Funnyby

10 lucruri fascinante despre copiii născuți în ianuarie

Irina Olteanu - Redactor Senior

Copiii născuți în luna ianuarie sunt înzestrați cu o serie de calități nebănuite, precum abilități sportive deosebite și multe altele demonstrate prin științifice. Ce lucruri fascinante trebuie să afli dacă ai un micuț care a venit pe lume în prima lună a anului îți explicăm în continuare.

În calendarul gregorian și iulian ianuarie este prima luna din an, în vreme ce în calendarul roman nici nu a existat, prima lună fiind considerată martie; a fost însă introdusă pentru a-l onora pe Janus, zeul roman al începuturilor și sfârșiturilor, perfect ținând cont de poziția sa din anul calendaristic. Janus a fost adesea înfățișat drept a avea două fețe deoarece primește atât înainte cât și înapoi.

Luna ianuarie este compusă din 31 de zile și este privită drept a avea două fețe. În emisfera nordică este cea mai rece lună, în timp ce în cea sudică este cea mai caldă. Pentru persoanele care trăiau în Europa cu secole în urmă a devenit cunoscută drept luna lupului deoarece lupii coborau din munți în sate pentru a căuta hrană, iar în Germania este cunoscută drept luna zăpezii ca urmare a cantităților record de zăpadă care se aștern în acest interval al anului. Fiind prima lună din an, este și o lună a premierelor: primul joc de Super Bowl a avut loc în ianuarie 1967, primul transplant cardiac a avut loc în ianuarie 1964, primul steag național al Americii a fost descoperit în ianurie 1776, iar prima femeie guvernator din SUA a fost numită în ianuarie 1925.

copiii nascuti in ianuarie

Cei născuți în intervalul 1-20 ianuarie se încadrează în semnul zodiacal al Capricornului (profesioniști și independenți) în tip ce aceia născuți în intervalul 21-31 ianuarie sunt guvernați de semnul Vărsătorului (intelectuali și intuitivi). Prin urmare, acești bebeluși au o mulțime de trăsături minunate inclusiv inteligență, răbdare, automotivare și determinare. Iată în continuare lucruri fascinante despre nativii lunii ianuarie: 

1. Granatul este piatra caracteristică lunii ianuarie. Deși cea mai comună culoare pentru granat este roșu, poate să vină într-o multitudine de culori. Simbolizează puritatea, adevărul, pacea, prosperitatea și sănătatea. Unele legende sugerează că o persoană care poartă un granat va avea parte de fericire eternă, sănătate și bogăție. 

2. În continuarea conceptului că luna ianuarie are două fețe, iată că este guvernată de două flori: ghiocelul și garoafa roșie. Ghiocelul, o floare delicată de culoare albă, simbolizează speranța și frumusețea. Garoafa adaugă dragoste, fascinație și șarm la aceste calități, precum și alte semnificații în funcție de culoarea petalelor. Vremea în ianuarie este de obicei rece și întunecată, dar aceste flori colorate pot însenina spiritele. 

3. Copiii născuți în ianurie tind să rezolve problemele în mod creativ. Conform unui studiu din anul 2015, persoanele născute în ianuarie și februarie au tendința de a prezenta un nivel mai ridicat de creativitate și rezolvare imaginativă a problemelor, conform publicației Time.
4. În luna ianuarie se sărbătoresc o mulțime de lucruri, precum hobby-urile, donatorii de sânge, cărțile și recunoștința. Acestea reprezintă aniversări consemnate la nivelul Statelor Unite ale Americii.
5. În această lună sunt aniversați Martin Luther King Jr, Pacea Mondială, J.R.R. Tolkien, Winnie the Pooh, dar și Franklin D. Roosevelt, Benjamin Franklin, Buzz Aldrin, Elvis Presley, Bradley Cooper, Betty White, Justin Timberlake, Phil Collins, Kate Middleton, Ellen DeGeneres și Oprah Winfrey.
6. Bărbații născuți în ianuarie se mărită adesea cu femeile născute în octombrie. Conform Revistei de Cercetare Interdisciplinară Ciclică, bărbații născuți în a doua jumătate a lunii ianuarie au de 2.3 ori mai multe șanse să se însoare cu femei născute în ultima parte a lunii octombrie. Dar înainte să treacă la fapte concrete, ar trebui probabil să știe că ianuarie a fost raportată drept cea mai comună lună pentru persoane să divorțeze.

copiii nascuti in ianuarie
7. Dacă speri să ai un medic în familie, s-ar putea să ai noroc cu copilul tău. Conform statisticilor, un număr mare de medici generaliști sunt născuți în luna ianuarie, ca și contabili. În cazul în care nu ești mulțumit de cele două variante de carieră, o altă categorie de persoane au șanse mari să devină agenți imobiliari.
8. Cei născuți în luna ianuarie pot avea un risc crescut de a dezvolta diabet. Un studiu din cadrul Universității Columbia a descoperit că există o relație între niveluri reduse de lumina soarelui în ultimele stadii ale sarcinii și un risc crescut de diabet de tip 2. De exemplu, bebelușii născuți în intervalul decembrie și martie în New York au prezentat un risc crescut de a dezvolta diabet de tip 2 ca urmare a unui nivel scăzut de lumină din oraș pe perioada lunilor de iarnă.
9. Numerele norocoase ale celor născuți în ianuarie sunt 4 (ca un trifoi cu 4 foi) și 22. Deși este vorba de prima lună din an, pentru Capricorni și Vărsători aceste două numere le poartă noroc.
10. Copiii născuți în ianuarie au tendința să fie cei mai maturi și atletici din categoria lor de vârstă. Ajung să fie puțin mai mari decât restul colegilor de clasă, din acest motiv fiind considerați și puțin mai înțelepți. Același lucru este valabil și pentru performanțele sportive, unde copiii puțin mai mari ca vârstă tind să îi depășească în rezultate pe oponenții lor.

Indiferent de destinul care îi este rezervat copilului tău, persoanele născute în ianuarie sunt extrem de amuzante și toată lumea își dorește să fie în locul lor. Sunt curajoase și alerte, însă capabile să ducă poveri grele pe umeri. Se nasc mature și întineresc odată cu vârsta. Nu se pricep foarte bine să își exprime sentimentele, un atu când vine vorba despre stupiditate la care nu reacționează niciodată. Sunt petrecărețe și adoră să preia conducerea, indiferent de ceea ce le rezervă viața. Au un punct de vedere unic în viață și standarde înalte, motiv pentru care ajung de obicei să aibă succes ca urmare a atitudinii lor de a persevera. Nu te mira dacă este dificil să îl convingi să treacă de la o activitate la alta, însă pregătește-te să fii surprins de lucrurile extraordinare pe care le va realiza micuțul tău.

Surse: www.lilbabycakes.com; grablists.com; www.americangreetings.com; www.goodhousekeeping.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Copiii cu dizabilități primesc o indemnizație compensatorie între 64 și 316 de lei, în ianuarie 2023
  Copiii cu dizabilități primesc o indemnizație compensatorie între 64 și 316 de lei, în ianuarie 2023

  Persoanele cu dizabilități, inclusiv copiii, vor primi o indemnizație compensatorie în ianuarie 2023. Suma va fi acordată o singură dată, la începutul anului, iar față de...

  Ce viitor îi așteaptă pe copiii născuți după 2010. Oamenii de știință avertizează!
  Ce viitor îi așteaptă pe copiii născuți după 2010. Oamenii de știință avertizează!

  Oamenii de știință avertizează, din nou, asupra riscurilor pe care schimbările climatice le au asupra sănătății și precizează faptul că generațiile mai tinere vor crește...

  Povestea incredibilă a mamei care are trei copii de vârste diferite, toți născuți în aceeași zi
  Povestea incredibilă a mamei care are trei copii de vârste diferite, toți născuți în aceeași zi

  O mămică de peste granițe se confruntă cu o adevărată provocare în fiecare an, pe 11 ianuarie, de ziua celor trei copii ai săi care nu, nu sunt tripleți, ci doar născuți...

  12 lucruri enervante pe care doar copiii le fac
  12 lucruri enervante pe care doar copiii le fac

  Copiii fac o mulțime de lucruri enervante, începând de la pierdutul unui pantof pe care l-ai văzut cu ochii tăi de dimineață și până la întreruperea unor...

  Veste bună pentru părinți: alocațiile copiilor cresc de la 1 ianuarie
  Veste bună pentru părinți: alocațiile copiilor cresc de la 1 ianuarie

  Alocațiile copiilor urmează să crească de la 1 ianuarie 2021. Măsura vine să completeze creșterea graduală promisă de Guvern, spune premierul Ludovic Orban. Ce trebuie să știe...

  Alocațiile copiilor cresc de la 1 ianuarie! Cei cu vârste între 2 și 18 ani vor primi 12 lei în plus
  Alocațiile copiilor cresc de la 1 ianuarie! Cei cu vârste între 2 și 18 ani vor primi 12 lei în plus

  Începând cu 1 ianurarie 2023, alocațiile de stat ale copiilor în cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani vor crește cu 5,1%. Asta înseamnă că se vor...

  Top 10 lucruri neștiute și bizare despre copiii lui Michael Jackson
  Top 10 lucruri neștiute și bizare despre copiii lui Michael Jackson

  Viața personală a celui mai mare star pop a fost dintotdeauna controversată, lăsând loc misterului, dar și scandalurilor. Nu fac excepție nici cei trei copii ai acestuia, care au...

  Cei mai frumoși bărbați din lume sunt născuti în luna mai
  Cei mai frumoși bărbați din lume sunt născuti în luna mai

  Bărbații născuți în luna mai, conform astrelor, sunt înțelegători, hotărâți și entuziaști și sunt irezistibili din punct de vedere fizic și emoțional. Deci,...

  © 2023 Qbebe