Funnyby

Ce trebuie să facă fiecare zodie pentru a fi mai bună în relațiile amoroase

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Pe lângă dragostea și prețuirea reciprocă, pentru ca o relație să poată trece proba timpului este necesar ca fiecare partener să fie cât mai atent la nevoile celuilalt și să fie dispus să facă anumite compromisuri. Desigur, nu este tocmai la îndemână, dar cu răbdare, înțelegere și manifestarea empatiei, lucrurile se pot îmbunătăți pentru ambii parteneri. Parcurgând cu atenție articolul de mai jos poți descoperi cum ar trebui să procedezi, în funcție de zodia din care faci parte, pentru a te asigura că atât tu, cât și cel pe care îl iubești, aveți parte de o relație solidă și frumoasă. 

Berbecul

Primul lucru pe care ar trebui să îl faci pentru a fi mai bună în relațiile amoroase este să te străduiești să fii mai răbdătoare. Chiar dacă în general eziți când este vorba despre asumarea unui angajament într-o relație, tot ai tendința să te miști prea repede. Pentru ca lucrurile să se așeze, să se stabilizeze, este necesar să lași timpul să lucreze. Nu te grăbi să înlături „zidul” pe care și l-a construit partenerul tău. Lasă-i un răgaz pentru a se deschide față de tine.

În același timp, încetează să mai cauți perfecțiunea în relație și în cel de lângă tine. Acceptă slăbiciunile și imperfecțiunile și nu exagera cu criticile. Dacă nu ții cont de acest sfat, riști să-l faci pe partenerul tău să nu se mai simtă în largul lui. În ciuda faptului că încerci să-i demonstrezi că și criticile pe care i le aduci sunt din dragoste, fii cât mai blândă și gândește-te bine înainte să-i faci vreo observație, să-i reproșezi ceva. Ca să nu îți fie prea greu, întreabă-te dacă vrei să faci asta pentru binele lui sau pur și simplu pentru tine.

Totodată, pentru îmbunătățirea unei relații romantice, este indicat să încetezi să mai fii egoistă. Îți dorești să fii mereu în centrul atenției, însă lumea nu se învârte în jurul tău. Pentru a arăta că ești o parteneră de nădejde, ia mai mult în seamă problemele și nevoile partenerului. 

Nu în ultimul rând, nu o sufoca pe ființa iubită cu dragostea ta. Stabiliți împreună anumite limite, acordați-vă timp și spațiu. 

reprezentare a zodiei Berbec pe fundal albastru, tip tapet

Taurul

Înainte de toate, când îți iei un angajament pe termen lung în dragoste, trebuie să faci efortul să te deschizi mai mult. Deși ai o inimă mare, nu ești gata să arăți cine ești, întrucât îți este teamă să nu fii considerată vulnerabilă și să fii rănită. Dar pentru a te bucura de o relație romantică așa cum visezi, este cazul să începi treptat să-i arăți partenerului tău și latura ta mai sensibilă. 

În plus, renunță la nevoia de a controla totul, de a domina relația. Cu cât îl controlezi mai mult pe cel de lângă tine, cu atât îi dai senzația că nu ai încredere în el și că vrei să îl manipulezi. Așa se poate ajunge într-o relație toxică, nocivă pentru amândoi. Cel mai bine este să lași lucrurile să decurgă natural, fără să te întrebi tot timpul cu ce poți să intervii. Bucurați-vă unul de celălalt, încercați să vă cunoașteți cât mai bine și gândiți-vă mai mult la nevoile voastre.

Altă greșeală pe care trebuie să o eviți pentru a avea parte de o relație romantică reușită este să fii posesivă și geloasă. Tendința ta este să-ți tratezi partenerul ca și cum ai fi stăpâna sa. Procedând în acest mod, nu faci altceva decât să-l sufoci. Încearcă să ai mai multă încredere în el. Nu îl mai judeca atât de mult, acordă-i spațiu și lasă-l să ia decizii și singur. 

Gemenii

Una dintre greșelile care te poate costa mult într-o relație este să visezi la altă persoană pentru a fi partenerul tău. Fii mai prevăzătoare și învață să apreciezi ceea ce ai lângă tine. Dacă nu ești capabilă să faci asta, poți ajunge să regreți pe viitor. Recunoaște calitățile partenerului tău și ai mereu în minte momentele minunate petrecute împreună. Amintește-ți de ce te-ai îndrăgostit și încearcă să-i fii loială din toate punctele de vedere.

Conștientizează faptul că nu doar nevoile tale sunt importante. Nu te mai gândi tot timpul că tu ești cea care trebuie să-și îndeplinească dorințele, aspirațiile. În schimb, ține seama și de cele ale partenerului tău și stimulează-l în diferite moduri, astfel încât să ajungă să le vadă realizate. Fii cât mai prezentă și arată-i că nu este singur.

Pentru a-ți îmbunătăți relația trebuie să fii mai grijulie la ceea ce spui, la modul în care acționezi. Adesea ai tendința să devii agresivă când te superi și, de aceea, nu este de mirare că te apuci să trimiți mesaje nu tocmai agreabile sau că îți pierzi cumpătul. Mult mai bine este să respiri adânc, să te gândești bine la ceea ce ai de făcut și să te calmezi. Încetează să mai testezi limitele partenerului tău cu insulte sau cu sarcasm. 

Racul

Obișnuiești să dai totul pentru a-i face pe cei de lângă tine să se simtă bine, să fie fericiți. Însă un asemenea obicei nu te ajută într-o relație amoroasă, ci dimpotrivă. Pentru a nu ajunge să te simți secătuită de energie și să nu te mai poți bucura de nimic, renunță să mai faci tot timpul sacrificii și compromisuri. Respectă-ți propriile dorințe, propriile nevoi pentru a putea să rămâi tu însăți.

Un alt demers binevenit pentru a fi mai bună într-o relație romantică este și acesta: să ai curajul să te deschizi în fața partenerului tău. Nu îți fie teamă de argumentele pro și contra, de o discuție în contradictoriu. Toate acestea sunt normale în orice relație. Fii cât mai sinceră, explică-i ceea ce simți și nu încerca să ascunzi faptul că o situație este gravă doar pentru a-l ocroti pe cel pe care la care ții. La rândul tău, permite-i și lui să procedeze așa. Alegând o asemenea atitudine, micșorezi riscul ca, la un moment dat, să răbufniți amândoi și să se creeze tensiuni inutile. 

Ca să te asiguri că amândoi vă simțiți confortabil în cadrul relației, este necesar să faci eforturi pentru a nu-ți sufoca partenerul cu afecțiunea și cu atenția ta. Lasă-l să aibă mai mult timp și spațiu. Nu te mai îndoi mereu de el și ai încredere că sentimentele sale pentru tine sunt autentice.

Leul

Întrucât vrei să fii mereu lider și să coordonezi totul, nu este de mirare că acționezi astfel și în relațiile romantice. Vrei să ți se ia în seamă toate inițiative, vrei să iei doar tu deciziile majore și să veghezi permanent pentru ca lucrurile să iasă așa cum îți dorești. Cu toate acestea, partenerul tău poate ajunge să nu se mai simtă în largul său și să simtă nevoia să iasă din relație. De aceea, deși nu ești deloc încântată, trebuie să îl faci să se simtă și el ascultat, să fie convins că îi respecți punctul de vedere și că îl lași pe el să aibă inițiativă. Permite-i să ia propriile decizii, să-și vadă de treburile sale și să se descurce așa cum știe.

Întrucât îți place să fii mereu în centrul atenției, este foarte ușor să devii geloasă. Pentru binele tău și al partenerului de cuplu, încearcă să nu te mai lași dominată de gândul că este interesat de altcineva și că nu te mai iubește. Acceptă că nu poți fi permanent prioritatea lui, fii mândră de el și nu îi reproșa că te simți neglijată. 

Relația ta se poate îmbunătăți și odată ce îți perfecționezi abilitățile de a asculta. În general, nu ești deloc încântată să participi la discuțiile care nu sunt despre tine. Învață să fii mai răbdătoare, mai deschisă și să-ți convingi partenerul că are alături pe cineva cu care poate împărtăși totul și care îi dăruiește grijă și atenție. 

Fecioara

Pentru a fi parte dintr-o relație amoroasă care să-ți aducă împlinire, una dintre preocupările tale trebuie să fie să îți deschizi mai mult sufletul față de partenerul tău. Renunță la teama că poți fi rănită sau că viața ta nu va mai putea fi la fel de stabilă. Ține minte că în orice relație lucrurile evoluează și se modifică, dar că poți să te bucuri de susținerea celuilalt. Este în regulă să ai în preajma ta pe cineva. Uneori, îl poți face pe cel de lângă tine mai fericit chiar și arătându-i că ai nevoie de el, că îi accepți ajutorul.

Perfecționismul și standardele tale ridicate te pot stimula să-ți critici partenerul de multe ori, făcându-l să se simtă de fiecare dată ca și cum ar fi supus unei analize la microscop. Fii mai tolerantă cu el. Acceptă-i și punctele mai slabe, nu te gândi că acestea sunt o dovadă de slăbiciune. Ai grijă să nu îți proiectezi asupra lui așteptări care nu sunt realiste. Dacă nu ai în vedere acest aspect, îi alimentezi anxietatea, îl determini să aibă impresia că nu se poate ridica la nivelul tău și așa îl poți pierde. Ca să eviți să se ajungă aici, străduiește-te să vezi lucrurile în ansamblu și să cauți partea plină a paharului. Amintește-ți întotdeauna că nimic nu este perfect, iar dragostea nu face nici ea excepție.  

Balanța

Din dorința de a nu-ți face partenerul nefericit și din teama de a-l pierde, faci tot ceea ce poți pentru a-l împăca, pentru a-l calma și ești de multe ori prea amabilă. În plus, preferi să nu spui nimic și să-l lași să ia toate deciziile. Gândește-te însă că nu poți continua așa la infinit, că nu o să mai fii fericită și că relația voastră poate avea în final de suferit. Până la urmă, trebuie să-ți iei inima în dinți și să-ți dezvălui dorințele, preferințele. Nu ești doar tu responsabilă de fericirea partenerului tău, trebuie să-ți împlinești și tu nevoile, nu numai el. Mai mult decât atât, învață să spui și „nu”. Fii cât mai directă și nu uita că și vocea ta contează.

Pentru a-ți îmbunătăți relația, străduiește-te să nu cazi în această „capcană”: să îi arăți partenerului tău că nu ai încredere în el din cauza unei experiențe neplăcute cu care te-ai confruntat în trecut. Nu te mai îndoi de tine, ține minte că oamenii sunt diferiți și că te-ai schimbat, ai evoluat și că nu mai există un risc la fel de mare de a repeta anumite greșeli. Ca să te ajuți pe tine însăți, repetă-ți că ești iubită așa cum ești.

Scorpionul

Pe de o parte, pentru a fi mai bună într-o relație amoroasă trebuie să renunți să-ți manipulezi partenerul. Nu poți controla totul, fii mai flexibilă și lasă lucrurile să se echilibreze treptat. Gândește-te că nu are cum să-ți iasă totul așa cum vrei, că trebuie să accepți și alt punct de vedere. Respectă-l mai mult pe cel de lângă tine și nu mai croi planuri prin care-ți impui controlul și să-l faci să se simtă inutil în relație.

Pe de altă parte, încearcă să renunți la ideea că partenerul tău trebuie să-ți dezvăluie totul. Latura ta misterioasă te împinge să ai multe secrete, să te ferești să-ți dezvălui latura vulnerabilă. Începi să fii mai deschisă abia după ce te simți că te-ai conectat cu cineva la nivel emoțional. Conștientizând aceste lucruri, nu este în regulă să-i reproșezi celui pe care îl iubești că nu este sincer cu tine. Abia după ce ai curajul să-i spui mai multe despre tine trebuie să ai o asemenea pretenție.

Nu în ultimul rând, trebuie să faci o distincție mai bună între intuiție și paranoia. Nu lăsa pasiunea și gelozia să-ți afecteze rațiunea și să te lași copleșită de gânduri rele, de suspiciune și de obsesii. Spre exemplu, renunță la tentația de a umbla în telefonul partenerului sau de a-i asculta convorbirile. Respiră adânc, încearcă să recurgi la meditație sau să scrii într-un jurnal ce te frământă înainte să te grăbești să vii cu reproșuri. Dacă te deranjează ceva, este cel mai bine să spui lucrurilor pe nume.

reprezentare a zodiei Scorpion pe fond albastru, tip tapet

Săgetătorul

Când ești parte dintr-o relație romantică, trebuie să ai permanent în minte acest aspect: o relație nu înseamnă numai aventură și adrenalină. Pentru bunul ei mers, este necesar ca partenerii să-și stabilească anumite rutine, să se bucure de stabilitate. Practic, nu te poți aștepta ca partenerul tău să fie mereu gata să pornească într-o călătorie sau să se implice doar în activitățile care îți plac ție. Este nevoie să ții cont și de preferințele sale și să fii dispusă să accepți și compromisurile.

În același timp, este cazul să te gândești bine înainte să iei o decizie radicală precum aceea de a-ți trăda sau de a-ți părăsi partenerul pentru că te-ai plictisit, pentru că nu mai ai parte de noutate și de lucruri inedite. Amintește-ți ce te-a atras de el, cum v-ați îndrăgostit și încercați să găsiți împreună soluții pentru a merge mai departe. Fii cât mai răbdătoare, ascultă și punctul său de vedere și nu te grăbi să formulezi o concluzie. Chiar dacă nu îți este întotdeauna la îndemână, străduiește-te să fii mai sensibilă la nevoile sale și nu uita că oricine se simte mai bine când este ascultat și înțeles. 

Capricornul

Printre greșelile care îți pot pune în pericol o relație amoroasă se numără și aceasta: faptul că îți dorești pentru partenerul tău mai mult decât își dorește el însuși. De aceea, fără să îți dai seama, poți ajunge să faci mari presiuni asupra sa. Uiți însă că fiecare vede o reușită în alt fel, că are propriile sale aspirații. De multe ori, ești tentată să spui că numai tu știi ce este bine, îi supraveghezi fiecare pas și îi atragi mereu atenția să nu greșească. O asemenea abordare alimentează anxietatea, îl determină pe cel de lângă tine să nu se simtă apreciat și îi demonstrează că nu ai încredere în el. Prin urmare, abține-te să mai faci așa și tratează-ți partenerul ca pe un egal, ca pe o persoană adultă, așa cum ești și tu. 

Tot pentru a-ți îmbunătăți relația este recomandat să fii mai dornică să faci și diverse compromisuri. Gândește-te că nu deții adevărul absolut, că fiecare dintre noi avem puncte tari și slăbiciuni și că este esențial cum reușim să le gestionăm. Chiar dacă detești să nu te bucuri mereu de succes, sunt situații în care pierderile sunt inevitabile.

În plus, pentru relație va fi benefic să fii mai empatică în ceea ce-l privește pe partenerul tău. Deschide-ți inima și nu ezita să-ți arăți compasiunea și lasă-i să-ți vorbească despre problemele care îl afectează la nivel emoțional. 

Vărsătorul

Ca să-ți mărești șansele de a fi mai bună într-o relație amoroasă, este cazul să înțelegi că nu trebuie să fim ghidați doar de rațiune. Să ascultăm și ce ne spune inima este important, de aceea nu este necesar să analizăm foarte mult lucrurile. Nu îți mai reprima sentimentele, emoțiile și nu îl forța nici pe partenerul tău să facă asta. Fii cât mai deschisă și nu te feri să-ți exprimi compasiunea față de persoana iubită.

Altă greșeală care te poate costa scump într-o relație este să-ți asumi încă de la început că nimeni nu te poate înțelege așa cum ești. Optând pentru o asemenea abordare, alegi mai degrabă să te închizi în tine și să nu te atașezi cu adevărat de nimeni. În schimb, încearcă să faci mai multe eforturi pentru a-ți exprima nevoile, dorințele. Dacă procedezi în acest mod, nu înseamnă că îți pierzi independența, ci pur și simplu că îți lași partenerul să se conecteze cu tine și la nivel emoțional. 

reprezentare a zodiei Varsator pe fond albastru, tip tapet

Peștii

Înainte de orice, ca să-ți poți îmbunătăți relația este recomandat să nu mai fii atât de idealistă. Străduiește-te să rămâi ancorată în realitate și să-ți apreciezi partenerul așa cum este. Realizează o trecere în revistă a calităților sale și nu uita să-i amintești mereu de ce îl iubești. Cu cât repeți mai des un asemenea demers, cu atât vă puteți bucura de o relație mai strânsă. 

Pentru ca lucrurile să meargă bine între voi, obișnuiește-te să comunici mai mult. În general, când ești supărată sau te deranjează ceva, preferi să nu spui nimic și să retragi. O astfel de atitudine nu este constructivă și te poate determina să acumulezi frustrări. Mult mai bine este să-i spui clar partenerului tău nemulțumirile tale, să-ți exprimi nevoile și să nu-i testezi de fiecare dată limitele obligându-l să intuiască de ce ești tristă sau nemulțumită. 

Surse foto: pexels.com, pixabay.com

Surse articol: collective.world

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Victor Slav, un tată dedicat: cum o ține pe fetița lui departe de problemele amoroase ale Biancăi Drăgușanu
  Victor Slav, un tată dedicat: cum o ține pe fetița lui departe de problemele amoroase ale Biancăi Drăgușanu

  Victor Slav încearcă să o țină departe pe fiica sa de problemele din viața amoroasă a Biancăi Drăgușanu. Fie că urmărești sau nu presă de scandal, este imposibil să nu fi...

  Un soț a centralizat într-un Excel fiecare moment când soția lui a refuzat relațiile intime și scuza pe care aceasta a folosit-o
  Un soț a centralizat într-un Excel fiecare moment când soția lui a refuzat relațiile intime și scuza pe care aceasta a folosit-o

  Statisticile spun că peste 35% dintre adulți spun că oboseala este ceea ce îi determină să evite relațiile sexuale. Conform unui studiu britanic efectuat pe 4000 de adulți, top...

  Codin Maticiuc, din nou tată! „A venit ILINCA. O să facă această lume puțin mai bună”. Vezi primele imagini cu fiica lui!
  Codin Maticiuc, din nou tată! „A venit ILINCA. O să facă această lume puțin mai bună”. Vezi primele imagini cu fiica lui!

  Codin Maticiuc a devenit din nou tată, pe 10 octombrie. Omul de afaceri a făcut marele anunț pe rețelele de socializare alături de o fotografie din sala de naștere cu iubita lui, Ana...

  Mama mea știa să îmi facă doar ouă fierte și tot a fost cea mai bună mamă din lume
  Mama mea știa să îmi facă doar ouă fierte și tot a fost cea mai bună mamă din lume

  Ieri am ieșit în parc cu Amalia după ce am luat-o de la școală. Este suficient de mare acum să pot să stau liniștită pe o bancă în timp ce ea socializează cu colegii...

  12 lucruri pe care orice femeie trebuie să le ştie despre relaţiile sexuale în timpul menstruaţiei
  12 lucruri pe care orice femeie trebuie să le ştie despre relaţiile sexuale în timpul menstruaţiei

  Posibilitatea de a desfăşura activităţi sexuale în perioadele marcate de menstruaţie este exclusă adesea de cele mai multe dintre ei. Ca să afli mai multe detalii legate de...

  Mi-am pus soțul să facă vasectomie ca să nu mai facă alți copii dacă divorțăm
  Mi-am pus soțul să facă vasectomie ca să nu mai facă alți copii dacă divorțăm

  Unul, doi, trei? Câți copii vrei să ai? Orice cuplu trece prin discuția asta și când decide să se oprească trebuie să mai ia o decizie: ce metodă contraceptivă să...

  Mami, lasă „garda” jos! Ce trebuie să-l lași pe cel mic să facă fără să-ți mai faci atâtea griji
  Mami, lasă „garda” jos! Ce trebuie să-l lași pe cel mic să facă fără să-ți mai faci atâtea griji

  5 metode prin care poți să fii mai permisivă cu copilul tău, fără să-l lași de capul lui. Pentru cele dintre voi cărora le este greu să păstreze echilibrul dintre „ai...

  De ce trebuie să deschizi ferestrele în fiecare zi, mai ales când este pandemie
  De ce trebuie să deschizi ferestrele în fiecare zi, mai ales când este pandemie

  A venit vremea frumoasă și deși nu ne permitem să ne bucurăm de ea ieșind afară, ne putem bucura din interior. Specialiștii recomandă ca geamurile să fie frecvent deschise, pentru...

  © 2023 Qbebe