Colțulcu
activități

3 obiecte pe care le poti construi cu caramizi Lego Duplo

3 obiecte pe care le poti construi cu caramizi Lego Duplo

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Cu siguranta ca orice copil se va bucura si mai mult de joaca atunci cand va avea ocazia sa-si creeze singur propriile jucarii. Pentru a-l implica pe micutul tau intr-o astfel de activitate apeleaza cu incredere la caramizile Lego Duplo. Cu un pic de imaginatie si cu manute indemanatice, puteti construi cele mai diferite obiecte, pe care le veti putea folosi ulterior in jocurile preferate. Printre acestea se numara, asa cum veti vedea si in articolul de mai jos, obiecte precum: un avion, un telefon sau un suport universal.

I. "Luati-va aripile"

Ajutandu-va de cateva caramizi Lego Duplo puteti construi un avion, iar copilul isi poate imagina ca este un pilot ce exploreaza nu numai imprejurimile, ci si taramuri mai indepartate.

I1. "Sa construim un avion!"

Incercati sa va imaginati un model de avion care sa va placa amandurora. Il puteti asambla foarte simplu (cu fuselaj, aripa si cabina), cu doar trei caramizi.
O astfel de activitate nu va stimula doar imaginatia copilului (de la 3 ani in sus), ci il va ajuta si sa devina mai indemanatic.

I.2. "Explorati lumea!" 

Baietelul tau (de la 3 ani in sus) va fi foarte incantat sa fie pilot si sa descopere o lume cu totul noua. De exemplu, il poti trimite intr-o misiune de recunoastere in bucatarie sau ii poti spune sa piloteze un avion de marfa cu o incarcatura de caramizi destinata unui santier situat in cealalta parte a camerei unde va aflati.

I.3."Ne jucam de-a aeroportul" 

Un joc de rol ce ii permite copilului (incepand cu varsta de 4 ani) sa abordeze roluri multiple (de exemplu pilot, dar si controlor de zbor) il va ajuta sa invete lucruri noi, sa-si imbogateasca vocabularul si sa-si dezvolte imaginatia.
Pregatiti-va pentru a va juca "De-a aeroportul" construind un aeroport cu piste si masini, dar si un turn de control. Invata-l pe cel mic sa foloseasca replicile potrivite si distractia poate incepe !

II. Construim un telefon                   

Pe masura ce cresc, copiilor le place din ce in ce mai mult sa imite activitatile desfasurate de adulti.
Una dintre cele mai banale activitati, de care nu ne lipsim in nicio zi, este sa vorbim la telefon.
Incurajeaza-ti copilul (incepand cu varsta de 2 ani si jumatate- 3 ani) sa te imite in acest sens, folosindu-va tot de caramizile Lego Duplo, din care veti putea crea primul sau telefon.
Apucati-va deci de treaba, avand grija sa urmati pasii de mai jos:

II.1. "Folositi setul de constructie" 

Incepeti prin a confectiona un telefon mobil. Datorita setului Lego Duplo "Trenul cu numere" veti putea obtine tastatura cu numere. Astfel, va trebui mai intai sa alegeti caramizile cu cifre. Implica-l si pe cel mic (de la 3 ani in sus) in aceasta activitate, intrucat va avea ocazia sa invete/ sa repete cifrele. In plus, il vei putea invata sa ordoneze numerele pentru a le pune apoi pe tastatura in ordinea in care sunt asezate pe un telefon adevarat.

II.2. "Cum ar trebui sa arate telefonul?"  

Un telefon complet ar trebui sa aiba si o antena mica in varf. Aceasta va putea fi construita din caramizi mai mici sau din cosul de locomotiva din setul de constructie.
Daca micutul isi doreste sa aiba un telefon cat mai asemanator cu al tau sau cu al lui tati, straduieste-te sa gasesti altfel de piese ce va vor ajuta sa obtineti un model cat mai apropiat de acestea.

II.3."Pe cine sa suni?" 

Odata ce telefonul este finalizat, nu mai stati pe ganduri si spune-i copilului ca poate "suna" la oricine doreste. Poate fi vorba de alti membri ai familiei sau chiar de jucariile preferate.
Indiferent de varianta aleasa, copilul va avea posibilitatea sa-si dezvolte vocabularul, imaginatia si sa deprinda unele bune maniere (de exemplu, cum trebuie sa te adresezi cuiva la telefon, cum trebuie sa saluti in functie de momentele zilei etc.).

III. Suportul universal       

Datorita caramizilor Lego Duplo veti putea confectiona un suport universal, care sa va fie de folos in situatii variate (de pilda, pentru a tine la un loc creioanele colorate sau pentru a prinde la mijloc un borcanel de iaurt).

III.1."Cate ceva pentru toata lumea!"

Intr-o prima faza, pentru a va fi mai usor, este recomandat sa urmati un plan mai strict de confectionare a suportului. Cu toate acestea, nimic nu va opreste in a lucra cu mai multe culori (ca de exemplu rosu pentru mama si albastru pentru tata).

III.2. "Decoratiunile sunt importante"  

Dupa ce ati terminat de construit suportul, incepeti sa-l decorati.
Puneti-va imaginatia la incercare si gasiti si alte elemente cu care sa va infrumusetati suportul, in afara pieselor de Lego Duplo. Spre exemplu, faceti rost de hartie, capse, fundite sau orice altceva care v-ar putea ajuta sa obtineti un obiect inedit.

III.3."Creioane si flori"  

Vi se pare ca suportul creat nu este neaparat unul pentru creioane si ca se poate transforma si in altceva? Aveti dreptate!
Prin simpla ajustare a dimensiunilor si prin adaugarea unor elemente ajutatoare (cum ar fi cateva flori proaspete si vesel colorate) puteti obtine un nou obiect: o vaza sau un ghiveci. Gasiti-i ulterior cea mai potrivita locatie.
Activitatea de constructie si decorare a suportului nu va dezvolta doar indemarea, ci si creativitatea copilului tau (de la 3 ani in sus).

Daca ti-a placut articolul, gasesti mai multe si poti descarca gratuit idei de joaca, fise cu activitati, pagini de colorat sau chiar povestea de culcare "Sa-ti spun despre ziua mea", pe www.legoduplo.ro.

 


 

Surse poze:
http://www.motherinc.org/wp-content/uploads/2012/11/kids-playing-lego.jpg

Articolul urmator
Idei de activități pentru acasă și pentru afară potrivite pentru vacanța de primăvară
Idei de activități pentru acasă și pentru afară potrivite pentru vacanța de primăvară

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    12 lucruri pe care NU le poti cumpara. Poti sa ai toti banii din lume ca nu te ajuta!
    12 lucruri pe care NU le poti cumpara. Poti sa ai toti banii din lume ca nu te ajuta!

    Lumea noastra pare sa fie din ce in ce mai obsedata de bani. Si, in timp ce se incearca intelegerea aceastei mentalitati, devine greu de acceptat. Da, banii sunt necesari pentru...

    Atenție, părinți! Ce obiecte NU trebuie lăsate în mașină pe caniculă. Riscă să explodeze!
    Atenție, părinți! Ce obiecte NU trebuie lăsate în mașină pe caniculă. Riscă să explodeze!

    Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a făcut câteva recomandări cu privire la obiectele care nu trebuie lăsate sub nicio formă în mașină, pe caniculă,...

    Când poți introduce în alimentația bebelușului „finger food”, bastonașe de mâncare care încap în mânuță și ce poți oferi în funcție de vârstă?
    Când poți introduce în alimentația bebelușului „finger food”, bastonașe de mâncare care încap în mânuță și ce poți oferi în funcție de vârstă?

    Să începi să îi oferi bebelușului „finger food” reprezintă o modalitate simplă și eficientă totodată de a-l familiariza cu mișcările coordonate și de a-l...

    Hoarding-ul sau acumularea excesivă de obiecte: ce se ascunde în spatele acestui comportament
    Hoarding-ul sau acumularea excesivă de obiecte: ce se ascunde în spatele acestui comportament

    Să colecționezi diferite obiecte, să le ordonezi și să ai grijă de ele reprezintă o activitate firească. Însă în momentul în care insiști să le colectezi chiar...

    De ce unii copii aleg să se identifice cu obiecte
    De ce unii copii aleg să se identifice cu obiecte

    Tinerii generației Z nu se mai identifică cu pronumele personale „el/ ea/ ei/ ele”, ci adesea se regăsesc în diferite obiecte și preferă să fie definiți cu termeni...

    Semne pe care nu le poți trece cu vederea și care îți spun că sunteți suflete pereche
    Semne pe care nu le poți trece cu vederea și care îți spun că sunteți suflete pereche

    Te afli în relația potrivită? Ai șanse să îmbătrânești alături de jumătatea ta? Cum știi că ți-ai găsit sufletul pereche? Ține cont de aceste semne și dacă...

    5 moduri în care îți poți amenaja grădina cu flori și piatră
    5 moduri în care îți poți amenaja grădina cu flori și piatră

    Vrei să îți amenajezi grădina, dar duci lipsă de inspirație? Îți prezentăm câteva idei ușor de pus în practică prin care îți poți decora grădina cu...

    12 activități pe care le poți face la plajă cu copilul
    12 activități pe care le poți face la plajă cu copilul

    Pentru cei mai mulți dintre noi, vacanța de vară nu ar avea parcă același farmec dacă nu am petrece și câteva zile la malul mării. De altfel, cei mici sunt oricând...

    © 2024 Qbebe