Plus Trimite articolul pe email

Când aveți cel puțin o oră la dispoziție pentru a o petrece cu micuțul vostru, alegeți să-l implicați în câteva activități cu mingea. Acestea se pot desfășura atât în interior, cât și în aer liber și îi vor oferi copilului diverse beneficii, precum: îi vor stimula atenția și capacitatea de concentrare, îl vor învăța să respecte reguli, îl vor ajuta să deprindă mișcări coordonate și îl vor învața să fie mai răbdător. Nu mai stați pe gânduri, optați pentru oricare dintre sugestiile de mai jos și distrați-vă cât mai mult!

Apel către părinții din România: petreceți minimum o oră de calitate pe zi cu copiii voștri!

Specialiștii atrag atenția că măcar o oră de calitate pe zi petrecută cu copiii ar putea preveni tulburările comportamentale din ce în ce mai răspândite în rândul celor mici, inclusiv ale sindromului ATCP (Angered Temper Choleric Progression, care mai poate fi tradus și ca Absența Timpului de Calitate cu Părinții). Studiile arată că părinții români reacționează când copiii lor au probleme de sănătate fizică, dar nu sunt preocupați de sănătatea emoțională a celor mici. Psihologii subliniază că majoritatea tulburărilor de comportament specifice sindromului ATCP (www.sindromatcp.ro) la copii se pot rezolva dacă părinții le dedică timp de calitate, însă îngrijorarea specialiștilor este că aceștia nu știu ce înseamnă această noțiune și nu o aplică. Conform experților, timp de calitate nu înseamnă timp petrecut în aceeași cameră, ci ca părinții să fie prezenți 100% în relație, oferindu-le copiilor întreaga atenție.

Citește și: Tot mai mulți copii manifestă simptome ale sindromului ATCP (Absenţa timpului de calitate cu părinţii)

Idei de activități cu mingea, numai bune pentru „pitici” (începând chiar de la vârsta de 1 an și jumătate-2 ani)

Joc cu mingea: poti sa o rostogolesti?„Poți să o rostogolești?”
Este o activitate simplă, dar care îl va ajuta pe micuț să-și dezvolte motricitatea la nivelul mânuțelor și coordonarea mână-ochi.
Alege o minge nu prea mare, dintr-un material ușor, moale. Așezați-vă pe jos, față în față, cu picioarele desfăcute, ținând mingea în spațiul astfel creat. Rostogolește mingea, mai încet și apoi mai repede, către copil. Încurajează-l să facă acest lucru.
Pe măsură ce crește, lasă-l să rostogolească mingea în orice direcție și, în plus, spune-i, de exemplu, să bată din palme când mingea aruncată de tine ajunge la el sau să vină cu ea către tine, rostogolind-o cu piciorul.

Joc Sa imbaiem mingea de plaja„Desenăm pe minge și îi facem baie”
Dacă micuțul s-a plictisit, implică-l într-o activitate cu mingea ce îi va stimula creativitatea.
Vei face rost de o minge de plajă, de niște markere colorate și de un lighean/de o găleată de plastic.
Copilul va putea să deseneze orice dorește pe minge, după care va trebui să o „îmbăieze” în lighean/în găleată. Sigur i se va părea distractiv!

„Un alt fel de baschet”
Încercați o variantă inedită a baschetului, fie în interior, fie în aer liber.
Mai întâi procurați-vă o minge ușoară și o găleată (în care mingea să poată intra ușor).
Arată-i copilului cum să arunce mingea pentru ca aceasta să nimerească în găleată. Stabilește o distanță convenabilă de la care acesta să poată arunca mingea. Lasă-l să exerseze până când se plictisește.
Va fi un bun exercițiu pentru dezvoltarea coordonării mână-ochi și pentru îmbunătățirea capacității de concentrare.

Citește și: 10 Jocuri cu mingea

Voi mai știți și alte activități cu mingea, care să poată fi organizate atât în interior, cât și în aer liber?

Surse:
www.brighthubeducation.com; www.easypeasyandfun.com; www.handsonaswegrow.com; www.parenting.com; www.verywell.com

Surse poze:
www.youtube.com

 

Trimite articolul pe facebook Trimite articolul pe Google Plus

Articole asemanatoare

 
 
Editorial Qbebe
Editorial Qbebe
scris de Gabriela Paladi
Au început înscrierile la Ora de Tehnologie! Seminar gratuit pentru părinții responsabiliAstfel, Miercuri, pe 27 iunie, de la ora 17.00, la Teatrul Elisabeta, la Ora de tehnologie, toți părinții sunt invitați să își traseze un ghid propriu de utilizare a tehnologiei, ascultând sfaturile celor mai...

Lista gradinite

Cauta o gradinita in orasul tau

Articole Noi Qbebe
Qbebe Funny
Qbebe Horoscop saptamanal
Newsletter Qbebe
Data nasterii bebelusului
   
Radio Romania Junior
sigur.info-fii sigur pe net