Funnyby

Ce îți activează problemele cu încrederea, în funcție de zodie

Ce îți activează problemele cu încrederea, în funcție de zodie

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Pentru ca o relație să treacă proba timpului, încrederea între parteneri contează enorm. Fie că este vorba despre gelozie, fie că este vorba despre teama de a nu fi abandonate, fie că intervine spiritul critic sau pur și simplu prea multă imaginație, anumite persoane își pierd ușor încrederea în partenerii de cuplu. Parcurgând articolul de mai jos poți descoperi, în funcție de zodie, ce situații te pot pune serios pe gânduri, alimentându-ți problemele cu încrederea și îndepărtându-te treptat de persoana iubită. 

Berbecul

Pe de o parte, ceea îi activează unui Berbec problemele cu încrederea este teama de a nu fi părăsit. Astfel, chiar dacă lucrurile merg bine în relație, acesta își face permanent griji să nu o strice, gândindu-se chiar că ar fi mai bine să facă el primul pas spre despărțire. În aceste condiții, începe, de exemplu, să nu mai răspundă mesajelor primite de la partenerul de cuplu, refuză să mai petreacă timp împreună, se comportă distant, rece etc. Practic, obiectivul său este să fie el primul care iese din relație.

Pe de altă parte, Berbecii pot avea probleme cu încrederea în relația de cuplu întrucât au tendința de a se comporta precum detectivii. Întrucât sunt curioși, observând cu atenție lumea din jur, sunt receptivi la tot ceea este legat și de partenerii de cuplu. Sunt atenți la fiecare cuvânt și gest al acestora și, când sesizează cel mai mic semnal de alarmă, consideră că nu mai trebuie să le acorde încredere ființelor iubite. 

ilustratie, reprezentare a zodiei Berbec cu auriu pe fond negru

Taurul

Principalul lucru care îi poate activa unui Taur problemele cu încrederea este schimbarea. De pildă, în cazul în care partenerul de cuplu și-a găsit un nou loc de muncă sau este nevoit să călătorească în interes de serviciu, imediat ia în calcul faptul că persoana iubită ar putea să fie atrasă de altcineva. Această reacție este stimulată și de teama că și-ar putea pierde stabilitatea și căminul pe care l-a construit cu eforturi. 

În același timp, gelozia și faptul că sunt posesivi contribuie și ele la amplificarea problemelor cu încredere ale Taurilor. Întrucât sunt foarte loiali, le pretind și partenerilor de cuplu să fie la fel. În acest context, odată ce au impresia că nu mai reprezintă o prioritate pentru ei, simțindu-se neglijați, devin tot mai suspicioși. 

Gemenii

În primul rând, Gemenii au probleme cu încrederea în relația de cuplu pentru că nu au încredere nici în ei înșiși. Sunt conștienți de faptul că obișnuiesc să vorbească pe la spate, să spună și minciuni albe la nevoie și, mai mult decât atât, știu că au tendința să „înflorească” lucrurile auzite. Prin urmare, îi suspectează și pe partenerii lor că procedează la fel ca ei.

În al doilea rând, problemele cu încrederea au legătură cu următorul fapt: această zodie este asociată cu cea de-a treia casă a zodiacului, care ține de împrejurimi. De aceea, Gemenii sunt tentați să se concentreze doar asupra situației de față dintr-o relație, fără să mai vadă și imaginea de ansamblu, fapt care le poate alimenta suspiciunile.

Nu în ultimul rând, pierderea încrederii Gemenilor în partenerii de cuplu survine și în această situație: când realizează că au alături de ei un partener foarte atractiv. Odată ce ajung la o asemenea concluzie, încep să-și spună: așa cum ei au fost atrași de el, se poate întâmpla acest lucru și altor persoane.

Racul

Nu este dificil să ajungă să aibă probleme cu încrederea în relație, având în vedere că este foarte sensibil și că nu obișnuiește să-și exprime nevoile. Racul ține să fie receptiv la ceea ce își dorește ființa iubită, vrea să-i satisfacă toate capriciile, să se asigure că se simte în largul său. De multe ori, așa își neglijează propriile nevoi. Cu timpul, acumulează numeroase frustrări și, pentru că el însuși nu spune lucrurilor pe nume de față cu partenerul său, începe să aibă suspiciuni asupra acestuia. 

În plus, Racii au adesea probleme cu încrederea în relația de cuplu întrucât au așteptări foarte mari de la acea relație. Spre exemplu, când se îndrăgostesc cu adevărat, se gândesc că au reușit să-și găsească sufletul-pereche și visează să-și construiască un cămin alături de acea persoană. Când sesizează că partenerii lor nu se grăbesc să facă demersuri în acest scop, nu mai au la fel de multă încredere în ei și se întreabă dacă nu cumva se vor alege cu inima frântă.

Leul

Deși prin atitudinea sa emană încredere în sine, când vine vorba despre relația de cuplu, lucrurile nu stau chiar așa. În ciuda forței sale, Leul pune lucrurile la suflet. Totodată, pentru că el însuși este foarte loial și generos, are aceleași așteptări și de la partenerul de cuplu. Tocmai pentru că are pretenții mari ajunge de multe ori să se aleagă cu parteneri cu care nu este compatibil, așa că nu este de mirare dacă apar problemele cu încrederea.

Ceea ce îi declanșează unui Leu problemele cu încrederea sunt și amintirile. Dacă în trecut a avut o relație sau mai multe în care a fost trădat ori dezamăgit, este foarte suspicios față de noul partener și își face mereu griji să nu fie iar rănit.  

Fecioara

Firea perfecționistă, atenția la detalii și tendința de a analiza totul le apropie de Fecioare de problemele cu încrederea în relațiile de cuplu. Indiferent de situație, încep să-și pună diverse întrebări despre partenerii lor, întrebările respective alimentându-le mai mult neîncrederea. Spre exemplu, dacă persoana iubită întârzie mult acasă, se întreabă dacă nu cumva a fost în altă parte. Dacă acea persoană zâmbește când vede un mesaj pe telefon, se întreabă dacă nu cumva acel mesaj vine din partea cuiva cu care are o aventură. Mai mult, în loc să vină cu întrebări care le-ar putea lămuri îndoielile, Fecioarele fac greșeala de a nu spune nimic și de a face „scenarii”.

La fel ca în cazul Leilor, dacă Fecioarele au avut relații nefericite, încep noile relații dominate de amintirile neplăcute, fără să aloce prea multă încredere actualilor parteneri. În plus, vin cu diverse „teorii” prin care să-și explice de ce lucrurile nu au funcționat în fostele relații și, de multe ori, ajung să dea vina pe ele însele. 

ilustratie, reprezentare a zodiei Fecioara cu auriu pe fond negru

Balanța

Pentru Balanțe, problemele cu încrederea în relații sunt alimentate mai ales de persoanele străine și de anumite celebrități pe care le consideră mai frumoase, mai agreabile decât ele. Când sesizează astfel de lucruri, nu se mai simt sigure pe ele, au impresia că sunt urâte. Nu trece mult și ajung să se întrebe de ce partenerii lor le-au ales, din moment ce există opțiuni mai bune.

Întrucât visează să se împlinească prin iubire, Balanțele pot avea tendința să grăbească lucrurile într-o relație, cu atât mai mult cu cât, în trecut, au fost decepționate. Dacă observă că partenerii lor nu reacționează așa cum s-ar aștepta, își pierd încrederea în aceștia. 

Scorpionul

Nu este greu să-ți dai seama de ce un Scorpion are probleme cu încrederea în relații, ținând cont de faptul că este îngrozit de ideea că ar putea fi trădat și rănit. Cu atât mai mult cu cât este vorba despre persoanele la care ține, nu suportă gândul că ar putea fi dezamăgit de acestea și de aceea este mereu în alertă. Se întreabă mereu dacă persoana de lângă el este într-adevăr sinceră, dacă nu se comportă într-un anumit fel numai din interes. Practic, un Scorpion este dominat de ideea că încrederea este ceva ce trebuie câștigat prin mari eforturi.

Tendința de a fi suspicios, problemele cu încrederea, sunt amplificate, pentru Scorpion, chiar de cei din preajma sa. Spre exemplu, sesizează cât de toxice sunt anumite relații, vede nefericirea partenerilor de cuplu. Analizând aceste aspecte, chiar dacă este într-o relație care funcționează bine, nu își poate găsi liniștea, ci este chinuit de gândul că totul se poate nărui brusc la un moment dat. 

Săgetătorul

Problemele cu încrederea în relații survin, pentru un Săgetător, ori de câte ori ar trebui să facă un pas înainte. Nu se hotărăște ușor să fie parte dintr-o relație întrucât îi place mult să fie liber și să poată porni oricând în noi aventuri. Cu atât mai mult cu cât intervin angajamente mai serioase, cum ar fi logodna sau căsătoria, preferă să facă un pas înapoi și să se gândească dacă nu cumva este pe cale să facă o mare greșeală.

Chiar dacă, la prima vedere, Săgetătorii creează impresia că nu au mari probleme cu încrederea, că sunt înțelegători și iertători, când se îndrăgostesc cu adevărat situația se schimbă. Nu stau pe gânduri și pornesc pe urmele partenerilor de cuplu pentru a le testa loialitatea. 

ilustratie, reprezentare a zodiei Sagetator cu auriu, pe fond negru

Capricornul

Reprezentanții acestei zodii au probleme cu încrederea în relații deoarece au în primul rând îndoieli asupra propriei persoane. Dacă se întâmplă să treacă printr-un eșec legat de viața profesională sau să nu rezolve o problemă în gospodărie, imediat se gândesc la faptul că au dezamăgit persoana iubită. Asemenea gânduri se amplifică și, prin urmare, Capricornii ajung să creadă că este doar o chestiune de timp până când vor fi părăsiți.

Mai mult decât atât, problemele cu încrederea ale Capricornilor sunt legate și de acest obicei: de a vedea mai degrabă punctele slabe ale unei persoane decât pe cele tari, de a-i judeca aspru pe ceilalți. Din pricina acestei tendințe și a așteptărilor mari pe care le au, le este foarte greu să aibă încredere în cei la care țin, să nu îi suspecteze că, la un moment dat, îi pot dezamăgi. 

Vărsătorul

Nu este nevoie de o anumită situație, de un anumit gest sau de un comentariu pentru ca un Vărsător să înceapă să aibă probleme cu încredere. Imaginația sa remarcabilă este suficientă să-l determine să-și facă diverse „scenarii” în legătură cu faptul că, într-un anumit moment, când s-ar aștepta mai puțin, ar putea fi părăsit de ființa iubită.

Pentru că țin mult să beneficieze de spațiu, să se bucure de libertate, Vărsătorii se pot confrunta cu probleme de încredere în cazul în care partenerii de cuplu încep să pună presiune asupra lor. Pe fondul stresului resimțit, reprezentanții acestei zodii își pierd tot mai mult încrederea în parteneri și se întreabă care sunt adevăratele intenții ale acestora.  

Peștii

Vulnerabili și foarte sensibili, nu este greu ca Peștii să aibă probleme cu încrederea în relații. Întrucât se dedică trup și suflet partenerilor de cuplu, făcând adesea sacrificii pentru ei, se așteaptă să se bucure de același „tratament” și din partea acestora. Când nu se întâmplă așa și detectează chiar și cel mai mic dezechilibru în relație, devin anxioși, suspicioși.

Alt motiv pentru care Peștii sunt printre zodiile ce au adesea probleme cu încrederea se leagă și de acest fapt: pentru ei, durează mult până când se vindecă de rănile din trecut. Odată ce au fost profund dezamăgiți de foștii parteneri, nu le este deloc la îndemână să le acorde încredere 100% noilor parteneri, să-și deschidă iar sufletul. 

Ce fac zodiile ca să-și protejeze inima și să nu mai sufere din iubire

 

Surse foto: istockphoto.com, pixabay.com

Surse articol: astrotalk.com, bustle.com, collective.world, pinkvilla.com, yourtango.com

Articolul urmator
Puterea manifestării: Cum să ai parte de tot ce îți dorești, în funcție de zodie
Puterea manifestării: Cum să ai parte de tot ce îți dorești, în funcție de zodie

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cum să vopseşti ouăle de Paşti în funcţie de zodie
  Cum să vopseşti ouăle de Paşti în funcţie de zodie

  Se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte, iar ouăle sunt vedetele acestei sărbători. De la an la an, gospodinele îşi pun imaginaţia la contribuţie pentru a vopsi cele mai...

  Cum să îţi iei concediile în 2021 în funcţie de zilele libere legale şi de vacanţele copiilor
  Cum să îţi iei concediile în 2021 în funcţie de zilele libere legale şi de vacanţele copiilor

  Spre deosebire de anul 2020, 2021 va fi marcat de mai puţine zile libere legale care vor fi în timpul săptămânii, cea mai mare parte dintre ele fiind în timpul...

  Victor Slav, un tată dedicat: cum o ține pe fetița lui departe de problemele amoroase ale Biancăi Drăgușanu
  Victor Slav, un tată dedicat: cum o ține pe fetița lui departe de problemele amoroase ale Biancăi Drăgușanu

  Victor Slav încearcă să o țină departe pe fiica sa de problemele din viața amoroasă a Biancăi Drăgușanu. Fie că urmărești sau nu presă de scandal, este imposibil să nu fi...

  Descifrăm limbajul iubirii la copii! Moduri prin care cel mic îți arată că te iubește, în funcție de etapa lui de dezvoltare
  Descifrăm limbajul iubirii la copii! Moduri prin care cel mic îți arată că te iubește, în funcție de etapa lui de dezvoltare

  Ce sentiment e mai frumos decât să primești semne de iubire din partea copilului tău? Uite care sunt modurile prin care copiii își exprimă iubirea, în funcție de...

  Nu am mai postat în online detalii despre fiica mea, iar ea și-a recăpătat încrederea în mine
  Nu am mai postat în online detalii despre fiica mea, iar ea și-a recăpătat încrederea în mine

  „Timp de 7 ani, am împărtășit în mediul online detalii intime despre fiica mea. Până când mi-a spus că nu-i place asta. De când m-am oprit, fiica mea...

  Studiu: pauza de la rețelele de socializare crește încrederea și imaginea de sine la adolescenți
  Studiu: pauza de la rețelele de socializare crește încrederea și imaginea de sine la adolescenți

  Știi deja că nu e bine să consumi social media în exces, însă știi și de ce? O parte dintre motive sunt explicate de acest studiu recent, realizat în Canada. Se pare...

  Fetița mea a fost victima bullying-ului la școală din cauza kilogramelor. O ședință foto i-a redat încrederea în ea
  Fetița mea a fost victima bullying-ului la școală din cauza kilogramelor. O ședință foto i-a redat încrederea în ea

  Bullying-ul reprezintă o problemă majoră și în școlile din întreaga lume! În România, aproape 50% dintre elevi au fost victime ale bullying-ului în şcoli,...

  O fetiță de 8 ani cu alopecie este dovada clară de curaj! Și-a pierdut părul, dar și-a păstrat încrederea în ea
  O fetiță de 8 ani cu alopecie este dovada clară de curaj! Și-a pierdut părul, dar și-a păstrat încrederea în ea

  O fetiță de 8 ani dă dovadă de curaj și încredere în sine după ce și-a pierdut părul din cauza alopeciei areata, o condiție care afectează aproximativ 1 din 1000 de...

  © 2023 Qbebe